Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי עבר תאונה אז אין לי הרבה זמן לחכות בסבלנות למציאה,

הקליאו שנת 2002, עברה כ-200 אלף ק"מ

הרכב מקורי לפי מה שאני יודע מלבד בולמים צהובים שראיתי מאחורה ומערכת שמע שלא כ"כ חשובה לי

לא התעמקתי לבדוק אותו לפני המכון, הליקויים שראיתי-

טורים משחקים בסרק בין 500 ל1000, יורדים נמוך עד למצב של רעידות. נגיעה בגז מפסיקה את זה זמנית.

טורים קופצים בהגזמה ובדיליי במשחק בהגה, ברקס, מזגן.

בפמפום מתמשך של הבלמים בסרק, הטורים עולים לאיזה ה1700 ומתייצבים שם עד שאני מפסיק.

שלושת אלה מסתכמים במנוע צעדים בכמה מאות שקלים , או שזה משהו מעבר ?

הקלאץ' קשה מאוד, נגיד לפחות פי 3 לפחות מקלאץ' של רכב חדש. הרכב נכבה מספר פעמים לשני הבוחנים במכון בגללו.

בזמן הדיינו שמעתי "בקפייר" בודד.

קוסמטית המצב סביר, מושב נוסע קרוע בצד.

הסברים שקיבלתי על חלק מהליקויים -

הליקויים בפנסים הם על עכירות בלבד, הטורבו נרשם בטעות (לא הותקן עליו טורבו), הספק מנוע נמוך - לא משהו שהייתי רוצה להתפשר אבל לא יודע אם יש לבדיקה הזאת משמעות, חריקה בשילוב לרביעי.

באיזה סכום להתקרב לרכב כזה, אם בכלל ? אני מבין עלויות תחזוקה של רכב ספורטיבי, אבל אם הבדיקה מצביעה על מנוע או גיר בסוף חייהם זה מוגזם בשבילי. המוכר מדבר על 25 אלף, נראה לי יותר מדי למצב שלו.

204323.jpg

204417.jpg

204513.jpg

פורסם

נשמע כמו רכב שעבר חיים לא פשוטים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבדיקות "דיינו" האלה לא שווים כלום ולא מעניינים.

אני הייתי מתרחק מהרכב.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

תתרחק. תברח. תנוס. לא יודע איך עוד לתאר לך את זה.

הרכבים האלו - גם שמוצאים אקזמפלר ״סביר״ הם בור ללא תחתית, אז בטח ברכב כזה מוזנח.

אתה תמצא את עצמך שופך כספים ללא סוף על מנת לסדר את הרכב. בהתחלה אתה קורא לזה ״יישור קו״.

אחרי כמה חודשים זה ״בלאי״.

בסוף אתה מבין שזה חרא של אוטו ואז מחפש במשך חודשים קורבן שייקח אותו ממך, בזמן הזה אתה ממשיך לשפוך כסף לבור ללא תחתית הזה

פורסם

למרות הכל בגלל חוסר האלטרנטיבות,

בנוגע להספק אני לא חושש בגלל הדיון הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?150589-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98&p=1250784&viewfull=1#post1250784

לגבי שאר הליקויים במנוע וגיר, אני לא יודע לאיזה מהם להתייחס ברצינות.

קנייה ב20 אלף עלולה לפצות על הליקויים פחות או יותר? או שכנראה מדובר בגיר ומנוע גמורים?

אני מאוד לא רוצה לעשות טעות מתוך חוסר אלטרנטיבות, אבל גם לא לוותר בגלל חששות מיותרות מכסת"חים של המכון.

פורסם

לקחת רכב 2002 עם 200K למכון זאת טעות מלכתחילה. מה ציפית? שהבדיקה לא תצא מזעזעת?

אין מה לקחת את הבדיקה הזאת ברצינות תהומית כי חצי ממה שכתוב שם שם חירטוטי כסת"ח של מכונים ועוד רבע ממה שכתוב שם זה בלאי סביר למכוניות ישנות עם 200K.

ויותר מזה, בדיקה ממכון שכותב "לתקן טורבו\נזילת שמן" על קליאו 172 אטמוספרית לא הייתי לוקח ברצינות יתרה במילא.

מה כן הייתי לוקח מהבדיקה הזאת? קצה שלדה מאחורה. לא יודע מה המצב הכללי של הקליאו האלה שקיימות בשוק ולא יודע אם אתה יכול למצוא נקייה. אז קח את זה בחשבון.

מה עכשו? אל תסגור עדיין. תאתר מוסך שמומחה לרכבים האלה.אם אתה לא מכיר יהיו בפורום חברים שמכירים. תקח את הרכב לשם,שיתחברו למחשב,שיעשו נסיעת מבחן ושיעשו בדיקה מכנית כללית. זה יתן לך אינדיקציה הרבה יותר טובה על הרכב מכל מכון בדיקה.

V5

פורסם

1+ להודעה מעליי. קח לבדיקה במוסך מתמחה. לשפץ טורבו? הם רציניים שם במכון?

ואוסיף משלי: קצה שלדה אחורי בקליאו זה דבר די נפוץ, כל הסיפור שם מאוד קרוב לטמבון וכמעט כל פגיעה שנגרמת מאי-שמירת מרחק מסתיימת בקצה שלדה. לא הייתי אומר שזה פוגע בהתנהגות או בבטיחות. לשיקולך כמובן.

עכשיו בכללי:

מניסיוני, הקליאו זה רכב עדין. הגיר עדין להתעללות, המנוע אמנם אוהב סל"ד גבוה אבל פחות אוהב אוקטן 95 (לא כולם מקפידים), טיפולים שלא מבוצעים בזמן גוררים תוצאות איומות לאחר מכן.

תבדוק טוב טוב איך התייחסו אליה, תעשה סיבוב ותרגיש שהגיר משתלב כמו שצריך בלי חריקות, בעיקר בהילוכים 2-3, שהמנוע לא מצלצל ושכל הטיפולים בוצעו בזמן.

אם עשית את כל זה, ותקפיד לטפל בעצמך כנדרש, צפויה לך חוויה לא-נורמלית עם רכב מדהים.

אחחחח, ימי הקליאו, איזה געגוע.

פורסם

בהחלט נראה כמו רכב להתרחק ממנו. מצד שני זה לא שיש קליאו ספורט במחירים האלו במצב טוב משמעותית. כל רכישת רכב ספורט במחירים הללו תהיה די דומה.

מבחינת בדיקה, נראה שאין נזקים משמעותיים בשלדה. וזה הדבר העקרי שבדיקה לרכב כזה יכולה לתת.

כל מה שאמרו נכון. נסה לקבל תיעוד טיפולים וקח למוסך מתמחה.

אבל יותר מהכל יש שאלה נוספת. קליאו ספורט קונים בשביל הנהיגה המענגת. לפני שהייתי מבזבז זמן וכסף בבדיקות נוספות הייתי מבקש מבעל הרכב לנהוג חצי שעה על הרכב בכביש ותנאים מתאימים.

רק אם בנהיגה הזו אתה ממש נהנה אז יש טעם בכלל לשקול את המשך ההתעסקות איתו. גם ייתכן שבעל הרכב לא יסכים.

נכון שאחרי יישור קו רציני הרכב יהיה יותר מתגמל, אבל כבר לפניו הוא צריך לתת לא מעט הנאה.

ובכל מקרה רכב ספורט, בטח ישן, זו הוצאה משמעותית גבוה מרכב רגיל. מי שלא מוכן לזה אז מוטב שיתרחק.

פורסם

הבנתי ממשה מגבעתון שההספק כנראה מעיד על בעיה , לא בהכרח רצינית.

בכל מקרה מישהו יודע לגבי זה מנסיון ?

פורסם
1+ להודעה מעליי. קח לבדיקה במוסך מתמחה. לשפץ טורבו? הם רציניים שם במכון?

ואוסיף משלי: קצה שלדה אחורי בקליאו זה דבר די נפוץ, כל הסיפור שם מאוד קרוב לטמבון וכמעט כל פגיעה שנגרמת מאי-שמירת מרחק מסתיימת בקצה שלדה. לא הייתי אומר שזה פוגע בהתנהגות או בבטיחות. לשיקולך כמובן.

עכשיו בכללי:

מניסיוני, הקליאו זה רכב עדין. הגיר עדין להתעללות, המנוע אמנם אוהב סל"ד גבוה אבל פחות אוהב אוקטן 95 (לא כולם מקפידים), טיפולים שלא מבוצעים בזמן גוררים תוצאות איומות לאחר מכן.

תבדוק טוב טוב איך התייחסו אליה, תעשה סיבוב ותרגיש שהגיר משתלב כמו שצריך בלי חריקות, בעיקר בהילוכים 2-3, שהמנוע לא מצלצל ושכל הטיפולים בוצעו בזמן.

אם עשית את כל זה, ותקפיד לטפל בעצמך כנדרש, צפויה לך חוויה לא-נורמלית עם רכב מדהים.

אחחחח, ימי הקליאו, איזה געגוע.

כמי שקנה את הקליאו של זיו, אני יכול להעיד כי הרכב מספק בצורה מדהימה אבל דורש המון רגישות, השקעה וחזקה נאותה.

אני עשיתי עם הקליאו לא מעט טעויות שנבעו מגילי הצעיר דאז ושילמתי ביוקר.

עשה לעצמך טובה ודע לאן אתה נכנס.

היום אני מצטער על טעויות שעשיתי אז, אבל הסיפוק, אךךך הסיפוק.

• תוכן חדש...