Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות גבוהים ביום בהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו ממש לא הולכים להיכנס לסאגת ה-Völsunga ההיא שוב.

נסתפק בכך שאורות מעבר - די בהם כדי להיראות טוב יותר במרחק, גם באור יום בהיר מאוד.

רק שאל את Baker Kirkpatrick et al.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב. פשוט בדיחה.

כשאהיה שר התחבורה הדבר שאקדם לפני הכל זה ענישה כבדה מאוד לנהגים מסנוורים. גם ל-לא מאותתים אבל זה לא קשור לנושא.

וגם לנהגים שמדליקים אורות ערפל, ביחוד אחוריים. זה מסנוור ומעצבן.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
תודה על התשובות, בעניין הסינוור ביום- זה לא עניין חד משמעי,

סתם אנקדוטה- עברתי לא מזמן מרכב עם צבע בולט לרכב בצבע אפור עכבר- פתאום אני מרגיש שהרבה יותר חותכים אותי רכבים שלפני בכביש המהיר ביום. לדעתי צבע הרכב מתמזג עם הכביש ואנשים רואים אותי הרבה פחות טוב במראות!

זה חד משמעי לחלוטין, זה מסנוור, יחד עם אורות ערפל אחוריים. ואפילו אם יש ספק, במקרה של סנוור שעלול לגרום לתאונת דרכים אז לא מפעילים.

לענין צבע הרכב, גם אני חשתי את זה במעבר מרכב שחור ללבן (אותו רכב בדיוק).

פורסם

ושאלה אחרונה- יש לי פנסי ערפל קדמיים מבחינתי חסרי שימוש לחלוטין. אני חושב להסב אות לפנסי יום שלא יסנוורו.

בשברולט קוואליר ישנה שהייתה לי ברגע שהאורות דרך או מעבר היו כבויים דלקה תאורה קדמית גבוהה ולא מסנוורת שנתנה ניראות מצוינת. בלי לדים ובלי קישקושים- לשם אני מכוון בהסבת פנסי הערפל, לשים נורה בעלת הספק לא גבוה מידי (יתכן והמקורית כזאת) ולכוון את האלומה בהתאם כיוון שהאלומה לשימוש כפנס ערפל היא מאוד נמוכה.

התנאים לך היו תאורה כבויה ובלם יד מורד , בהורדת בלם היד התאורה היתה נדלקת. זו לא תאורה קדמית גבוהה , אלו היו נורות קטנות, כמו נורות חניה , שפשוט שולבו בחלק הפנימי של הפנס , היכן שמאירה הנורה של האור הגבוהה (שכמובן לא היתה דלוקה במצב זה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
בכל המכוניות יש נורות ביקורת לפנסי ערפל.

הנורה תהא בלוח השעונים או על המתג עצמו.

התקנה(347א) מתייחסת רק לנורית ביקורת לפנס ערפל אחורי: סעיף א3 - תותקן בלוח המחוונים של הרכב מנורת ביקורת שתידלק כאשר יודלק הפנס.

אין נורת ביקורת = הרכבה עצמית ועברה על התקנה.

אנשים לא "שוכחים" פנסי ערפל. אנשים לא מודעים לקיומם.

ברבות מהמכוניות, הפעלת מתג פנסי הערפל הנו בצמוד להדלקת האורות. נהגים, בלי מודע, מסובבים את המתג ומפעילים גם את פנסי הערפל(בין היתר גם לא מתייחסים למורות הביקורת).

היה לי מקרה במכון שכיביתי לגברת מסויימת את פנסי הערפל הקדמיים בעת בדיקת האורות. בסיום הבדיקה, היא באה בתלונות אל שותפי לעמדת הבדיקה שקלקלנו לה את הרכב וכעת הנורה הירוקה(פנס ערפל) אינה דולקת כמו תמיד.

חחח, אהבתי!

עמית - תפסיק לקלקל מכוניות בטסט!

הנה דוגמה מעולה להעדר תרבות מוטורית, ואי הבנה בסיסית של תפעול תאורת רכב.

כיום כל ישראלי שמגיע אליי לביקור יודע כמה חשוב שימוש יעיל ונכון באורות ערפל, דבר שאפשר לראות רוב השנה על ה-M62 ושעליו תמיד אני נוסע איתם לשדה התעופה. כביש זה עובר מהעיר האל במזרח אנגליה ועד לליברפול במערב, ועובר בנקודה הגבוהה ביותר לכביש מהיר על האי הבריטי (322מ) ולמעלה כמעט תמיד יושב ענן.

כמעט ולא ניתן לראות שימוש שגוי באורות ערפל בכביש מהיר זה ע''י המקומיים והזרים מהיבשת או מהאי השכן (אירלנד) ולעיתים יש להדליק ולכבות כמה פעמים לאורך הנסיעה.

הכי נחמד היה שבאחת הפעמים זוגתי נהגה ואני בכלל ישבתי מאחור, ושמתי לב שהיא מסבירה לאחיה הצעיר ממנה מתי צריך להדליק ולכבות. השיחה התחילה כשהוא אמר לה שהאוטו לפניה לחץ ברקס, והיא תקנה אותו ואמרה לו שאלו פנסי ערפל מפני שיש שילוב של גשם, ספריי גשם שהמכוניות מרימות מהכביש (SPRAY) וערפל.

• תוכן חדש...