Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא עניין סמנטי בכלל, ובכוונה הוספתי את הפירוש של מעבר חצייה, כי לא עליו מדובר, התגובה שלי הייתה עקרונית למשפט הבא:

שבא בתגובה למשפט הזה:

ספציפית אם מדברים על מעבר החצייה, כמאמר הפרסומת, אין חומות הגנה שעולות כשאתה לוחץ על הכפתור הסודי, ומעבר החצייה עדיין חלק מהכביש (ומיועד להולכי רגל לפעולה ספציפית מאוד של חציית הכביש!), כמו שאמרתי, איזון עדין.

אוקיי, אז אנחנו מתקדמים - שנינו מסכימים שהנושא נסוב סביב מעבר חצייה הנמצא על כביש ושאין כפתור סודי לחומות ההגנה ולכן, ובהתאם לאילוצי המגבלה הזו, אני כאדם זהיר וסביר, בזמן היותי הולך רגל לא אתפרץ לכביש בלי להסתכל ימינה ושמאלה ואוודא שרואים אותי, מבינים את כוונתי לחצות וגם מתכוננים להניח לי לסיים את הפעולה בריא ושלם. יחד עם זאת, אני רשאי וזכאי לצפות כי הנהגים אכן יראו, יבינו, יבלמו ויאפשרו לי לבצע את מבוקשי לא כי הפתעתי אותם, אלא כי זו מוסכמה - שלא לדבר על חובה חוקית - שבין משתמשי הכביש המוגנים בכלי הרכב שלהם לבין אלה נטולי המיגון, קרי הולכי הרגל. כאשר אני נוהג, אני זוכר היטב את שני הצדדים.

The older you get, the better you used to be

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)
לא נכון, והציטטה שהבאת מוכיחה את זה.

הכביש מיועד לכלי רכב, לא למכוניות בלבד... זה קודם כל.

אין דבר בחוק שאומר מי צריך להתגמש.

החוק קובע למי יש זכות קדימה, אבל הכל כפוף לחובת הזהירות. החובה הראשונה היא להיות זהיר ולא לגרום לנזק.

זו התורה כולה.

אבל כמו הקופסתן, שמשתין על הולכי רגל שלא נראים לו, כך הולכי הרגל מפריעים למכוניות, רוכבי אופניים פוגעים בהולכים על מדרכות וכו' וחוזר חלילה.

זו מדינה של התנהלות לא מתחשבת, חוצת מגזרים, מצב סוציו-אקונומי וכלי תחבורה. צריך לחיות קצת באירופה כדי להבין שהבעיה שלנו איננה יוקר המחיה, היא חוסר ההתחשבות הבסיסי ביומיום. זה דופק לנו את החיים יותר מהכל.

קיבלתי את התיקון, לכלי רכב.

בנוגע למי יש זכות קדימה, זה שווה ערך לומר "מי צריך להתגמש" (משמע מי ממשיך לנסוע ומי צריך להאט ואף לעצור), ואת זה ניתן להסיק ישירות מהציטוטים של תקנות התעבורה.

על הכביש (לא כולל מעבר חצייה) - לכלי רכב, על המדרכה - להולכי רגל, על מעבר החצייה - להולכי רגל בתנאי שהם חוצים את הכביש (ולא נניח קושרים שרוכים).

כמו שאמרתי, יש בעיה קשה מאוד של אנשים שמשתינים על הולכי רגל (גם כשהם רק חוצים במעבר חצייה בריצה), ויש הולכי רגל שמשתינים על כלי רכב ועוצרים לקשור שרוכים או פורצים מבין מכוניות באמצע הכביש ולא במעבר חצייה.

אוקיי, אז אנחנו מתקדמים - שנינו מסכימים שהנושא נסוב סביב מעבר חצייה הנמצא על כביש ושאין כפתור סודי לחומות ההגנה ולכן, ובהתאם לאילוצי המגבלה הזו, אני כאדם זהיר וסביר, בזמן היותי הולך רגל לא אתפרץ לכביש בלי להסתכל ימינה ושמאלה ואוודא שרואים אותי, מבינים את כוונתי לחצות וגם מתכוננים להניח לי לסיים את הפעולה בריא ושלם. יחד עם זאת, אני רשאי וזכאי לצפות כי הנהגים אכן יראו, יבינו, יבלמו ויאפשרו לי לבצע את מבוקשי לא כי הפתעתי אותם, אלא כי זו מוסכמה - שלא לדבר על חובה חוקית - שבין משתמשי הכביש המוגנים בכלי הרכב שלהם לבין אלה נטולי המיגון, קרי הולכי הרגל. כאשר אני נוהג, אני זוכר היטב את שני הצדדים.

בוודאי שאתה רשאי וזכאי לצפות שהנהגים ייתנו לך להשלים את החצייה בבטחה! לא סתם עשיתי Shaming לאותו בחור בג'יפ בסרטון שהעליתי!

שלא ישתמע אחרת, הנקודה שלי הייתה ספציפית לעניין המגרש הביתי, לא מעבר לזה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני עלול לגרום לנהג אחר שלא שם לב שעצרתי לדרוס הולך רגל כי הרכב שלי מסתיר את הולך הרגל ואז עוד יתבעו אותי על אשמה תורמת.

אולי גם על אונס, באותה הזדמנות?!

מאיפה הקרצת את זה...

כמובן שנראה לי רחוק מהדעת שהנהג שעצר להולך הרגל יואשם משפטית באשמה תורמת, אבל בוא נסכים שזה לא נעים לעצור להולך רגל ולצפות בסיטואציה כזו מתרחשת.

אם יש תנועה צמודה או מהירה מאחורי או מצדדי - אני לא אעצור כדי לא להסתכן ביצירת סיטואציה כזו. אם אני בכל זאת נעצר אז אני נעצר מוקדם, מאותת שמאלה ולעתים גם מסיט את הרכב מעט שמאלה.

כמובן שאם אין תנועה צמודה מאחורי אני מעדיף לעצור תמיד כי אז אני והולך הרגל מסכנים אחד את השני יותר משרכבים אחרים מסכנים אותנו, ולכן השימוש הגורף של אמיר74 (ומשתמשים אחרים) בטיעון הזה כדי לא לעצור להולכי רגל הוא דחוק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...