Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שסיימתי עם שיפורי המנוע והוצאתי מה שיכולתי , הגיע הזמן להשקיע ויזואלית .

מעוניין בקפיצי הנמכה איכותיים אך לא יקרים מדי - תקציב 1500 שקלים ..

מדובר על leon 2014

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם
אחרי שסיימתי עם שיפורי המנוע והוצאתי מה שיכולתי , הגיע הזמן להשקיע ויזואלית .

אם החלפת קפיצים והנמכת הרכב זה מבחינתך שיפור ויזואלי, אולי כדאי שתחשוב פעמיים...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שיחשוב פעמיים?

מעבר לשיפור ביציבות זה גם יפה יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לא אמרתי שיירד מזה, אלא שיעשה חושבים על סדרי עדיפויות...

הנמכה מוגזמת יכולה גם לפגוע ביציבות הרכב, ולכן חשוב לבצע אותה תוך התחשבות ביציבות יותר מאשר במראה.

עניין של סדרי עדיפויות, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנמכה עם מוצר איכותי לא תפגע ביציבות, רק תשפר אותה. זו המטרה של המוצר.

גם אם הוא רוצה להנמיך רק בשביל המראה, על הדרך הוא מרוויח שיפור ביציבות.

רק קפיצים ב2 שקל מסין או חיתוך הקפיצים הקיימים יכולים לפגוע בבטיחות.

פורסם

לרכב יש גאנטים רוחב 8.5 הנמכה עם גאנט כזה זה דבר מדהים בעיניי לפני היציבות , מה המחיר של אייבך והחברה השניה ?

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם (נערך)

יש כאן אפשרות לעוד חסרון ששווה להזכיר, בלי קשר לסוג הבולמים. עם ההנמכה יורד גובהו של מרכז הכובד ולכן מתרחשות העברות משקל קטנות יותר ואבדן האחיזה הנלווה אליהן קטן גם הוא ולכן היציבות משתפרת.

אבל! עם מרכז הכובד יורד גם מרכז הגלגול של הרכב. ככל שהוא נמוך יותר, חלק גדול יותר מהעברת המשקל נספגת לא במתלים אלא בשלדה עצמה, כמו שקורה למשל (לדוגמה קיצונית) בקארט, שאין לו מתלים כלל.

השלדה גמישה כמו קפיץ אך בניגוד לקפיצי המתלה אין לה בולם ולכן כל מומנט פיתול שנספג בה יוצר תנודתיות אשר, מצד אחד, מחרבת את האחיזה והתנהגות הכביש.

מצד שני זה זה נותן עוד פידבק וגם תחושה כמו של קארט, שכל משפר זב-חוטם יישבע שעושה את הרכב יותר מהיר...

אני לא אומר לא להנמיך - אני רק מנצל הזדמנות להזכיר שצריך לעשות זאת על פי סדר העדיפויות הנכון ולזכור שכמו כל דבר - ברגע שמגזימים, ההשפעות הרעות גוברות על ההשפעות הטובות שבביצוע השיפור.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

לאן לקחתם את זה? הנמכה של אייבך סך הכל 30 ממ... זהו הלך הרכב? לסגור את הסיפור? המון נהגים הנמיכו והמון עוד ינמיכו עם קפיצים כאלו שיעודיים לעבוד בין היתר גם עם בולמים מקוריים (איזה הלם, הא?).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הבטיחות! הבטיחות! :lol:

פורסם

כן, ישר לוואדי. הלכתי לשים קפיצי אייבך, והרכב כבר צבוע בכחול - יאללה לים!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אייבך נהדרים.

אני מאוד מרוצה מהסט שלי.

לטעמי עדיף לנצל את המערך כמו שצריך יחד עם בולמים שמתאימים להנמכה, מה שיתרום לתוצאה סופית טובה יותר מאפקט הוויזואלי.

M-TECH E46

פורסם (נערך)

אייבך הם הקפיצים הטובים בעולם. בזמנו קראתי מאמר עצום שמסביר למה, אין סיבה לשלם יותר או פחות.

המון אנשים ניסו המון סוגים של קפיצים, גם יקרים יותר בצבע סגול ROYAL מחברה יוקרתית יותר, אייבך יותר טובים.

הנמכה יוצרת עומס יתר על הבולמים שצריכים לעבוד קשה יותר, אתה פוגע באורך החיים של הבולמים במידה והם מקוריים ובנויים לעבוד עם הקפיצים המקוריים.

כמו כן יש סיפור ענק אחר במידה ואנחנו מדברים על נטו ביצועים, לכל קפיץ יש קשיחות שנמדדת בניוטון מטר Nm.

יש קפיצים של 115 nm ויש קפיצים של 400 nm קשיחות, ללא שום קשר להנמכה שתקבל. זה בדר"כ נתון שלא מתפרסם ואפילו דיי קשה לקבל תגובה מהיצרן בסיפור (אייבך מפרסמת לרוב ותגיד לך אם תשלח מייל).

אם תרכיב קפיצים של 400 על בולמים מקוריים, אתה תפגע בנוחות ובביצועים כי הקומבינציה הזו לא עובדת ביחד טוב, רוב הסיכויים שלא תדע אפילו ותאשים את הקפיץ ותחליף קפיץ, או שתחשוב שהבולם שלך לא טוב מספיק אבל בפועל הבעיה היא ההתאמה הזו.

קפיצים כאלה נועדו לעבוד עם בולמים למירוצים, והם ממש לא לכביש הרגיל אלה למסלול.

אייבך שומרת על קשיחות פחות או יותר כמה שקרובה למקור. בקיצור לך על אייבך.

בקיצור בתאוריה ירידה במרכז כובד = טוב יותר. בפועל זה הרבה יותר מסובך ולרוב האנשים זה לא התוצאה שמתקבלת. לכן המציאו את הקויילאוברים, שלא תשבור את הראש.

לטעמי אייבך sportline לא נוחים ומתרסקים על בורות, עדיף prokit.

אבל זה טעם אישי, אני לא אוהב את מראה ה STANCE.

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

• תוכן חדש...