Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלום8)

אני גר בדירה שכורה עם דוד חשמלי בלבד,עם קיבולת של 60 ליטר.

וכאשר אני מפעיל אותו למשך כ 50 דקות, המקלחת מספיקה גג ל 4 דקות.

ומיותר לציין שאני לא מרוצה מזה. בעל הדירה החליף את התרמוסטט ליותר קצר, במחשבה שאולי זה יעזור.

הוצע לי על ידי חבר, אטמור כפתרון יעיל וחסכוני בחשמל, לעמות הדוד החשמלי אם זה המקרה?.

אין לי אפשרות לחימום על גז לצערי,פתרונות אחרים יתקבלו בברכה.

מה היא תצורכת החשמל של אטמור?

אם הוא מחמם את המים בצורה טובה אשר תספיק למקלחת איכותית?

http://www.atmor.co.il/pd40_Super-77kw-%D7%9C%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%97%D7%AA.aspx

תודה רבה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משהו לא תקין בדוד. יתכן שגוף החימום מלא אבנית וגורם לטרמוסטט להתנתק טרם הזמן. דוד 60 ליטר המופעל ל-50 דקות צריך להספיק להרבה יותר מ-5 דקות. לפני מעבר לשיטת חימום אחרת כדאי לנקות / להחליף פלאנג'.

:turn-l:
פורסם

אנחנו עכשיו קנינו אטמור למקלחת,אחלה דבר!

יש 3 דרגות חימום,אם אתה לא מתקלח עם זרם מטורף הוא יהיה בסדר גמור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אטמור טוב זה 5kW = 5000 ואט שזה די הרבה, אבל הוא פועל הרבה פחות מאשר דוד שמש, רק בזמן שאתה מתקלח. והיתרון הוא שיש מים מייד, בלי לחכות.

אני מחסידי האטמור אבל מאז שיש לי ילדים וממילא צורכים דוד שלם אז אני משתמש קצת יותר בדוד חשמל לתגבור השמש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אטמור זה פתרון יעיל וחסכוני בחשמל. הבעיה שזה שהוא חד פאזי חלש מידי, וזה שהוא תלת פאזי דורש מערכת חשמל מתאימה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אטמור 5.5KWH יעשה את העבודה, הכל שאלה של: מה גודל החיבור שיש לדירה שלך ?

25A - אתה על הקשקש ובגדול זה לא מספיק.

40A - זה מה שאתה צריך, ואם יש לך, זה מעולה.

בנוגע לדוד הקיים שלך:

זה דוד שוכב או עומד ? בן כמה הוא ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סיכוי טוב שנוצר חור בצינור הפנימי של הדוד,

ואז מים קרים מתערבבים עם החמים, ודי מהר

אין יותר מים חמים בדוד. יש בודדים שיסכימו

לתקן כזה דבר, וגם זה יחזיק שנה שנתיים.

הפתרון הוא החלפת דוד, או אטמור.

פורסם
אטמור 5.5KWH יעשה את העבודה, הכל שאלה של: מה גודל החיבור שיש לדירה שלך ? 25A - אתה על הקשקש ובגדול זה לא מספיק. 40A - זה מה שאתה צריך, ואם יש לך, זה מעולה. בנוגע לדוד הקיים שלך: זה דוד שוכב או עומד ? בן כמה הוא ? איציק
דוד עומד לטענת בעל הדירה דיי חדש אבל על הדוד כתוב תאריך יצור של 2006 בעניין האטמור אין לי מושג בנוגע למערכת החשמל ובעניין היעלות הדעות חלוקות יש לך נסיון אישי?
פורסם

יש לי ניסיון אישי טוב עם אטמור 5.5KWH שהתקנתי אצלי בדירה לפני כ-7 חודשים במטרה לתת מענה מיידי למקלחת כאשר נגמרים המים.

הדוד שלך, 60 ליטר, אמור לספק לך כמות מים מספקת ליותר מ-4 דקות מקלחת, לכן הייתי ממליץ בשלב ראשון לפתוח את הפלאנג' ולנקות היטב את האבנית מהמאיץ חום (לרוב, כאשר כבר פותחים את הפלאנג' גם מחליפים אותו "על הדרך" כי זה חלק זול יחסית, בערך 100 שח עם הגוף חימום).

זה אמור לפתור את הבעיה בהנחה והדוד תקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתם עושים לי חשק לחבר את האטמור בדירה שלי ולראות אם הוא יותר טוב מהדוד.

[קופץ לטמבור לקנות צינור מים]

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מוצא חן בעיני האטמור אבל אני תוהה לגבי החסכון שלו בחשמל.

יש לי דוד חשמל 60 ליטר בן 10 שנים שאני מניח שיומו יגיע בקרוב. הדוד מעולם לא עבר ניקוי, החלפת טרמוסטט או גוף חימום, סחטיין על כרומגן.

על אף כל האמור הפעלתו למשך כ 30 דקות ביום קיץ ו 45 דקות בחורף מספקת את צורכי המים החמים של הבית, כלומר אם נאמין למדבקה שעל הדוד שאומרת שההספק הוא 2.3 קוט"ש הרי שהפעלה של הדוד ביום חורף צורכת בערך 2 קוט"ש.

האטמור לעומתו פועל בהספק הרבה יותר גבוה אם כי לזמן קצוב (ואגב, הלוח חשמל הוא חד פאזי, יש בכלל אפשרות לאטמור דירתי כמו ה 905 המפורסם באתרם?).

בהנחה שברז המים החמים פתוח בכל יום למשך כרבע שעה עד עשרים דקות, האם יתקבל חסכון כלשהו?

האם אטמור יכול להחליף לחלוטין דוד חשמל? אפשר לסמוך על האמינות והבטיחות שלו? יש לו רקורד בעייתי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אטמור בהגדרה יחסוך חשמל מול כל דוד חשמלי שכן הוא מחמם רק את המיים החמים שצורכים לעומת דוד חשמל שמחמם המון מים חמים שלא צורכים.

לעומת זאת לאטמור יש את החסרונות והמגבלות שלו (תשתית, יכולת חימום בזרם מים גבוה, וכו').

הפתרון האידאלי בעיניי, שחבל שלא היה קיים כשבניתי את ביתי, הוא אטמור דירתי. גם הוא מחמם רק את המים שצורכים, אבל הוא מותקן במיקום מרכזי, מוסתר ובטיחותי (בלי חשמל בחדר האמבטיה) יכול להיות בצמוד לדוד שמש, ומחמם (רק אם צריך) את המים לכל הדירה ולכל זרם מים (12-15 קילוואט תלת פאזי).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

הפעלת דוד לא דורשת חימום של כל המים כדי שיהיו לך מים חמים.

בדוד שמותקן אצלי יש גוף חימום עם מאיץ, שזה בעצם צינור שמכסה את רוב גוף החימום, ומאלץ את המים שחוממו בצינור, לעלות לתקרת הדוד.

כך נוצר מצב שבו בחלק העליון של הדוד יש מים חמים ובתחתון מים קרים.

המים שמוזרמים למקלחת מגיעים מהשליש העליון של הדוד ולכן מספיק לחמם רק שליש ממנו לקבלת מים שיספיקו למקלחת אחת או שתיים.

בדוד אצלי, הגוף הקודם כבר התמלא אבנית ובקושי חימם את המים.

לאחר שהחלפתי אותו, המים מתחממים תוך רבע שעה, ומדובר בדוד של 120 ליטר.

ממליץ לך בתור התחלה להחליף את גוף החימום לגוף חדש עם מאיץ.

• תוכן חדש...