Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 107

Selena
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קיבלתי ממגרש מכוניות הצעה בפג'ו 107 שנת 2013, אוטומט, יד 2 עם כ-42,000 ק"מ. יש לי כמה שאלות:

- האם הרכב הנ"ל שווה את ההשקעה הכספית?

-האם הוא אמין?

- הוא יסחוף את העליות הקשות של חיפה?

מדובר על רכב לנהגת חדשה :)

תודה מראש.

פורסם

ה107 עד כה נחשבת למכונית אמינה, היא גם פיתוח של טויוטה ונמכרת גם כטויוטה אייגו (אותה מכונית עם סמל אחר), אם זה נותן לך שלוות נפש.

בגדול ה107, יחסית למתחרותיה (קיה פיקנטו, יונדאי I10, סוזוקי אלטו וכו') נחשבת קטנה (מקום ל4 בלבד, תא מטען קטן), אך חסכונית מאוד.

יצא לי לסוע איתה גם בחיפה, בטבריה, ת"א ועוד. כוח לא הרגשתי שחסר. נכון בעליות של חיפה צריך ללחוץ ללא רחמנות לפעמים, זה עושה קצת רעש, אבל סוחב טוב ועדיין חסכוני.

מבחינה בטיחותית, לעומת מתחרותיה, היא יחסית במקום נמוך.

אני מציע לעשות סיבוב באיזורים בהם תנהגי ע"מ לראות שהגיר מתפקד בהם לשביעות רצונך כדי שלא תקני בסוף רכב שמתגלגל אחורה בזינוקים ותפחדי מזה.

בנוסף אם תוכלי לפרט:

מה היא ההשקעה הכספית?

מה הצרכים מהרכב?

עוד נקודה שטיפה מדאיגה, היא העובדה שהרכב עוד לא בן שנתיים וכבר יד 2, בנוסף הק"מ גבוה וקניה ממגרש היא תמיד משהו שיש לבצע בזהירות רבה.

פורסם
ה107 עד כה נחשבת למכונית אמינה, היא גם פיתוח של טויוטה ונמכרת גם כטויוטה אייגו (אותה מכונית עם סמל אחר), אם זה נותן לך שלוות נפש.

בגדול ה107, יחסית למתחרותיה (קיה פיקנטו, יונדאי I10, סוזוקי אלטו וכו') נחשבת קטנה (מקום ל4 בלבד, תא מטען קטן), אך חסכונית מאוד.

יצא לי לסוע איתה גם בחיפה, בטבריה, ת"א ועוד. כוח לא הרגשתי שחסר. נכון בעליות של חיפה צריך ללחוץ ללא רחמנות לפעמים, זה עושה קצת רעש, אבל סוחב טוב ועדיין חסכוני.

מבחינה בטיחותית, לעומת מתחרותיה, היא יחסית במקום נמוך.

אני מציע לעשות סיבוב באיזורים בהם תנהגי ע"מ לראות שהגיר מתפקד בהם לשביעות רצונך כדי שלא תקני בסוף רכב שמתגלגל אחורה בזינוקים ותפחדי מזה.

בנוסף אם תוכלי לפרט:

מה היא ההשקעה הכספית?

מה הצרכים מהרכב?

עוד נקודה שטיפה מדאיגה, היא העובדה שהרכב עוד לא בן שנתיים וכבר יד 2, בנוסף הק"מ גבוה וקניה ממגרש היא תמיד משהו שיש לבצע בזהירות רבה.

תודה על התגובה. עכשיו אחי הסביר לי שהיד נאבדה איפשהו בדרך, כשהאדם שמחזיק ברכב קנה אותה. הוא כביכול יד 1, אבל בפועל כתוב שהוא יד 2.

ההשקעה שחשבתי עליה זה 35-40, אבל הרכב הנ"ל נמכר ב 44,500 עם מולטימדיה ותוספות אחרות.

אין לי יותר מדי צרכים, אוטומט, נסיעה עירונית ב99%, אמינות, לא יקרה לטיפול, שתחזיק את העליות וכד'.

פורסם

בתור בעל 107 לשעבר, תבדקי טוב את הגיר יש לרכב הזה גיר רובוטי תראי דבר ראשון אם הוא נוח לך והאם את מסתדרת איתו.

פורסם (נערך)

מה מספר הבעלויות הכתוב ברשיון: אם כתוב 02 הרי שהוא יד שלישית, ואם אכן זה המצב הייתי מתרחק מהרכב. רכב שמחליף 3 בעלים תוך שנתיים ונמכר דרך מגרש הוא רכב חשוד ביותר. קיימת אפשרות שהבעלים הנוכחי הוא אכן השני "על הכביש" אבל שהיתה לרכב יד ראשונה בדמות חברת ליסינג שמכרה אותו "0 ק"מ". לכן חשוב מאד שתבדקי את סעיף ה"מקוריות" ברשיון.

בקו התחתון - הרכב נראה לי חשוד, ומומלץ שתלמדי היטב את הרשיון. אפילו צלמי אותו והעלי אותו לפורום (בטשטוש פרטי הבעלים ומספר הרישוי). וכמובן שאם את מחליטה בכל זאת להתקדם קחי אותו לבדיקה במכון בדיקה לבחירתך, רצוי לא באזור בו הוא מוצג למכירה (כיון שעלולה להיות קומבינה בה הבוחן מייפה את הרכב לטובת המגרש), והחשוב ביותר, לשלוח את הרכב עם זכר אסרטיבי שייראה מבין עניין, לא אשה צעירה שאינה מבינה במכוניות, אשר בעל המגרש והבוחן עלולים לסובב סביב האצבע.

לגבי העליות של חיפה - לא התנסיתי בנהיגה בדגם זה, אבל אני רואה הרבה מאד 107 (גם במיתוג C1 ואייגו, הרי מדובר באותה הגברת וכמעט אותה אדרת) מפזזות בעליצות בכבישי הכרמל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתור בעל 107 לשעבר, תבדקי טוב את הגיר יש לרכב הזה גיר רובוטי תראי דבר ראשון אם הוא נוח לך והאם את מסתדרת איתו.

זה הבדל מהותי לגיר אוטומטי רגיל?

פורסם

יש שמרגישים בהבדל. והחשוב ביותר בחיפה - הזינוק בעליה דומה למה שלמדת בשעורי הנהיגה ברכב ידני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גיר רובטי שונה מהגיר האוטומט הרגיל.

למעשה מדובר בהכלאה בין אוטומט לידני, רק בלי דוושת קלאץ'. כן יש קלאץ' רובוטי באוטו שמחליף הילוכים. הגיר חסכוני אך יש לו בעיות אחרות.

הרכב הוא מעולה, השאלה איך טופל קודם. צריך לבדוק היסטוריית טיפולים ומה היה העבר של האוטו. אחר כך להתקדם לבדיקה.

אני ממליץ עם קודמיי לבצע נהיגה על הרכב בטרם את מחליטה לקנות אותו.

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם
יש שמרגישים בהבדל. והחשוב ביותר בחיפה - הזינוק בעליה דומה למה שלמדת בשעורי הנהיגה ברכב ידני.

לא למדתי זינוק בעלייה, כי עשיתי על אוטומט :)

פורסם

הגיר הרובוטי בעיר לא חלק כמו אואומט רגיל,אתה מרגיש לפעמים השהיות או בורדת הילוך לא לצורך ומשיכת הילוך,יש כאלה שלא מפריע להם יש כאלה שכן,לאבא שלי יש כזאת פיגו והוא נהנה מהגיר.

האמינות טובה ואחזקה לא יקרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לא למדתי זינוק בעלייה, כי עשיתי על אוטומט :)

אם תרכשי רכב רובוטי (אפשרי עם הרשיון המוגבל לאוטומט) יהיה עלייך לשפר כישורים אלה. בינינו, לא סיפור גדול. אם לא יהיה לך מדריך שלמי למורה לנהיגה תמורת שעת הדרכה או שתיים.

ואולי יהיה לך כדאי להשקיע בשדרוג הרשיון שלך לידני. יש לזה לא מעט יתרונות. למשל - לקנות 107 ידנית שתהיה יותר זולה מהרובוטית. או לשכור רכב באירופה בחצי המחיר של שכירת אוטומטי.

אבל לפני כל התאוריות האלה - מה ידוע על עברו של הרכב? שימי לב לנקודות שהדגשתי, עיון ברשיון לא מצריך הבנה טכנית אלא רק תשומת לב לכמה פרטים, ויתן אינדיקציה טובה מאד אם יש בכלל מקום להשקיע 500 ש"ח ושעתיים מזמנך במכון הבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

תעשי לעצמך טובה ותקחי את הרכב הזה להשכרה ליום אחד לפחות.

חוץ משהגיר הרובוטי ממש לא מתאים לכול אחד, אלא גם בהנחה שתסעי ברכב בצורה "אוטומטית"(ישנה אפשרות לשליטה ידנית), יש לא מעט רכבים שמכויילים להיות עגלות בשביל לחסוך בדלק, ובעיר כמו חיפה זה לא לעניין(אני בכוונה לא מכניס מושגים טכניים בשביל סתם לא לבלבל אותך)

פורסם
אם תרכשי רכב רובוטי (אפשרי עם הרשיון המוגבל לאוטומט) יהיה עלייך לשפר כישורים אלה. בינינו, לא סיפור גדול. אם לא יהיה לך מדריך שלמי למורה לנהיגה תמורת שעת הדרכה או שתיים.

ואולי יהיה לך כדאי להשקיע בשדרוג הרשיון שלך לידני. יש לזה לא מעט יתרונות. למשל - לקנות 107 ידנית שתהיה יותר זולה מהרובוטית. או לשכור רכב באירופה בחצי המחיר של שכירת אוטומטי.

אבל לפני כל התאוריות האלה - מה ידוע על עברו של הרכב? שימי לב לנקודות שהדגשתי, עיון ברשיון לא מצריך הבנה טכנית אלא רק תשומת לב לכמה פרטים, ויתן אינדיקציה טובה מאד אם יש בכלל מקום להשקיע 500 ש"ח ושעתיים מזמנך במכון הבדיקה.

העבר של הרכב אני לא ממש יודעת, זה אחי היה במקרה במגרש, אבל הרכב עם אחריות עד 2016, בלי תאונות, לגבי טיפולים אין לי מושג.

אבל בכל אופן טוב ששאלתי פה, כי "השתכנעתי" לרדת מהרכב הזה, אולי טעות ואולי לא. אני מקווה שההמתנה וחיפוש רכב אחר תשתלם לי.

לגבי ידני, אז אני לא בכיוון של להשלים עליו, לא צריכה כאבי ראש עם הילוכים :) מבחינתי לשלם יותר ולנסוע בראש שקט.

תודה על התגובות לכולם.

פורסם

לפני שאת סוגרת 24 - הכנסי לשרשורים הנעוצים\דביקים בתחילת הפורום, יש בהם הרבה עצות טובות שנכתבו על ידי בעלי נסיון. קראי ולמדי, ותגלי שאפשר ללמוד הרבה על הרכב כבר בשיחת הטלפון הראשונה עם המוכר (ואילו קודם, אם תריצי חיפוש בגובל על מספר הטלפון שלו). זמנך יקר ואינך סובלת מעודפי כסף, נצלי את מה שיש לך בצורה מיטבית.

בהצלחה!

פורסם
לפני שאת סוגרת 24 - הכנסי לשרשורים הנעוצים\דביקים בתחילת הפורום, יש בהם הרבה עצות טובות שנכתבו על ידי בעלי נסיון. קראי ולמדי, ותגלי שאפשר ללמוד הרבה על הרכב כבר בשיחת הטלפון הראשונה עם המוכר (ואילו קודם, אם תריצי חיפוש בגובל על מספר הטלפון שלו). זמנך יקר ואינך סובלת מעודפי כסף, נצלי את מה שיש לך בצורה מיטבית.

בהצלחה!

תודה על העצות ותגובות. קראתי את הנעוצים כשנרשמתי לפורום ואף שמרתי לעצמי אותם, לכל מקרה. הם באמת עוזרים, אך לא במקרה הזה, כי אני לא הייתי שותפה במגרש ונודע לי בדיעבד, אבל הכל לטובה))

• תוכן חדש...