Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הפאביה אצלנו כשלושה שבועות. שלשום קיבלה טיפול 45000.

היום במזל טוב החלטתי פעם ראשונה לפתוח את המכסה מנוע...

שמתי לב לשני דברים מוזרים:

1. במיכל נוזל הקירור המים האדומים נמצאים כמה סנטימרים טובים מעל סימון ה - MAX. עכשיו ראיתי שבספר רכב כתוב שזה לא טוב. אני יודע שבטיפול האחרון לא החליפו מים. איך יכול להיות כל כך הרבה? מי הוסיף את זה, מוסך סקודה בטיפול הקודם(???). האם עלי להוציא מים?

2. חיכיתי אחרי נסיעה כ-5 דקות. מדדתי שמן.

Screenshot from 2015-03-12 22:39:13.png

המדיד היה רטוב משמן מעל a, אם מסתכלים על התמונה -בערך על המסגרת. את זה המוסך עשה עכשיו. בספר רכב כתוב שזה מזיק למערכת הפליטה. ללכת למוסך ולבקש שיוציא?

3. שאלה נוספת - כתוב בספר שהמנוע אוכל חצי קילו שמן לאלף ק"מ. נשמע קצת מטורף, לא ? זה באמת קורה או שזה כסת"ח?

תודה

פורסם

1. כנראה או כמעט בטוח שבמוסך הוסיפו נוזל קירור או מים לכן המפלס גבוה מעל סימן ה-MAX (בהנחה שבדקת את המפלס כאשר המנוע קר). במידה והמפלס גבוה בסנטימטר עד שתים אפשר לחיות עם זה ללא שום בעיה.

2. מפלס שמן מנוע אצלך ברכב נמצא הרבה מעבר למומלץ לכן עלייך לגשת למוסך לרוקן את השמן העודף עד שהמפלס יהייה בתחום A.

3. כיסוי תחת של הייצרן ואל תתיייחס לזה ברצינות מכיוון שהערה הזו רשומה כמעט אצל כול ייצרני הרכב. בדרך כלל רשום עד 1 ליטר ל-1000 קילומטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה עלול להתרחש אם נוזל הקירור או השמן מעל המקסימום? (נניח חריגה רצינית)

תמיד שמעתי שזה לא טוב, אבל אף פעם לא ידעתי למה.

פורסם

תבדוק שמן שהמנוע קר, תנקה את המדיד תחזיר ותבדוק.

לגבי האכילת שמן שרשום בספר רכב, זה כנראה כסתח, אצלי באותה פאביה טפו טפו 70 אלף קמ ולא אוכלת שמן בין הטיפולים.

פורסם
תבדוק שמן שהמנוע קר, תנקה את המדיד תחזיר ותבדוק.

לגבי האכילת שמן שרשום בספר רכב, זה כנראה כסתח, אצלי באותה פאביה טפו טפו 70 אלף קמ ולא אוכלת שמן בין הטיפולים.

כתוב בספר להביא את המנוע לטמפרטורת עבודה. למה קר?

אני מדדתי אחרי נסיעה, אולי זה חם מדי?

פורסם
מה עלול להתרחש אם נוזל הקירור או השמן מעל המקסימום? (נניח חריגה רצינית)

תמיד שמעתי שזה לא טוב, אבל אף פעם לא ידעתי למה.

נוזל קירור מעל המפלס הרבה פחות משמעותי מעודף שמן מנוע.

חריגה רצינית של שמן מנוע יכולה להביא לנזק מכני.

פורסם

בדוק לפי ההוראות של היצרן.

על מנוע קר,ברוב המקרים מפלס השמן גבוהה יותר.

פורסם

על מנוע קר, כמעט ואין שמן במנוע ורובו נמצא בקרטר ככה שהמדידה תיהיה יותר מדוייקת.

בכל אופן לא צריך להנדס את זה יותר מידי, לשמן לוקח 5-10 דק לרדת ברובו לקרטר.

בכל אופן סע למוסך ותראה למנהל.

דבר כזה לא צריך לקרות במוסך, במיוחד אם הוא מתמחה בדגם שצויין.

פורסם

דברתי עם בעל המוסך.

אמרתי לו שזה סנטימטר מעל המקסימום.

הוא אומר שאם ככה זה כלום אבל אם אני רוצה הוא יסדר לי את זה.

לפי מה שאמרתם אני מבין שזה שווה את הטרחה בעצם.

• תוכן חדש...