Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת ארון חשמל לתוך הבית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות וגם בדירות חדשות הארון חשמל נמצא בתוך הבית ולא מחוץ לה, מה הסיבה שאנשים מכניסים את הארון לתוך הבית\ גם בשיפוצים של בתים ישנים שבהם עושים רשת חשמל חדשה אז על הדרך מעבירים את הארון חשמל לתוך הבית.

מה הסיבות לכך?

פורסם

יכול לחשוב על סיבה אחת מספיק חשובה, שודדים, מהסוג הנבזה יותר, היו מורידים את החשמל לדירה מתוך הארון שבחדר המדרגות, כשבעל הדירה (בד"כ קשיש) יוצא לבדוק למה אין חשמל, הם נכנסים בכח לדירה ושודדים אותו.

בקיצור, מפחית את הסיכוי שמישהו משועמם או בעל כוונות זדוניות ישחק לך בחשמל

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

זה נוח יותר לדיירים ( לא צריך לצאת החוצה כדי להרים פקק במקרה של קצר).

זה יותר נוח לחשמלאי שמבצע שיפוץ מקיף וצריך לעשות את כל החשמל מחדש. במקום למשוך את הקווים החדשים רחוק עד לארון חשמל, הוא מכניס קו ראשי פנימה , בונה לוח בתוך הדירה ומחבר אליו את הכל. כאשר השיפוץ חלקי, וצריך להוסיף כמה קוים חדשים, לא נוח ולא שווה להכניס לוח פנימה.

הדבר תלוי במיקום ארון חשמל בחדר מדרגות, היקף העבודה ורצון בעל הדירה. בדירה הקודמת גם אני העדפתי לוח בתוך הדירה. בדירה הנוכחית רק הוספתי קו נפרד למזגן, ולא היה שווה להשקיע בהעברת לוח פנימה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נמתין לאיציק ולשאר חשמלאי הפורום, אבל דומני שמדובר בתקן אשר דורש גישה למפסקים מתוך הבית. רק המונה והמפסק הראשי של חברת החשמל נותרים בשטח ציבורי (עם גישה לאנשי חברת החשמל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב 25 שנים האחרונות שמים את הארון חשמל בתוך הדירה.

בימים אלו אני עובד אצל חבר יקר ואני מעביר לו את הלוח חשמל לתוך הדירה. זה בניין שנמצא שבריר שניה מסיום תמא 38 אבל רוב הדיירים לא העבירו את הלוחות פנימה לפי מה שראיתי. מוני החשמל לעומת זאת, אכן עברו ללובי הבניין.

בדירות ישנות קל להעביר את הלוח פנימה כי אין הרבה קווי חשמל, במקרה שלנו היו רק 4 קווים. העברנו את הלוח פנימה והוספנו עוד כ 10 קווים חדשים לתוך הדירה (מהלוח החדש כמובן). את החיבורים בלוח הישן עושים בנפרד כאשר כל קו מקבל קופסא נפרדת משלו עבור החיבורים שלו.

הנה כמה תמונות מהתהליך:

איציק

Cameringo_20150901_144912.jpg

Cameringo_20150902_110347.jpg

Cameringo_20150903_144650.jpg

Cameringo_20150920_122006.jpg

Cameringo_20150920_122016 (1).jpg

Cameringo_20150920_150955.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם החוק/תקן נותן הדעת על נושא של קרינה אלקטרומגנטית מהלוחות ? האם יש חובה לבדוק את הקרינה אחרי ההתקנה לוודא שאין חריגה מהמותר ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

איציק למה פיוזים של צ'ינט?

הורג אותי האנשים שחוסכים על זה!

רבאק!

אני מוכר פיוז של צינט ב6 שקל ופיוז של ABB ב12 ופיוז של הגר ב11.

למה לחסוך על זה?!

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
איציק למה פיוזים של צ'ינט?

הורג אותי האנשים שחוסכים על זה!

רבאק!

אני מוכר פיוז של צינט ב6 שקל ופיוז של ABB ב12 ופיוז של הגר ב11.

למה לחסוך על זה?!

הלוח שאתה רואה כרגע זה הלוח שנתן הקבלן של התמא 38, אני העברתי אותו AS IS פנימה.

נכון לעכשיו יתר ההרחבות יהיו עם רוגי סיסטם אבל אני לוחץ על החבר שננסה להשיג סימנס במחיר שפוי. המטרה שלי היא להחליף את כל הלוח ליצרן אחד טוב.

ביום שישי הייתי בחנות של "ארכה" בפתח תקווה והם מחזיקים רק שניידר, גוויס ורוגי סיסטם. הופתעתי לראות שהם לא מחזיקים סימנס, ABB וכד'.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סימנס דווקא זול מאוד אצלינו

{חשמל ישיר}

משהו כמו 9 שקל.

אני שונא את סימנס.

made in poland

תיתן למישהו אחר.

מאוד אוהב ומעריך את ABB

פיוזים בגרמניה, פחת מאיטליה.

תענוג

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

בוא נדבר על ה ABB.

אתם הרי רשת, ויש סניף ברחובות (שם אני עובד כרגע). המחירים זהים בכל הסניפים ?

צריך לפתוח כרטיס אצלכם בשביל לקבל הנחה קבועה או שכולם מקבלים אותו המחיר ?

אגב, איך HAGER נחשב בימינו ? פעם הם היו נחשבים ליצרן מוביל בתחום.

איפה הם מייצרים כיום ? שווים משהו ? מחירים ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

Hager לא מוביל ולא נעליים.

מי שרוצה סחורה טובה יקנה ABB, מרלן ג'רן (נקנו ע"י) שניידר. GE וסימנס אני לא יודע להעיד.

אם תפתח כרטיס בחשמל ישיר ותתמקח המחירים שונים לחלוטין ממחירי דלפק.

פורסם

אנחנו רשת אבל כל אחת זכיין

תבוא לירושלים ותקבל תמחירים האלה.

שם אני לא יכול להיכנס לו לכיס ולהגיד לו זה איציק מהפורום תעשה לו מחירים.

תאמין לי שעמוס BMW ורועי עוזרי נהיו אצלי בני בית

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...