Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאומרים לך לעשות משהו שלא מתקבל על הדעת ואתה מצהיר על כך במקום להיות ממורמר בראש זה לא נקרא לעשות צרות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כן. תקבל את זה כעובדה.

אתה מסומן בחברה כעושה צרות ואתה לא "בא לו בטוב" לאחד המנהלים החדשים שלך במיוחד כשאתה מתסיס את העובדים האחרים.

הדוגמא הטובה לכך כשאומרים לך משהו שלא מתקבל על הדעת זה לעלות על מנוף ללא חגורת בטיחות או להחליף נורה בידיים רטובות וחשופות עם מתג מורם = זה לא מתקבל על הדעת.

לעומת זאת, הנחיות חדשות שהמנהל שלך מנחית מלמעלה זה כן מתקבל על הדעת, אלו הנחיות וכך הוא רוצה שתעבדו וכך הוא רואה את הארגון = מתקבל על הדעת בהחלט.

הוא לא יבקש מכם לעבוד בתחתונים, נכון? אז הכל מתקבל על הדעת מכיוון שזאת עבודה ויש הנחיות חדשות.

נכון, אולי לך זה לא טוב או לא מתאים, כמו שלא לכולם כל דבר מתאים אבל יש דברים שבולעים וממשיכים ומתאפסים ועושים אדפטציה להנחיות חדשות או שמתפטרים.

במקרה שלך זה הולך להיות פיטורים או התפטרות ככה שזה בסדר להודות בזה ותכין את עצמך.

בספק גדול שתפוצה ב 20-30% כפי שאתה טוען שאתה מפסיד, ספק גדול, לרוב אם לא מדובר בחברה שדוגלת באיכות עובדים או בדאגה לעובדים, אף אחד לא ישלם לך את ההפרש הזה, צריכה להיות חברה מזהב ועם HR שממש מלקק לעובדים או שאתה צריך להיות בעל יכולות מטורפות.

פורסם

הבדיקה היא מה ההרעה בשכרך ברוטו. בהנחה שמדובר ב 30-40% הרי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.

כמובן שכרגע אתה יודע זאת באופן תיאורטי בלבד ולא מוחשי , קרי טרם קיבלת את משכורתך המופחתת, לכן תעבוד בעפולה , ואז יההי לך את ההוכחה הממשית להרעה.

מכאן אתה מודיע למעביד שלא מקובל עליך המעבר ( אלא אם שכרך יהיה שווה לשכרך בנצרת עילית ), ואתה המעביד נדרש לתקן את ההרעה באופן מיידי ( שבועיים זה זמן סביר ) , שאם לא כן , תיאלץ להתפטר בדין מפוטר.

לא יוחזרו לך תנאיך , לאחר ההתראה , תגיש מכתב התפטרות ,ודרוש את כל המגיע לך לרבות פיצווי הפיטורין

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
זה כן. תקבל את זה כעובדה.

לעומת זאת, הנחיות חדשות שהמנהל שלך מנחית מלמעלה זה כן מתקבל על הדעת, אלו הנחיות וכך הוא רוצה שתעבדו וכך הוא רואה את הארגון = מתקבל על הדעת בהחלט.

ואם ההנחיות החדשות שכל פעם דוחפים (שוב זה כל פעם עוד עקיצה קטנה) פוגעות לי אישית בשכר (בונוסים)?

הבדיקה היא מה ההרעה בשכרך ברוטו. בהנחה שמדובר ב 30-40% הרי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.

כמובן שכרגע אתה יודע זאת באופן תיאורטי בלבד ולא מוחשי , קרי טרם קיבלת את משכורתך המופחתת, לכן תעבוד בעפולה , ואז יההי לך את ההוכחה הממשית להרעה.

אני יודע כמה מרוויחים בעפולה, ראיתי תלושים של תותחים.

דרך אגב, מלכתחילה לא הייתי נכנס לעבוד בסניף עפולה או ממשיך שם אחרי שהייתי רואה את השכר נטו.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

מה הקשר לתותחים שם. יטענו שאתה טיל מונחה קרקע קרקע ולך לא הייתה נוצרת הרעה.

ההרעה צריכה להיות כלפיך. ועליך נטל ההוכחה להראות אותה בשחור על גבי לבן.

לכן תעבוד , כדי שתהיה לך את ההוכחה הממשית להרעה בשכרך , וגם אותה תתבע בבוא היום.

רוצה להיות מתוחכם

כתוב כבר היום למעביד שלפי המידע שבידך וחישובים שערכת, סביר כי עקב המעבר לסניף בעפולה תהיה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך שאינך מסכים לה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לכן תעבוד , כדי שתהיה לך את ההוכחה הממשית להרעה בשכרך , וגם אותה תתבע בבוא היום.

זו עצה בעייתית.

ברגע שהוא מקבל את ההעברה, זה יכול להחשב כהסכמה לתנאים החדשים.

העניין נראה לי סגור.

שייתעקש עכשיו שהוא לא מוכן לעבור בלי שיובטח שכרו, וייאלץ אותם לפטר אותו או להגיע איתו לתנאים מוסכמים.

לגבי ראשי קנונייה בעבודה, או שאתה הופך אותם לאנשי שלומך או שאתה תולה אותם לעיני כולם. בעבודה אין מקום לאופוזיציונרים

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ואם ההנחיות החדשות שכל פעם דוחפים (שוב זה כל פעם עוד עקיצה קטנה) פוגעות לי אישית בשכר (בונוסים)?

מערכת היחסים שלך עם המעסיק אינה סימטרית.

המעסיק רשאי לשנות את הנהלים בגבולות הסביר. אם המעסיק עשה שינוי שאינו לרוחך, אתה מצופה לדבר עם הממונה בארבע עיניים ולהסביר את עמדתך. ברגע שהתססת את העובדים האחרים המעסיק רואה בך עושה צרות - בין אם זה מוצא חן בעיניך או לא. אני לא מדבר על צדק, אני מדבר על הצד של המעסיק.

העצות של ישה ושל פאלו שוות זהב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
זו עצה בעייתית.

ברגע שהוא מקבל את ההעברה, זה יכול להחשב כהסכמה לתנאים החדשים.

העניין נראה לי סגור.

שייתעקש עכשיו שהוא לא מוכן לעבור בלי שיובטח שכרו, וייאלץ אותם לפטר אותו או להגיע איתו לתנאים מוסכמים.

החוק והפסיקה מחייבים מספר שלבים כדי שמתפטר יהיה כדין מפוטר. ואין ברירה צריכים לעבור אותם בפועל כדי שבבוא היום בית הדין לעבודה יפסוק לזכותך.

משכורת הבחור אני מניח מורכבת מבסיס + אחוזים מהמכירות.

לפי חישוביו ( המתבססים על הכנסות של אחרים בסניף עפולה ) הכנסתו תיפגע.

זה במישור התיאורטי, ובית הדין לעבודה לא יקבל זאת.

לכן הוא עובר מבלי דעת שהכנסתו הולכת להיפגע, לכן לא ייתלו זאת כהסכמה להפחתה בשכרו.

בטח אם הוא כותב להם מכתב כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת ואז הוא יוצא הכי בסדר.

ואז אם באמת מתממשת ההרעה , הוא מתרה במעביד, המעביד מתקן , יופי

המעביד לא מתקן פות"ש מתפטר כדין מפוטר, כאשר בידו הוכחה שחור על גבי לבן על ההרעה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

אז מה לעשות? להגיע מחר לעפולה למרות שבטלפון הדגשתי שאני לא מסכים עם ההחלטה?

להגיע לנצרת עילית? לכתוב מכתב? ע"י עורך דין? האם ישתלם לי בכלל להשתמש בעו"ד?

אולי בכלל להיות חולה בימים הקרובים?

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

טוב אחרי ייעוץ קצר עם עו"ד לדיני עבודה, נאמר לי לשלוח SMS למנהלים בו כתוב כי אני לא מסכים לעבור לסניף עפולה מהסיבה שלא עובדים שבתות, מוכרים פחות והמעבר יפגע לי בשכר באופן משמעותי. מכאן זה כבר לא משנה אם אגיע לסניף עפולה או נצרת עילית כי אין הסכמה, אז אגיע לנצרת עילית כרגיל.

Just daily

פורסם

אחד כבר ירוויח מהסיטואציה והוא העו"ד שנתן עצה שמשמעותה אסקלציה.

עצה לא חכמה עבורך , טובה לעו"ד. אלא אם בכל מקרה אתה רוצה לסיים את עבודתך שם.

והרי המעביד אמר שהוא מתכוון שלא תיפגע.

עובד טוב לא אומר לא למעביד.

הוא אומר כן , ומסביר את ההשלכות שהן תוצאה של הכן , שלהן הוא אינו מסכים, ומשאיר למעביד את יכולת ההחלטה לגבי ההמשך.

יעביר אותך ונפגעת , ההמשך כבר נכתב על ידי, יעביר אותך ולא נפגעת, סבבה.

עדכן אותנו בהמשך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
החוק והפסיקה מחייבים מספר שלבים כדי שמתפטר יהיה כדין מפוטר. ואין ברירה צריכים לעבור אותם בפועל כדי שבבוא היום בית הדין לעבודה יפסוק לזכותך.

הוא צריך לנסות ולפעול כך שלא יגיע לבית משפט, לא ללכת על תביעה כמטרה.

זה קודם כל.

למסמך הכל (תיעוד בכתב) - חובה.

לכן, לא להגיד לא, אבל גם לא להגיד כן, אלא להגיד "כן, בתנאי..." להביע מחאה מתועדת ולבקש לשנות את ההחלטה או לעשות שינויים שיהיו מקובלים על שני הצדדים, בפגישה מסודרת ומתועדת (אם המעביד לא מכין פרוטוקול - להכין לבד ולשלוח העתק. אם המעביד מכין ושולח, לא לשכוח לתקן מה שלא תקין ולהוסיף מה שהושמט).

מעביד שקצת מכיר את העולם יבין מייד שמכינים לו מלחמה ויעדיף לפטר ולסגור עניין בשקט.

_____

לפות"ש - אין אופוזיציה בעבודה. אישית, ראש קנוניה, או שאני מחבק ומעביר לצד שלי (וזורק מתי שלא צריך יותר) או שאני תולה אותו בפומבי, למען ייראו ויראו (תלוי באינטרסים שלי). יש דרכים ראויות למחות על תנאים. מרעילי בארות ומעכירי אווירה לא רצויים בשום מקום ולא מתקדמים לשום מקום (להוציא חברות ממשלתיות/הסתדרותיות, שם זה חלק מהמשחק).

בקיצור, אתה צריך קצת להתבגר ולהיות יותר תכליתי ופחות דווקאי (גם אם אתה צודק עניינית!).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הערה קטנה בנושא שכולם שכחו ממנו (ואולי אני טעיתי כאן בהנחת יסוד שלי... )

המעביד יכול לטעון, כי לאור כוונת הממשלה להגדיל ולהחריף את אכיפת החוק האוסר העסקת יהודים בשבת (או ליתר דיוק - העסקת עובד ביום שבתון) - הם נקטו צעדים כדי למנוע הפרה של החוק -> ולכן העבירו אותך לסניף אחר בו המעסיק לא יבצע הפרה של החוק.

במקרה כזה, יהיה עליך להוכיח כי המעסיק המשיך להעסיק בסניף נצרת עובדים אחרים בימי השבתון שלהם (קרי, עובדים יהודים בימי שבת).

פורסם
מה הקשר לתותחים שם. יטענו שאתה טיל מונחה קרקע קרקע ולך לא הייתה נוצרת הרעה.

ההרעה צריכה להיות כלפיך. ועליך נטל ההוכחה להראות אותה בשחור על גבי לבן.

רוצה להיות מתוחכם

כתוב כבר היום למעביד שלפי המידע שבידך וחישובים שערכת, סביר כי עקב המעבר לסניף בעפולה תהיה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך שאינך מסכים לה.

אחד כבר ירוויח מהסיטואציה והוא העו"ד שנתן עצה שמשמעותה אסקלציה.

עצה לא חכמה עבורך , טובה לעו"ד. אלא אם בכל מקרה אתה רוצה לסיים את עבודתך שם.

והרי המעביד אמר שהוא מתכוון שלא תיפגע.

עובד טוב לא אומר לא למעביד.

הוא אומר כן , ומסביר את ההשלכות שהן תוצאה של הכן , שלהן הוא אינו מסכים, ומשאיר למעביד את יכולת ההחלטה לגבי ההמשך.

יעביר אותך ונפגעת , ההמשך כבר נכתב על ידי, יעביר אותך ולא נפגעת, סבבה.

עדכן אותנו בהמשך.

הוא צריך לנסות ולפעול כך שלא יגיע לבית משפט, לא ללכת על תביעה כמטרה.

זה קודם כל.

למסמך הכל (תיעוד בכתב) - חובה.

לכן, לא להגיד לא, אבל גם לא להגיד כן, אלא להגיד "כן, בתנאי..." להביע מחאה מתועדת ולבקש לשנות את ההחלטה או לעשות שינויים שיהיו מקובלים על שני הצדדים, בפגישה מסודרת ומתועדת (אם המעביד לא מכין פרוטוקול - להכין לבד ולשלוח העתק. אם המעביד מכין ושולח, לא לשכוח לתקן מה שלא תקין ולהוסיף מה שהושמט).

מעביד שקצת מכיר את העולם יבין מייד שמכינים לו מלחמה ויעדיף לפטר ולסגור עניין בשקט.

.

תראה את המוכחל ותבין שאני לא מייעץ להגיע לתביעה, אלא אומר כן למעביד תוך שאני מעמיד את המעביד על תוצאות מעשיו, נותן לו להתעשת מחד, או בונה את הקייס למשפט מאידך.

כרגע המצב הוא שהמעביד הורה לו לעבור מהיום למחר, והוסיף את המוכחל באות גדולה מובלטת , ואתה אומר למעביד ," הלו, מי אתה שתגיד לי. בוא נשב". כלומר לא למעבר , אבל...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...