Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה:

אני מתגורר בעפולה, עובד בנצרת עילית 5 שנים במכירות.

דיבר איתי המנהל ורוצה להעביר אותי לסניף עפולה (מחר).

בעפולה לא עובדים בשבתות ומוכרים משמעותית פחות.

לא אכפת לי, אבל הנטו שלי יפגע בסופו של דבר ב-30%.

מה דעתכם בעניין?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש שינוי מהותי בתנאי ההעסקה שלך, צריך לבדוק מה כתוב בחוזה העבודה.

האם ההעברה לסניף עפולה היא קבועה או זמנית?

האם העובדה שלא תעבוד בשבת היא מבחינתך הטבה או הרעת תנאים?

מציע שתדבר עם המנהל על כך שהמעבר עלול לפגוע בהכנסתך.

פורסם

אין חוק נגד דבר כזה, המעסיק יכול לשנות קצת מתנאי העבודה של העובדים שלו, אבל אם הדבר נחשב לשינוי מהותי בתנאי העבודה (שאלה לעורך דין) זה מאפשר לך להתפטר בדין מפוטר ולקבל את כל מה שמגיע למי שפוטר.

פורסם

אם לא אכפת לך, אז תעבור לעפולה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם יש שינוי מהותי בתנאי ההעסקה שלך, צריך לבדוק מה כתוב בחוזה העבודה.

האם ההעברה לסניף עפולה היא קבועה או זמנית?

האם העובדה שלא תעבוד בשבת היא מבחינתך הטבה או הרעת תנאים?

מציע שתדבר עם המנהל על כך שהמעבר עלול לפגוע בהכנסתך.

אין לי חוזה עבודה, לעובדים חדשים משנת 2014 יש.

לא לעבוד בשבת זו "הטבה" שבאה על חשבון שכר.

אם לא אכפת לך, אז תעבור לעפולה

לא אכפת לי, אני כמו *ונה - מי שמשלם יותר אני עובד אצלו.

Just daily

פורסם

קראת שהנטו שלו הולך להפגע ב 30% שאתה אומר שאם לא אכפת לו?

קודם כל, בתחום המכירות הרי החוזה מותאם בהתאם, יש שכר בסיס + מכירות.

השאלה היא, לאחר כמה זמן בדיוק במידה והסניף שלו מוכר באופן קבוע X+50% הוא עובר לסניף שמוכר X+10% ומפסיד 40% זה נחשב לפגיעה בשכר שהרי הבונוסים תמיד משתנים ובלתי תלויים. שבוע אחד כזה ושבוע אחד כזה.

מן הסתם יש לעבור על חוזה העבודה, להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום זה ולשאול, אני עובד 5 שנים וממוצע המשכורת שלי 10 נטו לדוגמא, באופן קבוע ושיטתי! זה חשוב, ואני עובר למקום שהנטו שלי יהיה 8 לדוגמא באופן שיטתי! האם זה קביל או לא.

הרי כל העניין הוא כזה, אם אתה מתחיל לעבוד במכירות, בסניף כלשהו ועבדת בסהכ 7 חודשים נגיד? ובכל חודש הבונוסים יש בהם פערים גדולים = אי אפשר לחשוב ממוצע תקין של הבונוסים ולכן במקרה כזה, הקייס שלך לא היה קביל.

אבל, מכיוון שמדובר על תקופה של 5 שנים ואם אתה יכול להוכיח שלאורך ה 5 שנים הללו הבונוסים שלך היו פחות או יותר קבועים ואחידים, בהחלט יש כאן מקום לדרוש תוספת בשכר בסיס (סוד קטן, סביר להניח שיגידו לך להתראות לפניי כן מכיוון ש 30% זאת תוספת גבוהה מאוד).

פורסם

אני לא יודע לגבי הסדר של הנסיעות שלך, אבל אתה הולך לחסוך לא מעט דלק אם תעבוד בעפולה. במידה ולא משלמים לך נסיעות, אולי כדאי לך לעשות את החישובים ולבדוק מה יוצא מסופו של דבר.

וגם, אולי יש לך אפשרות לארגן לעצמך עבודה נוספת לסופי שבוע, למשל צלם אירועים (מפוסטים קודמים שלך ניראה שאתה מתעסק בצילום לא מעט).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מקבל 500 ש"ח נסיעות, 35 ק"מ ביום (2 ליטר סולר) שזה 10 ש"ח. כלומר לא יותר מ-300 ש"ח בחודש. אכן אני גם עובד מדי פעם בצילום, שזה עוד כמה אלפים בודדים בחודש אבל זה לא רלוונטי. אני גם פותח בחודשים הקרובים עסק, גם זה לא בדיוק רלוונטי.

Just daily

פורסם

צריך להתמקד בעיקר ולא בטפל.

והעיקר נמצא בתשובה של martines.

לצורך חידוד הנקודה אני אחזור שוב על הדברים:

מבחינה חוקית יש לך 2 אפשרויות.

א. לקבל את המצב החדש

ב. לעזוב ולקבל את הפיצויים. (במצב רגיל פיצויים מקבלים רק כשהמעסיק מפטר ולא כשהעובד עוזב מרצונו).

זה במישור החוקי.

כמובן שאתה יכול לנסות לדבר עם המעסיק ולהסביר לו את הבעיה שנוצרה ולנסות למצוא ביחד פיתרון.

אבל זה מבוסס על רצון טוב של המעסיק ושלך והוא לא מחוייב לבוא לקראתך.

פורסם
דיבר איתי המנהל ורוצה להעביר אותי לסניף עפולה (מחר).

בו נתחיל מהתחלה.

למה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני לא בדיוק מסתדר עם המנהל החדש (עם ה-2 הקודמים הסתדרנו מעולה) במקביל לכל מיני הנחיות שכל פעם מנחיתים מלמעלה מאז שהרשת נקנתה ע"י רשת אחרת (כל פעם עוד עקיצה קטנה), אני מדליק על זה את שאר העובדים הרדומים שלא מסכימים עם ההנחיות אבל מצד שני לא פותחים את הפה עד שאני לא נותן להם סטירה. ככה אני רואה את זה.

מצד שני רוצים להעביר מישהו שגר בנצרת ועובד בעפולה לסניף בנצרת עילית, מתלבש להם יפה.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

בקיצור, לא מעבירים אותך מסיבות חיוביות...

מהתוצאות שלך בפועל, מרוצים?

ואתה מוכן לעבוד במקום החדש עם פחות כסף?

אם מתאים לך, לך על זה.

אם אתה בין כה וכה מחפש את הדרך החוצה או מוכן להסתכן בזה שיראו לך את הדלת, תיכנס למו"מ שבסופו או שתפוצה על המעבר או שיפטרו אותך.

פורסם
מהתוצאות שלך בפועל, מרוצים?

זה כבר עניין של פרספקטיבה, מה שרואים מכאן לא רואים משם. המנהלים הקודמים היו מאוד מרוצים.

כמובן שאני לא מוכן לעבוד בפחות כסף (מי כן?), בשיחה הטלפונית ציינתי שאני לא אחד שעושה בעיות (זה די ברור) והגענו להבנה שאני אהיה מחר בעפולה אבל הדגשתי שאני לא מסכים עם ההחלטה להעביר אותי מבחינה כספית נטו. אחרי כמה שעות קיבלתי טלפון נוסף שאני לא צריך להיות בהרגשה רעה ושהוא ידאג לי אישית (ללא פירוט קונקרטי כמובן) וגם שאני "ילד גדול", בקיצור "תתפוטר".

מה מומלץ? להגיע מחר לעפולה או לנצרת עילית?

Just daily

פורסם

מעכשיו, הכל בכתב, שיהיה תיעוד.

לשלוח במייל למה אתה לא רוצה לעבור וכו', ולבקש פגישה כדי לדון בהצעה "שיידאגו לך" שקיבלת בע"פ.

זה כמובן בתנאי שאתה מעדיף ללכת מאשר לקבל את ההעברה.

פורסם

נשמע שההעסקה שלך בחברה הזאת עומדת להסתיים. אחת השיטות של מעסיקים להפטר מעובדים היא "להראות להם את הדלת" באמצעות הצרת צעדיהם, הרעה מסוימת בתנאים וכדומה.

בשיחה הטלפונית ציינתי שאני לא אחד שעושה בעיות

אני מדליק על זה את שאר העובדים הרדומים שלא מסכימים עם ההנחיות אבל מצד שני לא פותחים את הפה עד שאני לא נותן להם סטירה.

יש כאן סתירה מסוימת. יתכן שמבחינת המעסיק אתה כבר מסומן כמישהו שעושה צרות וזו אחת הסיבות לשינוי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...