Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז סוף סוף, אחרי 5.5 שנים עם מגאן II דיזל-ידנית, הגיע הזמן להחליף אותה ולקנות רכב ספורטיבי ראשון.

אני מתכנן לקנות אותו בערך בעוד חודש, כשאחזור מטיול ארוך (ירח דבש), אחרי שאני מפנטז על לקנות רכב ספורטיבי כבר איזה 6 שנים.

מבחינת דרישות, אנחנו רק 2 בבית (ומתוכנן להשאר ככה בשנים הקרובות) ולכן אין לי בעיה עם מכוניות קטנות ולא פרקטיות.

יש הרבה דברים שאני מוכן להתפשר עליהם חוץ מהגיר, רק ידני! לא אוטמט, לא רובוטי מרובה מצמדים וגם לא אחד שיכין לי קפה בזמן שהוא מחליף לי הילוכים.

המכוניות שחשבתי עליהן:

אבארט 500: בינתיים המועדפת עלי, אבל קשה למצוא כאלה בפחות מ80 אש״ח. למרות שברגע זה יש 2 שנמכרות סביב ה75 (אחת כבר הרבה זמן בלוח, דיי מחשיד) בד״כ אין, ולא יודע עד כמה יהיו בעוד חודש ובמצב טוב. חוץ מזה, אני חושב שזה הרכב המושלם בשבילי - נראה מעולה, ספורטיבי וכייפי, עלויות אחזקה שפויות ופשוט עושה לי את זה יותר מכל רכב שאני אוכל לקנות בתקציב הזה.

DS3 ידנית: זולה ביחס לשאר, מאוד חזקה אבל פחות הרגשה של ספורטיביות, פחות מצאתי ביקורות עליה בפן הספורטיבי לכן לא יודע עד כמה מתאימה.

קופר: הS לא נכנסת בתקציב, והרגילה מרגישה לי שתהיה דיי חלשה ותתן תמורה מועטה ביחס לשאר. למרות זאת, היא (מביקורות) מאוד כייפית לנהיגה, אבל עלויות אחזקה גבוהות (הרבה מתלוננים על ביטוח וחלפים ממש יקרים)

מיטו 155: פחות ספורטיבי מהשאר (למרות שעבור אחד שלא נהג ברכב ספורטיבי בימיו, כנראה ירגיש הרבה יותר ספורטיבי מהמגאן 8)), אבל חזק, נראה טוב, וזול לקניה.

קליאו RS: פחות עושה לי את זה, במיוחד האינטריור שמאוד מזכיר את המגאן, יותר בזבזנית בדלק מהשאר עם המנועים הצנומים. מצד שני, כנראה תמורה מעולה למחיר והכי ספורטיבית ברשימה.

אז, ״מה אתם הייתם עושים״? יש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן? מבין אלה מה יש לכם להגיד?

פורסם

נראה שאתה מכיר פחות או יותר את הרכבים ובאמת זו שאלה של העדפה שלך ותקציב. אם אתה ממש רוצה את האבארט אז או שתמתח את התקציב או שתחכה עוד זמן (וזה יכול להיות הרבה) לאחת בשנתון המתאים והתקציב הנכון.

כרכב ספורטיבי ראשון האבארט לא שונה בהרבה מהקליאו והקופר S החזקות יותר, אם אתה רוצה משהו רגוע יותר אז נראה שהמיטו או אפילו פולו GTI יכולות להיות פשרה טובה, תלוי כמה אתה רואה את עצמך נוהג עם הרכב במקומות המתאימים.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

אם אתם רק שניים ושיקולי פרקטיות לא מעניינים אותך אתה יכול למצוא מיאטה בתקציב הזה. היא יותר ספורטיבית וצריך יותר ניסיון בשבילה אבל היא ברמה מעל שאר המכוניות שהצעת פה.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

לדעתי אחזקה של אבארט היא טיפה מעל רכב רגיל - קח בחשבון.

תחקור טיפה יותר עליה היא המעניינת ביותר ברשימה.

מבחינת מיטו 155:

תוכל לקרוא פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?577061-5-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%954-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%95-155-%D7%9B-quot-%D7%A1-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA

הDS3 לדעתי הייתי מוריד מעצם היותה רכב לא מוכר כל כך בכבישי ארצנו הייתי מפחד קצת.

המיני תכנס לך רק או S ישנה או מיני ONE דגם SALT (עם 98 כ'ס).

יש לך 3 אופציות:

מיאטה (צריך לחפור עד שמוצאים אקזמפלר שמור),

אבארט שזה חורג לך מהתקציב (האבארט מראשון לציון כבר כמעט חצי שנה בלוחות, אם אתה קונה הייתי מחפש אחת טובה יותר ומותח את התקציב),

מיטו 155 (יותר שפויה באחזקה מבין ה2, לא פראיירית בכלל, מאובזרת...)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

המיאטה היא הרבה יותר יקרה, וגם ירידה ממש בשנתון. ב70-75 מאוד קשה למצוא אחת, וגם אם כן אז רק 2006 (מדבר על nc כמובן)

מבחינת המיני, האס לא בתקציב, אם כבר איזה קופר 2008-2010.

סמארט קופה, קראתי את השרשור, הוא נתן כמה נקודות אקסטרא למיטו 155 מבחינתי כבר בפעם הראשונה שקראתי אותו.

האבארט הזאת מראשון באמת מלא זמן, מישהו יודע מה הסיפור איתה?

מאיזה בחינה היא תהיה יותר יקרה בעלויות? אני חושב שתמיד רכב ספורטיבי יהיה יותר יקר לתחזוקה, רק מעצם השימוש בו (והביטוח) אבל יש עוד דברים שצריך לדעת עליה?

עם כל השרשורים על עלויות אחזקה שנתיות, איך איזה בעל אבארט עוד לא הרים את הכפפה :lol:

פורסם

האבארט יקרה יותר לאור ההמלצה לשמן סלניה, שמייקר משמעותית את הטיפולים. פרט לכך לא אמור להיות הבדל גדול.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
המיאטה היא הרבה יותר יקרה, וגם ירידה ממש בשנתון. ב70-75 מאוד קשה למצוא אחת, וגם אם כן אז רק 2006 (מדבר על nc כמובן)

מבחינת המיני, האס לא בתקציב, אם כבר איזה קופר 2008-2010.

סמארט קופה, קראתי את השרשור, הוא נתן כמה נקודות אקסטרא למיטו 155 מבחינתי כבר בפעם הראשונה שקראתי אותו.

האבארט הזאת מראשון באמת מלא זמן, מישהו יודע מה הסיפור איתה?

מאיזה בחינה היא תהיה יותר יקרה בעלויות? אני חושב שתמיד רכב ספורטיבי יהיה יותר יקר לתחזוקה, רק מעצם השימוש בו (והביטוח) אבל יש עוד דברים שצריך לדעת עליה?

עם כל השרשורים על עלויות אחזקה שנתיות, איך איזה בעל אבארט עוד לא הרים את הכפפה :lol:

האבארט יקרה יותר לאור ההמלצה לשמן סלניה, שמייקר משמעותית את הטיפולים. פרט לכך לא אמור להיות הבדל גדול.

אני מדבר על תחזוקה יקרה בטיפולים השוטפים,

הטיפול הרגיל יקר משמעותית מטיפול רגיל .

*בגלל השמן סלניה

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

ארי, פרסמתי עבור חבר אבארת פונטו למכירה בלוח 'מכירה'.

היא מפורסמת במחיר גבוה מהתקציב שלך אבל המוכר נחוש למכור.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

וואו, אם אפשר להגיע לאבראת' כזו בתקציב הזה, זה נשמע מדהים.

אפילו לי נפתח התאבון אינעל רבאק...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• אחראי פורום
פורסם

האבארט זולה לתחזוקה, נקודה. אפשר להתעקש על הסלניה היקר ואפשר גם ללכת על ה-5W40 (שהוא לא מאוד זול אבל פחות מהסלניה)

שמקובל מאוד בעולם להשתמש בו. יש הרבה חלקים משותפים לשאר רכבי אלפא/פיאט, הרכב אמין בבסיסו וגם מחזיר בצריכת דלק טובה.

טיימינג ב-1200-1300 ש"ח זו כמו עלות בלאנטיס.

כמובן שלא הייתי רוכש רכבים שנמוכים מהמחירון בצורה מחשידה, לא סתם הם בלוחות. הטובות נמכרות בקצת פחות מהמחירון.

ה-DS3 שמפורסמת פה בפורום וביד2 (בורדו) היא של חבר, רכב שמור ומטופל בצורה רצינית מאוד.

יצא לי לנסוע באחת אחרת, המנוע חזק, מושבים מעולים והיא מלאה בסטייל. אוטו מגניב והבעלים מאוד נהנה ממנה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
וואו, אם אפשר להגיע לאבראת' כזו בתקציב הזה, זה נשמע מדהים.

אפילו לי נפתח התאבון אינעל רבאק...

אז תרים טלפון, אין פה מלכודת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...