Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בתחילת אוגוסט החלפתי עבודה.

בעבודה הקודמת הייתה לי ביטוח פנסיוני מאוד בסיסי וקרן השתלמות עם דמי ניהול מאוד נמוכים.

במעבר לעבודה החדשה לצערי אני לא יכול להמשיך להפריש לאותן שתי הקופות כי המקום החדש עובד עם סוכן ביטוח אחר.

בשיחה עם הסוכן ביטוח החדש הוצעו לי תוכניות עם דמי ניהול גבוהים יותר וגם ניסיון לצרף לי כל מיני ביטוחים נוספים שאני לא מעוניין בהם.

ביקשתי לחשוב על זה ולא חתמתי על שום דבר.

לצערי בשיחה הרגשתי שבגלל שאני מחוייב לעבור לאותו הסוכן אני מקבל ממנו יחס מזלזל ואף שאלות נוספות שהיו לי ונשלחו אליו לא נענו.

יש לי חבר סוכן ביטוח שאני סומך עליו מאוד ומעוניין לעבור אליו. אני יודע שצריך לצאת חוק שיאפשר לי לבחור את הסוכן שלי.

בקרוב מאוד אני סוגר שלושה חודשי עבודה, עדיין לא התחלתי להפריש לקופה חדשה ואני כבר שלושה חודשים לא מפריש לישנה.

שאלתי היא מה עלי לעשות?

האם אני יכול למשוך עוד קצת עד שהחוק יכנס לתוקף ולבחור סוכן משלי?

איך להתמודד עם הסוכן שהוא ידוע שאני "כלאו" אצלו (לפחות לבנתיים)?

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי החוק קובע שאתה רשאי לבחור איזה קרן שבא לך, אסור לחייב אותך לבחור בקרן שהם רוצים.

קרה לי גם עם סוכן ביטוח שלא נתן לי לעבור תוכנית והתלוננתי עליו בממונה על הביטוח.

נ.ב. יכול להיות שזה תקף רק לחוק קיבוצי של המאבטחים.

פורסם

אתה יכול לבחור איזה קרן שאתה רוצה אבל זה חייב לעבור דרך הסוכן של מקום העבודה.

תאמין לי שעברתי הרבה מלחמות במקום העבודה הנוכחי שלי בניסיון לשנות את רוע הגזרה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בנוסף למה שנאמר, אם התחלת במקום עבודה חדש כשכבר יש לך קרן פעילה צריך להפריש לך מיומך הראשון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כל עוד אתה לא חותם לסוכן על "כתב מינוי סוכן" הוא לא יהיה הסוכן שלך, זה החוק. אבל אז אתה עלול להכנס לעימות עם המעסיק.

השאלה עד כמה רחוק אתה מוכן ללכת.

במקום עבודה אחד התעקשתי ובסוף קיבלתי מה שרציתי. במקום עבודה אחר התעקשתי וזה הגיע לצעקות וכמעט לפיטורים, ובין הייתר איימו עלי שאם אתעקש הם יוציאו לי צקים ואני אצטרך להפקיד אותם בעצמי לקרן הפנסיה, הסכמתי בסוף לקבל את הסוכן אבל רק באותם תנאים שהיו לי קודם.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אני מודע לכך שאני יכול לבחור כל קרן שאני רוצה.

הבעיה היא בסוכן. הרבה שדיברתי איתם לא אוהבים אותו וממש לא מעוניינים לעבוד איתו אבל אין להם כ"כ בררה.

החברה היא חדשה - סטארטאפ.

מתי נכנס החוק של בחירת הסוכן?

פורסם

החוק של בחירת סוכן היה אמור להכנס ב 2013, חברות הביטוח והסוכנים עשו שרירים והצליחו לדחות את הכניסה שלו.

כרגע לפי מה שידוע לי הוא אמור להכנס לתוקף תחת החסות של חוק ההסדרים הקרוב. לא יודע בדיוק מתי.

אם זה סטארטאפ יכול להיות שיש לך יותר השפעה. תנסה לדבר עם סמנכ"ל הכספים, תגיד לו שזה לא מתקבל על הדעת שהסוכן לא ממשיך לך את הקרנות הקודמות בתנאים הקודמים שלך, ושאתה יודע שלעוד אנשים יש בעיה איתו. אולי זה יעזור.

רק תדע שברירה כן יש לך, אתה לא חייב למנות אותו לסוכן שלך. אבל יכול להיות לזה מחיר כי

מצד שני תראה את צד המעסיק, הוא לא חייב לעבוד עם סוכן שאתה מביא. בכלל בשביל המעסיק כל העניין של הפרשות פנסיוניות לעובדים זה משהו שהמדינה הפילה עליו הוא צריך להתעסק בח_א הזה, לשלם כסף ולדאוג שההפרשות יגיעו לקופות. המעסיקים שונאים את זה ומנסים לצאת מזה הכי בזול ועם הכי פחות בלבול מוח. הם רוצים סוכן אחד שירכז את הכל ומולו יעבוד החשב.

יש פה חור שהחוק העתידי אמור לסתום. עד אז כולם ימשיכו לסבול.

פורסם
אני מודע לכך שאני יכול לבחור כל קרן שאני רוצה.

הבעיה היא בסוכן. הרבה שדיברתי איתם לא אוהבים אותו וממש לא מעוניינים לעבוד איתו אבל אין להם כ"כ בררה.

החברה היא חדשה - סטארטאפ.

מתי נכנס החוק של בחירת הסוכן?

אתה יכול להכתיב לסוכן שרצונך להמשיך באותם קרנות שהפקדת בהם עד עכשיו. כך עשה חבר והצליח בזה. הבעיה היא מה יהיו דמי הניהול, ולכן עדיף שתדבר קודם עם הקרנות ותבקש שימשיכו עם אותם דמי הניהול הנמוכים. נקווה שיצליח לך.

אם וכאשר תסגור דמי ניהול עם הקרנות הסוכן לא יוכל להתנגד. אולי ינסה להתיש אותך בזלזול ובאי מתן תשובות כפי שכבר עשה אבל אין לו באמת ברירה. אם יעבור על החוק ולא יפקיד בקרנות שביקשת, תתבע אותו ב"תביעות קטנות" ומיד הוא יהיה רך ונחמד אליך.

לחילופין, נראה סביר שתסכים להפקיד ישירות את הצ'קים, כפי שמתואר:

במקום עבודה אחר התעקשתי וזה הגיע לצעקות וכמעט לפיטורים, ובין הייתר איימו עלי שאם אתעקש הם יוציאו לי צקים ואני אצטרך להפקיד אותם בעצמי לקרן הפנסיה,

בהצלחה

יהודה

פורסם

עדכון:

לפי כתבה ב"כלכליסט" מתברר שהמצב השתפר.

" התנאים שקיבל העובד בדרך עצמאית היו טובים לאין שיעור מההסדר שהציע המעסיק דרך מנהל ההסדרים. "תמיד הטריד אותי הנושא הזה של הפנסיה מכיוון שאני לא אוהב לא להבין מה קורה עם הכסף שלי", מספר העובד ל"כלכיסט". "הייתי מבוטח דרך מנהל ההסדרים שלי מבטח סימון בחברת כלל עם דמי ניהול של 4% מההפקדה ו־0.2% מהצבירה. התחלתי לברר ושמעתי שמיטב דש מציעים מסלול עם דמי ניהול של 0.9% מההפקדה ו־0.09% מהצבירה. החלטתי לעבור לשם באופן עצמאי והמעסיק התחיל לעשות שרירים והפנה אותי למבטח סימון. שם אמרו לי שהם אינם עובדים עם מיטב דש ולכן לא ניתן לעשות את זה דרכם. פניתי למנהלת השכר אצלי בחברה והיא אמרה שזה אפשרי לבצע את הסדר הפנסיה שלי ישירות מול מיטב דש שלא באמצעות מבטח סימון, אבל אני רק צריך לחתום על כמה דברים. החתימו אותי שהחברה לא יכולה להיות אחראית על העברת התשלומים, והיא מעבירה את כל האחריות אליי.

כששמעו בכלל שאני מעוניין לעבור למיטב דש במסלול ישיר ללא מנהל ההסדרים, החליטו להציע לי בסופו של דבר הטבה של 1% מההפקדה ו־0.12% מהצבירה לכל החיים. החלטתי להישאר עם כלל בתנאים החדשים. המעסיק אישר את זה אולם שוב החתים אותי על טפסים נוספים שכל האחריות עוברת אליי ושלא יהיו לי כל דרישות לגבי פיצויי פיטורים."

כלומר המעביד יכול להטריד ולדרוש לחתום על טפסים שנראים מפחידים אבל העובד יכול פשוט לחתום על הטפסים האלה ולעבור לקרן הפנסיה שנראית לו.

יהודה

פורסם (נערך)

עדכון ושאלות נוספות.

בבירור עם ההנהלה לצערי לא אושר לי לבחור את הסוכן שלי, כנראה האפשרות הזאת תנתן בתחילת 2016...

לאחר שאני נאלץ לעבוד עם הסוכן של מקום העבודה, לצערי התעורר ויכוח נוסף על דמי הניהול.

כיום אני משלם דמי ניהול מאוד נמוכים X מההפקדות וY מהקרן. הסוכן מציע לי X+1.5 וY+.05.

אני יודע שעמיתים לעבודה לאחר וויכוח ממושך עם הסוכן קיבלו X+0.5 וY+0.05.

אני מוכן לתנאים הללו אבל הסוכן לא מוכן לתת אותם...

יצרתי קשר עם חברת הביטוח הנוכחית והם הולכים להמשיך לי את דמי הניהול הנמוכים שקיבלתי במקום העבודה הקודם (X, Y).

האם יש איזושהי דרך לדרוש מהסוכן לעבוד תחת דמי הניהול הללו בחברת ביטוח החדשה?

האם אני יכול לדרוש להישאר בחברת הביטוח השינה בדמי ניהול הישנים כפי שהציעו לי? מי במקרה הזה יהיה הסוכן שלי?

או שדני נגזר ואני חייב להסכים לדמי ניהול X+1.5 וY+.05 בחברת הביטוח החדשה עם הסוכן החדש?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

לצערי המצב היום משאיר אותך חלש מול המעסיק וחברת הביטוח. דינך לא נגזר אבל אתה צריך לבחור בין סיכון מקום העבודה שלך (לא למנות את הסוכן) לבין שחיטה בדמי ניהול.

ניסית לבדוק באתר של פיקס את מדד הפראייר ?

http://www.feex.co.IL

אתה יכול לבדוק שם עד כמה דמי הניהול שמציעים לך גבוהים.

• תוכן חדש...