Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סטודנט ומתנייד כ3 פעמים בשבוע מאשדוד לירושלים. כרגע בבעלותי אופל קורסה OPC שעושה צריכת דלק מצוינת - 1-13.6 היות ואני נוהג חסכוני. אך בשל המרחקים התחלתי לשקול מעבר לרכב דיזל על מנת לחסוך בהוצאות. הדגם היחיד שעניין אותי בטווח המחירים (מוכן לשים עד 200K לרכב שאינו ספורט) זה הניסן קשקאי שבגרסת הדיזל והאבזור הגבוה מגיע לכ189 אלף ש"ח לפי האינטרנט (עוד לא הייתי באולם תצוגה).

אז מספר שאלות -

אם כרגע לפי הנתונים הקשקאי עושה 21.7 ק"מ לליטר / 4.6 ליטר ל100 ק"מ (לפי שני אתרים שונים) האם זה ריאלי? או שהנתון האמיתי רחוק מזה?

עד כמה שווה לי "לשדרג" (מבחינתי זה לשנמך) כדי לחסוך בעלויות? (מדובר ב3 שנים של לימודים, כאשר בסמסטר ב הנסיעות יגדלו ל4 פעמים בשבוע). האם ההבדל באמת משמעותי?

אציין כי אני חובב רכבי ספורט ואני ממש אבל ממש לא רוצה להחליף לשום דבר אחר. הבעיה היא שמכוניות שהייתי רוצה כגון מרצדס, במוו וכדו' עולות בטווח של ה300K וזה מעבר לתקציב כרגע.

למישהו יש ניסיון עם הגרסה הבכירה של הקשקאי החדשה? איך הרכב מבחנית זמינות כוח (אני יודע שאין מה להשוות אבל עדיין, שהרכב יסחוב לפחות ולא ירגיש שהוא זוחל בכל פעם שאני מאיץ), איך מבחינת איכות החומרים? איך מבחינת האבזור?

אני אקפוץ השבוע לאולם תצוגה ואבחן אותו.

יד 2 לא בא בחשבון אצלי כך שלשם אין טעם לכוון.

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להגיד שעם אוקטביה דיזל שעולה מחיר דומה למה שאתה מוכן לשלם (בגירסא לא מאובזרת) עם מנוע 2.0 או תשאיר עודף עם מנוע 1.6 (בגירסא המאובזרת), אפשר לקבל בבין עירוני בלי בעיה מיוחדת מעל 1-20 אם לא תסע מהר. בנהיגה רגועה והאצות איטיות אפשר להגיע ל4 ליטר ל100ק"מ ללא מזגן במישור. מזגן מוסיף בבין עירוני עוד כ0.5 ליטר ל100ק"מ. לפי זה קשה לי להאמין שבפועל תקבל עם קשקאי דיזל 4.6 ליטר ל100ק"מ, אני יושב יותר שצריכה אמיתית תיהיה בכיוון של 6 ליטר במקרה הטוב.

שים לב שלאוקטביה מקיף יקר מאוד, אתה יכול לבדוק בWOBI.

רנו מגאן/פלואנס אנשים מדווחים על צריכה אמיתית 1-20, היא עולה הרבה פחות מהתקציב שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא רוצה לקנות רנו פשוטה או כל רכב פשוט לצורך העניין. אם אני כבר מחליף, אני אקח רכב עם ערך מוסף כמו "ג'יפ" בגרסא מאובזרת, שיהיה נוח ולפחות הבת זוג תהיה מרוצה. במצב של 1:6 זה כבר לא יהיה לי משתלם לדעתי.

פורסם

אולי אחת מהדאצ'יות החדשות אם ידני בא בחשבון. יש דגם עם מנוע דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אתם נורמלים? זה בנאדם עם תקציב מאוד מכובד שרוצה רכב יוקרתי ומישהו ממליץ לו על דאצ'יה... :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

לצורך העניין - תיקח בחשבון שלמכור היום רכב בטרייד אין משמעותו שיקרעו אותך במחיר. ז"א שאם אתה רוצה לעבור לרכב חסכוני יותר כדי לחסוך כסף, לפני שתחסוך את השקל הראשון אתה תצטרך להחזיר את ה-25-30% מערך הרכב שלך שמסרת לטרייד אין (הרי גם הם צריכים להרוויח וגם הם לא ימכרו במחיר מחירון).

כמה זה יוצא? לא יודע. תבדוק מה המחירון של האופל שלך, תחסיר מזה 25-30% שאתה צריך לגלח ומשם תתחיל לחשב.

ככה או ככה, לי זה נראה כמו עסקה מאוד לא משתלמת.

פורסם

דוקטור, לא כל טרייד משמעותו שחיטה, במיוחד לא כשהטרייד נעשה מול רכב חדש.

אאל"ט את הפנדה של יוליאן פרסמו למכירה בפחות ממה שנתנו לו עבורה בטרייד על הספייס-סטאר. גם אני עשיתי 2 טריידים משתלמים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

יש לפעמים אפשרות לקבל מחירון. באלפא רומיאו למשל היו יחי מכירות שבו הציעו מחירון ועוד 5 אחוז.

מה גם, במקרה כזה פשוט לא אחליף.

פורסם
דוקטור, לא כל טרייד משמעותו שחיטה, במיוחד לא כשהטרייד נעשה מול רכב חדש.

אאל"ט את הפנדה של יוליאן פרסמו למכירה בפחות ממה שנתנו לו עבורה בטרייד על הספייס-סטאר. גם אני עשיתי 2 טריידים משתלמים.

כשאתה עושה טרייד מול רכב חדש, אתה מפסיד את ההנחה שיכלת לקבל אם היית מגיע ללא טרייד אין!

הבאת לדוגמא את הספייס סטאר - שאפשר לרכוש אותה דרך חברות הליסינג ב-10K פחות והן עוד מרוויחות עליך משהו - אז בוודאי שאפשר לתת לך משהו קרוב למחירון מינוס 10% כשאתה עושה טרייד אין. עם מרווח של 10K שאתה משלם על פארש, אין בעיה להיות נדיבים עם הרכב שלך.

יש לפעמים אפשרות לקבל מחירון. באלפא רומיאו למשל היו יחי מכירות שבו הציעו מחירון ועוד 5 אחוז.

מה גם, במקרה כזה פשוט לא אחליף.

שוב - עם קצת מיקוח אפשר לגלח עשרות אלפי שקלים מהמחירון של אלפא חדשה. לא צריך להיות מאסטר במו"מ בשביל זה.

ברור שאם מראש תחליט שאתה מוכן לשלם מחירון על רכב שמוכנים לתת עליו 20 אלף ש"ח הנחת מזומן, יהיו נחמדים איתך בזמן הטרייד אין.

טרייד אין זו תמיד עסקה שמשתלמת למי שעושה את הטרייד! אם מבינים את זה, אפשר להמשיך הלאה ולחשב כמה משלמים בפועל עבור התענוג ואז לדעת אם זה משתלם.

פורסם
כשאתה עושה טרייד מול רכב חדש, אתה מפסיד את ההנחה שיכלת לקבל אם היית מגיע ללא טרייד אין!

קודם כל, הנחה משמעותית ממחירון חדש משתנה באופן קיצוני בין יבואן ליבואן.

דבר שני, צריך לראות אם הרכב שלך אטרקטיבי בכלל ליד2, כי אף אחד לא מבטיח לך שתקבל מחיר שיאפשר לך לקנות בהנחת "מזומן" מהיבואן ולהרוויח.

אאל"ט גם במקרה של יוליאן וגם במקרה של חבר אחר פה עם פיג'ו 207, ההצעה הכי טובה גם בקיזוז הנחה, הייתה בטרייד.

אני לא אוהב להישמע כמי שממליץ על טריידים, כי לרוב באמת גם מוכרים מפסידים כסף, וגם קונים ביד2 מפסידים רכבים טובים, אבל לפעמים באמת שזה משתלם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אם אתה מתכנן החלפה של הרכב רק בשביל החיסכון, תוותר. בכסף שאתה מבזבז להשיג את המטרה (בין אם יש לך אותו או בין אם זה מימון) זה לא משתלם כלכלית.

אם אתה רוצה להחליף רכב, ועל הדרך לשדרג למשהו יותר חסכוני - סבבה.

הקשקאי טורבו דיזל מתהדר בצריכת דלק נאה ביותר הודות לגיר רציף ומנוע טורבו דיזל מסילה משותפת (כאלה משיגים כ 17 ק"מ לליטר בנהיגה רגועה\רגילה). ייתכן ותוכל לגרד יותר אם אתה נוסע במהירויות בינעירוניות חוקיות, ואין לך הרבה פקקים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לך 200 אלף שקל לרכב ואתה מתלבט בין רכב שנוסע 1:14 ובין רכב שנוסע 1:18?!

צריכת דלק זו הוצאה זניחה יחסית מכלל הוצאות אחזקת רכב. בכסף שתפסיד בטרייד אין/ הנחה במחירון/ התרוצצות בין מכוני בדיקה תוכל למממן דלק לארבע שנים.

פורסם

לא קראתי את התגובות שכאן , אבל מה שכן , ממליץ בחום על כל רכב בעל מנוע TDI (אוקטביה, ג'טה, ראפיד, פאביה אפילו איביזה) , טורבו-דיזל , חסכוני מאוד ואמין בטירוף. מנוע פשוט עם מומנט בסל''ד נמוך.

לנו במשפחה יש רכב דיזל עם מנוע SDI (הזרקה עקיפה , ללא טורבו), 64 כוח אבל 1:20 עירוני ו 1:24.5 בין-עירוני..

לאחי הגדול יש את האיביזה 1.2 TSI , יותר מ 1:17 בין-עירוני לא הצליח לקבל...

פורסם

אני לא אתרוצץ בין מכוני בדיקה, ועל כך לא תפסיד כסף היות והיבואן משלם על הבדיקה.

מן הסתם שאני אבדוק כמה מציעים על הרכב. אני לא אצא בהפסד זה בטוח, כי אם כן אז פשוט לא אעשה את זה.

ובנוגע ל200 אלף - מה הקשר? אם אתה נוסע הרבה אז החיסכון יכול להוות סכום משמעותי.

מחר אקפוץ ליבואן נראה מי, מה, מו ונראה מה קורה. בכל אופן, צריך משהו מאוד משמעותי כדי שאני אעשה את הצעד הזה. אם פתאום אקלוט שייצא לי חיסכון של 1000 ש"ח לדוגמא בחודש או משהו כזה. והיות ואני מניח שזה לא כל כך ריאלי, אני לא חושב שזה יקרה. בגלל זה שאלתי אם צריכת הדלק (שזה הפקטור פה כעיקרון) באמת קרובה לפרסומים או שזה בולשיט. לקבל 3 ק"מ יותר לליטר לא יעזור בכלום.

פורסם
יש לך 200 אלף שקל לרכב ואתה מתלבט בין רכב שנוסע 1:14 ובין רכב שנוסע 1:18?!

אם כך, למה בכלל מייצרים דגמי אאודי מרצדס ו BMW דיזל, שעולים 600 אלף ש"ח ומעלה?

אם יש כסף, אז כבר קונים בנזין V8, לא?

אז כנראה שלא, יש ביקוש (בחו"ל בעיקר) לדגמים האלו, כלומר גם מי שקונה רכב יוקרה רוצה שהוא יהיה חסכוני. לא חסר לקוחות כאלה, דגמי דיזל מהווים חלק לא קטן של מכירות גם אצל מותגי יוקרה.

• תוכן חדש...