Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שהרעיון המקורי שלי לטיול השנה עם רכב ספורט נגנז, כי אנחנו טסים עם עוד זוג חברים - אני עדיין מתכנן לשכור משהו שיעשה לי קצת שמחה בלב :)

הפרמטרים (ללא תאריכי טיסה מפאת 'בטחון מידע'):

- הטיסה נוחתת בZAGREB ביום ראשון בלילה (2200), ולכן ניתן להשכיר את הרכב באותו לילה בנמל תעופה, או בבוקר לאחר מכן.

- הטיסה חזור יוצאת מDUBROVNIK ביום ראשון שלאחר מכן בשעה 1800, קרי מחזירים את הרכב ב1600 בנמל התעופה בדוברובניק (ולא בזגרב!!)

- התקציב: ~100 דולר ליום, נשמח לפחות, אפשר גם יותר אם זה ממש מצדיק את זה

- הדרישות: נסיעה נוחה לארבעה אנשים (עם מעט כבודה), שיהיה כיף הן לנסיעה - והן לנהיגה. אף אחד מהנוסעים חוץ ממני לא חובב רכב, ולכן כנראה הנהיגה תהיה סולידית למדי רוב הזמן ולא 'התחרעות' כזו או אחרת. אולי בערבים אצליח לחמוק לכמה סיבובים עצמאיים... :) מעדיף ידני במידת האפשר. בסה"כ אני ממש גמיש בבקשות שלי, וסתם מחפש מקסימום תמורה לכסף

- אני מעוניין בקישור למקום שמשכיר, ולא רק המלצה כללית. יש כל מיני רכבים שהייתי שמח להשכיר (נניח אוקטביה VRS) אבל לא מצאתי מקום בו אפשר...

ראיתי AUDI Q3 ב~80 דולר ליום בSIXT.COM, נשמע לי לא רע. הייתי ממש שמח לאיזו AMG/M אבל אני גם לא מוצא מקום שמשכיר וגם לא בטוח שזה בר ביצוע מבחינת תקציב.

והדגשה אחרונה למרות שכבר אמרתי זאת מקודם - אני לא מחפש דרכים לבזבז 100 דולר, אני מחפש רכב שיציע מקסימום כיף במינימום מחיר בתוך הגדרת התקציב. אם יש לכם המלצות לדברים שעולים פחות - בכיף. (שמתי לב שלפעמים אנשים לוקחים סף עליון בתור רף תחתון)

תודה!

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפני משהו כמו 3 שנים הייתי בקרואטיה.

הנהיגה עצמה בכבישים המהירים בתשלום (לא גבוה) והנסיעה שלא בכבישים המהירים לא נחמדה לנהג לא מנוסה, חבר שלי עצר את הרכב ונתן לי לנהוג כל הטיול.

אנחנו שכרנו סקודה אוקטביה סטיישן דיזל. קח בחשבון שהרכבים בקרואטיה לא מתוחזקים כמו באירופה והם לא הכי חדשים.

תבדוק טוב את הרכב שאתה מקבל (אנחנו בדקנו עם פנס ב5 בבוקר) מכיוון שכבר שמעתי סיפורים שהלבישו לאנשים כל מיני פגמים.

יש אפשרות להוסיף עוד כמה שקלים ולהשכיר רכב בשעות הערב עד הבוקר.

אנחנו שכרנו דרך אתר בשם אקונומי קאר, שזה בעצם כמו זאפ של השכרת רכבים, רק לאחר ההזמנה הוא אומר לך מהיכן אתה שוכר, במקרה שלנו זה היה חברה מקומית.

אם יהיו לך עוד שאלות, תשאל ואנסה לעזור

פורסם (נערך)

בטיול מסוג זה - צריך להיות מעשי. אתם 4 מבוגרים על ציודם, מה שאומר שצריך לשכור או סטישן או ואן.

מהמבחר שאריתי באתר של סיקסט המלצתי היא על סקודה אוקטביה סטיישן. לא ריגוש, אם יש מזל תקבל דיזל חסכוני, אבל הרבה, הרבה מקום למזוודות. וזה מה שחשוב.

ה-Q3 תעלה מעבר לתקציבך (אל תשכח להוסיף נהג נוסף וביטוחים), ותהיה קטנה מדי למטען.

ממליץ לך לבדוק אגרגטורים, כגון rentalcars.com (שלוחה של bookin.com) ושאר אתרי הזמנת המלונות המוכרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אהמממממ אני לא לגמרי יורד לסוף דעתך -

אנחנו 4 אנשים, שזה אומר 2 מזוודות. אתה טוען שQ3 לא תתמודד עם 2 מזוודות וכמה תיקי נשיאה? אני בספק.. נראה לי שהפונטו שלי היתה מצליחה להתמודד עם זה D:

אנחנו לא 'כבדים' ולא מביאים איתנו מלתחות או משהו. לצורך העניין מבחינת נוחות נטו גם פורד פוקוס (ודומותיה) היו מספקות אותנו, אני רוצה להתפנק כי הרכב זה מה שאני הכי אוהב בטיולים האלו. בכל מקרה סטיישן/ואן זה ממש לא 'הכרח', ובכלליות זה די אוברקיל לצרכים שלנו.

הQ3 עלתה 80 דולר, אחרי ביטוח ונהג נוסף זה התקרב ל100. זה נתון בדוק - לא ניחוש.

אם ההודעה שלי מעלה לך רעיונות לרכבים נוספים, אשמח לשמוע. ריגוש/כיף/פינוק זה בגדר חובה מבחינתי, ולפי דברים שראיתי אני בטוח שיש רכבים מתאימים - אבל אשמח לקבל עצות מבעלי נסיון רב ממני בנוגע למי הכי מתאים/מומלץ לדעתם.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

oryo - מצטער - ניסיוני הוא שלשבוע צריך מזוודה לאדם, ולא קטנה - במיוחד כאשר יש נשים בקהל + אופציה לקניות. הניסיון שלי כולל משהו בסביבות 10-15 טיולים שכללו שכירת רכב ל-2-5 אנשים. רכב צפוף הוא סיוט לכל הנוסעים.

כאשר אני נוסע עם המשפחה לשבוע מדובר במזוודה לאדם. הצצתי כעת על תחזית מזג האויר בזאגרב ודוברובניק לימים הקרובים, בכל אחת מהן צפוי יום אחד של גשם. זה אומר שצריך גם איזה מינימום של ציוד מתאים, וזה אומר נפח! ומעבר לכך חוץ מהמזוודות צריך עוד ציוד. למשל - 1-2 שישיות של מים מינרליים לדרך, ועוד כהנה וכהנה.

בסופו של דבר - ברור לי שאתה החלטת שצריך רכב יותר מרשים. אל תשכח שתנהג ברכב כבד (כאמור, 4 מבוגרים על מטענם), כנראה בדרכים לא מהמשופרות (לא נהגתי בקרואטיה, אבל בסלובניה השכנה נהגתי הרבה בדרכים הרריות מפותלות ותלולות מאד), זה לא פורמט לנהיגה נמרצת. ואם התנאים אינם מתאימים לנהיגה נמרצת עדיף שהרכב יהיה נוח ככל האפשר. זה היסוד להמלצתי.

עריכה: בעקבות שאלותיך הרצתי חיפוש במחרוזת driving in Croatia. יש איזה עלון של משרד התחבורה המקומי, אבל המסקנות מהצצה בתוצאות הראשונות בגוגל הן: 1. כבישי נהיגה עם נופים נפלאים. 2. נהגים מטורפים שמצריכים משנה זהירות (ואני מוסיף - במיוחד כאשר אינך מכיר את הכבישים ואת מנהגי המקום). הוסף זאת למה שכתבתי קודם והתוצאה היא בחירה ברכב נוח ובטיחותי, וויתור על הצד הספורטיבי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלי שום זלזול בנסיון שלך, הוא לא רלוונטי עבורנו במובן של זיווד (אגב, במקרה הממוצע, אני מסכים עם ההערכות שלך לחלוטין, ואם הייתי מייעץ לאדם ללא נסיון קודם הייתי מייעץ לפי המפתח שלך) - אני ואשתי תמיד מטיילים עם מזוודה אחת ותיק אחד וזה מספיק לנו, חוץ מאשר בתאילנד שם לקחנו זוג מזוודות אבל הטיול היה הרבה יותר ארוך והקניות היו הרבה יותר קניות... :)

בכל מקרה, יש לנו כבר ק"מטראז' לא רע בחו"ל, אז שאני אומר שמזוודה אחת זה מספיק לנו אני אומר זאת מתוך נסיון מעשי ולא במישור התאורטי. הזוג שטס איתנו יותר ספרטני מאיתנו בהרבה אז לא יהיו בעיות במובן הזה. קניות אף אחד מאיתנו לא מתכנן לעשות (לא כאלו שדורשות זיווד מיוחד).

רכב יותר מרשים - אין כאן עניין של פוזה וכו', סתם עניין של פינוק ורצון כזה של 'אם כבר אז כבר'.

לגבי נהיגה נמרצת - צודק, לכן התחלתי להסתכל על הכיוון הזה של premium suv ופחות על סדרה 1 וכו'. התנאים לצערי מקבלים שיפט מ'כוח' ל'נוחות'. עם זאת - מיניואן זה אוברקיל. אוקטביה (גם רגילה) תתאים לצרכים שלנו יותר, אבל אני רוצה משהו יותר מפואר - אז השאלה היא האם יש VAG/benz/bmw או משהו בסגנון שיתאים לדרישות שלנו? או שאולי שווה להמשיך בכיוון של SUV (כאשר ההנחה היא שSUV יהיה יותר נחמד לנהיגה ולא הרבה פחות נוח לנוסעים מאשר ואן)?

פורסם (נערך)

כל הכבוד לאשתך, שכן אשתי, שהא סמל היעילות, מתכננת כעת לקיחת שתי מזוודות גדולות לטיול זוגי של 8 ימים (אבל מביאה בחשבון קניות, יש לה רעיונות ושיטות מאד לא שגרתיות בעניין זה). לדבריה, אילו לא היינו מביאים בחשבון כמה שיקולים שיופיעו בהמשךהפוסט, גם אנחנו ייכולנו להסתפק במזוודה בודדת.

בעבר נסענו גם עם נפח יותר מצומצם (מזוודה גדולה ומזוודה קטנה)- אבל לפחות פעם אחת זה סיבך אותנו - דיילות הקרקע אילצו אותנו לארגן מחדש את המזוודות בגלל חלוקת משקל לא מתאימה, למרות שסה"כ המשקל היה 20 ק"ג פחות מהמותר. במאמר מוסגר - בנתב"ג ובשדות אחרים לא נתקלנו בבעיה דומה. כאשר יש יותר מקום במזוודות קל יותר לחלק את המטען בצורה שווה, וכמובן, יותר מקום לקניות, למרות שבדרך כלל הקניות שלנו אינן מתוכננות אלא מדובר במציאות או בחפצים ייחודים שבהם נתקלנו.

עוד שיקול שיש לנו, ושמגדיל את המטען בהלוך בלבד, הוא לקיחת מזון ל-12-24 השעות הראשונות, במיוחד כאשר מדובר בטיסה הנוחתת בשעות הערב. איני מכיר את זאגרב, אבל בהרבה מאד יעדים יש בעיה כאשר אתה נוחת בערב והחנויות סגורות. הדבר אמור במיוחד בשדות תעופה קטנים - שבהם אתה נוחת ובמקרה הטוב מוצא מכונה אוטומטית לקפה וחטיף. וד"א - מבחינה זו זכור לי לרעה השדה של ליובליאנה, שקצת יותר קטן מזאגרב, שבו הטיסה שלנו היתה היחידה באותו ערב, כל השדה היה סגור, חיכינו למעלה משעתיים בתור לשכירת הרכב ויצאנו אחרי שעה 22:00 (ואז התברברנו בדרך למלון, כאשר לא היה לי GPS).

בכלל, הנטיה שלנו היא לרכישת מזון בסופרמרקט המקומי והמנעות ממסעדות, מה שמצריך עוד קצת ציוד: קומקום חשמלי קטן (אחת הקניות הכי טובות שלי בדיוטי אי פעם), קצת כלים חד פעמיים, קצת קפה, 1-2 קופסאות קטנות של חלב עמיד. נכון שמגדיל את הנפח, מצד שני חוסך בעלויות המזון ומאפשר פינוקים קטנים כמו כוס קפה לפני המקלחת בבוקר, ומקטין תלות בשעות הפתיחה ומרחקי נסיעה למסעדות.

בסופו של דבר כל אחד בונה את הטיול בשיטותיו ולוקח ציוד לפי צרכיו. אישית אני מעדיף יותר נפח במסעדות ואפשרות להיות יותר עצמאי, במיוחד בנושא המזון. מסיבה זו אני גם משתדל לשכור רכב קצת יותר גדול מהמינימום הנדרש - למשל בטיול הקרוב אשכור גולף למרות שגם קליו תספק את הצרכים. אבל הצד השני הוא שמנהגי הנהיגה שלי באזורים לא מוכרים שמרניים מאד, לא מוכן לקחת סיכונים עם החוק ובודדאי שלא בענייני בטיחות. תאור הנהיגה בקרואטיה, כפי שקראתי ברשת, מזכיר לי מאד את הנהיגה בכרתים, ושם צריך להיות סופר שמרני כדי לא להתקל במקומי שחותך את ההיירפין מצידו השמאלי. הפינוק שלי הוא בטיול עצמו, באתרים ובנופים, ולצורך זה חשוב לי רכב נוח ומרווח יחסית, גם אם מדובר בגולף 86 כ"ס.

פורסם

מזכיר את ההורים של אשתי :) כל נסיעה בחו"ל, בדרך לנמל תעופה עוצרים בסופר מקומי וקונים מלא דברים. כשהיינו בטוסקנה כל בוקר חמי היה הולך לאיזו מאפיה קטנה וחמותי לשוק, ואז עושים ארוחת בוקר בבית.

אנחנו עדיין בשלב של מסעדות, אבל מאמין שעם הזמן נעשה שיפט לכיוון הזה.

נהנתי לקרוא את התגובה שלך.

לעניינינו - אשמח לעוד המלצה מלבד האוקטביה סטיישן (שנלקחת בחשבון ברצינות), משהו יותר נעים ומפואר, שיהיה לי קצת חויה מהנהיגה ולחברים מהנסיעה, לעומת הכלים שיש לנו בארץ.

• תוכן חדש...