Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לקחתי פולו לפני חודשיים, מבסוט עליה מאוד, מאוד חזקה יחסית למנוע צריכת דלק מצויינת והגיר עובד מצויין. בשנתיים האחרונות נמכרו מעל 40 אלף מכוניות עם הגיר הזה, אם היו בעיות מיוחדות מזמן הייתה יודע. לגבי הסקודה 2013 שציינו פה, אני בטוח שיש לא מעט מאזדות ומרצדסים מהשנים האלה שהיו להם גם בעיות בגיר כמו לכל רכב בעולם, אין 100 אחוז בשום מקום. לדעתי היתרונות של DSG7 עולים על החסרונות.

פורסם

אתה חושב שהנסיון בן החודשיים שלך (עם כמה ק"מ - 3000?), הוא אינדיקציה למשהו?

לגבי כמות המכירות, כבר דיברו על זה כמה פעמים בפורום, וזו בהחלט שאלה מעניינת.

אני חושב שהמכוניות האלו עדיין נמכרות בישראל, כי הן מציעות חבילה שאין לשום יבואן אחר. כלומר - רכבים אירופיים (שאינם צרפתיים שמרתיעים את רוב הישראלים, ושאינם רכבי יוקרה ממש) על האיכותיות הנלוות להם לעומת קוריאניים ויפנים (ואפילו ברמת הסטיגמה - יש עדיין לא מעט אנשים שחושבים שטויוטה ומאזדה הם "פחנועים" לעומת רכבים אירופיים), מנועים חזקים וחסכוניים יחסית, ובכלל - הרבה חבילות מנצחות מבחינת אבזור (סקודה) או ספורטיביות (סיאט) או יוקרה (אאודי).

לדעתי, רוכשי המכוניות האלה לא מודעים לפני הרכישה לרמת הבעייתיות באמינות שלהם.

אבל נכון, יש גם לקוחות חוזרים שכנראה המעלות (הרבות) של המכוניות האלה גוברות בעיניהם על העמידות הבעייתית.

אני אישית לא כזה, וממליץ לכל אחד ששואל אותי לא להיכנס לכאבי הראש הללו, אבל - איש איש וטעמו.

פורסם

עצם זה שהם לא מודעים לבעיה אומר כנראה שהבעיה לא כל כך גדולה כמו שאתה מתאר אותה. אם היבואן מוכר בשנה כמעט 40 אלף מכוניות עם הגיר הזה לפי התיאורים פה היו אמורים להיות לו בשנה 20 אלף מכוניות עם בעיית גיר ובשביל להכנס למוסך אתה צריך להזמין תור חודש מראש.

פורסם

mogo שום אבזור בעולם לא היה גורם לצרכן הישראלי לנהור לסוכנות שמוכרת רכבים בעייתיים בצורה כרונית כמו שאתה מתאר. אני מבין שהיה לך נסיון מר עם 2 רכבים אבל אין זה מעיד על שאר הרכבים , בטח ובטח לא על רכב 2015 עם שנתיים אחריות.

פורסם (נערך)

הדיון סובב סביב האמינות של הגיר והאם כדאי לפות"ש לרכוש רכב על סמך סטיגמות. צ'מפיון אמנם לא ידועים ביחס הטוב שלהם (במיוחד פה בפורום) אבל זה לא חלק מהמשוואה בשרשור הזה.

בנוסף, הם לא התעלמו מהבעיה ונתנו אחריות מורחבת ל5 שנים לבעלי הרכבים בשנתונים הבעייתיים.אני מודע לעובדה שבין "רצון טוב" לבין ההחלטה הזו אין שום קשר אבל בכל זאת זה דבר חיובי ( או לפחות לא שלילי) שאפשר לזקוף לזכותם.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם
mogo שום אבזור בעולם לא היה גורם לצרכן הישראלי לנהור לסוכנות שמוכרת רכבים בעייתיים בצורה כרונית כמו שאתה מתאר. אני מבין שהיה לך נסיון מר עם 2 רכבים אבל אין זה מעיד על שאר הרכבים , בטח ובטח לא על רכב 2015 עם שנתיים אחריות.

אני חולק עליך. אנשים רבים (ואני בתוכם) התפתו מאוד, למשל, מסקודה סופרב, שהייתה בזמנו המכונית הכי חזקה, הכי מאובזרת, הכי מרווחת והכי מפנקת - ובנוסף גם מהזולות בסגמנט שלה.

כן, המעלות הרבות הללו סינוורו (ועדיין מסנוורות) המון אנשים.

עובדה, אתן לך דוגמה פשוטה - בערך כל יום מישהו אחר פותח כאן איזה שרשור על סיאט לאון/איביזה dsg שהוא רוצה לקנות (לאו דווקא חדשה).

תמיד יש מגיבים כמוני שמציבים בפניו את הבעייתיות של הגיר. בכ"ז, לרוב האזהרה הזאת לא משכנעת את השואלים - והוא קונה את הרכב. למה?-- כי הוא הכי חזק שניתן למצוא במחירים האלו, הכי מאובזר, הכי מעוצב וכו'.

אז כן, יש משהו ברכבים של צ'מפיון שמאוד מפתה אנשים וגורם להם להתכחש לבעיות.

פורסם

אלו לא רק ״סטיגמות״.

ולאחריות יש גורם מכריע.

נניח וה״שיפור״ של גירי הdsg שנעשה לאחר 2013 לא באמת פתר את הבעיה ומעניק לבעליו שקט.

נניח וזה יתגלה עוד 3 שנים שהרכבים האלו יתחילו לצבור קצת יותר ק״מ.

לא הייתי רוצה יבואן שיתמוך בך?

אני כן.

אני תמיד אומר שתקלות קורות. וזה בסדר. לי חשוב רק שיקחו עליהן אחריות.

סיפור הבוצה במנועי טויוטה הוא דוגמא טובה.

פורסם
עצם זה שהם לא מודעים לבעיה אומר כנראה שהבעיה לא כל כך גדולה כמו שאתה מתאר אותה. אם היבואן מוכר בשנה כמעט 40 אלף מכוניות עם הגיר הזה לפי התיאורים פה היו אמורים להיות לו בשנה 20 אלף מכוניות עם בעיית גיר ובשביל להכנס למוסך אתה צריך להזמין תור חודש מראש.

זה לא נכון. לא כל הישראלים הם חובבי מכוניות, וממש לא כולם מתעניינים בבעיות כאלה ואחרות של הגיר. אני מוכן להתערב איתך שיש לא מעט לקוחות לצ'מפיון (בפרט בגזרת פולקסווגן/אאודי שפונה לאנשים יותר מבוגרים) שפשוט לא מודעים בכלל לכל ענייני הגיר.

חוץ מזה, הרבה אנשים "קונים" את האמירה של צ'מפיון לפיה הבעיות נפתרו. אנשים (כמוך) פשוט לא מסוגלים להאמין שחברה כמו פולקסווגן לא פתרה כבר כמה שנים טובות את הבעייה הכי גדולה שהייתה במכוניות שלה, והיא עדיין משווקת מכוניות בעייתיות.

אבל עובדה - במשך כמעט עשור (מאז שהתיבה יוצרה לראשונה ועד שהבעיות "נפתרו" לדברי צ'מפיון) התקלות ממש לא נפתרו, ואפילו המשיכו כמעט באותה עצימות.

לגבי התורים במוסך - לא צריך להגזים. אם נניח שבממוצע, כל רכב עם DSG7 צריך לראות מוסך כל 30,000 ק"מ, זה עדיין לא כזה עומס.

מן הסתם יש רכבים שהוחלפו להם החלקים הרלוונטיים כבר בטיפולים השוטפים - כך שבעליהם בכלל לא הבחינו בכך.

אבל שורה תחתונה - רכבים מתוצרת קונצרן פולקסוואגן מקבלים כבר שנים ארוכות ציונים נמוכים ביותר במבחני האמינות - אולי הנמוכים ביותר מכולם.

פורסם

כל עוד אין נתונים מדוייקים (כמו: כמה רכבים נמכרו? לכמה מתוכם היו בעיות בגיר? לכמה מתוך אלה שהיו להם בעיות בגיר צצו שוב אותן הבעיות לאחר החלפת מצמדים ומכאטרוניקס? ) אני אמשיך להאמין שאתה הוא היוצא מן הכלל ואתה תמשיך לחשוב שכל ואג עם הגיר הזה היא פצצה מתקתקת.

• תוכן חדש...