Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון על שדרוג המחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעצם אתה אומר שעדיף כרטיס חזק עם 4GB מכרטיס קצת פחות חזק עם 8GB? השאלה אם זה תקף גם אם מסתכלים לטווח הרחוק, עם משחק שנניח ידרוש 6GB, גם אז יהיה יתרון לחזק יותר עם 4?

בוודאי. הרי בסופו של דבר מדובר על ליבות גראפיות שונות ומובדלות בעוצמתן אחת מהשניה.

כרטיס מסך בעל ליבה גראפית חזקה מאוד ומתקדמת יהיה עדיף בפי כמה מאשר כרטיס חלש עם כמות זיכרון כפולה, זה ברור.

המטרה היא GAMING, כאשר מדובר על נטו צריכה של זכרון RAM למטרות שונות ומשונות, ייתרון ל RAM יש.

אני לא אומר, אלו הן עובדות מוכחות ברשת ובאתרי המשחקים אשר בודקים כרטיסים.

הרי לדוגמא, תקח כרטיס מסך בסיסי כמו Geforce 740 או 750 (מדבר על סדרות קיימות ובדוקות ) ותקח גם 760 ו 780, תגש לאתרי הבדיקות, תגש לטבלאות ותראה, זה לא משנה כמה זכרון RAM יש לכרטיס, הרי לכולם יהיה 2-3-4 GB נכון?

תקח 740 עם 4 GB של RAM ותקח 780 עם 3GB או אפילו 2GB... על מסך FHD רגיל בהגדרות גבוהות מי אתה חושב שיציג למשל 100 פריימים לשניה ומי יציג 30 למשל? זה ברור.

זה כמו שהיה בעבר, כמות זכרון ה RAM היא אך ורק למטרות שיווקיות.

מי צריך RAM? מי שיש לו מסכי 2K למשל הוא נמצא בבעיה, כי קודם כל הוא צריך כרטיס מסך חזק מאוד מלכתחילה ובעל כמות זכרון RAM גבוהה מלכתחילה, שגם ככה מכניסה אותו לרמות של כרטיסים בכירים.

מי שיש לו מסך FHD בסיסי ולא שחקן GAMING או משהו כזה, יספיק לו כרטיס 760 שיהיה גם 8GB אבל אותו אחד לא ינצל אותו או לא יצליח למלא את כמות הזכרון בהתאם (רזולוציה והגדרות קובעות את צריכת הזכרון ).

פורסם

בהחלט תודה רבה. נהניתי לקרוא את תגובתך. האתרים שצירפת מעולים. אני אישית נעזרתי רבות בחומרה של טום. אתר מעולה.

כל פעם שאני הולך לחבר שיש לו GTX 980Ti אני נכנס לאתרי השוואות לראות מה אני יכול לגרד בתקציב שאין לי. אחר כך אני מסתכל על כרטיסים 5 ספרות ומרייר:roflmao:

בינתיים אני עם HD7950 3GB OC with boost והוא מספיק לצרכים שלי. אף פעם לא הבנתי מה הבוסט הזה? תיארתי לעצמי שזו איזה חרתא שיווקית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ואני בורר את המשחקים שלי לפי הכרטיס מסך :\ אם הוא לא מריץ אני לא קונה, לפחות עד שאקנה נייח במקום הנייד

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)

בינתיים אני עם HD7950 3GB OC with boost והוא מספיק לצרכים שלי. אף פעם לא הבנתי מה הבוסט הזה? תיארתי לעצמי שזו איזה חרתא שיווקית.

גם לי יש את הכרטיס הזה.

גרסת ה-בוסט זוכה לעוד כמה MHZ לתדרים של הליבה והזכרונות. לא זוכר בדיוק באיזה מספרים מדובר לעומת תדרי הסטוק אבל זה משהו שולי לחלוטין, ולא משהו שאתה לא יכול לעשות לבד.

אגב, כרטיס מעולה בכלום כסף (יד שניה).

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

תודה על ההסבר.

קניתי אותו כשכבר היה חלק מסדרה יוצאת, אז באופן טבעי המחירים ירדו. זה אחלה באדג'ט קארד. יצא לי אזור ה-750 שקל חדש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אצלי למשל ה GTA האחרון לא זז כל כך טוב (רזולוציה של 2560X1600) וכרטיס מסך GTX780 שנקנה חדש כשרק יצא.

אם אני שם על בינוני, כשיש הרבה תנועה במשחק עדיין מרגישים איטיות.

יש גם זוג כונני SSD ברייד 0 ו- 16GB זיכרון.

יש גם GTX760 בצד שעליו זה כמובן לא עובד טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה המפרט שלי: 4790K , 780TI OC וגם 16 גי'גה זכרון זוג כונני SSD וכו'.

דבר ראשון, גיליתי לאחרונה כי מערך RAID 0 פוגע בביצועי הכוננים לאורך זמן, הדבר הנכון הוא לפצל אותם לזוג כוננים. לי במקרה יש את של סמסונג 840 ולכן כל כונן זוכה לעדכון חומרה וביצוע אופטימיזציות של המהירות, במערך RAID 0 לא ניתן לבצע זאת כלל.

גיליתי שיצאו מספר עדכוני חומרה לכוננים ולא ניתן לעדכן כאשר נמצאים במערכים שונים, אלה רק כאשר הכוננים פעילים בנפרד, שווה לבדוק גם כן. הביצועים שלי נפגעו לאורך הזמן מבחינת קריאה וכתיבת קבצים קטנים יותר וכו', תוצאות של העתקה והעברה סינטטיים מן הסתם קיבלתי 900-1000 מגה קריאה וכתיבה, אבל מי עושה בזה שימוש? בודדים.

לגבי הכרטיס מסך, אני עם 780TI ובצעתי OC עם MSI AFTERBURNER לדוגמא.

אני משחק על רזולוציה של 2560X1400 ואני מקבל סביב ה 60FPS די קבוע ומן הסתם יש נפילות פה ושם וזה יורד בחלק מהסצינות ל 30-40-50 לשניה וחוזר וגם עובר את ה 60 ומגיע גם ל 70 ומעלה.

אני כמובן משחק במקורי, עם העדכונים השוטפים למשחק, הדרייברים המעודכנים וכולל OC, ייתכן שזה משפיע גם כן.

כמו כן, ממליץ לך לבדוק שנית את ההגדרות, ייתכן כי אחת ההגדרות כמו AA וכו' מופעלת בהגדרה מסויימת והיא דופקת לך את כל ה FPS.

תרסט את כל ההגדרות תכבה הכל ותתחיל מההתחלה.

*** שווה למחוק את הדרייברים לגמריי בעזרת התוכנה DDU:

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

780ti.jpg

פורסם

אתה מוריד את התוכנה של סמסונג:

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/support/downloads.html

שנקראת MAGICIAN, דרכה אתה מעדכן את הקושחה, ועושה אופטימיזציות וכמובן, אופטימיזציות "עמוקות" וגם כן, תבחר ב MAX PER... מקסימום ביצועים.

עושה ריסטרט וזה הכל.

עדכון הכונן מבחינת הקושחה הוא סופר חשוב וקריטי, מדובר על עדכוני האלגוריתמים, תוכנת הניהול ועדכונים כאלו ואחרים, אשר מאריכים ומשפרים את ביצועי הכונן.

כמובן, תגבה את המידע החשוב לך, אין לבטוח באף תהליך של עדכון קושחה בטוח ככל שיהיה.

פורסם

קודם כל תודה!

עד היום לא השתמשתי בכלל בתוכנה הזאת, עד כמה שאני מבין זה כלי דיי הכרחי לניהול הSSD?

העדכון האחרון מאפריל לפי מה שראיתי, האם הוא משפר באופן משמעותי את הביצועים, כמו כאן:

מדובר על פי 10 כתיבה, ופי 2 קריאה. (כמובן שזה משתנה, אני מדבר על הסרטון הספציפי)

פורסם

זה ה- כלי לניהול ה SSD שלך.

אין שום מחשבה בהאם לשדרג קושחה או לא - משדרגים.

זה לא שהוא קיבל תוספת ביצועים, כמו כל כונן SSD, ישנה ירידה בביצועים בעקבות דברים כאלו ואחרים ועדכון הקושחה מגיע לתקן זאת. הרי תזכור, מדבור על מעבד של ממש על הכונן והכל נעשה בעזרת מניפולציות של אלגוריתמים ותוכנה בסופו של דבר.

הכונן פשוט חזר לתפקד כפי שהיה אמור לתפקד מהיום הראשון בנוסף לקושחה עדכנית וטובה ויציבה.

בנוסף לכך, לאחר עדכון הקושחה שלך, אתה צריך לבצע את כל האופטימיזציות שיש לך בתפריט, בדגש על המתקדמות שלוקחות זמן מה ובנוסף לכך התאמה למערכת במקסימום ביצועים.

בהצלחה.

• תוכן חדש...