Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. צריך עזרה בהבנה של איך פועל גיר ידני 6 הילוכים בהונדה סיויק סדאן 2008. בגרמניות אני רגיל שיש מנגנון שמונע ממך לשלב סתם ככה הילוך אחורי, כשנהגתי על הונדה לא מצאתי כזה. לכן בנסיעה בכביש בין עירוני, מה מונע ממני לשלב בטעות הילוך אחורי בטעות במקום הילוך שישי? או שעצם הנסיעה הגיר ננעל רק על 6 הילוכים קדימה?

תודה לעוזרים.

פורסם

אני יודע להעיד על סיטרואן ( לא זוכר איזה, רכב טכנאים YES ) ששם אפשר להכניס לרוורס בזמן נסיעה, אין לי מושג מה יקרה אם הייתי מרים את הקלאץ, אבל כן אפשר לשלב את הידית להילוך האחורי ואפילו החיישני רוורס מתחילים לעבוד.

אשמח לקבל הסבר גם לתופעה הזו ובמידה והייתי מרים את הקלאץ האם באמת ההילוך היה מנסה להשתלב או שיש איזה מנגנון הגנה?

פורסם

גיר ידני הוא לא idiot proof כמו אוטומטי.

בדרך כלל יש נצרה או קפיץ חזק יותר שמונעים מלשלב הילוך אחורי בטעות.

אבל אם מאוד רוצים, אפשר לשלב. אפשר גם לשלב בנסיעה על 130 להילוך שני...

בכל המקרים האלו לאחר שחרור מצמד יגרם נזק לגיר, לקלאץ' או למנוע.

מי שנהג ברכב עם גיר ידני צריך להיות מודע לכך ולא לעשות שטויות.

פורסם

אני לא רוצה לומר סתם דברים אבל אני אדבר מנסיון אישי, אצלי ברכב הפרטי, יונדאי,

אי אפשר "להכניס" להילוך רוורס כל עוד האוטו בתנועה קדימה, ברור שהקלאצ' לחוץ והכל.

הגיר לא נותן אפשרות לשלב ונשמע רעש מאד חזק גיר שלא משתלב בכלל...

פורסם
שטויות ברור שאני לא אעשה, אבך איך בזמן הנסיעה אני אמור לנחש האם זה רברס או הילוך שישי?

לא נהגתי בדגם הנ"ל אבל די ברור שכדי לשלב לרוורס צריך להסיט את הידית יותר ימינה מקו של ההילוכים 5-6 ולהתגבר על התנגדות של קפיץ יותר חזק. הורדת ידית בקו ישר מהילוך 5 למטה תשלב ל 6.

לא צריך לנחש.

פורסם
לא נהגתי בדגם הנ"ל אבל די ברור שכדי לשלב לרוורס צריך להסיט את הידית יותר ימינה מקו של ההילוכים 5-6 ולהתגבר על התנגדות של קפיץ יותר חזק. הורדת ידית בקו ישר מהילוך 5 למטה תשלב ל 6.

לא צריך לנחש.

לאבא שלי יש את הדגם הנ"ל, בדיוק כמו שאמרת.

יותר מזה גם אם תנסה ותפעיל כוח סביר לא תצליח להכניס אותו להילוך אחורי בנסיעה, יש שם נעילה כלשהי בנוסף לקפיץ.

פורסם

הבנתי. תודה! חשבו על זה החפנים! ומה לגבי רצועת טיימינג? אמרו לי שיש שרשרת. זה נכון? ומה זה אומר מבחינת טיפול?

פורסם

זה יאיר, ואני לא מנסה בכוח, כנראה הגזמתי עם התיאור שלי, וזה אכן רעש מהגיר שמנסה להשתלב, בפעמים הראשונות שנסעתי באוטו וניסיתי לשלב רוורס לחנייה והאוטו היה בתזוזה, אין צורך לומר שהסמקתי מבושה באותו רגע

פורסם

משאבת המים הינה בתוך המנוע, עד שלא נוזל לך אל תגע בה

שרשרת טיימינג לא צריך לגעת אלא אם מופיעים בעיות

שרשרת מוצרים (אלטרנטור,מים,מזגן) משמאל למנוע צריכה החלפה כל 100K נקראת Serpentine Belt

פורסם

לגבי הרוורס, יש שם מנגון הגנה שאחרי משהו כמו 10 קמ"ש לא ניתן להכניס לרוורס, גם אם תנסה בכוח.

מעבר לזה כל מעבר לרוורס תעשה מעצירה מלאה.

לגבי טיימינג, ברכב אין רצועה יש שרשרת, תדאג להתשמש בשמן מנוע איכותי, המותחן של השרשרת מופעל ע"י לחץ שמן ואם במקרה יסתם המעבר שמן למותחן תשמע רעש מוזר שדומה לרכב דיזל, והרכב יקרטע לך.

מומלץ גם לעשות כיוון שסתומים פעם ב 100K, מכיוון שברכב הנ"ל המרימים אינם הידראוליים.

• תוכן חדש...