Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

צמיג ספר-גלגל מלא במידה זהה לשאר הצמיגים, לא מצומק חוסך מקום.

עליו צמיג כיווני - בעל כיוון סיבוב אחד.

האם מותר?

מה קורה כשצריך להתקינו בצד הנגדי, שיגרום לסיבוב הפוך?

אשמח למידע מוצק, השערות יש לי בעצמי...

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

התקנת 4 צמיגים כיווניים הפוך תגרום לך לנסוע אחורה בזמן, מאחר ומדובר רק בצמיג אחד, אתה תגרום רק להאטה של מימד הזמן :screwy::lol:.

התכנון של צמיג כיווני (בהנחה ואינך מתבלבל עם צמיג אסימטרי) מתוכנן בעיקר כך לטובת שיפור ניקוז המים בכביש רטוב.

התקנה הפוכה שלו, תפגע קודם כל ביכולת משופרת זו.

מעבר לכך, כפי שעולה בפורומים שונים, כמו גם באתרי ריכוז מידע מסויימים, בהחלט יכולה להיות השפעה גם על האחיזה הכללית/צידית, מרחקי בלימה, רעש פוטנציאלי, שחיקה לא אחידה וכד'. עד כמה? אני מניח שזה תלוי בעיקר בפרופיל הסוליה הספציפי.

בחוברת "הצמיג והטיפול בו" שמפיץ משרד התחבורה, הם ממליצים (בעמ' 51 בקטע על הצמיג האסימטרי) באופן יותר חריף, להתייחס למקרה כזה כאל שימוש בגלגל רזרבי פר-אקסלנס (זמני עד לתיקון).

כמו כן בעמ' 6-7 ישנה אמירה שעל כל צמיגי הרכב/סרן קדמי להיות אחידים בצורתם, אם כי לא ראיתי אמירה חד משמעית לגבי כך בתקנות התעבורה.

אגב, אם יש כוונה להופכו בסופו של דבר, עד כמה שאני יודע, זה לא אידיאלי לצמיגים (בעיקר אסימטריים וכמובן כיווניים) להפוך כיוון גלגול לאחר שכבר עברו כברת דרך והשלד שלהם "התיישב" לכיווון מסויים.

מציע לבקש גם תגובתו של עמית (kompy), לשמוע האם התקנה הפוכה שכזו פוסלת במבחן הרישוי השנתי.

פורסם

הי תום,

תודה על תגובתך, חיכיתי לה.

מה ההבדל בין צמיג אסימטרי לצמיג כיווני?

בכל מקרה מדובר בטויו T1R.

הכוונה להשתמש בו כצמיג חלופי בלבד. לא לטסט, לא לשימוש ממושך או במהירות גבוהה, בדומה לצמיג חלופי חוסך מקום.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ה-T1R הוא אכן צמיג כיווני, וכמוהו צמיגים נוספים בעלי מדרס בתצורת V.

אלו מתוכננים כאמור להתגלגל רק בכיוון אחד, על כל המשתמע מכך.

צמיג אסימטרי הוא כזה בעל דופן אחת שמוגדרת חיצונית. עיצוב המדרס הוא כזה שכולל קצת יותר שטח מגע רציף, בלוקים גדולים יחסית של גומי וכד' בעיקר בצד אחד של הצמיג, לטובת שיפור אחיזה ביבש, אחיזה צידית וההתנהגות הכללית. אין משמעות לכיוון גלגול הצמיג.

וצמיג סימטרי, כזה הוא. איך שלא תהפוך אותו המדרס יהיה זהה.

depositphotos_11497507-tyre-symmetrical-asymmetrical-unidirectional.jpgtread-patterns-600x360.jpg

אני מאמין שכל עוד מדובר בהחלפה שמתבצעת בעיקר בעונה היבשה, לא תיתקל בבעיות מיוחדות. בטח אם כוונתך אכן לשימוש זמני.

גם בכביש רטוב, עיקר הבעייתיות תהיה לדעתי בכביש מוצף יחסית/גשם שוטף.

פורסם

נראה לי שאם אתה מתכוון להשאיר אותו כרזרבי והוא יתפקד רק בזמן הקצר שבין פגיעה בצמיג לקנייה מיידית של צמיג חדש, הכיוון פחות משנה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...