Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי צביקה, אני מן הסתם לא דואג שהרכב יתגלגל אחורה בעליות. אני אנסח את עצמי אחרת.

הנסיעות שלי הן עמק יזראעל - הוד השרון, 80 ק"מ דרך כביש 6 לכל כיוון, סה"כ 160 ק"מ ביום. אני בונה על כך שהרכב ישרת אותי כ-5 שנים לפחות, כלומר, קיים סיכוי סביר שהוא יעבור את ה-200K ק"מ. מבחינת ביצועים, כמובן הדבר החשוב לי ביותר הוא צריכת הדלק. מכיוון שרוב הנסיעות שלי הן בכביש מהיר, תיבה עם שישה הילוכים מאוד קורצת לי (שיוט על 2500 -2600 סל"ד במקום על 3000).

במידה ואני הולך על הדגם של ה-5 דלתות, האם מנוע חלש יחסית (1.2 - 85 כ"ס) בשילוב עם רכב כבד יחסית (כמעט 1300 ק"ג) לא אומר בלאי גבוהה למנוע? האם המנועים האלה ידועים כאמינים ויכולים להגיע לנסועה של 200-250 אלף ק"מ ללא בעיות כלשהן? (כמובן שגרת טיפולים שוטפת ובזמן וכו')

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יכול להבטיח לך שהמנוע ישרוד 200 אלף קילומטרים בלי שיהיה צורך בתיקון משמעותי. האמת היא גם שאין לי נתונים לגבי המנוע הזה של קיה-יונדאי, לא לטווח הקילומטרים הזה. זה מנוע חדש יחסית, עד כה לא הסתמנו איתו בעיות אבל אני לא מכיר אנשים שעשו איתו כל כך הרבה קילומטרים כדי להעיד.

בגדול, יש 7 שנים או 150 אלף קילומטרים של אחריות על המנוע. ככה שרוב הדרך - אתה מכוסה. זה יותר ממה שיש לכל יצרן אחר.

בהנחה והנסיעות שלך רגועות, סל"ד שיוט בינוני (כלומר אתה לא משייט על 140 קמ"ש באופן קבוע), טיפולים בזמן ועם חלפים טובים - אני לא רואה סיבה שהמנוע לא יחזיק. אלא אם יתגלו בו נקודות כשל סדרתיות, לך תדע. למרות שזה לא המוניטין של יונדאי-קיה בשנים האחרונות, אין לי דרך להבטיח לך את זה.

לגבי סל"ד שיוט ב-110 קמ"ש - נמתין לתשובתו המלומדת של discoTD5 שמחזיק רכב כזה ובוודאי יודע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה לגבי מנוע חלש + רכב כבד, האם הבלאי למנוע יהיה גבוהה יותר מאשר במנוע חזק יותר? (שאלה תיאורטית)

הרכב הנוכחי שלי (סיאט קורדובה 2005 - בנזין, ידני) הגיע ל-250K וכוחו עדיין במותניו, למען האמת המנוע במצב מצויין וגם אחרי 250K מפלס השמן לא יורד אפילו ס"מ אחד בין טיפול לטיפול. כמובן שהרכב טופל ופונק רק בשמנים איכותים וחלקים מקוריים.

העניין הוא, שמדובר במנוע 1.4 של פולקסוואגן שכבר הוכיח את עצמו לאורך זמן בניגוד למנועים של יונדאי-קיה.

פורסם

אני לא מהנדס מכונות, אבל לדעתי מה שגורם לבלאי במנוע זה הסל"ד ולא משקל הרכב. כלומר, מנוע קטן שעובד בסל"ד גבוה לאורך זמן (למשל שיוט במהירות גבוהה) = בלאי גבוה ושחיקה מהירה. במקרה הזה מדובר על רכב שיש לו שישה הילוכים בגיר, כלומר שיוט בסל"ד יותר נמוך ולכן גם בלאי נמוך יותר.

מנוע ה-1.4 ליטר של פולקסווגן אכן נחשב למנוע אמין למדי. לצערך הוא כבר לא משווק יותר, הוחלף על ידי מנוע ה-1.2 ליטר הידוע לשמצה. מנוע ה-1.25 של קיה ריו הוא מנוע חדש יחסית מסדרת ה-Kappa II, לדעתי הדגם הראשון שהגיע איתו ארצה היה הפיקנטו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אהלן,

אני כאור מחזיק ב 1.2 ידני מודל 2013 (עם שעון חום מנוע)

ראשית אני ממליץ לך לקרוא את זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?502504-קיה-ריו-1-2-ידנית-סיכום-קצר&highlight=%D7%A7%D7%99%D7%90%D7%94+%D7%A8%D7%99%D7%95

אם תשים לב, אני בהחלט כותב שם על חסרונו של ההילוך השישי.

אני לא מכיר שום מנוע מודרני שבטיפול תקופתי איכותי לא מגיע בקלות ל 200.0K ק"מ, ובנוסף, גם בדגמים הקודמים של קיאה לא שמענו על בעיות מנועים. חלקם שירתו בציי רכב לרבות צה"ל. בקיצור, מהגיזרה הזו לא הייתי חושש.

אני לא יודע באיזה סל"ד האוטו משייט על 110 קמ"ש, אם איילון יהיה פתוח אחה"צ אנסה לבדוק לך.

לנסיעות הארוכות שלך יש מצב שהייתי בוחר ב 1.4 ליטר / 6 הילוכים, למרות שלטעמי הסדאן מכוער, בהשוואה להאצ'בק. מצד אחד המנוע גדול יותר ומצד שני הסל"ד יהיה נמוך יותר.

אגב, דגם ה 1.2 ליטר 5 דלתות שוקל 1211 ק"ג ולא 1300 ק"ג.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היי,

מסכים איתך שה-5 דלתות נראה טוב יותר. אבל ההילוך השישי ההוא קורץ לי מאוד (חבל שאין 5 דלתות עם מנוע 1.4 ותיבה עם שישה הילוכים). 90% מהנסיעות שלי הן בכבישים בין עירוניים.

לגבי המשקל, צודק. הסתכלתי על המשקל של הדגם האוטומטי.

פורסם

אני עם הילוך שישי מגיע ל2700 סלד ב100 קמש במישור...לא חושב שזה מאוד שונה מה5 דלתות, המנוע הקטן הזה נפוץ ובן כמה שנים לפחות בטוח תוכל למצוא עליו פידבק בארץ או בחול.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ממקורות יודעי דבר, מוכרים רק את ה-5 לדתות עם מנוע 1.25.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תגדיר חלש מידי בבקשה.

בוא נגיד את זה ככה - זה לא מטוס, זה לא סיאט לאון 1.8 ליטר טורבו-בנזין עם צ'יפ. גם בלי צ'יפ.

זה רכב שמכוון לחיסכון בדלק על חשבון ביצועים ואת זה הוא עושה היטב. אני מבטיח לך שתצליח להגיע עם הרכב הזה לכל מקום בארץ בלי לעכב יותר מידי את התנועה.

זה גם נכון לגבי הג'ימיני D-: רק צריך להתרגל לצד ימין ;)

פורסם

היום דיברו איתי מהסוכנות. אכן, לא מוכרים יותר את הדגם של ה-4 דלתות, ידני.

קבעתי נסיעת מבחן ליום שישי בדגם של ה-5 דלתות. אם אכן הכל ילך כמתוכנן, אני חושב שארכוש את הרכב.

פורסם

יש לי כמה שאלות נוספות לכל בעלי הריו.

שעון חום מנוע, האם יש אותו בכל הדגמים או שבחלקם יש רק מנורת אזהרה?

משענת יד, הבנתי שבדגם הידני אין משענת יד. האם ניתן לקנות בנפרד מהחברה ולהתקין?

פורסם

לגבי שעון חום, אצלי הוא קיים, ויש לי את הדגם הכי פשוט.

לגבי סל"ד ומהירות - לא הצלחתי במשך יומיים בפקקים של המרכז לשייט.

100 קמ"ש בהילוך חמישי זה כ 2800- 2900 סל"ד

110 קמ"ש להערכתי זה באיזור 3200 סל"ד

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שעון חום אצלי אין לדוגמא, עלתה לכביש האפריל 2013.

האמת לא מתרגש מזה, בפאביה שהייתה ה2009 גם לא היה, יש מנורה וזה מספיק לי.

כבר התרגלתי לנהוג בלי זה במספר רכבים, גם בפיקנטו.

מעבר לזה, יש לי את המתאם שתחבר ODB שמתחבר לטלפון ומראה את כל הנתונים, במקרה הצורך שבא לי לבדוק אני פשוט מתחבר לשניה לאפליקציה.

110 למיטב זכרוני זה באמת סל"ד בערך 3000-3100, כמעט בטוח.

פורסם

כל הריו מסוף שנת 2013 החלו להימכר עם מד חום מנוע כל הרכבים שלפני(גם רמת גימור EX האוטומטית) נמכרו ללא כזה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...