Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שווי רכב למס

gibsonlp
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי,

חיפשתי,

חיפשתי,

לא מצאתי.

מישהו יודע מה שווי הזקיפה למס של רכב מדרגת רישוי 7? (כל מה שהצלחתי למצוא זה כתבות ישנות עם 6 דרגות בלבד...)

תודה.

פורסם

3930 ש"ח (יותר משכר מינימום....) וחל מינואר 4330 ש"ח כנראה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איפה מצאת את הנתון האחרון (שווי מס משוער לשנה הקרובה)???

מה המספר לגבי קבוצה 2?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

נשמע לי טיפה יקר.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אאוצ'...

זהו... נראה לי שביי ביי A3 3.2... אנחנו בישראל - אי אפשר ממש להנות מהחיים...

(9000 ש"ח בקירוב לליסינג + 4000 ש"ח שווי מס יוצא בסביבות ה6000 ש"ח לחודש מהנטו...)

נראה כמה מזה החברה תהיה מוכנה לספוג על עצמה...

פורסם

גיבסון, חבר,

שקול גולף GTI (החדשה), יותר מתנהגת, יותר זולה. אמנם אין לה

"ארבעה עיגולים מקדימה", אבל היא מאותו בית, ואפשר להגיד שהיא האחות הצנועה והמוצלחת.

בEVO לא אהבו את הA3 3.2, דרך אגב.

כמובן שאם אתה בוחר את הA3 בשביל הפוזה, שכח מכל זה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
גיבסון, חבר,

שקול גולף GTI (החדשה), יותר מתנהגת, יותר זולה. אמנם אין לה

"ארבעה עיגולים מקדימה", אבל היא מאותו בית, ואפשר להגיד שהיא האחות הצנועה והמוצלחת.

בEVO לא אהבו את הA3 3.2, דרך אגב.

כמובן שאם אתה בוחר את הA3 בשביל הפוזה, שכח מכל זה.

תודה על העצה.

אני לא יודע אם הGTI "יותר מתנהגת" - אתה שוכח שהA3 לא בדיוק כמו הגולף מבחינת מתלים - בA3 המתלים מדהימים, זווית גלגול נמוכה מאוד, נוקשים אבל עדיין משככים בניגוד לאלו שבגולף שמגיעים רכים בשביל להיות "נוחים".

אני מאוד בספק אם הGTI בעלת ההנעה הקדמית תתנהג טוב יותר מה3.2 עם הquattro, אני רואה את זה ככה - הA3 שלי "יושבת" מצויין על הכביש (כמו שציינתי - זווית גלגול נמוכה, בולמים שלא נבהלים מכבישי מע"צ ויורים את הגלגל לתוך המהמורה ועוד), אז להוסיף לה quattro? מה עוד אפשר לבקש?

כל מקום שבחן את ה A3 3.2 (שאני ראיתי) ציין שמדובר ברכב מדהים, במיוחד בנושא ה"להשאר על הכביש למרות שאני לוקח את הפניה במהירות גבוהה פי 2 ממה שאני אמור..."

מה גם שאני מאוהב באודי... אהבה זה כואב :)

פורסם

הGTI תתנהג יותר טוב, כנראה, מכל A3. הA3 לא מבריקה בהתנהגות, הGTI בהחלט כן.

בין מתלים נוקשים וזווית גלגול נמוכה ועד התנהגות טובה באמת הדרך ארוכה. קח בחשבון שמנוע ה3.2 כבד, וכנראה תורם רבות לתת-היגוי. אני מניח שגם הצמיגים שלה גדולים יותר, שוב לא מתכון להתנהגות טובה.

הA3 היא כנראה רכב מהיר ובטוח, אבל הGTI אמורה להיות ספורטיבית ומהנה יותר.

קרא כל כתבה עליה - וכאלו קראתי 4, לפחות, בחודש האחרון - ותראה מה אומרים.. אני חושב שכמו שקרה אצלי, האוטו הזה ימצא חן בעיניך... :wink:

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
הGTI תתנהג יותר טוב, כנראה, מכל A3. הA3 לא מבריקה בהתנהגות, הGTI בהחלט כן.

בין מתלים נוקשים וזווית גלגול נמוכה ועד התנהגות טובה באמת הדרך ארוכה. קח בחשבון שמנוע ה3.2 כבד, וכנראה תורם רבות לתת-היגוי. אני מניח שגם הצמיגים שלה גדולים יותר, שוב לא מתכון להתנהגות טובה.

הA3 היא כנראה רכב מהיר ובטוח, אבל הGTI אמורה להיות ספורטיבית ומהנה יותר.

קרא כל כתבה עליה - וכאלו קראתי 4, לפחות, בחודש האחרון - ותראה מה אומרים.. אני חושב שכמו שקרה אצלי, האוטו הזה ימצא חן בעיניך... :wink:

יצא לך לנהוג על הA3 החדשה? היא בכלל לא דומה לישנות...

השלדה של הA3 החדשה והGTI כמעט זהות, מה שכן - לא מובן לי איך מנוע כבד תורם לתת היגוי, זה לא אמור להיות היגוי יתר (יותר משקל מקדימה)

בכל מקרה - נראה... :wink:

פורסם

השלדה של הA3 החדשה והGTI כמעט זהות, מה שכן - לא מובן לי איך מנוע כבד תורם לתת היגוי, זה לא אמור להיות היגוי יתר (יותר משקל מקדימה)

בכל מקרה - נראה... :wink:

תת היגוי = הרחבת רדיוס הפניה. אם המשקל מלפנים גבוה, יש יותר עומס על הגלגלים הקדמיים ולכן יותר קשה להם להפנות את הפרונט לתוך הסיבוב - כלומר יותר תת היגוי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איפה מצאת את הנתון האחרון (שווי מס משוער לשנה הקרובה)???

מה המספר לגבי קבוצה 2?

את מס' המקורי מצאתי במסד התונים של חילן.

קבוצה 2: כיום 960 ש"ח בינואר (אם וכאשר ועדת הכספים תאשר) 1360 ש"ח :?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תת היגוי = הרחבת רדיוס הפניה. אם המשקל מלפנים גבוה, יש יותר עומס על הגלגלים הקדמיים ולכן יותר קשה להם להפנות את הפרונט לתוך הסיבוב - כלומר יותר תת היגוי.

רוני

אני יודע מה זה תת היגוי - אבל תמיד חשבתי שע"מ להמנע מתת היגוי יש להעביר משקל קדימה...

פורסם
אאוצ'...

זהו... נראה לי שביי ביי A3 3.2... אנחנו בישראל - אי אפשר ממש להנות מהחיים...

(9000 ש"ח בקירוב לליסינג + 4000 ש"ח שווי מס יוצא בסביבות ה6000 ש"ח לחודש מהנטו...)

נראה כמה מזה החברה תהיה מוכנה לספוג על עצמה...

9000 ש"ח לחודש זה המחיר לליסינג תפעולי של הA3 3.2?

בחישוב פשוט וגס זה לא משתלם- עדיף לקנות:

3000 ש"ח - ירידת ערך חודשית ממוצעת ב3 שנים ראשונות

1000 ש"ח - ערך הכסף

1000 ש"ח - ביטוח

1000 ש"ח - טסט, טיפולים

סה"כ 6000 ש"ח (ללא דלק כמובן) ועיגלתי יפה למעלה את העלויות..

פורסם
אני יודע מה זה תת היגוי - אבל תמיד חשבתי שע"מ להמנע מתת היגוי יש להעביר משקל קדימה...

נכון. אבל לא סותר.

תחשוב שהמשקל משפיע בשני צירים: למעלה-למטה, וקדימה-אחורה.

כלומר, משקל המנוע לוחץ את הגלגלים אל האדמה מצד אחד (מה שמוסיף אחיזה), אך מפעיל עליהם עומס בשעת פניה (כי הוא שואף להמשיך עם כיוון תנועת האוטו, כמובן).

בפועל, בגלל מוגבלות הצמיגים, המשקל שמופעל כלפי מטה לא מוסיף מספיק אחיזה בשביל לפצות על השפעתו השלילית של המשקל על האחיזה. אחרת, אוטובוס היה אוחז טוב יותר מ106 ראלי...

כשאתה מעביר משקל קדימה באמצעות בלימה, אתה לא באמת יוצר משקל נוסף על החלק הקדמי - אתה לוחץ את הגלגלים הקדמיים כלפי הכביש, בלי להגדיל את כוח התנע, שגורם לאוטו לרצות להמשיך ישר.

לכן, משקל "אמיתי" (למשל מנוע), מפחית אחיזה, ומשקל "מדומה" (שנוצר עקב כוח אחר, ולא כתוצאה מתוספת מסה) מגביר אחיזה.

פורסם
9000 ש"ח לחודש זה המחיר לליסינג תפעולי של הA3 3.2?

בחישוב פשוט וגס זה לא משתלם- עדיף לקנות:

3000 ש"ח - ירידת ערך חודשית ממוצעת ב3 שנים ראשונות

1000 ש"ח - ערך הכסף

1000 ש"ח - ביטוח

1000 ש"ח - טסט, טיפולים

סה"כ 6000 ש"ח (ללא דלק כמובן) ועיגלתי יפה למעלה את העלויות..

מדובר על מחיר ברוטו.

מהנטו יורד בערך חצי.

בגדול שקלול של שווי מס + ליסינג שיורד מהברוטו יוצא בערך 6000 ש"ח נטו לחודש.

וזה מאוד גבולי מבחינת כדאיות.

• תוכן חדש...