Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה איתמר, אני אבדוק את זה.

נימרוד מה העלות של החלפת גיר? אם אני לא טועה עדיף לקנות אחת שכבר החליפו לה גיר לא?

והאם אתם יודעים על תקלות\מחלות ילדות של מאזדה והאקסנט?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נימרוד מה העלות של החלפת גיר? אם אני לא טועה עדיף לקנות אחת שכבר החליפו לה גיר לא?

לאקסנט יש מחלת גומיות- לאחר כל קיץ הייתי צריך להתעסק עם החלפת גומיות בצינורות שונים בגלל נזילות כי הגומייה התייבשה. מחלה נוספת זה גומיות שסתומים שבגינם הרכב שותה שמן ולאחר ההחלפה צריכת השמן יורדת בצורה משמעותית. חשוב לבדוק שאין סדקים ברידאטור.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

גיר אוטומטי מפירוק + הרכבה עולה בסביבות ה-4-4.5 אלף שקל.

פורסם

EB-86 כמו שאמרתי אני לא כל כך מתחבר לסיוויק.

nimrod וnsw תודה על המידע אני אכניס את זה לשיקולים שלי.

אני חושב שעברנו על כל הרכבים שאפשריים בשבילי בתקציב אז אני לא אשאל אם יש עוד משהו.

פורסם

וכן מומלץ מאוד ללכת על אחת שעברה גיר. אני בכלל חושב שכדי בתקציב הזה לקנות מכוניות עם 200,000 קילומטר ומעלה במצב טוב.

זה לרוב אומר שהם כבר עברו את התקופה הקשה שלהם (סביבות ה-150-170 אלף קילומטר ו11-13 שנים על הכביש) ועכשיו יש לך מחזור תקין חדש.

אני לדוגמא נפלתי על רכב עם 165 אלף קילומטר - הכל היה נראה מושלם, ובסביבות ה-170,000 הוא התפרק לי לגמרי. מוזמן לקרוא שרשורים שלי.

כרגע אני עם 203,000 אלף, האוטו נוסע כמו חדש, כבר מספר חודשים ללא שום תקלה.

אם תחפש את השרשורים שלי תראה שכל חודש הייתי פה פותח שרשור על תקלה משביתה.

בקיצור אם אתה קונה אוטו אל תקנה אותו על נקודת התפר שהיא 150-170 אלף קילומטר.

אם אתה קונה אוטו ישן תקנה אותו אחרי שהוא עבר את התקופה הרעה שלו - זאת אומרת עדיף מעל 210,000 אלף קילומטר.

פורסם

עברתי על הלוחות היום

בנוגע לאקסנט אין הפתעות מצאתי כמה עם מנוע 1600 שעברו ידיים פרטיות בפחות מ 25.

בנוגע למאזדה עלתה אפשרות נוספת שאני כנראה אפסול אותה ואשמח לשמוע את דעתכם.

ראיתי שעד 25 אלף יש כמה מאזדות (לרוב 05-04 ובודדות של 06) עם מנוע 2000.

ואילו מנוע 1600 יש הרבה בשנתון 08-07.

אני חושב שעדיף שנתון חדש יותר ופחות ביצועים האם אני צודק?

ומה הוא קילומטראז נורמאלי לשנתון? לפי מה שקראתי בפורום 20 אלף לשנה לא?

פורסם

נושא הק"מ לפי דעתי לא מסתכם רק במספר שרשום בשעון חלקי השנים שהרכב על הכביש .

יש את ההיבט שאיפה הרכב נסע לרוב , מחוץ לעיר או בתוך העיר . גם נפח מנוע משחק תפקיד , מנוע גדול יהיה עם בלאי נמוך ממנוע קטן .

לטעמי מאזדה 1600 20K ק"מ לשנה זה קצת מעל הממוצע.

פורסם

eb-86 נמרוד אומר שכדאי לקחת רכב שעבר את ה 200 אלף, אז אני קצת מבולבל פה, כי אם אני רוצה 2007-8 אז האוטו עשה יותר מ 20k בשנה.

אשמח לעצה לאן לכוון ומה לחפש.

פורסם
eb-86 נמרוד אומר שכדאי לקחת רכב שעבר את ה 200 אלף, אז אני קצת מבולבל פה, כי אם אני רוצה 2007-8 אז האוטו עשה יותר מ 20k בשנה.

אשמח לעצה לאן לכוון ומה לחפש.

אני לא אומר שכדי ללכת על רכב שעשה 200 אלף,

אני אומר שרוב הרכבים מתחילים לעשות בעיות סביב ה-150-170 אלף,

לכן אם יש לך תקציב לרכב עם מספר כזה של קילומטרים - כבר עדיף ללכת על רכבים שעשו 200 , כי זה רכבים שכנראה עברו את התקופה הרעה שלהם, והחליפו להם כבר את כל מה שעשה בעיות, וצריך להיות לך שקט (אבל אתה צריך לבדוק בדיוק מה אתה קונה)

אם מצאת רכב עם 120 אלף , ברור שהוא עדיף על 200 אלף.

מבין?

פורסם

כמובן נימרוד, הבעיה רוב מה שראיתי באזור ה 150 - 160 ומעלה.

אני יודע שזה לא מדע מדוייק ואי אפשר לדעת מתי יתחילו הבעיות.

פורסם

נמרוד זו נוסחה קבועה שהרכב מתחיל לעשות בעיות ב-150-170 אלף ק"מ ??

יש מכוניות שמתחילות את הצרות שלהן כבר מ-80 אלף ק"מ ... ויש כאלה רק ב220 אלף ק"מ .

אל תשכח גם את נושא הסחירות פה , למרות שמחיר הקניה נמוך בגלל הק"מ הגבוה אבל עדיין לך תמצא קונה למאזדה 3 בסיסית עם ק"מ גבוה.

דבר אחד אני מסכים , שאם מצאת רכב שכן עבר גיר / מנוע לא צריך להירתע מזה , להפך , זה יכול להיות גם דבר טוב (תלוי איפה בוצע התיקון/ההחלפה).

פורסם

ועדיף שנתון גבוה 1600 מאשר נמוך יותר 2000 נכון? נראה לי הגיוני שבחדש יותר יהיה פחות תקלות, אף על פי שרשמו פה שב1600 הבלאי גדול\מהיר יותר.

פורסם
נמרוד זו נוסחה קבועה שהרכב מתחיל לעשות בעיות ב-150-170 אלף ק"מ ??

יש מכוניות שמתחילות את הצרות שלהן כבר מ-80 אלף ק"מ ... ויש כאלה רק ב220 אלף ק"מ .

אל תשכח גם את נושא הסחירות פה , למרות שמחיר הקניה נמוך בגלל הק"מ הגבוה אבל עדיין לך תמצא קונה למאזדה 3 בסיסית עם ק"מ גבוה.

דבר אחד אני מסכים , שאם מצאת רכב שכן עבר גיר / מנוע לא צריך להירתע מזה , להפך , זה יכול להיות גם דבר טוב (תלוי איפה בוצע התיקון/ההחלפה).

שמע אני מניח פה שהוא הולך לקנות רכב סטנדרטי ולא איזה וואגית מפוצצת טכנולוגיה או סובארו גרנד לאונה,

זה לא נוסחא קבועה אבל זה המקרה היותר נפוץ

• תוכן חדש...