Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות גבוהים ביום בהיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק ומרחיב את ההמלצה לכל סוגי הדרכים.

דווקא בעיר (היכן שהחוק לא דורש ממכוניות פרטיות להדליק) התרומה של הדלקת אורות ביום היא הגדולה ביותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ועדיין נשארתי לצער חלקכם בחיים.

תקשיב, אתה חייב לשחרר. ויכוחי פורום לחוד, אף אחד, אבל אף אחד לא מאחל שיקרו לך דברים רעים. בחייך...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שאלה קטנה- אשמח שתעשו לי קצת סדר בשמות של האורות- יש אורות ערפל, ואז יש אורות ״רגילים״ נקרא לזה ואת האורות שמדחיקות נורית כחולה בלוח מחוונים.. מה השמות שלהם?

פורסם

אורות "רגילים" = אורות מעבר.

אורות "גבוהים" = אורות דרך. הם אלה שמדליקים לך נורה כחולה.

יש גם אורות חניה, אלה עם הנורות הכי חלשות.

יש אורות ערפל, משמשים בעיקר ערסים ובחלקים לא גדולים מהמדינה אשכרה נחוצים איזה יום-יומיים בשנה בשעות הבוקר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אור חניה - סיבוב ראשון של הכפתור. נדלקות בד"כ זוג נורות 5W והתאורה האחורית. בחלק מהמכוניות אין נורת ביקורת בלוח, אך תאורת הלוח נדלקת גם היא.

אור מעבר (נמוך) - סיבוב שני של הידית, למעשה האור הרגיל. נורת ביקורת ירוקה בלוח.

אור דרך (גבוה) - נורה כחולה בלוח.

אור ערפל קדמי - נורה ירוקה בלוח השעונים.

אור ערפל אחורי - נורה כתומה בלוח.

פורסם
אור ערפל קדמי - נורה ירוקה בלוח השעונים.

אור ערפל אחורי - נורה כתומה בלוח.

למרבה הצער לא בכל המכוניות יש נורות ביקורת לזה, וחוץ מערסים יש גם אנשים ששוכחים לתומם פנסי ערפל אחוריים ואז בא לך להרוג אותם. ללא ספק נורות חשובות מאד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בכל המכוניות יש נורות ביקורת לפנסי ערפל.

הנורה תהא בלוח השעונים או על המתג עצמו.

התקנה(347א) מתייחסת רק לנורית ביקורת לפנס ערפל אחורי: סעיף א3 - תותקן בלוח המחוונים של הרכב מנורת ביקורת שתידלק כאשר יודלק הפנס.

אין נורת ביקורת = הרכבה עצמית ועברה על התקנה.

אנשים לא "שוכחים" פנסי ערפל. אנשים לא מודעים לקיומם.

ברבות מהמכוניות, הפעלת מתג פנסי הערפל הנו בצמוד להדלקת האורות. נהגים, בלי מודע, מסובבים את המתג ומפעילים גם את פנסי הערפל(בין היתר גם לא מתייחסים למורות הביקורת).

היה לי מקרה במכון שכיביתי לגברת מסויימת את פנסי הערפל הקדמיים בעת בדיקת האורות. בסיום הבדיקה, היא באה בתלונות אל שותפי לעמדת הבדיקה שקלקלנו לה את הרכב וכעת הנורה הירוקה(פנס ערפל) אינה דולקת כמו תמיד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נוסיף שמן למדורת התאורות ונשאל שאלת תם :

אורות ערפל קדמיים (תקניים) מאירים נמוך וקרוב וכלל אינם מסנוורים. ההוכחה, מעבר לפרקטיקת המציאות : ישנם יצרנים לא מעטים המשתמשים בפנס הערפל הקדמי גם לתאורת פנייה (איביזה למשל). הרי לא יעלה על הדעת שיאפשרו באור יום תאורת פנייה שתגרום לסינוור ותסכן את הבטיחות.

אם קיימת תובנה שתאורה קדמית ביום מבליטה נראות למשתמשי הדרך ומגבירה בטיחות על אחת כמה וכמה שכדאי להדליק כל העת גם פנסי ערפל קדמיים. נראות רכב עם 4 פנסים בחזית שאינם מסנוורים עדיפה על נראותו רק עם 2 פנסים דולקים.

מדוע אם כן אסור חוקית ואף מוקצה תפיסתית לנהוג ביום גם עם פנסי ערפל קדמיים פועלים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי החוק מותר לך להתקין את פנסי הערפל בצורה כזו שיאירו עד לגובה האורות של הפנסים הראשיים. אז אם אתה מדליק גם את פנסי הערפל בנוסף על אורות המעבר, זה מסנוור. בחלק מהמכוניות זה מכוון כלפי מטה, בחלק לא. מאחר ולא יכתבו חוק נפרד לכל דגם ובגלל שמותר להוסיף לבד פנסי ערפל, ואתה יכול לכוון אותם לגובה אורות המעבר, יש חוק כללי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא מבין את כל אותם האנשים שמגינים בחירוף נפש על פנסי הערפל כאילו זה יהיה סוף העולם אם לא ידליקו אותם כל הזמן.

אף פעם לא יצא לכם לנסוע בלילה ולהסתנוור מאיזה קרוסאובר עם פנסי ערפל מוגזמים? זה פשוט מפריע לשאר משתמשי הדרך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
בכל המכוניות יש נורות ביקורת לפנסי ערפל.

הנורה תהא בלוח השעונים או על המתג עצמו.

ברגע שהנורה על הכפתור, שבחלק לא קטן מהמכוניות לא נמצא בקו הראיה, אין לנהג כל אינדיקציה בזמן אמת שהאור דולק, במיוחד כשמדובר על האור האחורי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שאלה מצויינת עם תשובה מגוונת !

לפני הכל אומר - אין לנהוג עם אורות גבוהים כאשר יש מולך תנועה,

ואין שום סיבה לעשות שימוש באור גבוה ביום ויש להמנע מכך לחלוטין.

מי שנוהג באור גבוה ביום יוצא טמבל.

כעת, בצהרי יום בהיר, טמבל שבא מולך עם אורות גבוהים לא יצליח לסנוור אותך,

אלא אם תמקד את מבטך בפנסיו, וגם אז אנחנו מבינים שהשמש שברקע חזקה ממנו.

להרחבה על המניעים הרגשיים שגורמים לאנשים להתעצבן מטמבלים בכביש מומלץ

מאוד לעיין בדיון שכאן הנוגע בדיוק לשאלתך על אורות גבוהים ביום.

The first one to get angry loses

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ברגע שהנורה על הכפתור, שבחלק לא קטן מהמכוניות לא נמצא בקו הראיה, אין לנהג כל אינדיקציה בזמן אמת שהאור דולק, במיוחד כשמדובר על האור האחורי.

לא נראה לי שעוד עושים מכוניות כאלה. אפילו באטרז' יש מנורה בלוח השעונים לפנסי ערפל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תודה על התשובות, בעניין הסינוור ביום- זה לא עניין חד משמעי,

בארצנו שטופת השמש ובעלת נוף בעל רקע בהיר יתכן ונדרש אופן פעולה אחר על מנת להיראות.

גם במידה וישנו סינוור מסוים ביום- נשאלת השאלה האם עם אורות גבוהים ביום יהיו באופן כללי יותר תאונות בגלל סינוור או פחות תאונות בשל הניראות המועדפת. זאת שאלה קשה- מה דעתכם?

סתם אנקדוטה- עברתי לא מזמן מרכב עם צבע בולט לרכב בצבע אפור עכבר- פתאום אני מרגיש שהרבה יותר חותכים אותי רכבים שלפני בכביש המהיר ביום. לדעתי צבע הרכב מתמזג עם הכביש ואנשים רואים אותי הרבה פחות טוב במראות!

ושאלה אחרונה- יש לי פנסי ערפל קדמיים מבחינתי חסרי שימוש לחלוטין. אני חושב להסב אות לפנסי יום שלא יסנוורו.

בשברולט קוואליר ישנה שהייתה לי ברגע שהאורות דרך או מעבר היו כבויים דלקה תאורה קדמית גבוהה ולא מסנוורת שנתנה ניראות מצוינת. בלי לדים ובלי קישקושים- לשם אני מכוון בהסבת פנסי הערפל, לשים נורה בעלת הספק לא גבוה מידי (יתכן והמקורית כזאת) ולכוון את האלומה בהתאם כיוון שהאלומה לשימוש כפנס ערפל היא מאוד נמוכה.

עריכה אחרונה על ידי old school
פורסם

רכב אפור נוח יותר להבלע ברקע בפרט בעת דימדומים,

בפרט בכביש מצ. מחניים לקיבוץ גדות,

צריך לפתוח שם אתר לבדיקת רכבים מוסווים.

ממליץ לך על הדיון ההוא, מאוד מעשיר ויענה לך על כל השאלות,

ככלל לא נדרש אור גבוה כדי להיראות ביום - אולי הוא יסייע לך להיראות מעוד-יותר-רחוק

אבל זה לא רלוונטי, מה שבטוח זה שהוא כמו בגדי המלך החדשים, הוא מסנוור רק את...

מי שרוצה להסתנוור.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...