Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כללית מידי שבטוח העסיקה כל אחד.

הייתי רוצה לקבל ככה בצורה כללית את הדעה של האנשים פה.

מי שלא באמת חולה רכב, ולפעמים גם מי שכן, לא באמת יכול לדעת אם עובדים עליו או לא. לדעתי.

יש מה לעשות עם זה?

רכב ישן, כדאי לטפל במוסך מורשה? האם לשלב טיפולים של מורשה\לא מורשה?

איך לבצע השוואת מחירים? להגיע עם הרכב לכמה מוסכים נשמע לי טרטור לא נורמאלי.

ובכלל.. מה, נכנסים למוסך, הם בודקים, ואני אומר שאני אתלבט ואחזור?

כל הרחבה, מעבר לשאלות שלי, תתקבל בברכה.

פורסם (נערך)

תעשה חיפוש, כבר נכתבו על זה הרים של מלל.

לשאלותיך הישירות - למה שלא תתקשר למוסך, ודבר בנועם עם יועץ שירות שיסביר לך בדיוק מה עושים בטיפול כדי להרגיע אותך?

מבחינת הגעה למוסך - בדיקה שלהם תעלה לך כסף.

אתה עושה השוואה בטלפון, וקובע טיפול על סמך הצעת מחיר. כמובן שאם תביא לפורום הצעת מחיר תקבל התייחסות למה כדאי לשנות/להסיר/להוסיף, טרם הטיפול, ותוכל לטלפן שוב ולעשות שינויים בהצעה המקורית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

צריך להיות קצת יותר ספציפי (גם אם השאלה כללית) באיזה איזור אתה גר ואיזה רכב ברשותך ? (ניתן יהיה להפנות אותך למישהו שהוא גם אמין ובעל המלצות בפורום וגם מקצועי בהתאם לסוג הרכב שברשותך).

לדעתי - אין צורך לגשת עם רכב ישן למוסך יבואן (למעט אולי מקרים מיוחדים מאוד). תוכל לחסוך גם כמה לירות על הדרך.

לטיפולים - רצוי לבקש יותר מהצעת מחיר אחת (מפורטת) וממקומות שונים (לא חושב שצריך לגשת במקרה זה למקום פיזית - יש טלפון, פקס, מייל - לקבלת מידע זה).

לתיקונים - תתייעץ קודם בפורום. אם ניגשת לבדיקה במוסך - יש לזה עלות (אף אחד לא אמור לעבוד בחינם).

alfa 156 2.5.

פורסם
תעשה חיפוש, כבר נכתבו על זה הרים של מלל.

לשאלותיך הישירות - למה שלא תתקשר למוסך, ודבר בנועם עם יועץ שירות שיסביר לך בדיוק מה עושים בטיפול כדי להרגיע אותך?

מבחינת הגעה למוסך - בדיקה שלהם תעלה לך כסף.

אתה עושה השוואה בטלפון, וקובע טיפול על סמך הצעת מחיר. כמובן שאם תביא לפורום הצעת מחיר תקבל התייחסות למה כדאי לשנות/להסיר/להוסיף, טרם הטיפול, ותוכל לטלפן שוב ולעשות שינויים בהצעה המקורית.

בדיוק בגלל אותם הרים של מלל אני שואל. אפשר ללכת לאיבוד בכל המלל הזה.

לגבי להתקשר למוסך ולדבר עם יועץ השירות. מה זה ייתן לי? מה אני אמור לשאול אותו? "איך אתם מטפלים ברכב?", "אתם לא עובדים על לקוחות?". מה הוא יכול להגיד לי שירגיע אותי?

לגבי השוואות.. כמה מפורט אני צריך להיות? ומאיפה אני אמור לדעת אילו בעיות יש לי ברכב? נגיד אני מביא את הרכב לטיפול 10,000\5,000.. מה ז"א לשנות\להוסיף\להסיר? מה בדיוק?

אשמח לדוגמאות.

תודה

פורסם

קודם כל הרים של מלל זה טוב, כי אין תשובות חד משמעיות. אבל לגבי מה קורה במוסך ואיך מתנהלים כתבנו הרבה.

אתה אמור לדעת מה הבעיות ברכב שלך. יש טסט שנתי, יש מנורות ביקורת, יש תופעות (התחממות? רעידות?) שקורות, יש שחיקה (בלמים למשל, אפשר לבדוק בקלות עם סרגל וקליבר, גם על זה כתבנו).

אם אין אף אחת מאלה - אתה אמור להגיע לטיפול שגרתי בלבד.

בהחלט רצוי ואף צריך לשאול יועץ שירות מה עושים בטיפול שגרתי, מה בודקים, איך מחליפים ומה המחיר.

מאוד רצוי להגיע לשיחה עם ידע מוחלט ומפורט מה יש לעשות (מתוך מפרט טיפולים), ולדעת מה זה דברים מיותרים (תוסף ניקוי, מים למתזים ושאר חרטא).

מהשיחה הזו, בין השורות, אתה יכול לקבל אינדיקציה טובה מאוד אם עובדים שם על לקוחות או לא. חד משמעית.

כשהייתי צריך לבחור מוסך (מורשה אגב) דיברתי עם 4 יועצי שירות. 2 מאותו מוסך, ועוד 2 משני מוסכים אחרים. עם 2 מהם השיחה ארכה יותר משעה. עם אחד מהם היא הסתיימה אחרי 20 שניות (אין לנו הצעות מחיר בטלפון), והרביעי אמר שהוא חוזר אלי ולא חזר. הפסיד לקוח פוטנציאלי בסבירות של 33% עד 25%. בעיה שלו.

מסתבר שזו ההודעה ה-1000 שלי :)

פורסם

היי,

בגלל זה כמה הכנופיה.

אתה לא סונך על אף אחד כמונו ועוד כמה חברים פה, תטפל לבד.

גם תחסוך כסף, במידה ואתה בטוח ב- 100% במעשיך אתה תטפל טוב יותר ממוסך,

כי אם אתה תזלזל רק אתה תיפגע מזה.

רועי

פורסם
צריך להיות קצת יותר ספציפי (גם אם השאלה כללית) באיזה איזור אתה גר ואיזה רכב ברשותך ? (ניתן יהיה להפנות אותך למישהו שהוא גם אמין ובעל המלצות בפורום וגם מקצועי בהתאם לסוג הרכב שברשותך).

לדעתי - אין צורך לגשת עם רכב ישן למוסך יבואן (למעט אולי מקרים מיוחדים מאוד). תוכל לחסוך גם כמה לירות על הדרך.

לטיפולים - רצוי לבקש יותר מהצעת מחיר אחת (מפורטת) וממקומות שונים (לא חושב שצריך לגשת במקרה זה למקום פיזית - יש טלפון, פקס, מייל - לקבלת מידע זה).

לתיקונים - תתייעץ קודם בפורום. אם ניגשת לבדיקה במוסך - יש לזה עלות (אף אחד לא אמור לעבוד בחינם).

נצרת עילית. אימפרזה 2001.

קודם כל הרים של מלל זה טוב, כי אין תשובות חד משמעיות. אבל לגבי מה קורה במוסך ואיך מתנהלים כתבנו הרבה.

אתה אמור לדעת מה הבעיות ברכב שלך. יש טסט שנתי, יש מנורות ביקורת, יש תופעות (התחממות? רעידות?) שקורות, יש שחיקה (בלמים למשל, אפשר לבדוק בקלות עם סרגל וקליבר, גם על זה כתבנו).

אם אין אף אחת מאלה - אתה אמור להגיע לטיפול שגרתי בלבד.

בהחלט רצוי ואף צריך לשאול יועץ שירות מה עושים בטיפול שגרתי, מה בודקים, איך מחליפים ומה המחיר.

מאוד רצוי להגיע לשיחה עם ידע מוחלט ומפורט מה יש לעשות (מתוך מפרט טיפולים), ולדעת מה זה דברים מיותרים (תוסף ניקוי, מים למתזים ושאר חרטא).

מהשיחה הזו, בין השורות, אתה יכול לקבל אינדיקציה טובה מאוד אם עובדים שם על לקוחות או לא. חד משמעית.

כשהייתי צריך לבחור מוסך (מורשה אגב) דיברתי עם 4 יועצי שירות. 2 מאותו מוסך, ועוד 2 משני מוסכים אחרים. עם 2 מהם השיחה ארכה יותר משעה. עם אחד מהם היא הסתיימה אחרי 20 שניות (אין לנו הצעות מחיר בטלפון), והרביעי אמר שהוא חוזר אלי ולא חזר. הפסיד לקוח פוטנציאלי בסבירות של 33% עד 25%. בעיה שלו.

מסתבר שזו ההודעה ה-1000 שלי :)

אמור לדעת מה הבעיה ברכב לא תמיד אומרת שאני יודע.

גם בתור נהג לא מנוסה בעליל קשה לי לעלות על בעיות שהן לא ברורות וממש מול העיניים.

נגיד עשיתי טיפול עם אבא שלי במוסך מורשה ואמרו לנו משהו לגבי ציריה שחוקה או משהו כזה.. מה אני מבין בציריות?

כנ"ל לגבי בעיות כלליות כמו רעידות. נסעתי עם מישהי מהבסיס שלי והיא הראתה לי שכשהיא עוברת את ה100 קמ"ש הרכב שלה מתחיל לרעוד. אף פעם לא שמתי לב לזה ברכב שלי לפני זה. אני לא יודע אם אני מדמיין או שהוא באמת רועד או שזה הכביש או לא יודע מה.. לא רעידות מוגזמות כמו אצלה.

לגבי בלמים. במוסך מורשה ייעצו לנו ללכת על בלמים חלופיים (לא מקוריים של סובארו). עבר זמן כבר מאותה החלפה אבל בכל זאת אשאל. כמה זה נכון ללכת על חלקי חילוף חלופיים כשזה נוגע לדברים ממש קריטיים כמו בלמים?

היי,

בגלל זה כמה הכנופיה.

אתה לא סונך על אף אחד כמונו ועוד כמה חברים פה, תטפל לבד.

גם תחסוך כסף, במידה ואתה בטוח ב- 100% במעשיך אתה תטפל טוב יותר ממוסך,

כי אם אתה תזלזל רק אתה תיפגע מזה.

לטפל לבד קצת מוקדם לי מידי :)

פורסם

בגדול מומלץ לבדוק לפני כל טיפול בספר הרכב מה אמור להיתבצע בטיפול. להרים טלפון לכמה מוסכים שעליהם אתהצחושב ולבדוק הצעת מחיר. חלק מהמוסכים ייתנערו מלתת לך תשובה טלפונית ולדעתי זה אסור אבל זה כבר עניין אחר. בכל מקרה עם הצעת המחיר אתה בא לפה ומגלה אם המחיר הוגן. עם הזמן אתה תלמד את טווחי המחירים של הטיפולים השונים.

פורסם

סתם דוגמה למה שאמרתי בנושא החיפוש - הרי דיברנו מלא על בלמים, מקורי או חליפי, וכמעט תמיד ההמלצה היא לחליפי מתוצרת איכותית ולא מקורי, כי החסכון הכספי רב והאיכות לא נופלת.

• תוכן חדש...