Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

רוב הנסיעות שלי כרגע הן לעבודה, בערך 20 דקות נסיעה לכל כיוון כשרוב הנסיעה זה לעמוד בפקקים בלי לעבור את ה50הקמ"ש ולפי מה שהבנתי זה לא עוזר במיוחד למצבר להטען ולאט לאט הוא מתרוקן. כמה זה נכון ובאמת מרוקן אותו?

הבעיה שלי שלדוגמא השבוע הזה כל השבוע לא יצאתי מהעיר בכלל עם הרכב, אתמול בשישי נסעתי לעיר אחרת נסיעה של טיפה פחות מחצי שעה, השארתי את הרכב עם חצי סוויץ שהדבר היחיד שפועל זה הרדיו על ווליום בינוני ותוך 4 שעות המצבר התרוקן לגמרי ולפי מה שאני יודע זה פשוט לא אמור לקרות.

לדעתכם המצב הזה תקין או שלא?

המצב חדש מאוד בן כמה חודשים בודדים.

עוד משהו, לרוב אני חונה בחניה שאם נגמר לי המצבר אי אפשר לקרב רכב אחר בשביל לחבר כבלים, איך אני משחרר את הנעילת הילוכים בפונטו אוטומטית כדי שאוכל להזיז אותה ידנית?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

בקשר להעברה לניוטרל הבנתי את העניין לא היה משהו מסובך

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

הבעיה שלי שלדוגמא השבוע הזה כל השבוע לא יצאתי מהעיר בכלל עם הרכב, אתמול בשישי נסעתי לעיר אחרת נסיעה של טיפה פחות מחצי שעה, השארתי את הרכב עם חצי סוויץ שהדבר היחיד שפועל זה הרדיו על ווליום בינוני ותוך 4 שעות המצבר התרוקן לגמרי ולפי מה שאני יודע זה פשוט לא אמור לקרות.

תקן אותי אם אני טועה אבל אין לך בסוויץ' מצב של "חצי".

או הכל דולק או כלום.

כלומר גם המשאבת דלק עובדת, גם המחשב, כל החיישנים..

יום טוב גם לך

פורסם

בעבר קראתי שלא מומלץ לעמוד כך בדיוק בגלל מה שיגאל ציין.

לשחרר הידית שאין מצבר - יש בחלק התחתון של עמוד ההגה חור שלתוכו אמורים להכניס את המברג שבערכת הכלים של הרכב. לא יודע בדיוק איפה זה ואף פעם לא יצא לי לעשות את זה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
בעבר קראתי שלא מומלץ לעמוד כך בדיוק בגלל מה שיגאל ציין.

לשחרר הידית שאין מצבר - יש בחלק התחתון של עמוד ההגה חור שלתוכו אמורים להכניס את המברג שבערכת הכלים של הרכב. לא יודע בדיוק איפה זה ואף פעם לא יצא לי לעשות את זה.

אז מה בעצם זה אומר? שזה הגיוני שזה קרה בגלל שהרכב עמד במצב כזה שהכל כאילו דולק?

בקשר לשחרור ידית קודם נסעתי ובדקתי את העניין, עם חצי סוויץ הידית זזה ואפשר להעביר לניוטראל, אם לא היה מצבר זה לא היה אפשרי?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

בעניין המצבר חכה לחשמלאי הפורום. תחושה שלי שאם המצבר לא מלא לגמרי אז 4 שעות יכול להיות הרבה כי כל מערכות הרכב פועלות.

אם המצבר ממש מת גמור, נניח אחרי שניסית להניע הרכב כמה פעמים אז יש מצב שלא תוכל להזיז הידית מכיוון שאין מספיק מתח להפעלת הסולונואיד שמשחרר נעילת הידית. אז צריך לעשות מה שכתבתי או לחילופין לתת לרכב לעמוד כמה דקות בלי כלום פועל ואולי יהיה מספיק מתח לזה. אפשר גם לפרק המצבר מהרכב התורם ולסחוב אותו לרכב שלך. חילוץ וגרירה כמובן יעשו את זה עם בוסטר נייד.

אם נניח שהטעינה אצלך יחסית תקינה אז אם יש לך וולטמטר תמדוד את המצבר בבוקר אחרי שביום לפני נסעת עם הרכב. כתוב המדידות של איזה יומיים שלושה פה ואני יכול להשוות לרכב שלי שיש לו גם מצבר חדש יחסית, אחרי שנים עם הפונטו הזו אני כבר מכיר ערכים אופיינים למצברים טובים, חלשים וכמעט גמורים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה אבל אין לך בסוויץ' מצב של "חצי".

או הכל דולק או כלום.

כלומר גם המשאבת דלק עובדת, גם המחשב, כל החיישנים..

במצב חצי סוויץ' משאבת הדלק לא עובדת. משאבת הדלק ברכבים מודרנים מתחילה לעבוד בדרך כלל עם פתיחת דלת הנהג למשך 3-5 שניות בכדי לבנות

לחץ במערכת ולאחר מכן מפסיקה.

אם משאבת הדלק הייתה עובדת במצב חצי סוויץ' המצבר היה נגמר בתוך פרק זמן של פחות משעה מכיוון שצריכת הזרם של משאבה חשמלית עשוי להיות בין 6-12 אמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

ויש מכוניות מודרניות שמשאבת הדלק עובדת כל זמן שהסוויץ דלוק.

לפי דעתי לאור מה שאתה מתאר יש לך בעיית מצבר חלש.

מציג לגשת לחשמלאי רכב אמו מוסך מורשה לבדיקת מצב מצבר וטעינה.

פורסם (נערך)

אז מה לדעתכם בעיה עם המצבר? זה לא קשור לזה שהנסיעות שלי עירוניות ואולי הוא לא נטען עד הסוף?

הוא ממש חדש ולא מזמן הייתה לי בעיה עם הרדיו דיסק הקודם שהיה מחובר קבוע אז היה גומר לי את המצבר מהר, סידרו לי את זה שידלק רק עם הסוויץ וגם החלפתי רדיודיסק מאז וכשבדקו לי את המצבר פעם אחרונה הכל נראה תקין.

ד"א שמתי לב כשקרה כל העניין הזה לדעתי אחרי שעזרו לי עם כבלים, פתאום הנורת בלם יד נשארת דולקת חלש קבוע מישהו יודע מה זה? חיפשתי בגוגל ןלא מצאתי תשובה ברורה.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

בפונטו כאשר יש בעיות חשמל קודם כל צריך לבדוק שההארקות למיניהן תקינות.

האם כאשר אתה פותח חצי סווייץ' הנורה לא דולקת? האם מופיע בתצוגה LED ERROR ?

הכי חשוב זה לבדוק שההדקים של המצבר סגורים היטב - שאתה תופס עם היד את החוטים שמתחברים אליהם אי אפשר להזיז אותם כלל (בעדינות!). לוודא שההדקים נקיים ולא עם שרידי חומצה.

בתא המנוע יש לפחות שתי הארקות - שתיהן מתחת למצבר - אחת ממש על תיבת ההילוכים והשנייה על הכנף. תזהה שמשתיהן יוצא חוט שחור עבה. שתיהן מחוברות עם אום 10 או 13 (לא זוכר). קודם כל צריך לוודא שהן סגורות היטב. לאחרונה ניקיתי את שתיהן עם ספריי קרבורטורים, ספריי מגעים ולבסוף ספריי סיליקון למניעת רטיבות על מגעי חשמל.

אם זה לא עוזר צריך לבדוק את חיבור מתג הנורה ליד ההנדברקס ויש שם גם נקודת הארקה שאם כבר כדאי לשייף קצת עם נייר לטש ולהדק הבורג שלה. חפש נושא שאני פתחתי בעבר - "החלפת מתג מזגן" - התמונות הראשונות מתארות בדיוק איך לפרק הפאנלים כדי להגיע אל האזור הזה. צריך לנקות את החיבור החשמלי הזה עם ספריי מגעים. ואם יש חלודה לשייף קצת את פס המתכת.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...