Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם טרחת לפתוח שרשור, אני מרשה לעצמי להניח שאת התשובה לשאלה הראשונה אתה כבר יודע בעצמך.

האם מקובל? תלוי את מי תשאל. עלי זה לא מקובל, אבל עצם העובדה שראית בטווח זמן של רבע שעה ארבעה רכבי אספנות שנסעו הבוקר בשעות שבהן הדבר נאסר עליהם מלמדת שיש אנשים שזה כן מקובל עליהם. מצד שני, עלי גם לא מקובל לנסוע בלי לחגור חגורת בטיחות או לחצות צומת באור אדום, ועדיין יש אנשים שעושים את הדברים הללו ללא הנד עפעף.

אינני חבר מועדון החמש ואינני מתיימר לענות בשמו, אבל מה בדיוק היית רוצה שהמועדון יעשה? ובכלל, האם היית רוצה שארגונים פרטיים יקבלו לידיהם סמכויות של אכיפת חוק? אני לא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא חוקי מהבחינה, שאנחנו משלמים טסט וביטוח מוזלים בגלל ההגבלה של שעות הנסיעה בבוקר.

הבעיה תעלה, אם חס וחלילה אחת המכוניות הנ"ל תהיה מעורבת בתאונה, הביטוח לא תקף.

אין קשר לשוטר או לאכיפת החוק. לאוטו אספנות שנוסע בין 07:00- 09:00 בבוקר, אין טסט ואין ביטוח.

סיגל

פורסם

ראיתי היום ב9:35 רכב מסוג קיה שנוסע 95 קמש בכביש שמותרת בו הנסיעה במהירות 80!

חוקי?

מקובל?

מה מועדון אספני הקיה עושה בנדון?!

נו באמת... אין לך במה להתעסק?

פורסם

אורן - יש לי במה להתעסק. אבל רכבים שנוסעים בלי ביטוח ומסכנים אותי הם נושא חשוב שגם בו צריך להתעסק.

אם מישהו יפגע חס וחלילה מרכב כזה או רכושו / רכבו ינזק, מי יפצה / ישפהו אותו על הנזק?

דווקא אנשים שהפרוטה לא מצוייה בכיסם נוסעים ברכב אספנות בשעות אסורות פשוט כי אין להם רכב אחר.

פורסם (נערך)
אורן - יש לי במה להתעסק. אבל רכבים שנוסעים בלי ביטוח ומסכנים אותי הם נושא חשוב שגם בו צריך להתעסק.

אם מישהו יפגע חס וחלילה מרכב כזה או רכושו / רכבו ינזק, מי יפצה / ישפהו אותו על הנזק?

דווקא אנשים שהפרוטה לא מצוייה בכיסם נוסעים ברכב אספנות בשעות אסורות פשוט כי אין להם רכב אחר.

הי

אני לא טוען שאתה לא צודק, אני טוען שהעבירה הזו היא כמו מאה עבירות אחרות שאתה רואה מדי פעם לפעם, ולא נראה לי שפתיחת שרשור בעניין תשנה את המצב, בדיוק כפי שלא נפתח שרשור בכל פעם שמישהו מזהה עבירה כזו או אחרת בכביש.

ישנן עבירות שמסכנות אותי הרבה יותר מאשר רכב אספנות המקרטע על הכביש בשעה 8:10.

נסיעת רכבי אספנות בשעות אסורות הוא נושא שנטחן כאן רבות ומשול לטחינת מים.

אם הביטוח מכסה או לא מכסה נזק שנגרם על ידי רכב אספנות בשעות האסורות זאת כבר ממש שאלה פילוסופית מרוב הדיונים שנערכו בה.

ההגיון שלי אומר שיש כיסוי, כפי שביטוח מכסה תאונות שנגרמו בגין עבירות אחרות ( נסעתי מעל למהירות המותרת וגרמתי לתאונה - מה- הביטוח לא מכסה? בוודאי שמכסה) ותכלס -לא נדע עד שתהיה פסיקה תקדימית בעניין (ואני לא מכיר אחת כזאת) .

כמובן שאין למועדון החמש שום אפשרות לעשות משהו בנידון.

במדינה דמוקרטית אדם אחראי למעשיו והחוק נאכף ע״י נציגיו -דהיינו משטרה.

לכן דעתי היא שהשרשור מיותר.

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

רכבים שנוסעים בלי ביטוח מסכנים אותך בדיוק כמו רכבים שנוסעים עם ביטוח.

מי שנפצע בתאונה עם רכב כזה אין לו מה לדאוג- הוא יפוצה ע"י הביטוח שלו עצמו או ע"י קרנית.

לגבי פגיעת רכוש- עדיין אין חובה במדינת ישראל לעשות ביטוח צד ג', כך שגם רכב לא אספנות או רכב אספנות שנוסע בשעות המותרות עשויים להיות לא מבוטחים.

פורסם

אני מניח שפותח השרשור לא העלה את הפוסט מתוך התקף מוסריות וצדקנות, אלא מחשש שאם התופעה של נסיעת רכבי אספנות בשעתיים האסורות תלך ותתרחב, ובמיוחד אם תתרחש תאונה קשה שמעורב בה רכב אספנות, כבר יהיה מי שידאג לבטל את ההטבה של תשלום הביטוח הזול על רכבי אספנות..ואז כל בעלי רכבי האספנות ייפגעו, לא רק מפירי החוק..

דוגמא טובה לכך היה עם עניין נסיעת רכבי 4X4 בחופי הים.. בגלל מיעוט של אידיוטים שהשתוללו בין המתרחצים בחופי הים בסופו של דבר נאסרה הנסיעה עד 100 מטר מקו המים על כולם,וזהו.. עידן הקמפינג בחופים מבודדים ורחוקים נגמר לכולם..

הציפיה ממועדוני רכבי אספנות לקרוא לבעלי הרכב לשמור על ההטבות שהושגו בעבר - היא לא לגמרי נטולת טעם לדעתי..

פורסם

לא בהכרח, כל בעל רכב אספנות, חבר במועדון. אולי אם יפורסמו תמונות רכביהם של אותם עבריינים, יהיה קל יותר, לבוא אתם חשבון.

ארז רונן

• תוכן חדש...