Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברות המשחקים המקומיות לרוב מחזיקות את ה-qa במדינות עולם שני/שלישי.

בהרבה מקרים הם גם מחזיקים את הפיתוח שם. את הQA מחזיקים שם, כי רוצים שיהיה קרוב לפיתוח.

הרבה מאוד משחקים היום מגיעים ממדינות מזרח אירופה. יש את Witcher, Stalker, Metro, Mafia, Dying Light, ועוד הרבה. ואם החברה עצמה לא יושבת במזרח אירופה, אז יושבת שם חטיבה של חברה גדולה.

הגיוני כשאתה יכול לשלם למפתח שכר דומה לשכר מינימום בישראל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבעיה בqa היא, שגם אם תמצא עבודה אחרי קורס, וגם אם תאהב את התחום ותשכיל להתפתח בו לאורך זמן, המשכורת המקסימלית שלך תיעצר איפשהו קרוב ל15 אלף ברוטו אחרי מספר שנים (רוב הסיכויים שפחות מכך, אבל זה רף עליון אופטימי), עם אותו חוסר היציבות שמאפיין כמעט כל עבודה בהייטק, עם הצורך להחליף מקום עבודה כל כמה שנים כדי לא להתנוון (ולא להיות הראשון שמפוטר כי אתה עולה הכי הרבה מכולם והשוק מלא בצעירים להוטים שיעבדו בחצי משכורת ממך עם תפוקה לא שונה בהרבה).

זה הרבה "אם"-ים, כשהדבר הוודאי היחיד הוא שהסיכוי שאחרי 5-6, אולי עשר שנים בqa, כשתחשוב מה הלאה (ואתה תחשוב מה הלאה, בין אם כי אתה משתגע מהעבודה שלך כבר, ובין אם פיטרו אותך ואתה לא מוצא עבודה אחרת מבלי לרדת משמעותית בשכר או להפוך לצעיר יותר בכמה שנים), תמצא את עצמך מול קיר בטון. בלי תואר אקדמי, בלי אופק קידום והתפתחות, עם נסיון בתחום כ"כ צר שלא נותן לך מקפצה לכלום.

אל תשכח שיש לך 30-40 שנים של עבודה לפניך! לחשוב רק שנתיים קדימה זו טפשות מוחלטת.

רוצה לעבוד בהייטק? תשקיע 3 שנים בתואר במדעי המחשב. תוכל לעשות qa אח"כ בקלי קלות אם רק תרצה, אבל לפחות זו לא תהיה התחנה האחרונה שלך בהייטק.

אם האלטרנטיבה היא להיות פקיד בבנק או עובד עירייה, הייטק זה לא בשבילך.

בוגר תואר ראשון במדעי המחשב שנכנס ל-QA רוב הסיכויים שיתקע ב-QA בדיוק כמו בוגר קורס QA בלי תואר.

15 אלף ברוטו משכורת מעולה הרבה מעל הממוצע במשק. במאה ה-21 אין יציבות באף תחום ורוב האנשים ממילא לא יעסקו באותו מקצוע 35-40 שנה.

פורסם

בוגר תואר ראשון יכול להתחיל במשרות אוטומציה, שבמקום העבודה הנכון הן כמה רמות מעל qa ידני ברמת העניין וההתמקצעות, והמשכורות גבוהות יותר. הדרך למשרות פיתוח היא לא פשוטה משם, אבל היא אפשרית. לבוגרי קורסים היא חסומה לחלוטין.

אני עשיתי qa ידני+אוטומציה במשך שנה (ונהניתי מאוד), ואז הציעו לי באותו מקום עבודה לעבור למשרת פיתוח. אחרי 6 שנים של תכנות הרגשתי שמיציתי. התפטרתי, למדתי הנדסאי אלקטרוניקה כשבמקביל עבדתי בפיתוח צב"ד בחברה מתחום התעופה, וכמרצה במכללה, והיום אני בכלל עובדת בתחום המיכשור הרפואי בתפקיד שמשלב חומרה ותוכנה ומשתמש בבערך כל מה שאני יודעת.

זו הגמישות של תואר.

לכל מי שצעיר בגילו ובמצבו המשפחתי, ורוצה ומסוגל לפתח קריירה משמעותית בהייטק (לא רק לכמה שנים ואז לשרוף את כל החסכונות באבטלה והסבות למיניהן בזמן שהוא מתחזק משפחה), יש לי רק המלצה אחת: תואר ראשון במדעי המחשב. עולה כמו קורס, לוקח יותר זמן אבל במהלכו אפשר כבר לעבוד במשרת סטודנט די מתגמלת, ופותח דלתות להרבה יותר אפשרויות תעסוקה בעתיד. כל דבר אחר הוא קיצור דרך שבסופו מבוי סתום.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
תלוי בן כמה המועמד. בגיל 20 - 25 שילך ללמוד לתואר. בגיל 30 ומעלה חבל על הזמן ועל הכסף.

זה בערך מה שאמרת:

If(age

Study

If(age > 29)

Nothing

If(age > 25 && age

??

[emoji12]

ועכשיו ברצינות, גם בגיל 30 אם יש לך את הזמן הרצון להשקיע ואת המשאבים הכלכליים לשים שנתיים-שלוש בערך מהחיים במצב 'הפסד כספי' אז הכל אפשרי.

קריירה תלווה אותך כל החיים, גם בגיל 60+ ניתן להמשיך לעבוד בתחום כיועץ 'מומחה', מרצה וכו'.

Peace

פורסם (נערך)

בתשובה לגאטוסו:

זה נכון. יש לי חברה שעבדה כפקידה עד גיל 30-31 ואז החליטה לעשות משהו יותר מועיל עם החיים שלה ולמדה פסיכולוגיה (תואר ראשון ואז שני) ועובדת כעצמאית בתחום היום.

אבל היא היתה רווקה באותה תקופה ויכלה להרשות לעצמה כלכלית ובעיקר מנטלית לגור עם שותפה במעונות, להתנהל עם מלגות וכו'. חוץ מזה שהיא גם בחרה בתחום שבו הגיל פחות משחק תפקיד.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

פורסם
אם לומדים במשרה מלאה משלמים מחיר באובדן הכנסה וקידום בעבודה. אם לומדים במשרה חלקית התואר ימשך כמעט עד גיל 40.

צעיר אחרי צבא לא יפסיד הרבה בלימודים אקדמיים, אלא אם קידום ממלצרית למארחת נחשב עבורך אובדן קשה מנשוא.

ברור שבזמנים אחרים בחיים עשויים להיות כבר שיקולים מורכבים יותר, אבל בנקודת זמן של חיפוש עצמי ובניית קריירה *בהייטק* בגיל צעיר, עדיף לבזבז זמן וכסף על תואר ולא על קורס. ההבדל בתקופת הלימודים בטל בשישים. גם אם בוגר קורס יקדים אותך בשנתיים, אתה תצמצם פערים מולו תוך שנה, ותפתח פער עצום ממנו בשנים שלאחר מכן, גם במשכורת וגם בביטחון כלכלי, תעסוקתי ואפשרויות קידום ופיתוח.

אני לא יכולה להגיד את זה מספיק, אבל בהייטק אין קיצורי דרך, צריך לעשות את זה נכון וחכם מההתחלה. להיאחז בסיפורי גבורה על א' מאשקלון שעובד בqa ב18 אלף ש"ח אחרי קורס במכללת שקר כלשהי, זה כמו להגיד שהכי נכון זה להירשם ללימודים ולנשור באמצע כי ככה מארק צוקרברג עשה ותראו איך הצליח לו.

אנשים מצליחים גם מהמקומות הכי נמוכים ובדרכים הכי עקומות ומופלאות שיש, אבל הם מתי מעט, קומץ. למי שיש יכולת להתקבל וללמוד באקדמיה, אין מה לחפש בקורסים. ומי שלא, צריך להבין בדיוק למה הוא נכנס. לא כל הנוצץ זהב.

פורסם

מיקה - טעות אחת בפוסט שלך. לא בהייטק, אלא בכל מקצוע. בודאי כזה עם דרישות השכלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

צריך לבדוק כל מסלול לגופו ולא לפוסל קורסים. במדעי המחשב תואר נותן יתרון מהותי וצעיר שמסוגל ללמוד באקדמיה צריך ללכת על תואר במלוא הקיטור. עבור אנשים מבוגרים או צעירים שלא מסוגלים ללמוד באקדמיה כדאיות של תואר במדעי המחשב יורדת כי הם כבר לא מעומדים שגרתיים ומסלולים קונבנציונאליים לא רלוונטים עבורם. בסופו של דבר אם קורס QA יאפשר להרוויח 10 ברוטו עם אפשרות כלשהי לקידום עדיף לעשות את המסלול מאשר לעבוד באבטחה/מלצרות/פקידות כל החיים.

אגב, אני לא יודע מתי משכורת 15 ברוטו הפכה למשכורת עלובה. רוב האנשים לא יגיעו ל-15 ברוטו בכל הקריירה שלהם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ספרי, זה אולי נכון בעוד הרבה מקצועות אבל בהייטק זה מובהק, מאוד.

מיקה רשמה כאן לא מעט הודעות, חותם על כל מילה שלה, תיאור מפורט מקיף ומאוד נכון לפי מה שאני מכיר אחרי כמה שנים בתחום.

רק דבר אחד מיקה - שימי לב שלא כל מי שעובד קורס QA, היה יכול לסיים קורס במדעי המחשב. מההודעה שלך זה נדמה כאילו תמיד אפשר לבחור בין השניים ואז מדמ"ח עדיף, כאשר המציאות מכתיבה שיש אנשים שלא יצליחו להתמודד עם מתמטיקה/לוגיקה/תכנות-בסיסי (לא מדבר אפילו על העניינים המתקדמים יותר) ולכן האופציה הזו לא באמת קיימת מלכתחילה. לסיים תואר תלת שנתי בשש שנים עם ממוצע 70 אחרי שהקאת דם, יכול להיות (/כנראה) רע יותר מאשר לסיים קורס כזה או אחר להתברג לQA ולנסות להתפתח משם.

אבל כמובן שאם יש יכולת או פוטנציאל, העצה שלך מצוינת ל90% מהאנשים. כמובן שיש את ה10% שלא צריכים תואר וכו', אבל הם לא המקרה המייצג.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני גם חושב שמשכורת של 15 אלף זה ממש ממש לא רע. אדרבא, אני בטוח שאחוז גבוה מאוד מתושבי המדינה היו חותמים על שכר כזה. מה גם שבתור QA, אתה יכול אחרי כמה שנים לנהל צוות והמשכורת יכולה להגיע ל20 פלוס בקלות.

לגבי מדעי המחשב ותכנות, רובכם צודקים בעניין, אבל מצד שני - לא לכל אחד זה מתאים. לא לכל אחד מתאים לשבת 3-4 שנים, כמעט בלי לעבוד, לקרוע את התחת ומה גם שיש את הסיכוי שלא תצליח ותנשור באמצע. לי, למשל יש, לדעתי, את היכולת המקצועית ללמוד מדעי המחשב, אבל זה לא מתאים לי מבחינת אופי ומבינת זמן. מה גם שאני כבר נושק אוטוטו לגיל ה30 וממש לא מתאים לי לעשות עוד תואר כרגע(עשיתי כבר בכלכלה, לצערי). ואגב, כן, אני אוכל להסתדר עם משכורת של 15 ולא 25.

עוד דבר לגבי מדעי המחשב ותכנות... נכון, כרגע זה המקצוע אולי עם הביקוש הגדול ביותר כיום, וגם מקצוע מאוד נחשב וקשה. אבל מצד שני, מי יודע, אולי בעוד כמה שנים גוגל או כל חברת ענק אחרת תמציא תוכנה שבונה אתרים, משחקים, אפליקציות מבלי לדעת גרם של תכנות ואז כל הבועה של התכנות ושל ההיי טק כולה תתפוצץ(אם כי אני מניח שגם במקרה כזה עדיין יצטרכו מתכנתים, רק שהרבה פחות)? מה שאני בא לומר, שאין שום מקצוע שמבטיח לך בטחון תעסוקתי היום. לא תכנות, לא ראיית חשבון ואפילו לא רפואה.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

נו, איזה הגיון מעניין זה - אין מקצוע שמבטיח בטחון תעסוקתי כי תמיד יש מקרי קצה, אז אין טעם ללמוד כלום o_O

תואר הנדסה באונ' עולה 30*4 אש"ח (כולל הוצאות מחיה), בוא נגיד 50*4 כי לא הרווחת במהלך הזמן הזה. אני מכיר חברות שנותנות לך סכום כזה בתור מענק חתימה...

אז בחייאת, אל תחפש צידוק בהסברים אפוקליפטיים, תגיד שלא מתאים מסיבות "רגילות".

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
נכון, כרגע זה המקצוע אולי עם הביקוש הגדול ביותר כיום, וגם מקצוע מאוד נחשב וקשה. אבל מצד שני, מי יודע, אולי בעוד כמה שנים גוגל או כל חברת ענק אחרת תמציא תוכנה שבונה אתרים, משחקים, אפליקציות מבלי לדעת גרם של תכנות ואז כל הבועה של התכנות ושל ההיי טק כולה תתפוצץ ... לא תכנות, לא ראיית חשבון ואפילו לא רפואה.

קראת יותר מדי עיתונים יומיים, חביבי.

תוכנה שכותבת תוכנות זה משהו שעובדים עליו 70 שנה בערך, אנחנו רחוקים משם בצורה מגוחכת. וגם אם זה יקרה, עדיין יצטרכו מתכנתים למכביר.

לא מתמצא בראיית חשבון, אבל ברפואה הביקוש לאחים/אחיות נותר קשיח וקבוע עוד מהמאה ה-19, והתפקיד שלהם ממשיך לגדול ולהיות מורכב יותר עם הזמן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...