Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוכני תיווך שקרנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראית דירה דרך תיווך, אח"כ אתה יכול לחזור עוד פעם לדירה כי אתה יודע כבר הכתובת, ולהגיד לו שאתה רוצה לראות משהו שלא ראית מספיק, וכך להיכנס איתו במשא ומתן בלי תיווך, ב99% עדיף לעשות המשא ומתן בלי המתווך.

הישראלי החצוף.

בגלל מקרים כאלו, המתווכים מחתימים על טופס המחייב אותך להיעזר בהם לפני הרכישה.

חשבתי לאחרונה להיות מתווך, אני מבין שזה לא להיט...

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית, מתווך הוא בעל עסק לגיטימי וזכותו לפעול ככל שעולה על רוחו למען לקוחותיו ו/או להעצים את רווחיו

אתה מתאר את המתווך האוטופי, זה כמו עורך הדין ההוא שלעולם לא יעגל פינה.

מנסיוני כאמור מתווכת בחברה גדולה ומוכרת לא העבירה לי הצעות מחיר בהחלט מכובדות כי לא רצתה להרוויח פחות כסף.

כנ"ל שרציתי לרכוש דירה - הייתי נותן הצעה ומתווך אמר שהעביר, כשבפועל גיליתי שהוא לא. בעל הדירה מאוד הופתע ואמר שלא היו הצעות על הדירה. בסוף הוא בא מעט לקראתנו, אבל לא הגענו לעמק השווה. זה היה מאוד קרוב להיסגר ולכן בעצם המתווך [ש"זכותו להעצים את רווחיו"] פגע בלקוח שלו ובי. למה? חמדנות.

חייב לציין שפגשתי מתווך אחד הגון, שבהחלט עשה עבודתו נאמנה. הביא לי הצעות בזויות וטובות כאחת, ואפילו לי אמר שלא יכול לקבל החלטה בשבילי כשהיה קונה שהציע קרוב לסכום שרצינו [במקום להגיד תמכור לא תקבל יותר טוב]. אמר שבכנות הוא מאמין שאפשר לקבל את מה שאנחנו מבקשים ולכן שנחשוב על זה. בסוף גם תגמלנו אותו על העבודה שהשקיע למרות שלא היה שותף למכירה והרכישה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מתווך ביקש לבוא ולראות את הדירה. הוא הגיע והיה נחמד מאוד. אבל ברגע שסירבתי להשתמש בשירותים שלו, המתווך ניסה "לשרוף" לי את הדירה ע"י פרסום כוזב. והוא לא היחיד שפעל בצורה כזאת. התקשרתי אליהם וביקשתי להוריד את הדירה שלי מהפרסום שלהם - תנחש מה? לא הזיז למתווכים.

לא נתקלתי במקרה כזה.

לדעתי, מקרה כזה יכול לגרור תביעה מידית כנגד המתווך על פגיעה בשווי הנכס.

פורסם

לי אישית אין כל טענה לאף מתווך, סליחה - "יועץ נדל"ן".

כפי שכבר כתבו, אדם שבוחר להשתמש בשרותיו של מתווך אמור לעשות זאת במודע ובהתאם לצרכיו.

כן יש לי טענה עם הידע המופגן שאותם מתווכים עם השם המהודר שציינתי נותנים לעצמם.

לרובם אין מושג איך נראת תוכנית אדריכלית או היתר בניה, והמילים - אחוזי בניה, תב"ע, תמ"א וכו' מפוזרות כמו סוכריות.

אני שומע אחרי או לפני רכישה ממשקיעים, יזמים, קבלנים ואנשים פרטיים שהבטיחו להם הרים.

אח"כ מסתכלים עליך בתור האיש הרע שמסביר שאפשר בקושי ארמון מחול.

וזה בלי לספר לכם את הסיפורים המגוחכים שאני שומע בתהליך הפרטי שלי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אחרי שלא מזמן מכרתי דירה וקניתי חדשה (בתיווך) הם חד משמעית הפכו להיות בעלי המקצוע השנואים עלי.

מכל המתווכים שיצא לי להיות איתם במגע לא היה אחד שלא שיקר, חירטט, הסתיר עובדות ובאופן כללי התנהל כטיפוס מפוקפק מאוד.

כנראה המקצוע מחייב וצריך להיות מוכן לזה כשבוחרים בזה כעיסוק ראשי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

זה עוד כלום,

השקרים הכי גרועים של מתווכים זה פרסום מודעות "דמה" של דירה טובה במחיר טוב וכשאתה מתקשר הם אומרים "בדיוק מכרנו" ומציעים לך דירה זבל במחיר זבל.

למען הסר ספק - גם אחרי שבועות רבים עדיין רואים את הדירה הטובה בלוחות.

חבורה של עלוקות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כמו בכל מקצוע, יש ויש. מי שפעם ניסה להשכיר/לקנות בעיר זרה לו, יודע כמה זה קשה. אתה מגיע יום אחד במיוחד, מסתובב כמו סהרורי שעות על גבי שעות, מתחנן לאנשים שיראו לך את הנכס, צריך לחזור ולתאם כ"כ הרבה פעמים. יש אנשים עם זמן, סבלנות וכו' ויש כאלו שלא.

חבר טוב שלי סוכן נדל"ן ברימקס, ולמען האמת וגם דיברנו על זה אם הוריי יחליטו למכור את הבית יום אחד אין לי מה להשתמש בשירותיו - מכירים את הנכס, האזור, הסביבה, יש לנו זמן להראות את הדירה - אז אין לנו בעיה למכור לבד, אבל יש אנשים שהמצב אחר.

אני באמת מתפלא ממה שרשמתם כאן, כי אני מכיר את ההתנהלות שלו והיא לא דומה לכך. הרבה אנשים מחפשים לרכוש בעיר הזאת, והם לא מכירים אותה. לא מכירים את הדברים הקטנים וכו'. הוא בתור מתווך שם ללקוח פונטציאלי שמתעניין בהשקעת כסף בדירה (ואפשר אפילו לעבור על דפי הפורום ולראות שיותר מבן אדם אחד רוצה לעשות את זה) גם הצעות לדירות, גם הצעות להשכרת אותה דירה, גם יש לו קבלן שיפוצים שנותן הצעות לדירות שנקנות ודרושות שיפוץ (ולא נדבר על מצב הנכס ומסמכים וכו') - זה שווה 2% ? תלוי.

כשאני חושב על זה יש פה הקבלה ליועץ השקעות. הוא משקיע עבורך וגוזר עמלה. אז מה ההבדל בין זה לבין אדם שאומר לך תשקיע 1M ותקבל 3,200 כל חודש ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אם אתה לא מכיר את העיר או השכונה, הוא ימכור לך את המלונה של הכלב של השכן שלו בטענה שזה מניב, יש אישורים לתמ"א, יש היתרי בניה למגדלי אקירוב על המלונה, המיקום נהדר והשכונה י-ו-ק-ר-ת-י-ת.

משכנתא זה קל

פורסם
אם אתה לא מכיר את העיר או השכונה, הוא ימכור לך את המלונה של הכלב של השכן שלו בטענה שזה מניב, יש אישורים לתמ"א, יש היתרי בניה למגדלי אקירוב על המלונה, המיקום נהדר והשכונה י-ו-ק-ר-ת-י-ת.

כאלו לא חסר. שמבטיחים לך שאוטוטו יהיה פה משהו אחר ואתם תהיו הSODOSOFA של העיר. בן אדם כזה שמבטיח הרים וגבעות אין לי מה להתעכב עליו, כי אם הנכס הזה כ"כ שווה אז למה הוא לא נמכר עד היום ?

אם הסוכן בא ואומר לך, הדירה עולה X, יש לי הצעה בשבילך על הנכס לשכירות Y, ובמידה וצריך שיפוץ זה יעלה Z. לגבי הנכס/בניין/סביבה אתה צריך לדעת אחד, שתיים, שלוש, ארבע - זה לטעמי ישתלם לאנשים מסויימים. זה גם יותר קל שבן אדם בודק לך בדיוק כמה המחירים הסופיים של כל דבר ומאפשר לך לעשות את זה בנוח.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

שוק מאוד שונה להשקעה ולמגורים.

בדר"כ מישהו מאשדוד שקונה דירה להשקעה בכרמיאל, לא באמת אכפת לו משהו חוץ מהשכירות בחודש נתון.

יש גם מתווכים שלא משקרים. אבל הם המיעוט הדל.

משכנתא זה קל

פורסם

לא כל המתווכים רמאים, רובם :wink:

לפני שקונים נכס דרך מתווך, צריך לזכור שהמתווך הוא מוכר. ברגע שהוא מוכר את הדירה, הוא בורח מהתמונה.

חשוב לקפוץ לוועדה המקומית/לעירייה עם נסח טאבו/אישור זכויות מהמנהל, ולבדוק את התכניות שחלות על הנכס ומה מתוכנן להיבנות בסביבה, לפני חתימה על החוזה.

פורסם

ניר - אתה בעל מקצוע בתחום, למעטים יש הידע הנדרש כדי להבין את המצב המשפטי של דירה ואת תוכניות הבינוי לסביבה. כתבתי קודם (או בשרשור אחר לאחרונה) - את העבודה המשפטית אני משאיר לעורך הדין.

לגבי הסביבה, תוכל לקבל מושג מה מתוכנן לתקופה הקרובה, אבל כיון שדירה קונים לשנים רבות צריך להיות מוכן להתעות בהמשך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק בכל מילה .מהניסיון (העשיר ) שלי איתם ,99 אחוז מהם הם שקרנים ,נוכלים ורמאים.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם (נערך)
ניר - אתה בעל מקצוע בתחום, למעטים יש הידע הנדרש כדי להבין את המצב המשפטי של דירה ואת תוכניות הבינוי לסביבה. כתבתי קודם (או בשרשור אחר לאחרונה) - את העבודה המשפטית אני משאיר לעורך הדין.

לגבי הסביבה, תוכל לקבל מושג מה מתוכנן לתקופה הקרובה, אבל כיון שדירה קונים לשנים רבות צריך להיות מוכן להתעות בהמשך.

אתה צריך להפריד - יש מצב תכנוני (זכויות בנייה/תב"ע/הפקעות וכיו"צב) ויש מצב משפטי (זכויות בעלות/חכירה וכיו"צב).

לצערי הרב, גם עורכי הדין, בחלקם, מייצרים חוזה שטאנץ ומחתימים את המוכרים על חוזה שאין עבירות בנייה.

אממה, מגיע אדריכל/שמאי מקרקעין, שיש לו קצת מושג בקריאת תכניות בנייה, ומסתבר שחצי מהדירה בנויה בעבירת בנייה או שבכלל התת חלקה הרשומה מתייחסת לדירה אחרת בבניין לפי תשריט הבית המשותף.

בד"כ הקונים בארץ (בעידוד עו"ד והמתווכים) חושבים שהם יודעים הכל, חוסכים כמה שקלים על אדריכל/שמאי, ונופלים בפח.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi

• תוכן חדש...