Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל קצת סיוע והכוונה ברכישת צמיגים לסוזוקי סוויפט 2007 (מידות 185 - 60 - R15).

אני מעוניין בצמיג איכותי ובטוח של חברה ידועה (לא משהו סיני וזול), עם אורך חיים של כמה שנים טובות, אבל בטווח מחירים לא מופרז מדי - סדר גודל של עד 400 ש"ח לצמיג, עדיף פחות לכיוון 300-350.

רוב הנסיעות ביומיום הן עירוניות / בין-עירוניות קצרות יחסית. אם אפשר למצוא ברמת המחירים הזו דגם שגם יש לו צריכת דלק ורמת רעש נמוכות - מה טוב.

קיבלתי הצעות מחיר של 325 ש"ח לצמיג Dunlop מדגם fm800, ו-375 ש"ח לצמיג Goodyear מדגם Efficientgrip Performance. היה מקום נוסף שנתן מחיר של 325 ש"ח לצמיג של Continental מדגם Contact 5, רק שלא ברור בדיוק באיזה "תת-דגם" מדובר (מחיפוש קצר ב-Tyrereviews נראה שיש כמה תת-דגמים כאלה).

יש עדיפות לדגם כלשהו מתוך השלושה הנ"ל? אשמח לשמוע המלצות לדגמים נוספים (גם של חברות אחרות).

כמה שאלות קטנות נוספות:

1. לא ראיתי שמצוין קוד מהירות ברישיון הרכב - איך אני אמור לדעת שמוכרים לי דגם עם קוד מהירות מתאים?

2. מה נחשב גיל צמיג "צעיר" מספיק בזמן הקנייה?

3. על מה חשוב להקפיד בזמן הקנייה בפנצ'ריה (מעבר לגיל הצמיג וששמים לך את מה שביקשת...)?

4. לא יודע אם זה אפשרי מבחינת חוקי הפורום פה (פעם ראשונה כאן :) ) אבל אשמח לשמוע אם למישהו יש המלצה לפנצ'ריה טובה ואמינה עם מחירים הוגנים באזור חיפה (כולל אזור הקריות, נשר וטירת הכרמל) - אפשר גם לשלוח הודעה פרטית אם לא נהוג לפרסם שמות של עסקים.

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

את קודי המהירות תוכל לבדוק בספר הרכב.

את שאר המידע תוכל לראות

,

לא התנסיתי בדגמים שציינת, חכה לתגובות של אחרים.

פורסם (נערך)

^ בבקשה תפסיק להפיץ את הסרטים הנוראיים של מר נעים.

אור, ברוך הבא לפורום. לא יזיק לעשות חיפוש לפני פתיחת שרשור.

הנה למשל (יש עוד כאלו) שרשור שנפתח רק אתמול במידה זהה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?587397

לגבי השאלות שלך -

1. בשנתון הרכב שלך אין דרישה חוקית לציין ברשיון הרכב את קוד המהירות והעומס הנדרשים. בשנתונים מתקדמים יותר למידה המדוברת יש קוד 84H ואתה יכול ללכת לפי זה, או אם מופיע משהו אחר בספר רכב כפי שנכתב לפני.

2. הקונצנזוס הנוכחי בפורום מדבר על שנה אחת. המחמירים יגידו חצי שנה (בעיקר אם לא ידוע איך אוחסן הצמיג).

3. בעיקר מה שציינת ולהוסיף שהם מורכבים בכיוון הנכון אם נדרש, שמבוצע איזון נכון לכל הגלגלים ומוחלף הונטיל (ללא עלות נוספת).

4. עוד משהו שחיפוש יפתור.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

עדיין לא הבנתי מה כל כך נורא שם? (אולי ההגזמה שלו? אופן דיבור? - אבל רק כך באמת ניתן להבהיר עד כמה העניין חשוב- והוא חשוב)

לא מצאתי משהו לא נכון, ובמקום להרבות כאן במלל הסרטון מציג את עיקר הדברים בצורה טובה.

הרי על כל דבר (ועוד) שנשאל כאן יש שם תשובה.

במידה ויש לך סרטון שמסביר טוב יותר אתה מוזמן לשתף:wink:

פורסם

כי מעבר להתלהמות שלו וצורת ההגשה הכללית ולסרטון שעשוי באופן כללי בצורה גרועה יש מספר פעמים בהם הוא מגזים,

מפרט או לא מפרט מספיק על פרטים מסויימים, לא מדייק או אף טועה.

זה מה שנקרא, הכוונות טובות - הביצוע לא כל כך.

לגבי טעויות רק בסרטון המצורף -

• התייחסות שלו לדירוגי UTQG -
    • אומר ש-AA זה הכי טוב (נכון רק לסעיף ה-Traction, לא קיים בסעיף ה-Temp).
    • מסביר ש-Treadwear זה אינדיקטור להתנגדות לגלגול של הצמיג ושמספר גבוה יותר עדיף - לא נכון בעליל.

[*]התייחסות למידת הצמיג -

• מדבר על קוד המהירות בלבד ולא מסביר במה בעצם מדובר. כמו כן משייך עמידה במינימום כתנאי לקבלת פיצוי מביטוח בשעת תאונה במקום להסביר את הקשר הבטיחותי.

[*]כיוון הרכבת הצמיג - לא לכל הצמיגים יש כיווניות (נדמה לי שהוא מסביר את זה בסרטון אחר, אבל עדין).

[*]תווית EU -

• תצרוכת דלק של הצמיג?!
    • אומר J במקום G.
    • התנגדות הצמיג לגלגול בגשם?!
    • מה עם להזכיר שלרכבים פרטיים אין שימוש בקטגוריה D, ושבמדד הבלימה ברטוב אין שימוש בקטגוריה G?
    • האם יש משמעות למדד הרעש מבחינת הנהג?

[*]גיל הצמיג - אז זה בסדר לקנות צמיג ישן יותר אם מקבלים הנחה מתאימה? מה עם להזכיר לפחות להחליף את הצמיג מוקדם יותר בהתאם?

אין לי כרגע בשלוף סרטון אחר. לא חסר מידע ברשת (במקורות אמינים) ויש מספיק דיונים פה בפורום כדי לבאר את רוב השאלות בתחום.

פורסם

בנוסף (ואגב יצא לי לפגוש את האיש), מאחר והוא פועל מנקודת מבט של צמיגאי, הסטנדרטים שלו בהרבה מובנים אינם עומדים בקנה אחד עם הדרישה לבטיחות אקטיבית מהצמיג.

מבחינת מר נעים, לדוגמה, לצמיג יש תוקף לשש שנים, כולל זמן האחסנה. זה כמובן נכון אם מבחינתך הצמיג הוא כמו החישוק וכל התפקיד שלו בחיים זה לא להתפרק.

אבל מבחינת בטיחות אקטיבית ברור שצמיג בן שש כבר איבד את רוב תכונותיו הטובות וראוי להתייחס לפרק זמן של חצי עד שני שליש מכך בתור אורך החיים המקסימלי האמתי של הצמיג ולקנות צמיגים שבמועד הרכישה גילם אינו עולה על שנה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לגבי טעויות רק בסרטון המצורף -

• התייחסות שלו לדירוגי UTQG -
    • אומר ש-AA זה הכי טוב (נכון רק לסעיף ה-Traction, לא קיים בסעיף ה-Temp).
    • לגבי הTemp ככל שהערך שם גבוה יותר, (A זה הMAX) כך הצמיג יכול להתמודד עם החום יותר טוב ובעצם לנסוע במהירות גבוה יותר אז דיי נכון שA יותר טוב, הכוונה אולי שגם שם צריך להיות A.
    • מסביר ש-Treadwear זה אינדיקטור להתנגדות לגלגול של הצמיג ושמספר גבוה יותר עדיף - לא נכון בעליל.
      חייב לבחון את הTW רק של אותו יצרן להשוואה במספר סוגים ולא כמה יצרנים שונים, וככל השערך גבוהה יותר כך זה עמיד יותר מפני שחיקה,
      כלומר צמיג בעל TW 400 עמיד פי 2 מצמיג בעל TW 200. , למה לא נכון?

[*]התייחסות למידת הצמיג -

• מדבר על קוד המהירות בלבד ולא מסביר במה בעצם מדובר. כמו כן משייך עמידה במינימום כתנאי לקבלת פיצוי מביטוח בשעת תאונה במקום להסביר את הקשר הבטיחותי.
      צודק, הרעיון באופן כללי לא לרדת מהקוד בעצם.

[*]כיוון הרכבת הצמיג - לא לכל הצמיגים יש כיווניות (נדמה לי שהוא מסביר את זה בסרטון אחר, אבל עדין).

אכן ,אבל במידה ויש רישום לשים לב שלא הרכיבו לך את הInside כלפי חוץ.

[*]תווית EU -

• תצרוכת דלק של הצמיג?!
    • אומר J במקום G.
    • התנגדות הצמיג לגלגול בגשם?!
    • מה עם להזכיר שלרכבים פרטיים אין שימוש בקטגוריה D, ושבמדד הבלימה ברטוב אין שימוש בקטגוריה G?
    • האם יש משמעות למדד הרעש מבחינת הנהג?
      כמובן שיש, צמיג מרעיש פחות-נסיעה שקטה יותר.

[*]גיל הצמיג - אז זה בסדר לקנות צמיג ישן יותר אם מקבלים הנחה מתאימה? מה עם להזכיר לפחות להחליף את הצמיג מוקדם יותר בהתאם?

מסכים, עד שנה זה בסדר, כמה שיותר טרי יותר טוב, אין כאן מקום בכלל לשקול הנחות.

אין לי כרגע בשלוף סרטון אחר. לא חסר מידע ברשת (במקורות אמינים) ויש מספיק דיונים פה בפורום כדי לבאר את רוב השאלות בתחום.

אכן הסרטון לא פיקס, אבל המידע דיי נכון, ובינינו אחוז בודד של אנשים בודק את זה (אם בגלל) לרוב זה גודל,שנה, דגם וקוד מהירות.

וכמו בכל דבר אין להיסתמך רק על מקור אחד, יש לקרוא מספר חוות דעת כדי לגבש דיעה.

אבל את המידע הבסיסי כן ניתן לקבל,וכמובן להפעיל שיקול דעת עצמי.

חן ג.

הכוונה מבחינת החוק ניתן למכור צמיג עד שש שנים,בסוף הוא דווקא אומר שרצוי עד שנה מייצורו.

פורסם

לגבי דירוגי ה-UTQG -

- גם כך מרבית הצמיגים הם בעלי קוד טמפ' A. כאלו עם B הם בדר"כ צמיגי כל העונות או שטח ובדר"כ גם מדד ה-Treadwear גבוה בהתאם.

- זה נכון שמספר גבוה יותר של ה-Treadwear אומר שהוא נשחק לאט יותר, אבל אין שום קשר (לפחות לא ישיר) להתנגדות לגלגול. וגם זה שהמספר יותר גבוה לא אומר שהצמיג יותר טוב. אם כבר אפשר להשליך שצמיג עם דירוג נמוך יותר יאחוז גם יותר (גומי רך יותר).

- לענין ההשוואה בין מותגים, נכון היו דיונים על זה פה בעבר שטענו כפי שציינת וגם אני טענתי כך עד שמישהו הפנה אותי למקור שטען שצמיג הבקרה הוא בעל תכונות זהות שמוגדרות ע"י ה-DOT, כך שלמעשה לא אמור להיות הבדל בין החברות. עם זאת יש קצת ענין של פרשנות מטעם החברה משום שהבדיקה נעשית ע"פ מס' ק"מ מוגבל ולא עד לשחיקה מלאה של הצמיג ולכן יש אינטרפולציה של המספרים.

לגבי דירוג הרעש בתווית ה-EU - הדירוג מציין מדידה של רעש חיצוני שהצמיג מפיק בעת נסיעה במהירות 80 קמ"ש. אין שום קשר ישיר לרעש שנמדד בתוך הרכב.

שאר הדברים - זה חלק מהבעיה כשאין תסריט מדויק שמכתיב על איזה דברים צריך וכדאי לדבר (ורצוי שיהיו נכונים).

פורסם

תום, הבעיה היא שקצב שחיקת הצמיג (וגם האחיזה שהוא מייצר) נקבעים לא פחות ואף הרבה יותר על ידי פרמטרים אחרים, כמו קשיחות הדופן והפרופיל שלה, היסטרזיס בין השכבות הפנימיות של הצמיג ועוד.

זו עוד סיבה שהניתוח של יוסי נעים לוקה בחסר.

פורסם

מסכים.

באופן כללי כל התוויות (בין אם ה-UTQG האמריקאי ובין אם ה-EU Label האירופאי) מספקות מידע מאוד מצומצם או מוגבל למה שבאמת חשוב או שיכול להיחשב כמענין לצרכן.

פורסם

הבעיה האמתית היא שלא ה-UTQG ולא יוסי נעים ולא אף אחד מאיתנו לא יכול באמת לספק ניתוח מלא של הנתונים הללו.

תחום ייצור הצמיגים הוא "אומנות אפלה" וכל התכנון שמגולם בצמיג שמגיע אלינו נשמר בסוד. גם כשמהנדסי רכב בוחנים התנהגות צמיגים הם בוחנים אמפירית את ביצועי הצמיג ולא מנתחים את התרכובות, אופן ההרכבה וכדומה.

פורסם

בשבוע שעבר התקנתי 4 צמיגים לסוויפט שלנו של DUNLOP דגם SPFM800 בעלות של 300 ש"ח לצמיג.

רציתי להתקין גודייר אפישנגריפ אך נגמר המלאי אצל היבואן ולא מצאתי בשום פנצריה, מיד עברתי לחפש את הדנלופ BLURESPONSE אבל התברר שהם יובאו ארצה עד סוף 2014 ואין להשיג BLURESPONSE משנת 2015 וכי SPFM800 ההחליפו אותם בשנה זו.

עד עכשיו הרכב נוסע מצויין הצמיג יחסית שקט והרכב מתנהג טוב גם בפניות מהירות.

ה- EU LABEL של צמיג זה למידה 185/60R15 הוא:

רעש - 69db

נסיעה ברטוב - A

חסכון בדלק - E

אני חושב שבמחיר 300 ש"ח לצמיג זו אחלה תמורה.

פורסם

חבר'ה תודה רבה על כל המידע, עזרתם מאוד!

נראה לי שאלך על ה-Efficient grip של Goodyear, יש אותו במחיר סביר של 370 ש"ח לצמיג.

• תוכן חדש...