Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... מישהו כאן קרא שוגון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל מהסוף - שוגון, של ג'יימס קלאוול, הוא כנראה הספר הטוב ביותר שקראתי.

לפני שנה, אני ואשתי טסנו ליפן. אחיה גר שם באותו זמן מס' שנים, אז שילבנו טיול עם ביקור. אני מקווה מתישהו לתעד את הטיול ההוא לפני שהזכרון שלי מתפוגג סופית, אבל אציין בקצרה שזה הטיול הכי מוצלח שהיה לי (אני לא מכניס טיולי סנובורד למשוואה;)).

בכל מקרה, באחד הימים טיפסנו על הר מסויים באי כלשהו, ותוך כדי שיחה גיסי פתאום שואל אותי - "קראת שוגון נכון??" (אוי, נזכרתי למה, דיברתי על חראקירי, הוא אמר שקוראים לזה סופוקו, מפה לשם...)

כשעניתי בשלילה, הוא עצר במקום, ואמר: הדבר הראשון שאתה עושה כשאתה חוזר לישראל, זה להשיג את הספר, ולשבת לקרוא אותו. לפי הנחרצות שלו הבנתי ש he means business, ואכן זה מה שעשיתי כשחזרנו ארצה.

הספר מספק חלון למנטליות היפאנית, שהיא הדבר הכי קרוב שאני מכיר למד"ב שקיים בעולם הזה.

כמה FUN FACTS:

1. למרות שחלק מהמאורעות בספר נשמעים מופרכים לחלוטין, ביררתי ומסתבר שהספר מבוסס על מאורעות אמיתיים. אני לא יודע איך מצד אחד להסביר את המשפט הזה ומצד שני לא לעשות ספויילר, אז רק אציין שהיו קטעים בספר ש'קפצתי מהמושב' מרוב שזה היה bat shit crazy.

2. הספר מתעד ומסביר כ"כ טוב את התרבות היפנית, עד שמשתמשים בו בהמון פקולטות ללימודי מזרח אסיה בתור ספר לימודי(!)

בפן האישי - קראתי את שוגון לפני חצי שנה בתקופה מאוד לחוצה בעבודה, ויצא שחזרתי מהמשרד ב2200, התרחצתי, ואז קראתי עד 0200 כי פשוט לא יכולתי להפסיק. היה אפילו מקרה שחזרתי מחתונה ובמקום להתרסק במיטה פתחתי את הספר בשביל לקרוא עוד פרק. גמעתי סד"ג של 1000 עמודים בפחות משבועיים, ועוד שבועיים מאוד עמוסים. it's just THAT good.

כבר כמה זמן שאני מתכנן לקרוא אותו בשנית, היום חטפתי איזה פלאשבק, אז חשבתי ששווה לשתף עבור המזליסטים בפורום שטרם קראו את הספר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בוא נגיד שיש משהו עם פויקה בעלילה....

(כן, יש גם ספינה)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קראתי, אי שם באיזור שנת 85-87.

נדמה לי משהו עם וולוו שהוא בועט בה כל פעם?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תשמע, אני לא זוכר את הקטע הזה - ומצד שני אני גם לא לגמרי בטוח שביפן של 1600 היו וולבו'ס.... :)

(אנחנו כנראה מדברים על ספרים שונים)

פורסם

קראתי לפני איזה 8 שנים את כל ה"סאגה האסייתית" שלו ברצף.

מלך עכברוש, שוגון, טאיפאן, בית האצילים, סופה, גאי-גין.

הכל בגלל שנהנתי לקרוא את מלך עכברוש, וחוץ מזה, כל הספרים היו פנויים בספריה, כי אף אחד כבר לא קורא ספרים "ישנים".

דרך אגב, מלא מהספרים שלו הפכו לסרטים או סדרות.

הוא כתב אפילו את "הזבוב".

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

טוב עכשיו אני צריך להשיג את הסאגה המדוברת. לחלוטין נכנס לTODO LIST בפריוריטי גבוה.

פורסם

אז התבלבלתי עם אחד הספרים של קושינסקי כנראה או בעצם שיבומי. זו התקופה שקראתי אותם יחד עם הרמן הסה למיניהם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אני נפלתי חזק אל תוך הספר הזה. הסימפטומים של לחזור גמור ולקרוא אל תוך הלילה ממש לא זרים לי. בוא נגיד שהחברה קצת הצטערה על שהמליצה עליו כי הייתי עסוק בלקרוא אותו ברוב הזמן הפנוי :oops:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בימים שהייתי עוד קורא ספרים בהחלט אחד ה ספרים. היום אני מקריא לדור ההמשך.

שנים חשבתי שהספר מבוסס על סיפור אמתי או על קווים מקבילים ולא פרי הדמיון של הסופר. לא יודע ,אני לפחות שחלק מהדברים כן התרחשו.

פורסם

אני אופתע מאוד אם לא, זה חתיכת רב מכר.

אולי אני אפרגן לעצמי בקינדל בבלאקפרדיי הקרוב... אני לא בטוח שאני יודע איך משתמשים כיום בספרייה XD

• תוכן חדש...