Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבע בקרבי

outnex
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עבר טיפה זמן מהשרשור הזה:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?488224-%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%91%D7%99

כעת יש בפני אפשרות לקורס קציני חי"ר.

מצד אחד אני לדעתי ולדעת עוד אנשים מסביבי אני מתאים ומבחינה אידיאולוגית אני מאוד מאמין בזה.

אני אשמח ללמוד איך לפקד על אנשים,ולדעת שאת התרומה הקטנה שלי לחברה עשיתי.

מבחינה שנייה כאשר אשתחרר איהיה בן 23.5 ועדיין לא "התחלתי" את החיים האמיתיים.לא רואה את עצמי נשאר בצבא ליותר זמן.

יש כאלה שלאחר זמן מסוים התחרטו ולדעתם עדיף היה לסיים את הצבא בשרות הסדיר?

אז..מה אתם הייתם עושים?

פורסם

מה אנחנו היינו עושים זה ממש לא רלוונטי.

רק תן לי להגיד לך משהו, על הלחץ "להתחיל את החיים".

את החיים התחלת שהזרעון פגש את הביצית.

כל המירוץ הזה לרוץ מהר מהר לסמן "וי" על לימודים, תואר, עבודה, נישואים, ילדים - כל אחד לפי מה שחשוב לו, או שהסביבה לוחצת עליו - בדרך כלל גורם לאנשים לעשות הרבה טעויות.

גיל 24, הוא עדיין גיל צעיר. ולמרות שאבא בגיל 25 היה מהנדס עם 2 ילדים, סובארו חדשה ודירה מהקבלן - היום זה לא ככה.

אני ממליץ לך בחום, לעשות את מה שנראה לך נכון ולך תדע לאן המסלול יוביל אותך.

פורסם

אם להיות קצין קרבי זה מה שאתה רוצה לעשות, לך על זה.

זה גם ייתן לך שכר יחסית סבבה (אומנם לא יהיה לך זמן להנות ממנו, אבל תוכל לחסוך), ויש סיכוי טוב שייתן לך דריסת רגל בכל מיני דלתות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

חוויית קורס הקצינים והפיקוד חשובה ל"התחלת החיים" לא פחות מלימודי התואר. אני מדבר על מה שאתה תספוג מהקורס ומהתפקיד, לא מדבר על מעסיקים שחלקם יראו זאת כנקודת עוצמה (גם מתנדב וגם ספג חוויות מעבות שיסיעו לו למלא תפקידים בהמשך), וגם כחולשה (עוד מילואים שנתיים).

יכול לומר לך שהכרתי אנשים (מהדור שלי, וכנראה שאני קצת יותר מבוגר מההורים שלך) שהחלו לימודים ממושכים כמו רפואה סביב גיל 30 ואף יותר (למשל טייסים או קצינים שהשתחררו רק לאחר תפקיד מ"פ), ועדיין היתה להם קריירה מכובדת.

בסופו של דבר אף אחד מאתנו לא יכול לתת לך עצה טובה, פשוט כיון שאנחנו לא מכירים אותך מקרוב. אבל אם התפקיד בוער בעצמותיך לך על זה. אם אתה חושב שמדובר בבזבוז זמן המשך בתפקיד החייל מהשורה וצא לאזרחות בגיל יותר צעיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי השרשור הזה אני מעריך שאתה לפחות שנתיים בצבא, אולי שנתיים וארבע. זה זמן טוב מאוד לצאת לקק"צ חי"ר. הרבה יותר בוגר.

אם אתה קצת פחות מזה, גם אין שום בעיה.

בכל אופן, האם זה שאתה יוצא מבטיח לך שאתה חוזר ליחידה / חטיבה? תפקיד ראשון הדרכה או מבצעי? האם זה משפיע על ההחלטה שלך?

לא חשוב מה תענה, אתה - ואתה בלבד צריך להיות שלם עם עצמך. תדע שאתה בוחר תפקיד קשה, אבל מספק.

בנימה אישית, אני ממליץ לך מאוד להיות קצין קרבי, אתה תקבל ותספוג המון מזה וגם תתרום בחזרה ואתה תראה מה זה להיות אחראי על חיים של חיילים, פשוטו כמשמעו.

פורסם
אז עבר טיפה זמן מהשרשור הזה:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?488224-%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%97%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%91%D7%99

כעת יש בפני אפשרות לקורס קציני חי"ר.

מצד אחד אני לדעתי ולדעת עוד אנשים מסביבי אני מתאים ומבחינה אידיאולוגית אני מאוד מאמין בזה.

אני אשמח ללמוד איך לפקד על אנשים,ולדעת שאת התרומה הקטנה שלי לחברה עשיתי.

מבחינה שנייה כאשר אשתחרר איהיה בן 23.5 ועדיין לא "התחלתי" את החיים האמיתיים.לא רואה את עצמי נשאר בצבא ליותר זמן.

יש כאלה שלאחר זמן מסוים התחרטו ולדעתם עדיף היה לסיים את הצבא בשרות הסדיר?

אז..מה אתם הייתם עושים?

עשיתי קורס קציני חי"ר ממש מזמן - עוד בתקופת לבנון, אחר כך יצאתי למ"פים והשתחררתי כמפקד פלגה, באותה יחידה שהייתי בה חפ"ש.

היום (עקב הגיל) אני ביחידת לוחמים במילואים שמופעלת כשיש שמח, למשימות ספציפיות.

עניין הזמן והגיל זה לא רלוונטי. אם אתה מאמין במה שאתה עושה - לך על זה.

עבורי זה תרם עד היום המון, וקיבלתי ניסיון חיים שאי אפשר לקבל אותו באף מקום אחר - לטוב וגם לרע.

פיקדתי על חיילים מדהימים וצברתי חוויות נדירות ויפות.

אני מוכרח לציין שהתפקידים שהגעתי אליהם באזרחות, כשכיר והיום כעצמאי, זה המון בזכות מה שלמדתי בצה"ל, במיוחד כשפיקדתי בלבנון אחרי קורס הקצינים כמפק"צ.

בהצלחה ושנה טובה.

פורסם

יש לך את כל החיים לעבוד אז אין מה להילחץ מהגיל.

אל תשכח שאת המשכורות שבוגרי התארים עושים אחרי התואג אתה עושה בקבע.

אם זה מה שאתה אוהב לך על זה. מי יודע, אולי בסוף בכלל תבחר בקריירה צבאית ויהיה לנו רמטכל בקארזפורום?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני וגם שני בני השתחררנו מן הצבא אחרי שירות קבע קצר בגיל 23-24. בראיה לאחור עניין הגיל אינו משמעותי ולעומתו השירות כמפקד קרבי תורם רבות לנסיון החיים, ליכולת ניהול, להתמודדות עם קשיים - גם ב" אזרחות".

ה"סיכון" ביציאה לקורס קצינים הוא שאתה עלול לצאת מן החטיבה שלך לתפקיד אחר.כקצין בחי"ר גם תעשה יותר מילואים.

ההמלצה שלי - אם אתה מתאים להיות קצין, עשה זאת.

פורסם

אני הייתי בנקודה דומה לשלך לפני זמן מה.

בסופו של דבר יצאתי מחי"ר לקצונה במקצוע אחר, שלפי דעתי מעניין, תורם ומשמעותי לא פחות.

בכל אופן, לפי דעתי כל עוד אתה מתאים, ומציעים לך לצאת, תצא.

הניסיון שתצבור, החוויות, והאנשים שתפגוש - כל אלו יחודיים לצה"ל ולדעתי עדיפים על שנה וחצי במלצרות. גם אם המשכורת עדיפה באזרחות לפעמים.

בכל אופן, סתם שתדע לגבי השכר אם זה מעניין אותך - בקבע ראשוני תעשה בין 6 ל8 וחצי כתלות באופי השירות - קו או בא"ח. לטובת הקו כמובן.

אני כיום בן 23 ונשארה לי שנה עד השחרור מהקבע, כך שאני משתחרר בגיל מבוגר ממך.

אם יש לך שאלות, אשמח לעזור ולייעץ בפרטי.

• תוכן חדש...