Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חום מנוע תקין נע סביב ה 90 מעלות חוץ מהצרפתיות ששם זה לא חריג שחום המנוע חולף על פני ה 100 מעלות. אני לא יודע ספציפית איך זה בקורסה אך עדיין אשמח אם תעלי תצלום של שעון החום עד הרגע שהנורת לחץ שמן נידלקת ואז כבי את המנוע.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

היי מאור, בסוף לא הצלחתי לצלם. התנעתי במשך 3 דקות על מצב Parking והאוטו מאוד רעד והיה דפיקות מכיוון המנוע, אז העדפתי לסגור את המנוע, מבלי שהוא הספיק להתחמם (למרות שעדיין לא נדלקה נורת לחץ שמן). כשאסע איתו ביום שישי למוסך, אז המנוע יתחמם גם מהנסיעה ואז מקווה שאצליח לצלם ולהעלות תמונה.

דרך אגב, בדיוק לאחר שחזרתי מהמוסך אחרי החלפת מצבר (לפני כחודש וחצי) וחניתי והרמתי את בלם היד, האוטו רעד ל-3 שניות ואז המנוע נכבה. האם יכול להיות לזה קשר לתקלה הנוכחית, כמו טורים נמוכים מידי?

האם זה יכול להיות קשור למשהו בהתקנת המצבר? כי מאז התקנת המצבר החדש, הטורים בסרק נמוכים - 600 סל"ד.

הייתי חושבת, שנורת השמן נדלקה אולי בגלל סל"ד נמוך, אבל הבעיה היא, שלאחר שהיא נדלקת, אז גם אם לוחצים על הגז ומעלים את הסל"ד, נורת לחץ השמן נשארת להבהב.

דרך אגב, בדקתי בקבלה של הטיפול השנתי, אך לא כתוב איזה שמן מנוע שמו לי, רק כתוב "שמן מנוע סינטטי מלא" והמחיר 194 ש"ח (כולל מע"מ).

עריכה אחרונה על ידי doritd
פורסם

התקשרי למוסך ושאלי איזה שמן מנוע הוכנס למנוע בטיפול.

לא הייתי נוסע ברכב עד לבדיקת הסיבה להידלקות הנורה והרעשים.

וכן - החלפת מצבר בד"כ מחייבת את לימוד מצערת הרכב מחדש לסיבובי סרק מתאימים.

600 סל"ד זה נמוך, צריך להיות בסביבות 750-850 סל"ד לפי סוג המנוע.

בזמן החלפת מצבר צריך לשמור מתח חשמלי למערכות המחשב של הרכב.

מחברים מצבר נוסף במקביל, ורק אז מנתקים את מצבר הרכב ומחליפם לחדש.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן, החלפה שכזו מיותרת בקורסה מודל 2000. גם אני הייתי שולח את הרכב בגרר, מחליף שמן ופילטר ודורש לראות בדיקת לחץ בעיניים.

פורסם

לפות"ש, קודם אתחיל בזה שבמידה וזה לא בעיה של חיווי כל פעם שנדלקת לך נורית לחץ שמן נגרם נזק בלתי הפיך למנוע, את כבר טוענת שהמנוע דופק וזה סימן רע מאוד. לעניין התקלה, לא ציינת קילומטרים של הרכב ויש הבדל אם המנוע עומד על 200 אלף קילומטר ומעלה או מתחת. במידה ואין סימני בוצה במנוע, לא נמצאה תקלה חשמלית ולא נגרם נזק גדול למנוע פתרון זול להגברת לחץ השמן במנוע מבלי להוציא אלפי שקלים (כי ציינת שהרכב לא שווה את זה) יהיה להחליף שמן מנוע ופילטר -מקורי- כשהפעם במקום להשתמש בשמן סינתטי דליל (כנראה 5W40/30 לפי הקבלה) תשתמשי בשמן מינרלי/חצי סינתטי צמיגי הרבה יותר כדוגמת 15W40 בתקן SL לפחות ולדעתי זו גם הצמיגות שמולאה ברכב הזה כשהוא היה חדש אז בשנות האלפיים, כך בעצם השמן יוכל "לפצות" על המרווחים הגדולים שנוצרו במנוע ולשמור על לחץ תקין.

שמנים שיכולים להתאים לך:

Castrol GTX 15W-40

Liqui Moly MOS2 15W40

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40 (זה הכי מומלץ אבל לא קל למצוא אותו)

פורסם

ראשית, תודה לכם על התגובות.

הרכב עבר 130,000 ק"מ.

כשנדלקת נורת לחץ שמן, אני מכבה תוך שניות ספורות את המנוע. במוסך השאירו את הרכב מס' דקות עם נורת שמן מהבהבת ולחצו גז בניוטרל, כדי להעלות טורים ולראות האם הנורה נעלמת כשהטורים עולים. כשהמוסכניק עשה זאת לא שמעתי דפיקות מהמנוע, אלא רק רעש של המנוע מתאמץ (רעש רגיל כשלוחצים על דוושת הגז חזק בהילוך ניוטרל).

אני יודעת שלאוטו הזה מתאים שמן חצי סינטטי (הוא גם יותר זול, כך שזה אפילו עדיף), אבל מכיוון ששמן סינטטי מלא נחשב יותר טוב, אז מעולם לא אמרתי כלום ששמים במנוע שמן סינטטי מלא.

השמן נראה נקי לגמרי. האם זה שהשמן נראה נקי מהווה אינדיקציה שאין בוצה?

ואיך מעלים טורים ברכב כדי שיהיה 800 סל"ד בסרק? (אין ברכב בורג שאפשר לסובב כדי לכוון באמצעותו את הטורים, כפי שיש במכוניות חדשות).

תודה

פורסם
אני יודעת שלאוטו הזה מתאים שמן חצי סינטטי (הוא גם יותר זול, כך שזה אפילו עדיף), אבל מכיוון ששמן סינטטי מלא נחשב יותר טוב, אז מעולם לא אמרתי כלום ששמים במנוע שמן סינטטי מלא.

בנוגע לשמן מנוע זה לא משנה אם הוא סינתטי, מינרלי או בכלל חצי, הדבר היחיד שקובע התאמה זה התקן והצמיגות. בארץ לא נפוצים שמנים סינתטיים בצמיגויות כמו 10Wxx או 15Wxx וכן הלאה לכן כשאני רואה חיוב על שמן סינתטי אני ישר מעריך שמדובר על משפחת 5Wxx או 0Wxx.

היכולת של רכב מבוגר כשלך "לעכל" צמיגות חדשה, משופרת ודקיקה תלוי באופן ישיר בדרישות היצרן המקוריות ובמצב המנוע אחרי מספר רב של קילומטרים ושנים. אני תמיד גורס שכל עוד היצרן לא הכריז על שינוי עדיף להיצמד לדרישותיו (השאירי את הסקת המסקנות הפרטנית בהפרת הוראות יצרן לחובבי רכב יותר מנוסים או עם כיסים יותר עמוקים). אם מנורת לחץ השמן החלה לצוץ קרוב מדי להחלפת השמן האחרונה אז כנראה שבחירת השמן לא הייתה מתאימה או שהפילטר תקול/חליפי זבל, יש פה חברי פורום שיכולים לשלוף לך את דרישות היצרן בצ'יק ופשוט היצמדי לזה.

השמן נראה נקי לגמרי. האם זה שהשמן נראה נקי מהווה אינדיקציה שאין בוצה?

אם השמן באיכות טובה (קרי מתאים לתקנים הנדרשים) והוא אינו משחיר מהר אז כנראה שאין שם בוצה נסתרת אבל יכול גם להיות שהשמן לא בדיוק עונה על הדרישות הבסיסיות ואז חוסר ההשחרה שלו מעיד על שמן באיכות נמוכה ולאו דווקא על ניקיונו של המנוע. בכל אופן כל שמן תקני משחיר מהר יחסית ואין זה מדד לכלום סך הכל סימן שהדטרגנטים עושים את עבודתם נאמנה.

השיטה הכי פשוטה למציאת סימנים של בוצה היא להציץ לתוך פתח מילוי השמן, אם את נתקלת בבוץ שחור ומשקעים שונים ומשונים סימן שקיימת בוצה במנוע אם הכל נקי אז סימן שלפחות מבחינת הבוצה הכל בסדר.

ואיך מעלים טורים ברכב כדי שיהיה 800 סל"ד בסרק? (אין ברכב בורג שאפשר לסובב כדי לכוון באמצעותו את הטורים, כפי שיש במכוניות חדשות).
יש רכבים שזה אלקטרוני ולא ניתן לשלוט על זה וישנם כאלו שכמו שציינת ניתנים לשינוי קל בעזרת בורג על המצערת או כל פטנט אחר בהתאם ליצרן. כמו דרישות השמן גם גובה הסל"ד התקין בסרק ניתן למצוא באוטודטה של אחד מחברי הפורום, אז צריך להמתין לתשובותיהם.
פורסם

iDaNm - תודה רבה על התשובה המפורטת.

אינני רואה סמני בוצה כשפותחים את הפקק של פתח מילוי השמן. האם זה אומר שאין צורך להחליף משאבת שמן?

לפני שהוחלף מצבר, סל"ד בסרק היה 750-800. האם זה קשור להחלפת המצבר או שבלי קשר פתאום "נפל" הסל"ד בסרק?

אציין, שכשהחזרתי הביתה מהמוסך, לאחר שהחליפו לאוטו מצבר, הרמתי את בלם היד, האוטו רעד 3 שניות והמנוע כבה. כנראה הסל"ד צנח בפתאומיות מסיבה כלשהי. נכון להיום, שני התנאים המצטברים כדי שנורת השמן תדלק באוטו שלי הם: (א) המנוע הגיע לטמפרטורה 100 מעלות במהלך הנסיעה. (ב) רק לאחר שהרמתי בלם יד. אם המנוע לא התחמם בנסיעה והרמתי בלם יד, נורת לחץ שמן לא תידלק. אם המנוע כן התחמם במהלך הנסיעה, אז נכון לעכשיו, נורת השמן לא תידלק כל עוד לא הרמתי בלם יד.

תודה

פורסם

iDaNm - תודה רבה על התשובה המפורטת.

אינני רואה סמני בוצה כשפותחים את הפקק של פתח מילוי השמן. האם זה אומר שאין צורך להחליף משאבת שמן?

לפני שהוחלף מצבר, סל"ד בסרק היה 750-800. האם זה קשור להחלפת המצבר או שבלי קשר פתאום "נפל" הסל"ד בסרק?

אציין, שכשהחזרתי הביתה מהמוסך, לאחר שהחליפו לאוטו מצבר, העברתי ל-Parking והרמתי את בלם היד, האוטו רעד 3 שניות והמנוע כבה. כנראה הסל"ד צנח בפתאומיות מסיבה כלשהי.

נכון להיום, שני התנאים המצטברים כדי שנורת השמן תדלק באוטו שלי הם: (א) המנוע הגיע לטמפרטורה 100 מעלות במהלך הנסיעה. (ב) רק לאחר שהעברתי ל-Parking. אם המנוע לא התחמם בנסיעה והעברתי ל-Parking, נורת לחץ שמן לא תידלק. אם המנוע כן התחמם במהלך הנסיעה, אז נכון לעכשיו, נורת השמן לא תידלק כל עוד לא העברתי ל-Parking.

תודה

פורסם

^^

doritd

נראה כי יש קשר בין הדברים.

א - המנוע לא שומר על גובה סיבובי המנוע כבעבר, כנראה עקב החלפת מצבר ואיבוד כיוון.

גשי למקום שהחליף את המצבר, הסברי ובקשי כי ינתקו את המצבר וכאשר יחזירו, ילמדו את המצערת

את סיבובי המנוע מחדש.

אפשרות שניה - גשי למוסך שאת מטפלת בו, ואני מאמין כי הם יסדרו זאת.(זה די-קל)

ב -

iDaNm

כתב נכון, ברכב כשלך לא חשוב כל-כך חצי-סינטטי או סינטטי.

צמיגות שמן המנוע אפשר כי היא הבעיה.

לכן אנו שואלים איזה שמן יש במנוע, 5W-30 או 10W-15W-40.

במידה והצמיגות 5W-30 אפשר כי מעבר לצמיגות קצת יותר גבוהה תסדר את הבעיה.

בכל-מצב, כדאי לגשת למוסך לבדוק את צמיגות שמן המנוע, נזילות, גובה השמן / מחסור, ולחץ שמן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
נכון להיום, שני התנאים המצטברים כדי שנורת השמן תדלק באוטו שלי הם: (א) המנוע הגיע לטמפרטורה 100 מעלות במהלך הנסיעה. (ב) רק לאחר שהרמתי בלם יד. אם המנוע לא התחמם בנסיעה והרמתי בלם יד, נורת לחץ שמן לא תידלק. אם המנוע כן התחמם במהלך הנסיעה, אז נכון לעכשיו, נורת השמן לא תידלק כל עוד לא הרמתי בלם יד.

תודה

אני מציע להתחיל בבדיקה חשמלית של שתי המערכות, יוניט לחץ השמן ושל הנורת בלם יד וגם את לוח השעונים שמרכז את שתי מערכות אלו לפני ביצוע בדיקות נוספות.

את הבדיקות רצוי לבצע כאשר התופעה של הבהוב הנורה מתרחשת.

פורסם

המוסך שמטפל במכונית שלי הוא זה שהחליף לי את המצבר. ואפילו התקשרתי אל המוסכניק כשחזרתי הביתה מהחלפת המצבר, כי המנוע כבה בגלל נפילת טורים, אבל הוא אמר שזה כלום וזה קורה הרבה במכוניות מהסוג שלי. למרות שבמכונית שלי מעולם לא קרה לפני זה שהמנוע פתאום נכבה והיה לי מוזר שזה קרה בדיוק לאחר החלפת מצבר.

נכון, זה נשמע מאוד הגיוני לבדוק לחץ שמן כשהנורה מהבהבת. הבעיה היא, שלא תהיה למוסכניק סבלנות לעמוד ליד המכונית ולחכות שהנורה תתחיל להבהב.

תגידו, לדעתכם מגיע לי החזר כספי עבור החלפת היוניט. אמרתי למוסכניק שהיוניט הוחלפה לחינם, כי עובדה שהתקלה חזרה על עצמה לאחר החלפת היוניט מייד ובדיוק כפי שהיתה לפני שהכנסתי את האוטו למוסך. הוא ענה שגם יוניט היה חייב להחליף. אבל אם התקלה נשארה כפי שהיא בדיוק, אז לא נראה לי שהבעיה היתה ביוניט ולדעתי היא הוחלפה לחינם. מה דעתכם?

ורציתי לשאול, האם כאשר מודדים לחץ שמן באמת צריך לפרק גלגל במכונית?

תודה

פורסם

דורית, תסלחי לי על "הגסות" אך פשפשתי מעט בנושאים הקודמים שפתחת ובאמת שכואב לי על הכסף הרב שאת זורקת על רכב שלא מפסיק להיכנס למוסכים ועוד על תקלות "זהב" כמו ראש מנוע שלפי דברך נגרם בגלל רשלנות של מוסך מורשה יבואן. מבלי קשר לתקלה הנוכחית לדעתי את נמצאת בבור (קרי: אופל קורסה) והמעדר (קרי: המוסך שאת הולכת אליו) פשוט לא מפסיק לחפור, יש פה בפורום לא מעט בעלי מקצוע אמינים ומקצועיים ששמם הולך לפניהם, אם רק תסכימי לחשוף את אזור מגורייך חברי הפורום יוכלו להפנות אותך בקלות למוסך שיעזור לך לצאת מהבור הזה שמניסיון הוא גם כלכלי וגם נפשי. וקחי לך עוד עצה קטנה ממני, אחרי התיקון של התקלה הנוכחית היפטרי מהרכב הזה שום טוב לא יצא ממנו, אני יודע שזה לא נשמע כלכלי אבל דווקא המצב שאת נמצאת בו אינו כלכלי בעליל. אם אינך יכולה לשדרג לרכב מתאים שיוכל לשרת אותך כראוי (מבלי חלילה להיכנס לכיסך) כנראה שאת לא יכולה להחזיק רכב כלל. את הדברים האלו אני רושם לך מתוך הבנה מלאה של המצב שבו את נמצאת, אני מכיר את חוסר האונים של החזקת רכב שאינו יכול לשרת אותך ואתה בלופ אין סופי של הוצאות על אותו הרכב.

פורסם

מסכים עם עידן בתיאוריית הבור והמעדר.

אין לי ניסיון אישי עם קורסה, אחד אין בעל קורסה שהכרתי שלא סבל מצרות, בעיקר צרות מנוע, אם זה מקריות או תופעה אינני יודע לומר.

לעומת זאת, נדמה כי מקצועיותו של המוסך שלך מוטלת בספק, כך שייתכן מאוד כאשר איש מקצוע אמיתי יטפל לך ברכב, הצרות שתיארת מעלה עלולות באמת להיות מאחורייך

כבר חתמתי...

פורסם

תודה לכם על התגובות.

עידן, אני מסכימה עם כל מילה שכתבת.

זה דווקא מעולה שקראת הודעות קודמות שלי, כי כך אתה יכול להבין למה אני כל כך נרתעת לשלם עכשיו עוד כסף על תיקון התקלה ומעדיפה "לזרוק" את הרכב הזה לגרוטאות. הרבה אנשים לא מבינים זאת. בעיקר המוסכניק אומר, "מה, בגלל התקלה הזאת תזרקי את הרכב???"

אני גרה בקריות. דווקא מצאתי בפורום זה המלצות חמות על מוסך כלשהו בקריות, אבל זה המוסך שהרס לי את ראש המנוע בגלל רשלנות מטופשת וסירב לשאת באחריות. אשמח שיתנו לי המלצות על מספר מוסכים, כך שלפחות אחד מהם יהיה מוסך שלא הייתי בו. המוסך הנוכחי זה כבר המוסך הרביעי שאני הולכת אליו.

כשבקשתי מהמוסכניק לעזור לי למכור את הרכב עוד כשהרכב היה במצב תקין (לאחר שהוחלפו מצבר ומשאבת מים), הוא אמר לי שהוא יבקש עליו 3,000 ש"ח (בגלל הצבע הדהוי במספר מקומות) והוא רוצה עמלה של 500 ש"ח על המכירה, כך שהיה נשאר לי 2,500 ש"ח. לא הסכמתי, כי זה בערך הסכום ששילמתי עבור המצבר ומשאבת המים, אז זה כאילו היה למכור את הרכב בחינם.

אז כעת אני תוהה האם בכלל כדאי לי להשקיע עוד כסף עבור תיקון התקלה בשביל לקבל על הרכב אח"כ 2,500 ש"ח. אולי כבר כדאי להוריד אותו מהכביש. מישהו שקונה מכוניות להורדה מהכביש אמר לי שייתן לי על הרכב 500 ש"ח בלבד, שזה בערך מה ששילמתי עכשיו עבור היוניט. אבל אולי זה שווה במקום להשקיע עוד ועוד כסף ומי יודע האם אצליח למכור את הרכב עד לתקלה הבאה.

מה אתם חושבים - כדאי לתקן או להוריד את הרכב מהכביש?

תודה רבה

• תוכן חדש...