Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעשים בסיאט איביזה 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין צורך למחוק את השרשור.

חשוב שאנשים יפנימו שלא כל מוסך שמקבל המלצות מאנשים אחרים (כאן בפורום או בכל מקום אחר באינטרנט) הופך אותו אוטומטית למוסך הכי אמין\זול\מקצועי\וואטאבר. כל מקום חדש שנכנסים אליו צריך לבדוק אישית ולא להסתמך בצורה עיוורת על דעות של אנשים אחרים.

אני מבין גם את ההחלטה של פותש שלא רוצה לחשוף את שם המקום מסיבות כאלה ואחרות.

אשמח לקבל את שם המוסך בה"פ.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשמח לקבל את שם המוסך בה"פ.

כנל גם אני..

אם כי יש לי תחושה חזקה מאוד שאני יודע במי מדובר

יום טוב גם לך

פורסם

יש לך חשבונית על 200 הש"ח? מה כתוב בה?

יהיה מעניין מאוד שתספר לנו לאחר שכל הבעיות יפתרו - הרעש והמשיכה.

מוסך מומלץ לפעמים מאכזב. גם לי קרה שפניתי בעבר לאחד המומלצים. המפגש החל בבדיקה אם יש לי מדבקה (של הפורום כנראה) שלא הייתה לי ובשאלה איך הגעתי (ואני אמרתי "שמעתי מחברים"). בסיום הטיפול הקטנטן מיד עם היציאה נדלקה מנורה שכבתה אחרי שחזרתי למוסך, כי זה משהו נורמאלי אחרי ניתוק זרם (חיישן הגה). לפחות אני ציפיתי מצדיק שלא יתן לי לצאת עם מנורה דולקת, בלי הסבר או איפוס.

בשורה התחתונה יצאתי בתחושה חמוצה. ועדיין אני ממליץ לחברים ששואלים על אלטרנטיבה ראויה לרכבם לפנות אליו, כי ריבוי התשבחות כאן, משכנע אותי שהמקרה שלי היה החלקה חריגה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חזרת למוסך הראשון להבין ממנו למה יש פעם גדול כל כך בין הבדיקה שלו למוסך השני? מי בכלל אמר שהמוסך השני טוב יותר?

אני מציע שתחזור ברון למוסך ותבדוק איתו למי יש טעות.

בסוף בסוף, מכל ביקור במוסך למודים עוד משהו טכני.

A3

A4

פורסם

עוד דבר אני אגיד שגם מוסכים מורשים ממש לא מלאכים. אמנם הנסיון שלי במוסך מורשה מבחינת אמינות הוא טוב אבל בזמנו לא הצליחו בכלל לעלות על הבעיה שהרצועת אביזרים הייתה צריכה בסך הכל מתיחה מה שגרמה לזיופים בהגה במהירות סרק ושריקות זאת אחרי אינספור סיבובים ובדיקות.

בקיצור, יש אכזבות בכל מוסך.

איך שי אומר, החלקות חריגות יש בכל מוסך.

פורסם

פות"ש, חשבת אולי דווקא המוסך המורשה שגה באבחנה, והרכב אכן עקום?

לדעתי כדאי לחכות לפתרון מוחלט של הבעיה, ואז להתחיל עם השרשורים.בכל מקרה תעדכן.

פורסם (נערך)
חזרת למוסך הראשון להבין ממנו למה יש פעם גדול כל כך בין הבדיקה שלו למוסך השני? מי בכלל אמר שהמוסך השני טוב יותר?

אני מציע שתחזור ברון למוסך ותבדוק איתו למי יש טעות.

בסוף בסוף, מכל ביקור במוסך למודים עוד משהו טכני.

הלכתי למוסך המרכזי של סיאט שיושב בראשל"צ , ומכון לבדיקה של שילדות , שניהם אישרו שהכל תקין ,

ולקחתי רכב אחר מאותו סוג והמידות תקינות וזהות בשני הרכבים .

וגם לפני שקניתי את הרכב לקחתי אותו לבדיקה למוסך (לא למכונות בדיקה האלו) שהרים את האוטו על ליפט וציין שיש בעיה עוד משולש שהחלפתי , אז אני לא מאמין שהוא ראה את המשולש ולא ראה שכל הרכב עקום , בנוסף לקחתי אותו ליישור קו והחלפת קלאץ ואף אחד

לא בזמן עבודה אמר שהמנוע עקום או מעוות , אחרת איך היו מחליפים קלאץ ?

הכל כמובן מגובה בחשבוניות .

אותו מוסך אמר שהשלדה עקומה מאוד , והמנוע יושב עקום , דבר זה גם לפי העין רואים אם שמים שני מכוניות זהות .

והינה קבלה עם פרטים מחוקים כמובן :

567d58dfef209.jpg

עריכה אחרונה על ידי BabyL
  • ספונסר פורום
פורסם

הבחור הזה הגיע אלי למוסך לאחר שאמר לי בטלפון שהרכב צריך החלפה של הציר שיוצא מתיבת ההילוכים

זאת לאחר בדיקה שהוא ביצע במוסך אחר ונאמר לו שזה מה שהוא צריך .

הרכב הגיע אלי ומיד כשפתחתי את מכסה המנוע הבחנתי שהמנוע לא נמצא במרכז הרכב ובדיוק

במקומו אלא לחוץ חזק על התושבות לצד שמאל .

אמרתי לבחור הרכב הזה עבר תאונה חזקה והשילדה עקומה מאד והושארה כפי שהיא ולכן

המרווחים שהשתנו בין תיבת ההילוכים למרכז הרכב גורמים לציריות לא לעבוד ישר וזו הסיבה

לרעידות ולבעיות שנגרמות בציריות .

ברצוני לעזור לו עזרה אמיתית אמרתי לו השלדה כאן עקומה אל תשקיע ברכב סע בו כפי שהוא או

שתמכור אותו .

אני שואל אותו למה רצית להחליף את הציר של התיבה אז הוא סיפר שלאחרונה עשה החלפת מצמד

והמכונאי אמר לו שהבורג ביציאה של הציר מהתיבה שבור ,אמרתי לו אוקיי את זה אולי כדאי לתקן

נקודתית .פרקנו את הציריה השמאלית וראינו שהבורג מחובר וסגרנו חזרה .

שהורדנו את הרכב אמרתי לו בו נעשה סיבוב נרגיש את הרעידות בדרך אמרתי לו אני עוצר שניה לאסוף

חלק ,אמר לי בבקשה .

כשחזרנו למוסך אחרי בדיקה והסברים של כשעה שכללו פרוק והרכבה של ציריה שמאל

לבדיקה חייבתי אותו חיוב סימלי של 200 שח כולל מעמ .

שהחברים כאן ישפטו אם זו התנהלות לא ראויה מצידי ,או כפיות טובה של בחור צעיר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בנוסף עשה איתי סיבוב לבדוק ועל הדרך קפץ להביא חלק למוסך שלו , לא חושב שבסיבוב הזה הוא בכלל בדק משהו אלא רק כדי לקחת טרמפ לקחת את החלק ,

אני לא יכול להגיב מבחינה מקצועית בנוגע לחוו"ד של המוסך באשר לתקלה, אבל תרשה לי לחלוק עליך בנחרצות באשר לתיאוריה המפוקפקת שהעלית כאן.

כמי שמכיר היטב את המוסך המדובר, יש להם כמה וכמה בחורים על אופנים שמבצעים שליחויות לחלקים בדרך סופר יעילה.

כמו כן, שעיני נוכחתי איך לא מעט לקוחות שנאלצים להשאיר את רכבם במוסך, מקבלים מרון את הרכב שלו [למרות שאין אצלו שום פירסום או הבטחה לרכב חלופי. סתם בקטע חברי].

הדבר האחרון שרון צריך זה לנצל לקוח כדי לאסוף חלק.

סה"כ ממילא עבר שם אז אמר למה לא.

מאחל לפות"ש בהצלחה, אבל קח בחשבון שאם רון אמר שהרכב עבר תאונה אני הייתי מקבל את דבריו גם כנגד חוו"ד של כמה וכמה מוסכים אחרים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בדיוק בגלל מקרים כאלו צריך לשמוע את 2 הצדדים.

פות"ש, בן אדם עבד לך על האוטו (פרוק צירייה זה לא דקה ולא שתיים).

200 ש"ח לא נאה לך לשלם עבור כך?

לדעתי אתה צריך להתבייש.

פורסם

רון , קודם כל תודה שהגבת . הדברים בדרך כלל מתגלים לעומקם כאשר שני הצדדים מעורבים.

מלכתחילה זה נראה לי לא היגיוני שמוסך כשלהו מנסה לבנות עוקץ על תיאוריה מופרכת של שלדה עקומה כאשר בפועל היא ישרה ותקינה.

איך אתה מסביר את את הפערים המשמעותיים בין אבחנה שלך לבין אבחנה של שני מוסכים אחרים? האם הם לא יכולים לראות א ת מה שאתה ראית?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
הבחור הזה הגיע אלי למוסך לאחר שאמר לי בטלפון שהרכב צריך החלפה של הציר שיוצא מתיבת ההילוכים

זאת לאחר בדיקה שהוא ביצע במוסך אחר ונאמר לו שזה מה שהוא צריך .

הרכב הגיע אלי ומיד כשפתחתי את מכסה המנוע הבחנתי שהמנוע לא נמצא במרכז הרכב ובדיוק

במקומו אלא לחוץ חזק על התושבות לצד שמאל .

אמרתי לבחור הרכב הזה עבר תאונה חזקה והשילדה עקומה מאד והושארה כפי שהיא ולכן

המרווחים שהשתנו בין תיבת ההילוכים למרכז הרכב גורמים לציריות לא לעבוד ישר וזו הסיבה

לרעידות ולבעיות שנגרמות בציריות .

ברצוני לעזור לו עזרה אמיתית אמרתי לו השלדה כאן עקומה אל תשקיע ברכב סע בו כפי שהוא או

שתמכור אותו .

אני שואל אותו למה רצית להחליף את הציר של התיבה אז הוא סיפר שלאחרונה עשה החלפת מצמד

והמכונאי אמר לו שהבורג ביציאה של הציר מהתיבה שבור ,אמרתי לו אוקיי את זה אולי כדאי לתקן

נקודתית .פרקנו את הציריה השמאלית וראינו שהבורג מחובר וסגרנו חזרה .

שהורדנו את הרכב אמרתי לו בו נעשה סיבוב נרגיש את הרעידות בדרך אמרתי לו אני עוצר שניה לאסוף

חלק ,אמר לי בבקשה .

כשחזרנו למוסך אחרי בדיקה והסברים של כשעה שכללו פרוק והרכבה של ציריה שמאל

לבדיקה חייבתי אותו חיוב סימלי של 200 שח כולל מעמ .

שהחברים כאן ישפטו אם זו התנהלות לא ראויה מצידי ,או כפיות טובה של בחור צעיר .

כמו שאמרתי וציינתי , היית נחמד אליי ואף אמרתי לאנשים אשר שאלו אותי אמרתי שאולי היה

יום רע או אבחנה שגויה , רק רציתי לשתף , מבחינת 3 מוסכים + מכון לבדיקת שלדה

הרכב ישר לחולטין , הבעיה היא בציריה יותר נכון בפעמון הפנימי לאחר פירוק קצר מצידי

הפעמון נראה די שחוק , ומשמיע רעשים , זה לאחר שאמרת שהוא תקין ולא בדקת אותו

לעומק , ופסקת שהרכב עקום , וגם בדיקה פיזית ליד רכב זה ואותו סוג מנוע , המנוע יושב

בדיוק אותו דבר , וגם התשובת גיר , במילים שלך אמרת שהגיר נוגע בשלדה , מה שהתברר ככל לא נכון שוב לא פרסמתי את שם המוסך במטרה להקניט , להכפיש אלא לשתף

מה שכתבתי בהודעתי הראשונה ולא התלוננתי על 200 שח שלקחת ממני , אלא שלא שמת לב שהציריה שחוקה

ולא בדקת אותה , אני קיבלתי טעם חמוץ אבל לא שופט מקרה אחד.

פורסם
אפתח את הסיפור מהתחלה , התחילו רעשים באוטו בגלגל מצד הנהג ,

הינה שרשור הבעיה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?588101-%D7%A8%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-2003

הגעתי למוסך שמאוד מומלץ בפורום לבדוק מה פשר הבעיה , אותו מוסך אמר שהאוטו עבר תאונה דיי רצינית וכל האוטו היה עקום , והמנוע לא יושב על התושבת כמו שצריך , ובגלל שהציריה מתחברת עקום , היא מתחבר ככה \ במקום ככה - ,היא תעשה רעש וצריך להסתגל אליו.

בנוסף עשה איתי סיבוב לבדוק ועל הדרך קפץ להביא חלק למוסך שלו , לא חושב שבסיבוב הזה הוא בכלל בדק משהו אלא רק כדי לקחת טרמפ לקחת את החלק , ואמר שזה האוטו הכי עקום שראה

שפועל האוטו לא משך (מושך טיפה ימינה) , אבל לא עשיתי כיוון פרונט מאז שקניתי אותו.

האוטו נוסע ישר , חזק , לא שום בעיה מלבד הרעשים .

אם האוטו היה כל כך עקום , ברמה שהוא הסביר לי שהציריה שינתה את מקומה , הייתי מרגיש זאת.

אותו מוסך אמר הוא לנסות למכור את האוטו ככה או לעשות יישור שילדה ב5000 !

אני בן 19 , מבין קצת , אבל לא חשבתי שמוסך מפורסם ישקר לי , אחרי הכל בדקתי את הרכב במוסך מומלץ ברחובות ולאחר מכן ישור קו , דבר ששום מוסך אחר או מכונאי לא היה יכול להשים לב , לאחר קצת חשדות שלי

אמרתי נלך למוסך המרכזי ולבדיקת שלדה , האוטו יצא תקין לחלוטין ! , השוותי אותו לאותו מנוע מאותו סוג

והמרווחים מאשרים שאכן אין שום תאונה והמנוע לא יושב עקום .

כמו כן אותו מוסך לקח לי גם כסף על הבדיקה , התלוננתי שהרעש הוא מהציריה והוא פירק לבדוק

ואמר שהכל תקין , לא החליף כלום ולא נגע בשום דבר , ולקח 200 ש"ח לא יודע אם זה תקין אבל הבעיה

שמפריע לי שהציריה לא תקינה , אתמול פירקתי אותה והיא עושה רעשים ומשוחררת (אני מדבר על הפעמון הפנימי ) , שיכול להיות (רוב הסיכויים)שזה הדבר אשר עושה לי את הרעש ברכב .

לאותו מוסך לא אחזור , לא מעניין אותי כמה הוא מומלץ , מרגיש שעקצו אותי למרות שבעל הבית

היה בנאדם נחמד .

לא אפרסם מטעמי צניעות.

כל מה שאמרתי היה מילה ובמילה שבעל המוסך אמר לי .

בינתיים אף מוסך לא מצא את מקור הבעיה. אם לשיטתך רון עקץ אותך, למה לו להסתפק ב-200 ש"ח עבור עבודת פירוק והרכבה?

מה שיש לנו כאן זו הגירסה שלך - אדם שאינו מכונאי, מול הגירסה של רון שהוא בעלים של מוסך. אם הלכת למוסך המרכזי וביצעו בדיקת שילדה, איך זה שהבעיה עדיין לא נפתרה? גם שכחת להזכיר

שלאחרונה עשית החלפת מצמד והמכונאי אמר לך שהבורג ביציאה של הציר מהתיבה שבור.

לדעתי אתה צריך קודם לפתור את הבעיה (באיזה מוסך שתרצה) ואחרי שאתה בטוח שמצאת אותה תוכל להתלונן על כל השאר. בינתיים נשמע שרון נהג בך בהגינות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
בינתיים אף מוסך לא מצא את מקור הבעיה. אם לשיטתך רון עקץ אותך, למה לו להסתפק ב-200 ש"ח עבור עבודת פירוק והרכבה?

מה שיש לנו כאן זו הגירסה שלך - אדם שאינו מכונאי, מול הגירסה של רון שהוא בעלים של מוסך. אם הלכת למוסך המרכזי וביצעו בדיקת שילדה, איך זה שהבעיה עדיין לא נפתרה? גם שכחת להזכיר

שלאחרונה עשית החלפת מצמד והמכונאי אמר לך שהבורג ביציאה של הציר מהתיבה שבור.

לדעתי אתה צריך קודם לפתור את הבעיה (באיזה מוסך שתרצה) ואחרי שאתה בטוח שמצאת אותה תוכל להתלונן על כל השאר. בינתיים נשמע שרון נהג בך בהגינות.

אני לא מדבר על הבורג השבור , אם תסתכל בהודעתי הקודמת לא אמרתי שיש לי בעיה שהוא לקח 200 שח על הבדיקה וביקשתי ממנו בצורה אישיץ לפרק את הציריה ושיבדוק אותה , הוא לא בדק , לא נגע בה , אמר בגלל שהרכוב עקום הוא עושה את הרעש , ועכשיו אחרי שאני פירקתי במשחק בציריה משמיע רעשים , והיא משוחררת בקצת , על זה אני מתעצבן , פירקת את הציריה תבדוק לעומק

לי הרגיש נפנוף , זה מה לדעתי הרגשתי.

הבעיה עדיין עומדת בגלל בעיית תקציב שלי , אם תסתכל באשכול הבעיה , יש רק מצד הפעמון המשחורר , האוטו לא מושך !

האוטו נוסע טוב , אם הוא היה ברמה שהוא התכוון האוטו היה מושך חזק לכיוון מסויים הוא היה רעידות ממש חזקות ברכב.

• תוכן חדש...