Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידון שאלות טכניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה באאודי כמו של ארז, שהיא הנעה קידמית יש ניענוע של הרכב על ציר אורכי אם נותנים מכת גז בניוטרל? [emoji3]

כי המנוע הוא לאורך

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ולמה המנוע לאורך למרות שזו הנעה קדמית? :wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כי זה רכב מיוחד , יש את זה רק בו ובדלוריאן :lol:

אני אנחש שבגלל גירסאות הקווטרו בעלות הנעה כפולה, אבל זה רק ניחוש.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדלוריאן זה לא הנעה אחורית?

לא מחייב שזה בשביל הנעה כפולה. יש לקונצרן מערכת הנעה כפולה גם למנוע רוחבי.

פורסם

האמת אין לי מושג מה יש בדלוריאן, אבל גם שלי נוסעת בזמן :-)

יכול להיות שבשנות ה-90 זה היה התכנון של היצרן כהכנה להנעה כפולה? היום יש הכל מהכל.

אז מי ישפוך אור למה יש לי מקום לשתול עוד מנוע צמוד לנוכחי? בגלל התצורה הזו יש חלל גדול בתא המנוע.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לפי מה שאני יודע, המנוע (והגיר) בסידור אורכי כדי שהציריות יהיו באותו אורך. כך העברת הכח לגלגלים טובה יותר. בטח לאחד המומחים יש מה להוסיף בעניין.

גם בחלק מהדגמים של הפסאט זה ככה וגם בדגמי אאודי שלא היתה להם הנעה כפולה אף פעם. אם אני לא טועה, לאאודי אין בכלל מכוניות עם הנעה אחורית. רק קדמית או כפולה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

הנעה כפולה באאודי הוצגה רק בשנת 1980, מנוע אורכי והנעה קידמית הופיעו הרבה לפני.

אכן בתצורה כזאת נוח ופשוט יותר ליישם הנעה כפולה אבל אני לא בטוח שזו הייתה כוונת המשורר בתכנון הראשוני.

בפאסאט אם אני לא טועה דור ראשון ושני היו עם מנוע לאורך, דור שלישי ורביעי מנוע לרוחב, דור חמישי חזר למנוע לאורך ואחר כך כל הדורות הבאים שוב חזרו למנוע לרוחב.

פורסם
חידה נוספת:

ברוב הרכבים שיוצרו לפני שנות ה2000 היה קל מאוד לאבחן קוייל הצתה תקול על ידי בדיקת התנגדויות פשוטה.

מדוע אין הבדיקה הזו נותנת מענה לקויילים ברכבים חדשים יותר?

אפשר גם אפשר גם ברכבים חדשים לבדוק קויילים עם התנגדות, למה אתה חושב שאי אפשר?

פורסם
אפשר גם אפשר גם ברכבים חדשים לבדוק קויילים עם התנגדות, למה אתה חושב שאי אפשר?

אפשר לבדוק חלקית, את הסליל המשני בלבד.

יום טוב גם לך

פורסם
כן יגאל למה אתה חושב שאי אפשר?

:)

ממש לא, לדוגמא בפלואנס בנזין ועוד מכוניות שונות ומגווונות אפשר לבדוק מעגל משני וראשוני של כל סליל.

פורסם
ממש לא, לדוגמא בפלואנס בנזין ועוד מכוניות שונות ומגווונות אפשר לבדוק מעגל משני וראשוני של כל סליל.

אני אחדד.

ברכבים רבים שיוצרו בעשור האחרון, מכלול הקוייל מכיל לא רק את השנאי אלא גם את הטרנזיסטור שממתג את הסליל הראשי.

בקויילים שכאלה אין גישה ישירה לסליל הראשי ולכן אי אפשר למדוד את ההתנגדות שלו.

קויילים כאלה גם בדרך כלל יהיו בעלי אמינות נמוכה יותר בגלל שהטרנזיסטור חי לו בסביבה חמה מאוד וכידוע מוליכים למחצה לא מתים על זה.

הסממן הנפוץ של הקויילים האלה הוא מחבר בעל 3 פינים.

קויילים בעלי מחבר עם שני פינים הם חסרי טרנזיסטור וניתנים למדידה.

דני האם אלו הקויילים של הפולאנס שדיברת עליה?

$_35.JPG

אם כן, ניראה שבמחבר שלהם יש שני פינים בלבד וכמו שאתה אומר אין בעיה למדוד אותם.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
גם לי יש שאלה,

למה בפיג'ו 206 שנת 2005 (לקחתי את השנה הזאת כי לא יודע אם יש גם בשנים אחרות את המנוע הנ''ל) אסור לסובב את המנוע

כאשר הראש בחוץ, או כלי ייעודי אשר תפקידו לתפוס את הצלינדרים\בלוק?

אני רואה שאף אחד לא ענה, כי באמת יש בלאגן בשרשור הזה, אז אני יענה.

במנוע הזה הסליבים של צילינדרים נשלפים, וניתנים להחלפה, נניח הבוכנות מכל סיבה שהיא נתפסו בצילינדר, פה אין צורך לחרוט או להחליף מנוע,

מוציאים את הראש, שולפים את הסליבים והבוכנות ושמים חדשות.

מנהל מורשה פיג'ו סיפר שלפעמים שמסובבים את המנוע בלי שהראש יושב עליו הסליבים יכולים לזוז, ולהתנתק ממקומם.

במוסך שהם מפרקים ראש יש להם מין שתי סרגלים, ובעצם עושים על הבלוק צורה של X וזה תופס את המנוע.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

• תוכן חדש...