Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שואל בנוגע לקרוב משפחה.

מדובר על תקלה שארעה בעקבות התפקיד שלו, ולא משהו שנגרם בכוונה בכדי לפגוע במפעל שבו עובד.

לדוגמא:

לקוח ביקש להזמין מוצר X מהחברה , המוצר הוזמן ע"י העובד (כי זהו תפקידו), העובד בטעות הכניס במק"ט מוצר Y וכך יצא שהלקוח קיבל מוצר לא נכון, הפסיד יום עבודה ונאלץ לשלם סכום על כך.

עכשיו צריך להזמין שוב פעם מוצר X ולפצות את הלקוח (או לשלם על המוצר שהשתמשו בו לטמיון).

השאלה שלי היא האם החברה רשאית לקנוס את העובד בסכום כספי בגלל שביצע טעות אנושית?

Opel Adam S 2017

פורסם

אך ורק במקרים הללו:

אם יש במקום העבודה הסכם קיבוצי, שהוסכם עם וועד העובדים, רק אם בהסכם הקיבוצי הוסכם על קנסות במקרים כאלה,

אך ורק לאחר העמדתו של העובד לדין משמעתי.

(קיים בעיקר במגזר הציבורי: עובדי מדינה, רשויות מקומיות)

המעביד הגיש תביעה נגד העובד בבית הדין לעבודה, וכבוד השופט החליט שהעובד אכן אשם, ועליו לפצות את המעביד.

פורסם

בקיצור ולעניין - אסור לקנוס את העובד על טעויות.

אם המעסיק קונס, העובד רשאי להגיש תביעה כנגדו לבי"ד לעבודה.

אם התנהלות העובד איננה מוצאת חן בעיני המעסיק - הוא יכול לפטר אותו (לאחר נקיטת הליך מתאים), אך לא לקנוס אותו.

העמדה לדין משמעתי של עובדי מדינה - למיטב ידיעתי מוסדר בחוק שרות המדינה (לא מתכוון לבדוק ולוודא זאת).

כנ"ל לגבי עובדי כוחות הבטחון (מוסדר בחוק הרלוונטי לאותו שרות בטחון).

פורסם

קודם כל אסור אלא אם זה מעוגן בהסכם העבודה שלו.

שנית, במקום כזה אסור לעבוד. העובד שלי הוא לא שותף שלי ואם הוא טועה אז אני אמור לספוג את זה ולא הוא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אהלן

שואל בנוגע לקרוב משפחה.

מדובר על תקלה שארעה בעקבות התפקיד שלו, ולא משהו שנגרם בכוונה בכדי לפגוע במפעל שבו עובד.

לדוגמא:

לקוח ביקש להזמין מוצר X מהחברה , המוצר הוזמן ע"י העובד (כי זהו תפקידו), העובד בטעות הכניס במק"ט מוצר Y וכך יצא שהלקוח קיבל מוצר לא נכון, הפסיד יום עבודה ונאלץ לשלם סכום על כך.

עכשיו צריך להזמין שוב פעם מוצר X ולפצות את הלקוח (או לשלם על המוצר שהשתמשו בו לטמיון).

השאלה שלי היא האם החברה רשאית לקנוס את העובד בסכום כספי בגלל שביצע טעות אנושית?

החברה רשאית לרענן ולספק לעובדים שלה ידע, הדרכה וקורסים בעבודה על מנת שיהיו מקצועיים.

מה חסר לאותו עובד כדי להיות מקצועי? טבלאות מסודרות? ידע נוסף? כלים נוחים ופשוטים יותר בכדי לעבוד ביעילות טובה יותר? מה אתה, כן אתה בתור מעסיק יכול לעשות בכדי לייעל ולשפר את פעולות העובדים שלך.

יש מקומות עבודה שמצפים שהעובדים יגיעו וילמדו מגוגל (בסדר, בתפקידים ספציפיים) או ייצרו לעצמם כלים.

תהיה הראשון ליצור סביבת עבודה אינטלגנטית ויעילה ונטולת תקלות.

כולם טועים, האם העובד הזה הוא עובד טוב? אם הוא עובד אצלך למעלה משנה וזאת הפעם הראשונה שהוא טעה, קורה... אינך יודע מה עבר בראש שלו או מה קורה בחיו ברגע זה.

לסיכום, אתה ככל הנראה יכול רק להחמיר את המצב עם קנס והעובד הזה ימצא את הדרך לזמבר אותך חזרה ואתה עוד תסבול רבות בבית הדין לעבודה לחינם, אינך יודע איך יקפוץ לו הפיוז - זה לא אומר שהוא אדם רע.

עצה שלי? לבצע שיחה עם העובדים, עם המחלקה, לשאול לכלים רלוונטיים, לרענן טבלאות, ליצור כלים, להדפיס רשימות דברים בכדי שתוכל למנוע טעויות כאלו בעתיד.

תהיה מקום עבודה מוביל ויעיל, לא מקום עבודה שמפיל את הטעויות של עצמו על העובדים.

פורסם

מי ששואל זה העובד או מישהו המקורב לו, לא מקום העבודה. גם אם מקום העבודה השקיע בלימוד העובדים עדיין יתכנו טעויות.

על פי חוק אסור לקנוס עובדים. העניין הוא שהחלופה שהחוק מאפשר היא ספיגת הנזק ופיטורי העובד. לדעתי זו דוגמה קלאסית בה החוק ניסה להגן על העובדים ובעצם יצא שהוא פוגע בהם. אני, למשל, בתור עובד שביצע טעות הייתי מעדיף לשלם עליה ולסגור את העניין מאשר לחשוש למקום העבודה שלי. כמובן אם הפיצוי הוא בגבולות הסביר. לצערנו זה לא המצב ולמעסיק אסור בכלל לקבל ממני פיצוי כספי כי זה לא חוקי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ברור אני רושם בכללי.

אתה מעדיף לשלם ולסגור עניין? זאת לא באסטה לירקות כן עם כל הכבוד.

מקום העבודה יספוג את הנזק יהיה ככל שיהיה כל עוד בוצע בתום לב ומחוסר השכלה או הבנה או ידע.

כן, גם טעות של אלפי שקלים או עשרות אלפים.

בגלל זה, מקום שמנהל כספים של עשרות ומאות אלפים, יש מערכת מסודרת לאישור הזמנות, כגון ORACLE ו SAP ו ERP וכו'.

יש מנגנון אישורים ברור וידוע ששם נבדקת ההזמנה או אישורה.

מי שאוהב לשלם על הטעויות שלו יישאר בלי מכנסיים, כי גם לקבל עט ולשבור אותו מבלי לגמור אותו, נחשב כנזק.

פורסם

בחברה הקודמת בה עבדתי (חברה בינלאומית, מהגדולות במשק) היתה מערכת SAP ובכל זאת טעויות אנוש קרו גם קרו. כיוון שלא כל הקוראים כאן מומחי SAP, בחרתי לספר על מקרה שקרה בחברה אך אינו קשור למערכת זאת: אחד העובדים איבד את המחשב הנייד שלו ופוטר. השאלה מה עדיף לעובד במקרה כזה.

פורסם

שוגי

זה לא או קנס או פיטורין

מעסיק כזה רצוי לא לעבוד אצלו.

מי שלא עושה לא טועה זה המוטו שצריך להדריך את המעסיק, והמעסיק צריך לתמחר את הטעויות הללו.

בזמנו באגד הנהגים היו מקבלים תוספת של מספר אחוזים לשכר "תוספת מנקו" וזאת כדי לכסות על חוסרים במתן עודף על ידי הנהג.

אם הוא רואה שהעובד שוגה ושוגה ושוגה וגם אחרי הסברים העובד ממשיך בכך , כנראה שהעובד לא מתאים ואז כדאי אולי לפטרו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בחברה הקודמת בה עבדתי (חברה בינלאומית, מהגדולות במשק) היתה מערכת SAP ובכל זאת טעויות אנוש קרו גם קרו. כיוון שלא כל הקוראים כאן מומחי SAP, בחרתי לספר על מקרה שקרה בחברה אך אינו קשור למערכת זאת: אחד העובדים איבד את המחשב הנייד שלו ופוטר. השאלה מה עדיף לעובד במקרה כזה.

סיפור נשמע די מגעיל. אני כמובן לא מכיר את הפרטים אבל בגדול לפטר עובד בגלל דבר כזה נשמע מגעיל ולא הוגן. אני מכיר מקרים שנגרם בהם נזק (ללא כוונת זדון כמובן) של עשרות אלפי וגם מאות אלפי שקלים ועדיין אף אחד לא פוטר. הוזהר כן אבל לא פוטר.

מה עדיף לעשות במקרה כזה ? לברר אם יש עילה לתביעה ואם כן לא לוותר, לרוץ ולתבוע.

אני הייתי בודק אם התקיים שימוע כדין, כמו שצריך ואם באמת ניתנה לעובד הזדמנות לתקן דרכיו ולאפשר לו להמשיך לעבוד באותו מקום.

פורסם

איזו עילה יש כאן לתביעה? בעיני המעסיק העובד אינו אחראי מספיק ולכן פוטר. מגעיל ולא הוגן אינם עילה לתביעה.

באותה החברה מקפידים מאוד על נושא השימועים, מועסקת עו"ד במשרה מלאה שמטפלת בזה.

מה שאני מנסה להגיד זה שהחוק מנסה להגן על העובדים אך בכך שהוא מצמצם את האפשרויות של המעסיק בהחלט יתכנו מקרים בהם העובד יפגע (באופן עקיף) מהחוק.

פורסם

יכולות להיות הרבה עילות לתביעה, תלוי במקרה, למשל אם מדובר בעובד טוב ומסור שלא היו לו בעיות קודמות, זה יכול להראות קיצוני לפטר אותו רק בגלל טעות אנוש גם אם אבד (נגנב ?) הלפטופ. סה"כ מדובר במכשיר לא יקר והנזק למעסיק זעיר במיוחד כשמדובר בחברה כל כך גדולה.

לגבי הנושא של שימועים צריך לבדוק בדיוק מה היה ואיך נעשה. לא מכיר את הפרטים וגם זה שמעורבת עורכת דין לא מבטיח שום דבר, רוב החברות עושות הסכם של ריטיינר עם איזושהי פירמת עו"ד. מכיר לפחות מקרה אחד של עובד שתבע על נושא שימוע, וחברת הרצוג פוקס נאמן הייתה זו שליוותה את החברה לאורך התהליך ועדיין העובד זכה.

פורסם

מרטינס - המחשב הוא כסף קטן. הבעיה היא המידע שנמצא בו, שעלול להיות רב ערך. ראה את הסיפור של מת"פ צפון מאתמול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה שאני מנסה להגיד זה שהחוק מנסה להגן על העובדים אך בכך שהוא מצמצם את האפשרויות של המעסיק בהחלט יתכנו מקרים בהם העובד יפגע (באופן עקיף) מהחוק.

אתה צודק, כמובן, כמו בכל מערכת עם אלמנט של איזון יש יתרונות/חסרונות - ועדיין, כשלוקחים את שני המצבים בחשבון, נראה לי שהמצב הנוכחי הרבה פחות מסוכן (בממוצע) לעובדים.

אם לעסקים היתה את האפשרות לגלגל פאשלות אל משכורת העובדים, לדעתי זה די ברור מה היה קורה לאורך זמן - בעיקר לעובדים החלשים.

תחשוב על מצב שאתה מכניס באג לקוד והמעסיק מחייב אותך בשעות פעילות של הלקוח... תחשוב על מצב בו איש QA לא תפס איזה משהו ולכן מחוייב בהוצאות הטסת מהנדס לפתירת תקלה, וכן הלאה וכן הלאה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מרטינס - המחשב הוא כסף קטן. הבעיה היא המידע שנמצא בו, שעלול להיות רב ערך. ראה את הסיפור של מת"פ צפון מאתמול.

זו אחריות של החברה לדאוג לדרוש את הצפנה ואבטחת הנתונים אם הם סודיים או חשובים. רוב הלפטופים המקצועיים מכילים קורא טביעות אצבע למשל, אבל ברוב החברות שהכרתי לא דרשו להשתמש בו.

בינינו רוב חברות ההיטק מתנהלות בשיטת "יהיה בסדר" ואז כשקורה משהו המנהלים מוציאים את עצמם נקיים וכולם מאשימים כרגיל את ה ש.ג.

• תוכן חדש...