Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראיתי קיה סיד, שנת 2010 שנראית לא רע, עם ק"מ סביר, אך נאמר לי שהייתה מכה קלה בדלת וזהו התיקון היחיד שהרכב עבר. רק כאשר הבהרתי למוכר שלפני שאעלה את הרכב לבדיקה אני ארצה שיחתום על מסמך שבו הוא מצהיר שלרכב לא היו תאונות עם ירידת ערך הוא ציין שהמכה בדלת כן גררה ירידת ערך כלשהי. חוסר השקיפות הזה מטריד ומעצבן, אבל נראה לי שבאמת זו לא תאונה מאוד משמעותית. המוכר חזר אלי אחרי זמן קצר עם את חוות הדעת של השמאי (מצורפת) ובה נכתב כי יש ירידת ערך של 3.5%. המחיר שהוא מבקש הוא בערך מחירון משוקלל לפי לוי יצחק ומעל המחיר של יד2 והוא לא רוצה לרדת יותר למרות ירידת הערך (טוען שזה משוקלל במחיר).

שאלותיי הן:

1- מאחר והרכב הזה, שהוא אח של I30, מאוד נפוץ בשוק, אני רואה שהוא בד"כ נמכר מתחת למחירון גם ככה. כמה אתם חושבים שירידת הערך במקרה הזה אמורה להוריד ממחיר המחירון? ממה שהבנתי ההערכה של השמאי רלוונטית עבור הביטוח, אך מבחינת הערך המסחרי של הרכב ההשפעה גדולה בד"כ הצורה משמעותית.

2- יש הבדל של כמה אלפי שקלים בין המחירונים של לוי יצחק ויד2 (יד2 נמוך יותר). האם לוי יצחק הוא עדיין הדומיננטי בשוק?

3- הרכב בן חמש ולא הוחלפה רצועת תזמון. אני מניח שצריך כבר למרות שמבחינת הק"מ יש לפחות שנה עד שיגיע ל-90K ק"מ. יש למישהו הערכה כמה תעלה החלפה כזו?

תודה רבה לעונים וחג שמח לכולם,

צבי

פורסם

אצלי ביונדאי I30 יש שרשרת תזמון ולא רצועה ואני דיי בטוח שזה ככה גם בסיד.

הסיד דווקא דיי מבוקשת, דגמי הסטיישן למשל הרבה יותר מבוקשים מאלה של יונדאי I30.

ההערכה של השמאי רלוונטית לכך שאם הרכב יהיה מעורב בתאונה ויוכרז כאובדן גמור או יגנב ישולם לך ערכו בניכוי ירידת הערך שקבע השמאי.

בסך הכל מדובר במשפחתית קומפקטית דיי מוצלחת ביחס למתחרות. המרווח הפנימי טוב, 5 כוכבים במבחן ריסוק, אבזור בטיחותי מלא ורקורד אמינות לא רע.

פורסם

לא מדובר רק בהחלפת דלת.

הרכב קיבל מכה בצד שמאל לפי מה שאני מבין והוחלפה דלת אחורית + פחחות בכנף אחורית ודלת קדמית.

כנף אחורית אי אפשר להחליף ולעיתים כשהנזק חמור יש צורך בחיתוך של חלק מהכנף וריתוך של חלק חדש. אין פירוט למה שבוצע לכנף האחורית מעבר לפחחות. תיקון שכלל ריתוך יכול להופיע בבדיקה של מכון כליקוי במשמעות גבוהה.

הרכב הזה לדעתי הוא לא אחד ששווה מחירון כי הסיד היא לא מכונית כזאת נדירה ומבוקשת.

המלצתי היא לחפש רכב אחר.

פורסם

תודה על התגובה מייק.

בהנחה שאוכל לקבל פירוט של מה נעשה בדיוק לכנף האחורית מהמוסך שביצע את העבודה ואוודא שלא בוצע ריתוך, כמה מתחת למחירון אתם מעריכים שהרכב הזה שווה? (או שהעובדה ש 2% מתוך סה"כ ירידת ערך של 3.5% ירדו על הכנף האחורית מעידה על כך שבהכרח הפגיעה שם היתה חמורה?). העובדה שהוחלפה דלת לא פוגעת במחיר הרכב?

מעבר לזה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בקשר ליחס למחירונים ולרצועת התזמון.

תוד רבה,

צבי

פורסם

כתבתי שאני דיי בטוח שמדובר ברצועה. טלפון קצר למוסך של קיה יענה לך סופית על השאלה.

לא ציינת את שאר הנתונים של הרכב כך שקשה לי להעריך כמה אני אישית הייתי משלם עליו.

פורסם

תודה מייק- רק לוודא, אתה מתכוון שרשרת ולא רצועה, נכון? האם את השרשרת אין צורך להחליף אחרי מס' ק"מ או שנים?

אכן חסרים פה מספר פרטים שלא חשבתי שרלוונטיים לשאלות, אבל ייתכן שטעיתי- הרכב הוא סטיישן ומחיר המחירון הבסיסי שלו נע בין 55K ל-61K ש"ח בין המחירונים של לוי יצחק ויד2. לאחר שקלול ק"מ, יד וירידת ערך המחיר לא משתנה משמעותי כי הם מקזזים אחד את השני.

אשמח לשמוע את דעתכם!

פורסם

לאחר שיחה נוספת עם בעל הרכב הוא מכון לרדת, אבל לא בצורה משמעותית. כרגע הסכום שהוא דורש הוא בדיוק בין שני המחירונים (58K ש"ח). אשמח לעצתכם בקשר לאיזה מחירון נוהגים להתייחס ואם שקלול פשוט של ירידת הערך הגיוני או שהערך המסחרי נמוך וזו לא עסקה כדאית.

תודה,

צבי

פורסם

אכן התכוונתי לשרשרת, סליחה על הטעות.

אני כבר אמרתי שלדעתי אם עוד לא הלכת לבדיקה במכון תעבור לרכב הבא.

הסיד סטיישן נפוצה יותר מההאצ'בק וכדאי למצוא רכב עם נתוני פתיחה יותר טובים ומוכר עם רגליים על הקרקע.

פורסם

לגבי המחיר, רכשתי לא מזמן עבור המשפחה קיה סיד 2011, יד ראשונה, 3.5 שנים על הכביש עם 25K ק"מ מלוקקת (ללא תאונות) ב-10% מתחת למחירון.

רק בשביל להכניס אותך לפורפורציות לגבי המחיר שהבחור דורש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה רבה על התגובות! אני מניח שאמשיך לחפש, אבל לפחות ממש שיצא לי לראות בשבועות האחרונים אכן יש המוני I30 CW, אבל קיה סיד סטיישן פחות. בכל מקרה, גם היונדאי היא אופציה עבורי, כך שאשמע בעצתכם. תודה!

אני מניח שזו שאלה קצת בעייתית ולכן אני לא מקבל התייחסות ספציפית לשאלה הזו, אבל היא תהיה רלוונטית גם ברכבים הבאים שאראה ולכן אשמח לכל תגובה בעניין- האם יש מחירון דומיננטי שעל פיו מתמחרים רכבי יד שניה היום (יד2 מול לוי יצחק) או שכל אחד הולך לפי מה שמשחק לטובתו?

• תוכן חדש...