Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורט ב220K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיימות עלויות קבועות לכל דגם שאמורת להיות מועמסות איכשהו על מחירו לצרכן. כאשר הכמויות קטנות, המשמעות היא שיחסי המחיר בין רכבי ההמונים לדגמים המיוחדים אינם לינאריים לחו״ל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 286
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אותם עלויות לא לינראיות, נמצאות גם ברכבים הנמכרים בחו"ל במחירים סביב ה 25.000$ דולר.

כ 170/200.000 ש"ח.

גם שם אלו רכבים הנמכרים פחות מרכבי שוק הרכבים הרגיל.

וכאן השאלה מה עדיף - למכור יותר , להתאים מחיר ולהוזיל עלויות לכל יחידה .

או להישאר ברמת מכירות נמוכה , כי אז המחיר גבוהה של עלויות לכל יחידה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

ממש לא.

רק החזקת רכב תצוגה לדגם שנמכר ב 20 יחידות לשנה במשך 3 שנים, יכול לגרום לתוספת של אלפי ש"ח למחיר. הכוונה למכונית שמחירה 200K.

ברור לך שבגרמניה או אנגליה, אליהן אתה משווה מחירים, מוכרים אלפים מאותו דגם, כך שהעמסה בטלה בשישים.

תוסיף לדוגמא הנ"ל, הכשרת צוות לטיפול במערכות ייחודיות, מכשור מיוחד ומלאי חלפים ותבין שהלוגיקה שלך פשוט לא תופסת.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם (נערך)

ממש כן icon_wink.gif - הכל מנקודת המבט - מוכרים יותר מורידים עלויות .

רכב תצוגה - לא משלמים מיסים עד להורדה / עלייה בפועל לכביש.

רכבי ההדגמה - משמשים לקידום מכירות ונחשבים להוצאה מוכרת.

יותר מכך - משמשים גם כרכבים חליפיים ללקוחות המטפלים במוסכים.

וכך חוסכים עלויות של השכרת רכבים עבורם.

** - כמות נתונה של רכבים בתחילת השיווק, היצרן מתמחר נמוך לקידום ההפצה.

רכבי הדגמה - משמשים לקידום מכירות ונחשבים להוצאה מוכרת.

הם משמשים גם כפרסום ותדמית לקידום כלל רכבי היצרן - כך שגם העלות הזאת מתחלקת בפועל ביותר רכבים..

הכשרת צוותים במערכות מתקדמות - בסופו של יום מקדמת את כלל המוסכים הידע יורד לשטח.

ידע הנדרש היום לרכב יחסית יקר - בעוד 2-3 שנים יופיע ברכבי האמצע הרגילים.

רק נקודה אחת היא בעייתית - חלקי חילוף, אבל כיום רוב המערכות בכלל רכבי היצרן די-תואמות

וקשרי התעבורה והמיחשוב מאפשרים החזקת מלאי מינימאלי.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

והוצאה מוכרת אינה הוצאה? עשה לי טובה... אתה בטוח שאתה יודע מה ההבדל בין הוצאה מוכרת ללא מוכרת?

בסופו של דבר, החברה מגישה דו"ח שכולל את כל פעילותה. אבל מבחינת חשבונאות ניהולית ומרכזי רווח, אתה לא מביא מגאן CUP כהדגמה אם אתה לא מייבא כזו למכירה, כך שההוצאה על אחזקתה אמורה להיות מועמסת על הליין של הקאפ הנמכר.

אם אתה עושה תוכנית לייבא דגם מיוחד ובכוונתך להכין תחזית רווח, בוודאי שתשקול את עלות החזקתה כחלק מהרווחיות של מכירתה. כמו גם העמסת פרסום וקידום מכירות ספציפי וכן כל עניין הכשרה לתחזוקה שלה ומלאי ייחודי.

ברור שאפשר גם להחליט שחלק מהוצאות פרסום וקד"מ אחר יועמסו בחלקן על כלל המותג. אבל לאורך זמן, לא הגיוני להחזיק דגם שאתה כל זמן מפסיד עליו. ככה לפחות חושבים חלק מהיבואנים.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם

ויש יבואנים המביאים לארץ רכבים בודדים לקידום תדמית המותג ..

יש מספר רכבים בודדים אשר יובאו למנהלי היבואן , ולא נמכרים לצרכנים.

אני ראיתי .

ולא כועסת - הכל מנקודת המבט, ( חצי מלא או חצי ריק )

ברור שיש חלק אשר חושב אחרת - לפעמים טוב לבעלים עם מה שיש.

ודבר נוסף הם יתמחרו לרמה גבוהה.

הן כ בלם ספיגה רחב, הן כתדמית - יקר זה יותר טוב, והן כערך מוסף לטיפול בעוד סוג רכב.

לפעמים הסיבה היא מאוד פשוטה, כמות קטנה של מוסכי יבואן אשר עמוסים כבר.

ולכן הוספה של עוד חלקי חילוף במחסנים.

והכשרת צוותים ל עוד דגם , מעמיסה עלייהם.. ואולי תחייב הוספת עוד מוסכים.

אני מקבל שיקולים כלכליים -

אבל - כעובדה המחירים בישראל לרכבים מעל 170.000 ש"ח יותר יקרים ב 20-30.000 ש"ח.

איך אבא שלי אומר, רציתה מחירים סבירים תסבול מהרבה עבודה.. ואני סובל

לקוחות (דור2/3 ) האומרים לי כאשר הם ממתינים, אתה פראייר ת'עלה ת'מחירים.

תעבוד פחות ותרוויח יותר - לכן מעולם לא טענתי כי יש רק דעה אחת.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תגידו, לקבל שלשה בלוחית רישוי, זו בקשה לא הגיונית עבור רכב של 200000 שקל שהוא גם במקרה הדגם הכי יקר של החברה המייצרת אותו?

לא מאמין איזה סרטים עושים לי, ועוד הדביקו לי מספר בלי לשאול אותי. ובנוסף, אומרים לי , "תשמע, אין יותר שלשות בצ'מפיון"

אני לא מבין, הם חושבים שהצרכן מטומטם?!

מה גם שהדגשתי להם שאני רוצה שלשה או לכל הפחות מספר מיוחד, ונתנו לי מספר שהאמצע שלו הוא 757, בטענה שזה מספר יפה מכיוון שהוא מספר עוקב, שתי ספרות זהות, מחישוב קל יצא לי שאחד לכל חמש רכבים מקבל מספר כזה, ללא בקשות מיוחדות, ללא נעלים, וגם לקיה פיקנטו שעולה רבע רכב מסיאט לאון.

הנשמע כדבר הזה?

פורסם

אני במקומך מבטל עסקה במקום.

או מתעלם מזה לחלוטין כי למי לעזאזל אכפת.

בטוח אחת מהאופציות (;

קנית אחלה רכב, אל תתן לשטויות כאלו להרוס לך את חוויית הרכישה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תגידו, לקבל שלשה בלוחית רישוי, זו בקשה לא הגיונית עבור רכב של 200000 שקל שהוא גם במקרה הדגם הכי יקר של החברה המייצרת אותו?

לא מאמין איזה סרטים עושים לי, ועוד הדביקו לי מספר בלי לשאול אותי. ובנוסף, אומרים לי , "תשמע, אין יותר שלשות בצ'מפיון"

אני לא מבין, הם חושבים שהצרכן מטומטם?!

מה גם שהדגשתי להם שאני רוצה שלשה או לכל הפחות מספר מיוחד, ונתנו לי מספר שהאמצע שלו הוא 757, בטענה שזה מספר יפה מכיוון שהוא מספר עוקב, שתי ספרות זהות, מחישוב קל יצא לי שאחד לכל חמש רכבים מקבל מספר כזה, ללא בקשות מיוחדות, ללא נעלים, וגם לקיה פיקנטו שעולה רבע רכב מסיאט לאון.

הנשמע כדבר הזה?

וואו, אז זה נכון שאומרים שכסף מחרפן אנשים...

:roll:

פורסם

עזבו את נושא המספר כשלעצמו, כל אחד והשריטות שלו, יש לי סיבות.

השאלה מבחינה עניינית, זה נראה למישהו שירות נורמאלי?

פורסם

לכל אלה שמצפים ל-308gti במחיר של 175k אני ממליץ להנמיך ציפיות.

המחיר הגולמי שהיצרן מוכר ליבואן בישראל הוא בין הנמוכים בעולם וברוב המקרים כמות המכירות בארץ לא מצדיקה הרתמות של היצרן להפחתה במחיר.

מי שחושב שליצרן אין מילה במיתוג הרכבים שלו בארץ פשוט טועה.

למה שיצרן כמו פיג׳ו יסכים למחיר של 175k על 308gti כשזו מתחרה בחו״ל ברכבים יקרים הרבה יותר? בנוסף, כמות הרכבים שתעלה כאן על הכביש זניחה יחסית ולא שווה את המאמץ.

אם היבואן יתעקש ויוריד מחיר לבד, היצרן פשוט ייקר את המחיר הגולמי של הדגם הספציפי.

פורסם
לא מצליח להבין איך עניין מספר הרישוי קשור איכשהו לשירותיות...

פשוט מאוד, הרי היצרן מקבל סדרות שלמות של מספרי רישוי, במידה והלקוח העמיד בקשה, ובמיוחד כאשר היבואן נענה לבקשה, והתחייב לתת "מספר יפה", לזרוק לו משהו רנדומלי, לסמן וי על הבקשה, ולהוריד את הרכב לעבודות, בלי יידוע הלקוח, איזה מין שרות זה?

פורסם

אתה מודע לעובדה שזה כולה מספר, כן? זה כמו שתתעקש איתם על מספר שלדה יפה.

לא מספיק שאתה מסתובב ברכב של 200K אתה רוצה שאחרים גם יגידו "וואו, איזה מספר הוא קימבן לעצמו"?

לא מבין מאיפה נובע החסך הזה.

פורסם

לפי מה שידוע לי מספר יפה בצ׳מפיון מוטורס זה רק באאודי וגם ברכבים יותר יקרים מ200k... מה חשבת רכב ב200k עוד המון אנשים קונים.. אתה לא יכול לבוא בדרישות מוגזמות.

גם בסיאט לא נראה לי בכלל יש הרבה מספרים יפים אם בכלל, כי זה לא מותג יוקרה.

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

• תוכן חדש...