Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכבי יונדאי גטס 2003 אוטומטית שגמעה כ 137K, מנוע 1350 המיושן הידוע כשתיין לא קטן,

הרכב מטופל מהיום הראשון ומטופל תמיד לפני הזמן (כל 8K לערך),

לאחרונה הוחלפו גם פלאגים מקוריים, פילטר אויר מקורי חדש ושמן גיר ואפילו ארבעה צמיגים חדשים של גודייר ושמן מנוע בן פחות מ 4000K [שמן 10W40] (אגב, גם עם הצמיגים הישנים הצריכה היתה זהה)

אז נכון, 80% מהנסיעות שלי הן בעיר ואני נוסע איתו כל יום לעבודה כ 2.5 ק"מ כל כיוון, אבל לפחות פעמיים בשבוע אני יוצא מהעיר ונוסע 30-40 ק"מ דרומה/צפונה. יש לציין שאני לא מפעיל מזגן בכל נסיעה והרגל שלי לא כבדה, נסיעה נורמלית לחלוטין .

הבעיה היא שאני לא מצליח לסיים מיכל מעל 310 ק"מ (גג! וגם זה שהמנורה נדלקת קבוע) ואני הבנתי בכלל מבעלי רכב זהה שה"מינימום" ברכב כזה זה 450 קילומטרים למיכל, האמנם?!

* לאחר מדידה ממושכת (החלפתי 3-4 תחנות דלק ומשאבות שונות) הגעתי לתוצאה של 1:8 משולב .

* הנסיעה שלי היא באמת רגועה וללא רגל כבדה על הדוושה הימנית כמו שציינתי למעלה

* אויר בצמיגים נבדק ונמצא תקין .

* חוץ מגלון שמן וגלון מים ירוקים הרכב נטול ממשאות כבדים כאלה ואחרים .

אז מה בכל זאת אפשר לבדוק?

תודה למשיבים.

עריכה אחרונה על ידי BenMalka

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם
מדובר על תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית?

את החלק הכי חשוב בעצם שכחתי :oops:, מדובר בתיבה אוטומטית.

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם

צריכת הדלק שלך אכן גבוהה, אבל אין מה לעשות.

זו הסיבה שהמנוע הוחלף (החל מ 2006) במנוע 1400 משופר וחסכוני יותר.

פורסם

אני עם גטס 1600 אוטומטית עושה 400 קילומטר בערך מיכל מלא עם נסיע שהיא משולבת. זה המצב בגטס במיוחד האוטומטיות.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

גם לי זה ניראה הגיוני לנסיעות כאלו קצרות ועוד בעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז נכון, 80% מהנסיעות שלי הן בעיר ואני נוסע איתו כל יום לעבודה כ 2.5 ק"מ כל כיוון

זו הסיבה.

בנסיעות כאלה קצרות צריכת דלק תמיד תהיה גבוהה מאוד.

לדעתי האוטו שלך תקין לגמרי.

אין קשר לדגם חדש או ישן, גם הדגם החדש יצרוך אותו דבר בשימוש כזה.

בנסיעה של 2.5 ק"מ מנוע אף פעם לא מגיע לטמפ' עבודה, פועל על תערובת עשירה. גם שמן גיר לא מגיע לטמפ' עבודה. שום דבר לא מגיע לטמפ' עבודה, הכל פועל במצב קר ולא יעיל וזו הסיבה לצריכה הגבוהה.

אפילו בעיר, אם כל נסיעה הייתה נמשכת נגיד חצי שעה ולמרחק של 15 ק"מ, היית רואה תוצאות הרבה יותר טובות.

פורסם

הסיבה פשוטה:

אתה נוסע הרבה בעיר כשהמנוע עוד קר מה שגורם לתצרוכת דלק לעלות משמעותית.

עשה דבר כזה:

בדוק צריכת דלק בזמן נסיעה ארוכה (מעל 200 קמ) בדרך בינעירונית או רצופה ושתף את התוצאה.

פורסם

השאלה היא כשאתה מגיע לתחנת דלק כמה דלק נכנס למיכל?

לי יש גטס 1350 אוטומטית אני מכניס לה דלק עד הסוף הרבה אחרי שהידית קופצת. יוצא 12.5 ק"מ לליטר ובממוצע 450 עד 500 ק"מ למיכל. 70 אחוז מהנסיעה בינעירונית.

• תוכן חדש...