Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר נסיעה בה המכונית עמדה בפקק, ולאחר שחניתי והרמתי בלם יד, נורת לחץ שמן התחילה להבהב.

מייד סגרתי את המנוע.

לאחר מס' שעות, כשהמנוע התקרר, התנעתי שוב, והנורה לא הופיעה. נסעתי במשך 25 דקות כמעט ללא עצירות והכל היה בסדר.

למחרת, שוב עשיתי נסיעה בה האוטו עמד הרבה זמן בפקק, ומייד לאחריה, מבלי לעצור, הכנסתי את המכונית למוסך. כל הנסיעה לא נדלקה נורה. כשהרמתי בלם יד במוסך, שוב נורת לחץ שמן התחילה להבהב. מייד סגרתי מנוע. המוסכניק התניע והנורה המשיכה להבהב. הוא לחץ מאוד חזק על דוושת הגז כדי להעלות טורים, ועדיין הנורה המשיכה להבהב ואף המשיכה להבהב במצב נסיעה. המוסכניק השאיר את המנוע פתוח מס' דקות בזמן שהנורה הבהבה ולא נשמע רעש חריג מהמנוע.

במוסך החליפו יוניט. המוסכניק אמר שהוא בדק לחץ שמן כשהמנוע היה קר, ולחץ השמן היה תקין.

למחרת, נסעתי נסיעה בה המכונית עמדה בפקק. לאחר שחניתי והרמתי בלם יד, נורת לחץ שמן שוב התחילה להבהב, למרות שהיוניט חדש. מייד כיביתי מנוע.

יש לציין, שהטורים במצב עמידה הם נמוכים יחסית.

האם מדובר בבעיה של לחץ שמן? והאם אפשר לבדוק לחץ שמן כשהמנוע חם?

תודה

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שהיוניט תקין והבעיה באמת בלחץ השמן.

ידוע לך איך נבדק לחץ השמן? ע"י שעון כמו שצריך?

וכמובן שניתן לבדוק לחץ שמן כשהמנוע חם.

אני הייתי מתחיל מהחלפת שמן ופילטר שמן מקורי.

פורסם

על פניו נראה שקיימת בעיה של לחץ שמן במיוחד לאור העובשה שהוחלפה יוניט לחדשה. אין שום בעיה לבדוק לחץ שמן שהמנוע חם...התהליך אותו תהליך. מתי נעשה טיפול שמן לאחרונה? האם פילטר השמן אצלך הוא מקורי?

פורסם

כשבאתי לקחת את האוטו לאחר שהוחלף יוניט, שאלתי את המוסכניק האם בדק לחץ שמן כשהמנוע היה חם, מפני שהנורה מהבהבת רק כשהמנוע חם. הוא ענה, שזה מאוד מסוכן לבדוק לחץ שמן כשהמנוע חם. אינני יודעת איך בדק לחץ שמן, אני מניחה שעם שעון.

השמן נראה נקי ולא חסר שמן. אני תמיד מחליפה לשמן סינטטי מלא. השמן והפילטר הוחלפו לפני חצי שנה. הפילטר מקורי, כמו כל החלפים באוטו.

אז אם המוסכניק היה בודק לחץ שמן כשהמנוע חם, לפני שהוא החליף יוניט, האם הוא יכול היה לדעת שהבעיה בלחץ השמן ולא ביוניט או שהוא היה חייב להחליף יוניט? והאם אני יכולה להמשיך לנסוע כך, כל עוד לא נדלקת נורת שמן באופן קבוע?

תודה

פורסם

לא! את לא יכולה להמשיך לנסוע כך כי אם קיימת בעיה וניראה שקיימת את עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך למנוע! אין שום בעיה לבדוק לחץ שמן על מנוע חם כי מקסימום מחברים את השעון לחץ שהמנוע קר ומשאירים אותו מחובר גם שמיתחמם ואז רואים את הנתונים. לא רוצה חס וחלילה לומר סתם אבל יש לי הרגשה שלא ניבדק לחץ שמן ואני מקווה שאני טועה. גשי לחוות דעת נוספת ותראי בעצמך שעושים את הבדיקה!

פורסם

בנוסף הייתי דורש החזר כספי על ההחלפה המיותרת של היוניט.

פורסם

תודה

כנראה שבאמת לא נבדק לחץ שמן כמו שצריך.

אינני יודעת האם שווה לי להחליף משאבת שמן. כי רק בחודש האחרון הוחלפה משאבת מים (לאחר שהיתה נזילה) - מד הטמפרטורה לא הצביע על כך שהמנוע התחמם יתר על המידה. בנוסף גם החלפתי בחודש האחרון מצבר. לפני חצי שנה בערך הוחלף סליל הצתה והוחלף רדיאטור פנימי ולפני שנה וחצי ראש המנוע עבר שיפוץ והוחלף רדיאטור.

כשעוד האוטו היה תקין, המוסכניק אמר שלא אצליח למכור אותו מעבר ל-3000 ש"ח. אז האם שווה לי עכשיו להחליף משאבת שמן, לאור העובדה שיכול להיות שאם נסעתי היום במשך שעה (כשהנורה לא דלקה) יכול להיות שנגרם כבר נזק למנוע? האם כדאי לי למכור אותו ב-500 ש"ח לגרוטאות ולגמור את הסיפור?

פורסם

ניראה שהרכב הזה באמת צובר הסטוריה לא נעימה במיוחד אבל מצד שני לאחר השקעה שכזו באמת כואב הלב למכור את הרכב בכמה פרוטות. כדי להיות חכמה יותר גשי לבדוק לחץ שמן ותדאגי לראות בעיניים את הבדיקה. אם היה לי זמן הייתי אומר לך לקפוץ הייתי עוזר לך עם זה יש לי שעון בדיקה והכל..מצטער. בכל מיקרה לאחר בדיקת לחץ תחזרי עם עידכונים ואז יהיה ניתן להיתקדם לפיתרון המישתלם יותר.

פורסם

לפי מה שאני מבין ממה שכתבת. המנורה תמיד נדלקת לך כשבלם היד מורם.

על פניו נשמע כאילו יש איזה קצר

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

איזה שמן יש במנוע, בעיקר מה הצמיגות שלו.

בנוסף, האם נבדק סימני בוצה, אולי יש מעברי שמן סתומים..

ובדיקת לחץ שמן כאשר המנוע בפעולה וחם.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מאור ו-botzek1 - אמרתי לו שאני לא אמורה לשלם על היוניט, כי היא הוחלפה ללא צורך. המוסכניק ענה, שגם את היוניט היה צריך להחליף כי היא נזלה. כך, שלא אקבל החזר עבור היוניט.

אמיר - הנורה לא נדלקת תמיד כשאני מרימה בלם יד, אלא רק אחרי שאני מרימה בלם יד והמנוע בטמפרטורה של 100 מעלות. לאחר שהנורה החלה להבהב, היא לא תפסיק אפילו אם אסגור מנוע ואתניע שוב, אלא היא תפסיק להבהב רק לאחר שאתניע כשהמנוע הספיק להתקרר.

ליין מן - אני צריכה לבדוק בקבלה מהטיפול השנתי איזה שמן יש במנוע. אעדכן זאת בערב.

אני לא חושבת שנבדקו סימני בוצה או מעברי שמן סתומים. הוא לא אמר לי שבדק זאת.

רק אמר שבדק לחץ שמן, וכאשר שאלתי האם בדק כשהמנוע היה חם, הוא ענה שלא.

רציתי שיבדוק לחץ שמן מולי, אבל הוא אמר שזה סיפור, כי צריך להוריד גלגל, כך שהוא יעשה זאת עם החלפת היוניט.

תודה

פורסם

אני יכולה לצלם בערב ולהעלות לכאן. אבל השאלה האם כדאי לי להעמיד את האוטו פתוח בערך 10 דקות במצב שאולי לחץ השמן לא תקין?

טמפרטורת העבודה של האוטו היא 87-100 מעלות. בד"כ כשהוא במצב נסיעה הטמפרטורה עומדת על 90 מעלות וכשהוא עומד אז הטמפרטורה עולה עד 100 מעלות ואז קצת יורדת עד 95-96 מעלות ושוב עולה עד 100 מעלות. כך זה כבר שנים.

האם זה לא תקין 100 מעלות לחום מנוע?

• תוכן חדש...