Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הבנתי ממשה מגבעתון שההספק כנראה מעיד על בעיה , לא בהכרח רצינית.

בכל מקרה מישהו יודע לגבי זה מנסיון ?

גם אני לקחתי מרוב טיפשותי קליאו ספורט לבדיקה במכון.

התוצאות לא היו טובות במיוחד (בלשון המעטה).

נזילות מהדפרנציאל (??) הספק מנוע גם באיזור שיצא לך, ועוד שלל דברים.

לאחר מכן לקחתי את הרכב למקום שעבד על רכב או שתיים כאלה.

הם בדקו את הרכב, מצאו ליקויים קטנים שאופייניים לדגם (מה שלגמרי לא תואם את דו"ח הבדיקה - משהו שגם מבחן הזמן הוכיח), ולבסוף רכשתי את הרכב.

שורה תחתונה - אל תקח את ההספק כמשהו וודאי, כנראה שהוא ממש לא משקף את המציאות.

הדברים שכן צריך לבדוק לפי הדו"ח:

1. היסטורית טיפולים (!!!!!) - תוודא שהרכב טופל בזמן, בחלקים מקוריים.

במידה ולא - תרד מזה. אל תתפתה להבטחות שהרכב מטופל כל נסיעה אצל מוסכניק קרוב משפחה. כל עוד זה לא מתועד בדרך זה או אחרת, זה לא קרה.

תוודא שביצעו טיימינג (מקורי) במועד שהיה צריך (כל 5 שנים, או 120 ק"מ).

תוודא שביצעו החלפה של רצועת אביזרים ומותחנים.

2. החריקה בגיר מעידה לרוב על סינכרון בלוי, מצב שאפשר לסחוב אבל קח בחשבון שמתישהו תצטרך לשפץ את הגיר.

3. נזילות - האם זה כסת"ח או משהו משמעותי?

4. תושבות מנוע, מערכת פליטה, וכל הגומיות בפרונט - לבדוק באיזה מצב הם.

5. דוד אחורי - לרוב הם נרקבים וצריך פשוט להחליף אותם.

סעיפים 3+4+5 - באים לידי ביטוי רק במחיר.

סעיפים 1+2 הם DEAL BREAKER.

לגבי המשחק בטורים - יש אפשרות שזאת בעיה במצערת.

מצערת חדשה תעלה (אם תמצא איפשהו) כמה אלפים.

יש אפשרות לבצע תיקון במצערת מכאנית (אולי גם באלקטרונית, אבל לא ניסיתי).

לגבי קושי הקלאץ - הקלאץ' ברכב הזה קשה מטבעו. אי אפשר להסיק על מצבו לפי הקושי שלו.

עריכה אחרונה על ידי SPLiT

172

פורסם (נערך)

כמה שאלות,

לכמה קילומטרז' אני יכול לצפות מהמנוע אם הרכב טופל טוב? 250 סביר אם נהגו בו כמו שאפשר לצפות ממי שקונה ספורטיבית?

כמה עולה שיפוץ לגיר, וכמה למנוע ? יש אפשרות שלא יהיה אפשר לשפץ את המנוע או למצוא אחר, והרכב אבוד?

לפי שנתון 2002 אני יכול להניח שהוא עבר טיימינג אחרון ב2012 לפחות, ולהיות שקט לשנתיים ?

איך הסחירות של הרכב תהיה סביב ה250 אלף ק"מ? מחיר שחיטה בלבד ?

לאיזה עלויות החזקה אני צריך להתכונן ל3 שנים של אחזקה, אם הגיר והמנוע שורדים ? לא מצפה לתשובה מדוייקת.

עריכה אחרונה על ידי Shlomi111
פורסם

אני לא חושב שיש מישהו שיכול לחזות את אורך חיי המנוע, במיוחד כשלכל אחד יש סטנדרטים אחרים ל "מטופל טוב".

שיפוץ גיר יכול להגיע לאיזור ה4000.

אם שיפוץ מנוע הכוונה לאוברול, אני מעריך שזה יעלה הרבה מאוד.

אתה לא יכול להניח שהוא עבר טיימינג ב2012 עד שאתה לא תראה קבלה על החלפת הטיימינג בחלקים מקוריים.

ואתה לא תוכל להיות שקט לשנתיים כי אחרי 3 שנים (שזה השנה) צריך יהיה לבצע החלפת רצועת אביזרים.

מחיר הרכב תלוי במצב הרכב. משהו שהקילומטרז' לא בהכרח מעיד עליו.

עלויות החזקה יהיו גבוהות כי החלפים יהיו יקרים משמעותית מרכבים רגילים, או רכבים דומים מדגם אחר.

אני חושב שעדיף לך לחשוב עוד פעם מה אתה מחפש מרכב, ואולי שווה לדחות את הקניה הפזיזה.

האם יש "מתמודדות" אחרות בסיפור? או הבחירה היחידה היא קליאו ספורט?

172

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני בודק עכשיו קליאו אחרת, אבל למדתי כבר שאין טעם בבדיקה במכון.

גיר חורק בשילוב לשלישי ורביעי, צריך לשלב לאט מאוד כדי להמנע. צריך לקחת בחשבון שיפוץ בקרוב כנראה.

איך אני בודק את המנוע ? מנסיעה הוא לא הרגיש לי חזק בכלל. להשוואה לאון 1.8TSI מרגישה יותר חזקה משמעותי.

יש מוסך בב"ש שיכול לבדוק תקינות והספק של המנוע ? לא מצפה לדיינו אבל לדעת שהכל תקין.

פורסם

אל תשווה רכבי טורבו לרכבים אטמוספריים, במיוחד לא לרכבים חדשים יחסית לבין רכבי ספורט בני 13 שפתחו להם את הצורה.

מה אתה מחפש ברכב? כי אלה רכבים שאם לא תשאיר אותם בסקאלה הגבוהה של הסל"ד, לא תקבל כוח. למרות ה-170 כ"ס שיש לה(או בתיאוריה כשהיא חדשה בכול אופן)

פורסם

לפעמים במכוני בדיקה הם מוציאים לך בעיות מתחת לאדמה כדי שלא תבוא אליהם אחר כך בטענות

אבל הבדיקה הזאת מוגזמת במקומך לא הייתי נוגע ובמחיר של 25 אתה יכול למצוא אפילו מאזדה 3 נורמלית

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

כמו שכבר כתבתי לך, לך לגבע בת"א או למשה מגינתון.

המוסכים היחידים שמכירים את הרכבים האלה כמו שצריך, לדעתי לפחות.

בכל אופן - נזילות קלות ברכב ספורט ישן זה סביר.

המשחק של הסל"ד יכול להיות בעיה קטנה שמסדרים ב2 דקות, יכול להיות מנוע צעדים ויכול להיות מצערת גמורה. המחיר? בין חינם ל2000 ש"ח.

גיר חורק, אותי זה היה מפחיד.

בדוק את מצב הבלמים, הטיימינג והקלאץ. שילוב של שלושת אלה בתוספת טיפול 10,000 סטנדרטי יביא אותך ל5 ספרות.

בנוסף, בדוק תושבות מנוע, התחתונה חלשה מאד, ואם במכת גז יש נשמעת מכה זה אומר שהיא צריכה החלפה (נהוג לשדרג לתושבת מחוזקת, סיפור של 250 ש"ח מאיביי ושעתיים עבודה אם יש לך כלים וידע, או לשלם למוסך על העבודה.

מושבי העור גם כן דורשים טיפול, ואם הוזנחו יראו את זה.

בכל מקרה, אחזקה של רכב כזה בעלויות הגיוניות זה רק אם אתה עושה דברים לבד ומזמין חלקים מאיביי, ועדיין תכין לך כמה אלפים בשנה על הפתעות.

בדוק גם את המצב של הפולי הראשי של הקראנק, אם הגומיה שלו יבשה, אתה עלול למצוא את עצמך במצב מפחיד מאד, פולי חדש עולה בארץ 2000 ש"ח, בחו"ל 800-900.

בקיצור, חפש אחת שמורה, הן צצות לפעמים - מבחינת ק"מ אגב, שלי מתקרבת ל200K ונוסעת חזק מאד, מהירה משמעותית מלאון 1.8, ואין דבר כזה רכב שפתחו לו את הצורה, יש דבר כזה רכב שלא טופל בהתאם לשימוש בו, יש הבדל גדול בין אופי הטיפול שדורש רכב שננהג חזק לעומת רכב שננהג רגוע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם תקנה בסוף קליאו ספורט דור ראשון ותצטרך משהו, נשארו לי חלקים מהקליאו שלי ז"ל. מוכר בזיל הזול :)

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם

נקנתה, אפשר להעביר לפורום הטכני בקרוב. :lol:

סנכרונים בעיתיים בשילוב לשלישי ורביעי, יש טיפים איך להמנע מהחריקה ? או שעם הנסיון ?

פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות!

מחכים לראות שרשור תמונות באוף-טופיק.

לגבי הגיר, בהחלט הניסיון והרגש יכולים לסייע לך, אבל קח בחשבון שמספיקה התגזרנות אחת בשביל לחרע אותו סופית.

הייתי נוסע איתו ככה עד שיתפגר. אם אני זוכר נכון הגיר בקליאו כמעט-תואם לגיר של קנגו, עם הבדלים זניחים ביחסי העברה.

דובר על כך רבות בפורומים השונים, חיפוש יעזור כאן.

• תוכן חדש...