Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עוצר במקרים מסוימים כמו נסיעה איטית, מישהו עומד על המעבר או גם ככה אני הולך לעצור אז אני לא גולש על המעבר עד שלא סיימו לעבור את הכביש. נסיעה מהירה אני מודה שאני לא תמיד עוצר אבל מתרחק מההולך רגל עד כמה שאפשר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
איתמר,

אני לא רוצה להיכנס לשאר האספקטים של תרבות (חוסר תרבות) הנהיגה בארץ על מנת לא להסיט את הדיון לנושאים אחרים, אבל אני חייב לציין שלפני 2-3 שנים המצב היה שונה. אנשים כן היו עוצרים. היום אני אפילו לא מצליח ליצור קשר עין עם הנהג, כי רובם או בטלפון או שלא רואים שאני קיים.

תמיד שנאתי את החלק התרבותי בו הולך רגל מסמן לנהג "תודה שעצרת לי", כי כבכיול חובה על הנהג לעצור, ואף פעם לא נתתי שום סימן של "תודה" לנהגים שהיו עוצרים (כי אין על מה להגיד תודה). היום אני מתחבר לזה יותר ויותר, וזה גורם לי להרגיש עוד יותר נחות "בשרשרת המזון" האורבנית הזו.

ואיתמר, אני לא אסכים איתך לגבי משטרה. אכיפה ועונש הם לא חינוך. האצבע המאשימה היחידה היא חוסר חינוך ותרבות, חוסר כבוד כלפי הסובבים אותך. להעניש צריך יוצאי דופן, אבל כאשר יוצאי דופן הם 90% זה מעיד על משהוא לא בסדר בחברה, ולא ניתן לפתור את זה בעזרת משטרה \ עונש \ קנסות.

אתה לא מסיט שום דבר, השרשור הזה עוסק בחוסר תרבות. כמו שאמרתי, אי-עצירה במעברי חצייה זה ממש לא המצאה של השנים האחרונות, זה היה קיים מאז ומעולם ורק הוחמרה מאז כניסת הסמארטפונים לחיינו.

שים לב שגם אני הצבעתי על החינוך כגורם הראשי, הן חינוך בבית והן במוסדות החינוך, חינוך שלא קיים.

אבל אני ממש לא מסכים איתך לגבי האכיפה. אם אין חינוך אז צריך להפעיל את היד הקשה.

לא מזמן עמדתי וחיכיתי בתחנת אוטובוס בבני ברק, בעלייה מז'בוטינסקי לכביש 4. זו הייתה שעת הפקקים. 90% מהנהגים החזיקו את הסמארטפון ביד. 90%. שוטר אחד + מצלמת וידאו = מיליוני שקלים מדוחות בחודש. אם כל נהג היה יודע שיש מעליו "אח גדול" הכבישים היו נראים אחרת.

אם נהג היה יודע שיש שוטרים סמויים שבכל רגע יכולים לקפוץ עליו הוא לא היה מעז להחזיק את הסמארטפון ביד.

אם נהג היה יודע שהוא יכול לקבל קנס על אי-איתות היו הרבה פחות תאונות.

אם נהג היה יודע שכל נסיעה בנת"צ או בשוליים פרושה 5,000 שקל קנס אף אחד לא היה עושה את זה.

איפה שהחינוך נכשל האכיפה וההרתעה צריכים לבוא במקום. פשוט מאוד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

את האמת שאני לפני מעבר חציה לרוב לא עוצרים לי, אני תמיד משתדל לעצור לאנשים במעבר חציה.

הפחד שלי זה במעבר חציה עם 2 נתיבים, כי תמיד שמישהו עוצר בנתיב השמאלי או הימני - יהיה את האידיוט שינסה לחתוך מהנתיב השני, הרבה פעמים מצאתי את עצמי צופר להולכי רגל שיעצור כי יש אידיוט שחותך משמאל / ימין

Opel Adam S 2017

פורסם
TheBox

מעניין. יש לך רשימה או תיאור שם אדם שנראה "ערס" או "פרחה"? וכשאתה מגיע למעבר חציה, האם אתה מספיק לסרוק את האדם, להריץ את המראה שלו מול רשימת הקריטריוניום "השחורה" שלך ולקבל החלטה האם לעצור או לא?

או בקיצור

+1

אתה מסכים איתי שאם מסתכלים על בנאדם במשך שתי שניות בהליכה (מספיק בזווית העין תוך כדי קראית הכביש) שלו או בעמידה או לא משנה מה מקבלים רושם ראשוני?

נכון שאתה יודע לזהות ערס ברחוב מרחוק ובפחות מ5 שניות?

אז על סמך זה אני מחליט לפעמים ובמקרים מסויימים, עצוב מאוד אני מודע לזה ואני לא מצדיק את עצמי אבל זו האמת.

ולא משנה לי אם זה רוסי תימני ערבי דתי לבן או שחור.

ההליכה עם הידיים מתנופפות לכל כיוון וחצי הגיבנת הסיגריה והטלפון באוזן משהו שם מציק לי בעין, ככה זה מצטער להגיד את זה אבל אני לא מסתיר.

פורסם (נערך)

נהג שמוריד עיניים מהכביש ולפעמים לאורך זמן הוא נהג שמסתכן בדברים הרבה יותר חמורים מאשר דו"ח ולכן אני לא בטוח שהאכיפה כשלעצמה היא שתעשה את השינוי.

אני גם לא בטוח שהמונח "חינוך" הוא המתאים. אמנם יש כאן מרכיב ערכי (אדיבות, טובת הכלל) אבל אחת מהסיבות העיקריות שאני עוצר להולכי הרגל באופן שיטתי היא כדי שהם יחצו ברגע המתאים ביותר עבורי כנהג. זה עניין של הבנה ואף של הכשרה יותר מחינוך.

אגב, הפסימיזם והנרגנות מרקיעים כאן שחקים וגם להשקפתי רבים הנהגים שכן מפגינים אדיבות. לרוב הבעיה היא דווקא אדיבות יתר שיוצרת את הבעיה שתיארתי בהודעתי הקודמת ועשויה להוביל לעקיפה על מעבר החציה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הייתה פעם כתבה בחדשות ערוץ 2 איך אוכפים עבירות של אי עצירה במעבר חצייה.

כנראה שאכיפה בארץ זה משהו כל כך מיוחד ואקזוטי שזה מצריך צוות חדשות שיצלם את המשטרה עושה את מה שהיא אמורה לעשות.

אבל רק לחצי שעה, כן?!

אחרי זה חוזרים לניידת לממל"ז חולירות שנוסעות 115 במקום 110 ומסכנות את שלום הציבור.

פורסם
אני עוצר רק! לאנשים מבוגרים, נשים בהריון, ילדים ואנשים שנראים לי אנשים טובים ברושם ראשוני.

הכוונה שלי היא אם אני מזהה ערס או פרחה או סתם מישהו שהפרצוף שלו נראה לי כשל חלאה אני לא עוצר, מן סטייה במוח שכזו.

ולגבי החינוך זה נכון, חרא חינוך אין מה לעשות וגם "לחנך" בעזרת דוחות שמנים מאוד זה לא יעזור, ראו "1000 ש'ח כנס על טלפון" לא מזיז להם!

מודה שגם בי יש קצת מהחוסר חינוך הזה, עובדה וזה מה שרשמתי למעלה.

זה כמו כדור שלג שמאוד קשה לעצור, אין מה לעשות בארץ לא נותנים כבוד אחד לשני ולא המינימלי ביותר.

מילא להיות בנאדם חרא, אבל גם לאהוב את עצמך ככה?

ולהודות בזה בגאווה, שאתה מתנהל כמו דביל...

אין גבול לחוסר הבושה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתיאוריה אתם צודקים וצריך לעצור לכל הולך רגל ולתת לו לחצות כי זו צורת התנהגות נאותה.

למעשה אני לא עוצר כי...

א. אני עלול לגרום לנהג אחר שלא שם לב שעצרתי לדרוס הולך רגל כי הרכב שלי מסתיר את הולך הרגל ואז עוד יתבעו אותי על אשמה תורמת.

ב. הכביש הוא מקום למכוניות ולא להולכי רגל שצריכים להתגמש בהתאם לצרכים של המכוניות.

בתור הולך רגל אף פעם לא אקפוץ לכביש ואכריח מכונית לעצור וגם אם מישהו עוצר לי ואני רואה שמגיע רכב מאחוריו אינני חוצה מחשש שהנהג במכונית השנייה לא יראה שאני חוצה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

FALOU תקרא בבקשה את מה שרשמתי במשך כל ההודעות, אומנם זה נשמע רע מאוד במילים וכתיבה אך בפועל המצב הוא לא כמו שניתן להסיק מקריאת ההודעה.

רוב האנשים שאני רואה אני כן עוצר להם, מתוכם יש כמה שלא מתקבלים זכות קדימה על סמך שיפוט רע אישי שלי.

אני ממש לא בנאדם חרא להפך, אבל לא הכל מושלם וגם לי יש חלק מסריח "ישראלי" משהו.

ובכדי לחדד אני לא מצדיק את אי החינוך ממש לא אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה ומהמציאות בכבישים.

כמעט ואין פעם שאני מסיים נסיעה ללא עצבים על אנשים שעוצרים באמצע הדרך וכאלו שלא מאותתים חניות כפולות עקיפות מסוכנות הידחפות לנתיבים בצורה ברברית בקיצור כל הפנינים בכביש.

פורסם
מילא להיות בנאדם חרא, אבל גם לאהוב את עצמך ככה?

ולהודות בזה בגאווה, שאתה מתנהל כמו דביל...

אין גבול לחוסר הבושה.

כתבת את זה הכי טוב שאפשר.

ואם בכל זאת יש בו טיפת בושה, אז לא ימשיך להצדיק את עצמו.

The older you get, the better you used to be

פורסם

4Real

יש פה בעיה נוספת. אף אחד לא מתכנן (או: לא יצא לי לראות מקרה של) מעברי חציה לא מרומזרים בכבישים בין עירוניים. מעברי חציה כאלה נמצאים בתוך העיר שבה המהירות המקסימלית היא 30 או 50 קמ"ש, או בפניות שבהם אתה בכל מקרה חייב להוריד מהירות ואף לעצור. במהירות הזאת יש לך מספיק זמן להבחין בהולך רגל ולעצור בבטחה.

אני כמובן לא מדבר על הולכי רגל מתפרצים וכדומה. הקטע הוא שגם בנסיעה איטית (אני משאר של 15-20קמ"ש) עקב עומס תנועה מקדימה לדוגמא, אנשים עדיין לא עוצרים. זה לא שאין להם יכולת לעצור, אלה אין להם רצון או מודעות לסביבה.

איתמר,

אכיפה הינה עונש זמני שנועד להעשיר את קופת המדינה ולעשות "נו נו נו" לעובר על החוק. אני משאר שכל אדם שאי פעם חנה במקום אסור - קיבל לפחות דוח אחד. האם זה מנע ממנו לחנות במקומות אסורים, גם אחרי הדוח? אדם שקיבל דוח מהירות, פתאום תמיד נוסע 90קמ"ש?

אי אפשר לפקח 24\7 על כל האזרחים. זה לא עובד ככה. וזה ממש לא נכון להגיד "נכשלנו כעם מתורבת אז נעבור ליד הקשה".

ואני שוב חוזר, האכיפה והענישה נועדה למנוע מקרים יוצאי דופן, מקרי קצה, אבל ממש לא לחנך או לשנות תרבות של 90% מהמדינה.

amir74

אמרתי פעם כבר שבמדינת ישראל, מה שמניע את האנשים זה פחד. אנשים מפחדים מכל דבר.

וכן, יש פה גם אשמה של הולכי רגל. במציאות הנוכחית, הולך רגיל צריך להיות נורא נורא זהיר, וגם אם רכב אחד עצר זה לא אומר שהוא יכול לתקוע את הפרצוף בטלפון ולהתחיל לחצות. אני תמיד מסתכל, ואף עוצר באמצע מעבר חציה אם צריך, אם אני מבחין שיש נהג בנתיב השני שלא מוכן לעצור.

ולגבי נקודה ב. הכביש, כן הוא מקום למכוניות, ואני ממש לא מעודד ואף מגנה חצית כביש שלא במעבר חציה. אבל ספציפית בשירשור הזה אני מדבר על מעבר חציה מרומזר ומסומן, שהוא מפגש בין מדרכה לכביש ונחשב כשטח משותף ואפילו שייך יותר להולכי רגל מאשר נהגים. אל תשכח את זה בבקשה מר. "הכביש רק שלי".

פורסם

הכי קל ומתבקש לצאת נגדי נחרצות.

מישהו טרח בכלל לקרוא את מה שרשמתי? ולא רק להינעל על מה שנשמע רע?

לא מצדיק את עצמי אפילו לא לשניה, התפיסה הזו שלי היא טיפשית ומפגרת ובאה ממקום רע ואני מודע לזה.

כנראה שכולם פה מושלמים ונוהגים בצורה מושלמת לאף אחד מכם אין חסרונות כולכם צדיקים.

חבל שרק אני ועוד בנאדם אחד או שניים מודים בחסרונות שלהם.

פורסם (נערך)
FALOU תקרא בבקשה את מה שרשמתי במשך כל ההודעות, אומנם זה נשמע רע מאוד במילים וכתיבה אך בפועל המצב הוא לא כמו שניתן להסיק מקריאת ההודעה.

רוב האנשים שאני רואה אני כן עוצר להם, מתוכם יש כמה שלא מתקבלים זכות קדימה על סמך שיפוט רע אישי שלי.

אני ממש לא בנאדם חרא להפך, אבל לא הכל מושלם וגם לי יש חלק מסריח "ישראלי" משהו.

ובכדי לחדד אני לא מצדיק את אי החינוך ממש לא אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה ומהמציאות בכבישים.

כמעט ואין פעם שאני מסיים נסיעה ללא עצבים על אנשים שעוצרים באמצע הדרך וכאלו שלא מאותתים חניות כפולות עקיפות מסוכנות הידחפות לנתיבים בצורה ברברית בקיצור כל הפנינים בכביש.

TheBox...

כן, קראתי את מה שכתבת. למעשה, אף פעם לא קראתי הודעה כל כך הרבה פעמים באיזשהו פורום על מנת לשכנע את עצמי שהמילים אכן נכתבו.

שים לב - "המציאות בכבישים" לא מייצרת את עצמה. היא סך כל מה שכל אחת ואחד מאיתנו יוצר. מאחר וכבר זיהית והודית שלך יש שיפוט גרוע, רוב - אם לא כל - אנשי הפורום הזה וכן יתר תושבי המדינה יודו לך אם פשוט תפסיק לשפוט באופן רע. קביעת זכאותו של אדם לחיות או למות לא נתונה לך, בטח ובטח שלא על ידי איך שהוא או היא נראים לך - מי שמך לשפוט האם מותר למישהו לחצות כביש כפי שמאפשר החוק?

יותר מכך, גם אם לא היה חוק מותר להיות בן-אדם.

הגישה שלך, התגובות שלך ונסיון ההצטדקות שלך למרות ההודאה בכשל השיפוטי שלך פשוט מזעזעים.

עריכה אחרונה על ידי X9500

פורסם

X9500 אני מסכים עם רוב מה שרשמת ומודע לך על תגובה לעיניין.

חוץ מהמילים האלו "

ונסיון ההצטדקות שלך" אני מסכים איתך ועשה לי משהו מה שרשמת אנסה לשפר את התפיסה

:mm_yeah:

אני מדגיש שאני לא מצדיק את עצמי ולא הצדקתי את עצמי ולא לשניה.

פורסם (נערך)
X9500 אני מסכים עם רוב מה שרשמת ומודע לך על תגובה לעיניין.

חוץ מהמילים האלו "

ונסיון ההצטדקות שלך" אני מסכים איתך ועשה לי משהו מה שרשמת אנסה לשפר את התפיסה

:mm_yeah:

אני מדגיש שאני לא מצדיק את עצמי ולא הצדקתי את עצמי ולא לשניה.

TheBox, המשפט הבא שלך יכול לשמש הגדרה מילונית למילה "הצטדקות".

"אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה ומהמציאות בכבישים.

כמעט ואין פעם שאני מסיים נסיעה ללא עצבים על אנשים שעוצרים באמצע הדרך וכאלו שלא מאותתים חניות כפולות עקיפות מסוכנות הידחפות לנתיבים בצורה ברברית בקיצור כל הפנינים בכביש."

אתה מצטדק בכך שהמציאות בכביש, שנוצרת גם מהתנהגות נבזית שלך, מייצרת תופעות מסוכנות, ברבריות ו"פנינים". אתה, לעומת זאת, יודע שהשיפוט שלך גרוע, אבל מסיט את האשמה ל"מציאות בכבישים". ובכן, Breaking News: גם אי-מתן זכות קדימה להולכי רגל הינה מסוכנת, ברברית ובאופן כללי "פנינה".

דבר אחד טוב אני רואה בשרשור הזה - את המשפט שלך שאומר שתנסה לשנות את התפיסה. טוב מאוד, ואפילו יהיה מצויין אם תעשה את זה לפני שתהרוג איזה "ערס" או "פרחה".

עריכה אחרונה על ידי X9500

• תוכן חדש...