Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוכני תיווך שקרנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראית דירה דרך תיווך, אח"כ אתה יכול לחזור עוד פעם לדירה כי אתה יודע כבר הכתובת, ולהגיד לו שאתה רוצה לראות משהו שלא ראית מספיק, וכך להיכנס איתו במשא ומתן בלי תיווך, ב99% עדיף לעשות המשא ומתן בלי המתווך.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שים לב שהמתווך יכול לתבוע אותך אח"כ, כי טרם הביקור הוא מחתים אותך על חוזה משפטי שמונע בדיוק את מה שאתה ואחרים מציעים לפות"ש לעשות.

בגדול, ברגע שראית דירה עם מתווך (והוא החתים אותך על הטופס, ואין מתווך שלא עושה את זה), אם אתה רוכש אותה לא דרכו אתה מסתכן בתביעה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו - אין שום סיכון. את המו"מ אפשר לבצע עצמאית, המתווך צריך רק לראות את הכסף עם חתימת החוזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חבר רכש לאחרונה דירה, במסגרת חיפושיו הוא נתקל בשוק של מתווכים שמבטיחים לבעלי הדירות כי הם ימכרו את דירתם בסכום פנומנלי מעל מחיר השוק, וכך בעצם מטרפדים את העסקה. בנוסף היו לו פגישות עם בעלי נכסים מתיווך שבכלל לא רצו למכור וניסו לראות בכמה הם יכולים למכור את הדירה, ושוב באשמת מתווכים שגורמים לבזבוז זמן בהבטחות שווא.

בדיוק מה שקורה אצלי ....

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

מהיכרותי עם הענף והעוסקים במלאכה, אכן נכון שרובם לא מלאכים (אבל באיזה עסק כלכלי יש?.....דיון אחר) אבל להגיד על מתווך שהוא לא מעביר כי הסכום נמוך מדי והוא לא יגזור מזה עמלה גבוהה?? הרי תוספת של עוד 100 אלףשח יתנו לו עוד 2000-3000 אז בשביל זה לא לסגור ולהסתכן שמישהו אחר יסגור או שלא יעבור דרכו?-שטויות. עדיף ציפור אחת ביד....

הסיבה שהם לא מעבירים כל הצעה ללקוח כי הם מכירים את הלקוח יותר טוב מכם ויודעים לאחר כמה הצעות שכן העבירו לו שההצעה שלכם לא מספיק אטרקטיבית עברו, והוא סתם יתעצבן עליהם (הרי חלק מהתפקיד שלו זה להעביר רק רלוונטיים למוכר).

חלק מ"לא מועברים זה למטרות טקטיקה כי למשל אם פרסמתם דירה עם מחיר של מיליון שח לדוגמא ויום אחרי זה מגיע אליכם המתווך עם הצעה ע"ס מיליון שח, תתפלאו-רוב האנשים לא יקחו אותה כי היא הגיעה מהר מדי...אז הפתרון הוא לעכב, לשחק קצת, למרוח, כי לסיכום - כל 3 הצדדים בד"כ ישראלים:wink:

הבהרה: אני לא מתווך נדלן :)

פורסם

לפעמים המוכר אומר למתווך "אם תביאי לי מישהו ב1000,000 ש"ח תקבל ממנו איזה סכום, ואם אח"כ מציע איזה קונה סכום פחות ממליון אז יש לו אינטרס לא להעביר את הצעה ובנתיים לחפש קונה על מליון כדי להרוויח תיווך גם מהמוכר והקונה.

בגלל סיבות האלה וכדו' כדי לנהל המשא ומתן ישר עם המוכר, ואח"כ לשלם למתווך מה שמגיע לו.

פורסם

לפני בערך שנה כאשר הצעתי את הדירה שלי למכירה (אזור סופר מבוקש) המתווכים פשוט "אכלו לי את הכבד".

הם היו מתקשרים בעקבות מודעה שפרסמתי ביד 2 ומבטיחים לי הרים וגבעות ו- 100K ש"ח מעל מה שרציתי רק כדי לפתות אותי לחתום איתם בלעדיות.

רק כשאמרתי להם שאני מבקש X (שהיו 30,000 ש"ח יותר ממה שבקשתי) וכל מה שהם משיגים מעבר הולך אליהם, הם התקפלו וההבטחות למחיר הגבוה נעלמו כלא היו. לאחר שהם נשלחו מהבית בלי כלום הם היו מציעים להביא אנשים ללא שום התחייבות מצידי וללא עמלת תיווך מצידי, לזה כבר הסכמתי.

בסוף הדירה נמכרה עצמאית דרך יד 2 תוך שבועיים.

באזורי הביקוש אני לא יודע למה הם טובים, אולי כדי לסנן רוכשים....האם זה שווה כמה עשרות אלפי שקלים עמלה? עבורי לא.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יש אזורים שבהם המתווכים שולטים, כנראה שקונים פוטנציאליים אפילו לא מסתכלים ביד 2. כך היה עם הדירה שמכרתי, כך עם זו שקניתי (לפני כ-3 שנים).

אם אין בלעדיות רק הקונה משלם למתווך.

נתצקלתי בקונים שהגיעו לפתח הבניין עם מתווך, וגילו שמדובר בדירה שכבר הוצגה להם על ידי מתווך אחר, וחזרו כלעומת שבאו. תארו לכם את הקטטה אם הדירה היתה נמכרת ויותר ממתווך אחד היה תובע דמי תיווך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדירה שלי למכירה.

מתווכים מתקשרים אלי בלי סוף.

הם מוזמנים בשמחה כאשר אני אומר מראש - כרגע הדירה לא מוצעת לתיווך.

התרוץ הנפוץ זה - יש לנו כמה קונים שזה יכול עניין אותם.

כמובן שכל מה שהם רוצים זה בלעדיות.

באופן דיי עצוב גיבשתי לעצמי כמה כללי התנהגות כדי לקצר ביקור

של מתווך ל-5 דקות ענייניות ואפקטיביות במקום חצי שעה של חפירות.

אני עוסק מקרוב בתחום הנדל"ן.

הסיפורים שמתווכים ממציעים הם לפעמים על גבול מד"ב -

הרחבות, תבע"ות, תמא"ות, השבחות וכו' וכו'.

קונה/מוכר ("תמים") פוטנציאלי אוכל את הסיפורים האלו ואח"כ

אוכל את הכובע על הבטחות שלא פעם פשוט לא ניתן לממש.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

לגבי בדיקת מצבה המשפטי של דירה - אני סומכך רק על בעלי מקצוע. אתה בעל מקצוע בעניין כך שקשה למרוח אותך, אני הדיוט, אז השארתי את הנושא לבדיקת עו"ד. עורך הדין מצא לי פגמים משמעותיים בשתי דירות (הרבה הרחבות לא חוקיות), את השלישית מצא תקינה ואותה אכן רכשתי. מבחינת תשלום שילמתי את ה-0.5% הסטנדרטיים בעת רכישת הדירה, תמורת בדיקת שתי הדירות האחרות לא גבה ממני תשלום נוסף.

פורסם

הסיפורים שמתווכים ממציעים הם לפעמים על גבול מד"ב -

הרחבות, תבע"ות, תמא"ות, השבחות וכו' וכו'.

קונה/מוכר ("תמים") פוטנציאלי אוכל את הסיפורים האלו ואח"כ

אוכל את הכובע על הבטחות שלא פעם פשוט לא ניתן לממש.

בניגוד לעליהום על המתווכים, אני חושב שמתווך יכול לעזור במקרים מסויימים.

לי למשל, לא היה כוח וזמן להתרוצץ ולחפש שוכרים בדירות שבבעלותי - נכנס המתווך לתמונה וניהל עבורי הכל.

הבעיה הקשה היא כאשר המתווך נכנס למקומות שאין לו מושג עליהם.

כאחד שעובד בתחום הנדל"ן עמוק מאוד, מדי פעם נוחתים על שולחני תביעות כנגד מתווכים על הטעייה של המוכרים.

המקרים הקשים הם במיוחד במושבים ששם המוכרים עלולים לחטוף מיסים כבדים מאוד בעת המכר (דמי היתר/היטל השבחה), ועלולים להפוך את העסקה ללא כדאית.

פורסם

מתווך דירות, אחד המקצועות המיותרים שצריכים להעלם מהעולם.

מדוע שמתווך, שכל המאמץ שלו היה להראות דירה לקונה יקבל 1-2% מערך העסקה? האם סביר שעל אפס עבודה, מתווך יקבל 10-20-30K ש"ח - שכר של חודש עד מספר חודשי עבודה של אדם "רגיל"?

האם למכור דירה של 2M ש"ח יותר קשה מלמכור דירה של 1M ש"ח? התשובה היא לא! מדוע אם כך שהמתווך ירוויח אחוז מערך העסקה?

המוכרים יורים לעצמם ברגל שהם משתפים פעולה עם מתווכים. צריך לעשות חרם על מתווכים ולא לשתף איתם פעולה.פשוט: מפרסמים מודעה באינטרנט/ בעיתון וזהו. אם כולם ימנעו ממתווכים ההיצע יהיה גדול יותר ואנשים לא יצטרכו לשלם ים כסף על כלום עבודה.

פורסם

אתה גר באילת

יש לך נכס בחיפה שאתה רוצה למכור

מי יטפל לך בזה?

סתם אין לך זמן לטפל בכך.

אתה יכול לסכם על אחוז אחר מאשר 1-2% או על סכום .

גם עו"ד מקבל בד"כ את שכרו במכר נדל"ן כאחוז מתוך העיסקה.

כל מקצוע , שלא נדרש ייעלם לבסוף באופן טבעי.

יש חברות לביטוח ישיר ועדיין יש המון שוקות בשוק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כאשר המוכר גר רחוק מהנכס או אין לו זמן למכור לבד, יש היגיון לפנות למתווכים.

אבל בשאר המקרים, בעידן האינטרנט, אני לא רואה סיבה לוותר על 40-50 אלף שקלים לטובת כיס המתווך. עשרות אלפי שקלים האלה יכולים לעזור במשא ומתן מול הקונים/ המוכרים. אין בעיה להשוות את המחירים לדירות דומות אשר נמכרות באיזור כדי להבין, מה ערך הדירה באמת. קשה מאוד למכור ביותר מזה ולקנות בפחות מזה - כל המחירים נגישים לכולם.

מכרתי וקניתי לפני שנה בלי לשלם לתיווך, למרות שאותה הדירה שרכשתי מכרו גם 4 מתווכים, בנוסף לבעלי הדירה.

גם אלי באו מתווכים - אמרתי להם שאיני זקוק לשירותים שלהם. כמה בודדים ביקשו רק להביא קונים שיש להם ושמחפשים באיזור. אחרי זה ראיתי שהדירה מפורסמת במקביל ע"י כמה מתווכים, כאשר המחיר משמעותית יותר נמוך ממה שביקשתי במודעה הפרטית שלי, ועם נתונים מנופחים. היה לי מעניין לראות, איך המתווך מתכוון למכור את הדירה שלי במחיר שלא בא בחשבון מבחינתי ( וזה עוד לפני משא ומתן) .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...