Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם עם מאיץ, אתה תמיד מחמם מים שאתה לא צורך. בזמן השימוש נכנסים לדוד מים קרים ומתערבבים עם המים החמים שבדוד. ככה שגם מדוד של 60 ליטר שחומם לטמפרטורה מסויימת אי אפשר לקבל 60 ליטר מים חמים בטמפרטורה הנ"ל.

:turn-l:
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יובל הרעיון שלך יפה, אבל שגוי.

המים הקרים בכניסה לדוד נתקלים בכיפה המותקנת שם, שמונעת מהם לטוס לחלקו העליון של הדוד ולגרום ערבוב עם המים שכבר חמים, לכן הם מעיין מצטברים בתחתית הדוד, ודוחפים את כל המים שמעליהם החוצה (מקווה שהתיאור הזה ברור).

הערבוב הקיים הוא נטו תרמי, כלומר החום שמתפשט מהמים החמים שבחלקו העליון של הדוד, אל הקרים שבתחתיתו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הכיפה שאתה מתאר רק מאיטה את הערבוב. בזמן שיש זרימת מים אל הדוד וממנו, יש ערבוב (וכמובן הולכת חום בין המים החמים לקרים). זה עדיין לא משנה את העובדה שלא ניתן להשתמש בכל המיים שחיממנו. חלקם יתערבב עם מים קרים (או ימסור להם את החום, תוצאה זהה).

פורסם

יש עוד נקודת חולשה בדוד - צינור הוצאת המים החמים בדוד מצוי יוצא מקרקעית הדוד, מה שאומר שהוא מוקף בחלקו התחתון במים קרים. כך כשאתה מושך מים חמים יש החלפת חום עם המים הקרים שבתחתית הדוד.

פתרון חלקי הוא השחלת צינור פלסטי מתאים לתוך צינור היציאה של המים החמים בדוד (מצריך פירוק אביזר חיבור מצינור היציאה מהדוד). זה מוסיף משהו להתנגדות למעבר חום אבל לא ממש יעיל. בכל זאת זה שיפור קל.

פורסם

רעיון יפה!

אפשר היה לארגן צינור יציאה למים החמים בחלק העליון של הדוד (כמו החיבור העליון לקולט השמש).

ובכלל, לא היה עדיף למקם את גוף החימום החשמלי בחלק העליון של הדוד במקום בחלק התחתון + שרוול?

פורסם

אם גוף החימום היה נמצא בחלק העליון, אי אפשר היה לחמם את כל הדוד אלא רק את חלקו העליון. הולכת החום לחלק התחתון לא הייתה מובילה לחימום של כל מסת המים בזמן סביר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לפני שבועיים בעל הדירה התקין לי דוד חדש, כי התלוננתי שאין מים חמים מספיק.

למרות זאת גם בדוד החדש אני מרגיש שהמים לא מספיקים. אני מדליק לשעתיים ועדיין שלושה אנשים ותינוק והמים נגמרים מהר, עוד לפני שכולם התקלחו.

איך אני יכול לדעת אם בדוד יש מאיץ וכיפה? יכול להיות שאין? למה אני מדליק לכ"כ הרבה זמן והמים נגמרים מהר?

פורסם

תפוקת המים הקרים תלויה גם בדוד, אבל תלויה הרבה באורך המקלחות של כל אדם ועוצמת הזרם בצנרת (כולל אביזרי הקצה, שחלקם מאטים את כמות המים הזורמת דרכם פר דקה, וחלקם מאפשרים כמות נדיבה יותר).

לחילופין, המים עכשיו בצנרת מ-א-ו-ד קרים, וכן - טיבעי שיקח לדוד יותר זמן לחמם. טיבעי שגם המים יגמרו יותר מהר, כי המים הקרים שנכנסים לדוד מצליחים דיי מהר להוריד את הטמפ' הממוצעת בדוד לטווח קריר יחסית.

יש כל מיני פטנטים של "מיני" דוודים שמתקינים בסמוך לדוד ומטרתם לחמם כמות קטנה של מים, ומהר.

אני לא מכיר אנשים שהתנסו במוצר, אבל יש דברים שנראים מעניינים.

http://www.tashtiot.co.il/2013/03/11/%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%98%D7%99%D7%AA-102/

היה לפני כמה שנים עוד פטנט שמכרו וממש דומה לזה (נתקלתי בזה לא מזמן אצל לקוחות בדירה בהוד השרון, שאין בה מערכת סולארית, והם עובדים עם זה כבר שנים ובהצלחה רבה). ממש דוד קטן, פיצפון, שמורכב ביציאה (נדמה לי) מהדוד, והוא מחמם כמות מאוד קטנה של מים - אבל ממש מהר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אטמור 5KW לא מספיק חזק.

אם כבר 7.5( שאין לי ניסיון איתו).

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

יש. כשהדוד שוכב החום מהשכבות החמות העליונות זולג ביתר קלות לשכבות התחתונות בגלל הבדלי גובה קטנים ושטח פנים גדול.

בדוד שוכב, ככל שרוצים לנצל ולהתקין באופן מתוחכם יש כללים פשוטים מאד עליהם יש להקפיד:

1 - שצינור הכניסה של המים הקרים יהיה בנקודה הנמוכה ביותר ושצינור יציאת החמים יהיה בנקודה הגבוהה ביותר - אפשר לשפר גם בדוד קיים ללא פתיחה ע"י גלגול שלו עד להגעה למצב הרצוי.

2 - לכופף בעדינות את גוף החימום כלפי מעלה כך שיחמם יותר את המים בחלקו העליון של הדוד. לא להגיע לכיפוף של 90 מעלות אלא בקשת מתונה. עדיין תקבל חימום בשכבות הנמוכות אבל עם 'דגש' על חימום העליונות מהן יוצאים המים. זה כמובן מחייב לפרק החוצה את גוף החימום או את כל הפלנג' אבל זה דווקא יתרון כי באותה הזדמנות ניתן לנקות מחול ואבנית.

פורסם (נערך)

מה שכתב איציק קצת מעלי נכון, אבל הכי פשוט זה להתקין דוד נורמלי ולתחזק אותו. מה שאכתוב רע מאד למתקיני הדוודים אבל טוב מאד לבעליהם.

אני רק רוצה לסייג ולומר שכמות האבנית במים ואולי גם הרכבה המדויק משפיעים על צבירת המישקעים בדוד אבל העיקר הוא טמפרטורת המים.

אצלי דוד שמש של 200 ליטר חי כבר 22 שנים, ומים למיקלחת חמה מאד נוצרים ב-20 דקות בדיוק גבוה. אחד משלושת הקולטים הוא באותו גיל ואת 2 האחרים החלפתי כי חדרו מים דרך אטמים של הזכוכית וגרמו לריקבון של פח החיפוי הפנימי. אין הבדל בולט בטמפרטורת המים שמייצר הקולט העתיק, ומדדתי זאת הרבה פעמים בעזרת מד טמפרטורה עם מצביע לייזר.

הסוד הוא בשימוש נכון, במעט תחזוקה ושימוש בהגנה קטודית, מאיץ וגוף חימום של 2.5 קילווואט מייצרן איכותי.

כל 3 שנים הקולטים עוברים שטיפה הפוכה, הפלנג' נפתח והג'יפה מוסרת, גוף החימום עובר ניקוי ידני ואם עדיין ישנה אלקטרודת מגנזיום הפלנג' נסגר מחדש, אחרת מרתכים לפלנג' אלקטרודה חדשה. פעמים אחדות בשנה הקולטים נשטפים חיצונית - יש הכנה של ברז וצינור מים מתאים ומברשת עם ידית ארוכה.

בתחתית הקולטים נקדחו חורים אחדים (חכמה עליה חשבתי לאחר הנזק שנגרם לשני הקולטים שהוחלפו) וכך גם אם האטמים של הזכוכית פגומים אין הצטברות של מים בתוך גוף הקולטים. אין מים עומדים אז כמעט אין חלודה. קדחי ניקוז יצרתי גם בברזלי הזוית הנושאים את החלק התחתון של הקולטים, אז גם שם הכל יחסית יבש או מתייבש בקלות.

תמיד הדוד מופעל דרך טיימר (לא דרך שעון שבת). גם בשיא החורף (השבוע) 30 דקות של חימום הספיקו ל-2 מקלחות בזו אחר זו (כמובן במצב זה הפסדי החום על חימום הצנרת מינימליים). יתרון חשוב של הטיימר הוא בכך שהטמפרטורה המכסימלית של המים לא גבוהה ולכן הקורוזיה בתוך הדוד (בגלל הפוטנציאל האלקטרו כימי) נמוכה מאד יחסית. זה ברור מעצם העובדה שכל אלקטרודת ההגנה ממגנזיום מחזיקה מעמד 12 שנים ויותר. זה גם אומר שציפוי האמייל במצב מעולה. קל לראות זאת גם ויזואלית כשנעזרים בפנס לבדיקת פנים הדוד כשהפלנג' פתוח. צנרת המים החמים של הדוד מכוסה בשרוול בידוד והדוד עצמו קשור למתקן הנשיאה שלו.

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

יוסי, אשמח אם תתאר לי איך אתה מבצע שטיפה הפוכה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...