Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, שלשום אני ובת זוגתי רכשנו מזדה 3 שנת 2008 ספיריט (האצ׳בק מנוע 2000).

יש לנו כמה בעיות ברכב ורציתי להתייעץ עם המומחים כאן..

1) אמרו לנו שצריך להחליף צמיגים אחוריים כי הם שחוקים, איזה צמיג טוב ומומלץ יש שהוא גם סבבה במחיר ולא יקר מדי?

2) הרכב נוטה לצד ימין, מה אפשר לעשות?

3) לפעמים ההגה רועד שהרכב עומד ולפעמים גם רועד במהירות מעל 100 קמ״ש? זה תקין בגלל המנוע או שיש משהו לעשות?

4) והכי חשוב!!! במהירויות גבוהות (90+ קמ״ש) הנוסעים ברכב מרגישים כאילו הוא הולך קדימה אחורה במשך חצי דקה ואז מפסיק לדקה ואז שוב במהלך נסיעה.. כאילו הוא רועד מקדימה לאחורה, יש מישהו שיש לו מושג מה זה?

5) היה חסר לנו מים בקופסא שממלאים לה מים (של הרדיאטור), היה שם מים אדומים/כתומים והוספנו ירוקים, זה בסדר? זה לא גורם נזק?

עריכה אחרונה על ידי YuvalShs

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא נתחיל לעשות קצת סדר בבלאגן.

1) בקשר לצמיגים האחוריים, אני ממליץ על חברת FALKEN. הצמיגים שלהם די טובים וממש לא יקרים. תמורה מצויינת. כמובן אותה מידה שרשומה ברישיון.

2)יש לוודא שהצמיגים הקדמיים אינם משופשפים יתר על המידה והם זהים במידה ו בחברה. תנסה למלא לחץ אוויר באותה מידה בשניהם. אם זה לא מושך יותר לאף צד הבעיה נפתרה. ואם כן נא לבצע כיוון פרונט.

3)הגה רועד במהירות גבוהה יש לבצע איזון גלגלים{בפנצריה}. הגה רועד בעמידה, צריך לבדוק את התושבות או שהטורים נמוכים מדי של המנוע. כשאתה עומד עם מנוע דלוק מה הקריאה של השעון טורים של המנוע?

4)הרכב נוסע ב-90 קמ"ש קדימה. איך הוא הולך אחורה? הסבר. מדי פעם יש מצב שאתה נוסע ויש רוח מכיוון מסויים ויש נטייה ברכב. האם זה המצב?

5)אם הרבבת נוזל קירור{לא מים}, לא כל כך נורא. הקפד תמיד בפעם הבאה שיהיה נוזל קירור מקורי שהיצרן ממליץ, אך בשום פנים ואופן אל תוסיף מים מהברז!

מים מהברז גורמים לקורוזיה ולהרס המנוע עם הזמן.

מקווה שעזרתי.

יוסי

פורסם

בקשר לראשונים הבנתי הכל ותודה, אז אתייחס לבעיות שלא נפתרו.

4) הרכב הוא כבד והוא לא זז מצד לצד ברוח, אני מכיר את התחושה הוא כאילו מושך אותך קדימה אחורה, מין נותן קיק כזה ומרפה (כמובן שאני יודע לנהוג ואני לא לוחץ על הדוושה)

5) איזה נוזל קירור מומלץ למזדה 3 ספיריט מנוע 2000? המליצו לי על מים ירוקים

תודה מראש.

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

ידידי אם אתה חושב שאוטו שלך כבד אז אתה טועה :)

אוטו שלי יותר כבד משלך באיזה 70 קילו ובכביש החוף בכל מכת רוח אוטו אף הצידה.

כשתרגיש שוב תנועות מוזרות שים לב לטורים האם הם יציבים?

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם

אתה מתכוון לזה שתוכדי נסיעה יש הרגשה שהרכב מאיץ ומפסיק לסיגורין ? מעיין הרגשה שמנענעים את הרכב ? אם זה זה, אני חושב שיש קשר לצינור אוויר מהמסנן אוויר של המנוע אל המנוע, אם הייתה נדלקת נורת מנוע זה היה נותן תמונה יותר ברורה ובלי קשר, תתחדשו :)

פורסם

היי, כמו שכתב קודמי, תן את הדעת על איזון גלגלים. לגבי מה שכתבת על נטיית הרכב ימינה, אני מקווה שהתכוונת בזמן נסיעה, שלרכב יש נטייה למשוך לצד מסויים.

בנוגע לרעידות בהגה, יש לבדוק תקינות של תושבת גיר, הנוטה להתבלות מהר בדגם הזה. כאן, תקפיד על חלפים מקוריים בלבד.

בנוסף, בשנתון הזה הייתי בודק תותבי משולשים, בדוק שאין חופש או יובש, ושהצמיגים לא משחקים על הציר שלהם.

ג'ובני

פורסם

היינו היום אצל המוסך בגלל שהייתה לי נזילה מהקופסת קירור (עיבוי) לרדיאטור, תיקנו את זה ועל הדרך ביקשנו מהמכונאי רכב שיבדוק את הרכב.

לאחר הבדיקה שלו (כולל נסיעת מבחן) הוא אמר שהוא חושב שהרכב נוסע מצויין, אין לו משהו לא תקין לפי דעתו, הרעידות זה רק בעמידה וזה איזון גלגלים, כמו כן הוא המליץ לעשות תיקון פרונט, להחליף צמיגים אחוריים, ורפידות בברקסים בכל הגלגלים (המליץ לי על הסיני בגלל המחיר).

בקשר לבעיה שהרגשנו שהרכב מין הולך קדימה ואחורה במהירות גבוהה הוא טוען שלפי דעתו זה בגלל הסאן רוף הפתוח הוא אמר, שלפעמים אנו חשים "במערבולת רוח" בתוך הרכב בגלל זה.. זה יכול לקרות בגלל הסאן רוף?

mazda3s - קודם כל תודה, ולגבי שאלתך - כן זה בערך התחושה שאנו חשים.

yossiaviel - תודה רבה על ההשקעה בתגובתך! לגבי שאלה 3 - כשמניעים את הרכב והוא עומד הוא נמצא על 0.5 בטורים (בפס האמצעי בין 0 ל-1).

ג'ובני - שאלתי את המכונאי את כל השאלות - הוא אמר שהכל לפי דעתו תקין ולא צריך להחליף כרגע כלום חוץ ממה שרשמתי למעלה.

תודה לכולם על התגובות וההשקעה.

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

גלגלים אחוריים הייתי ממליץ לך להרכיב של GOODYEAR דגם EFFICIENTGRIP PERFORMANCE,

אם הרכב רועד בעמידה אז כמו שכתבו לפני הבעיה היא בטורים נמוכים מדי או שתושבות מנוע פגומות,

אגב אם אתה עומד במקום והגיר ב- N או ב- P אז עדיין יש את הרעידות?

לגבי הרפידות ברקס שלא תחשוב אפילו להרכיב מתוצרת סין כי זה גם לא יחזיק

זמן רב ובטח שלא איכותיות וגם יעשו רעש בבלימת הרכב.

לגבי רעידות מנסיעה בכביש מהיר, תבדוק אם הצמיגים הקדמיים תקינים ולא חסר

בהם אוויר, ורצוי לבצע איזון גלגלים וכיוון פרונט.

פורסם
גלגלים אחוריים הייתי ממליץ לך להרכיב של GOODYEAR דגם EFFICIENTGRIP PERFORMANCE,

אם הרכב רועד בעמידה אז כמו שכתבו לפני הבעיה היא בטורים נמוכים מדי או שתושבות מנוע פגומות,

אגב אם אתה עומד במקום והגיר ב- N או ב- P אז עדיין יש את הרעידות?

לגבי הרפידות ברקס שלא תחשוב אפילו להרכיב מתוצרת סין כי זה גם לא יחזיק

זמן רב ובטח שלא איכותיות וגם יעשו רעש בבלימת הרכב.

לגבי רעידות מנסיעה בכביש מהיר, תבדוק אם הצמיגים הקדמיים תקינים ולא חסר

בהם אוויר, ורצוי לבצע איזון גלגלים וכיוון פרונט.

כשהרכב עומד ב-N או ב-P הוא נרגע ולא רועד, מרגיש מצויין כאילו המנוע כבוי. כשמעבירים חזרה ל-D הוא מתחיל קצת לרעוד.

מה המחיר של הצמיגים שציינת למעלה? כמובן שיש לי חתך נמוך (ג'אנט 17) אז כמובן שיעלה קצת יותר..

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם

אני יודע מצוין איזה צמיגים יש לך(אני מחזיק ברכב כמו שלך מאותו שנתון),

אפשר למצוא את הצמיג הנ"ל בטווח של 450-550 ש"ח לצמיג.

לגבי הרעידות יש "מחלה" ידועה במאזדה 3 וזה התושבות מנוע

שנקרעות ולכן כדאי לבדוק האם הן בסדר ואם צריך להחליף אז רק מקורי כי התחליף

הסיני לא מחזיק מעמד זמן רב.

פורסם

החלפתי היום 2 צמיגים אחוריים + איזון גלגלים לקח לי על הכל 750 ש"ח כולל מע"מ

לאחר מכן נסעתי עשיתי כיוון פרונט ב-150 ש"ח כולל מע"מ

רוב הבעיות נפסקו..

ונשאר לנו רק העניין של הרפידות שאמרו לנו להחליף, בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557594-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%96%D7%93%D7%94-3

שוב מודה לכולם על העזרה הרבה!

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
איזה צמיגים הרכבת?

יש לי מכר שיש לו פנצ'יריה שאני סומך עליו במאת האחוזים, הוא הרכיב לי 2 צמיגים ועשה לי איזון גלגלים ב-750 ש"ח.

אני לא כ"כ יודע לבדוק של איזו חברה הצמיג

Mazda 3 Spirit 2014 2.0L

פורסם
יש לי מכר שיש לו פנצ'יריה שאני סומך עליו במאת האחוזים, הוא הרכיב לי 2 צמיגים ועשה לי איזון גלגלים ב-750 ש"ח.

אני לא כ"כ יודע לבדוק של איזו חברה הצמיג

אמור להיות רשום על הצמיג עצמו את החברה.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

Hyundai Coupe 2008 2.7L Manual

פורסם

באמת רק בשביל לוודא האם הוא הגון, אשמח לדעת מה היצרן ותאריך יצור (אלה 4 ספרות, 2 שמאליות מציינות שבוע יצור, 2 ימניות מציינות שנת ייצור)

• תוכן חדש...