Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

אני אתלבש על הפוסט ואשאל:

לפני שנה החלפתי דוד, קולטים, למעשה הכל.חלפה לה שנה, עכשיו כשאני מדליק את הדוד, הפקק בארון חשמל קופץ לאחר 15 דקות.

המים מתחמים בהתאם לזמן שהדוד דולק, ז"א שאין מים חמים ואם יש אז לא מספיקים להרבה זמן.

יש למישהו השערות? אני אחדד שוב את הבעיה, אני מדליק את הדוד, קופץ הפקק בארון חשמל של הדוד בלבד ולא של כל הבית

תודה

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם
יוסי, נשמע שאתה עובד מאוד קשה בשביל לתחזק את הדוד שלך, משהוא שלא כל אחד יכול לעשות

הדוד ממוקם במרפסת גג שטוחה ומרוצפת עם כניסה נוחה מתוך הבית. בצמוד אליו יש נקודת מים עם חיבור מהיר לצינור. לשטוף את הקולטים (פעולה המבוצעת פעמים אחדות בשנה) לא יותר קשה מלהשקות 2 אדניות.

טיפול של שטיפה הפוכה ובפתיחת הפלנג' לניקוי מבוצע באביב כשנעים בחוץ, ואני מקפיד לבצעו לפני שהמים בדוד חמים מדי.

תמיד ניתן לייצר נקודת מים לחיבור צינור בעזרת צינור המים המזין את הדוד.

פורסם
יוסי, אשמח אם תתאר לי איך אתה מבצע שטיפה הפוכה.

אני מבצע זאת לא שונה מכל אחד אחר.

הרעיון הבסיסי הוא לדחוף מחוץ לקולטים משקעים שלא התגבשו וחלודה רופפת.

1 - מנתקים זמנית את הזנת המים לדוד.

2 - פותחים פקק בתחתית הקולט (הפקק האוטם את הצינור האופקי התחתון)

3 - מנתקים מהקולט או מהדוד עצמו את צינור הפלסטיק המזין מים מהדוד לתחתית הקולט. חשוב לאטום את חיבור המים שבדוד. אם ניתקת מהקולט עצמו ניתן לקפל את הצינור כדי לחסום אותו. אם ניתקת מהדוד עצמו אז או שתתקין זמנית חתיכת צינור מקופלת או שתסתום עם היד. תרטב קצת וזה לא נורא.

4 - מחברים זמנית מחדש את הזנת המים לדוד. מה שקורה הוא שהצינור המתחבר באמצע הדוד מחדיר כעת מים לחלק העליון של הקולט והמים יוצאים דרך הפקק שפורק בתחתית הקולט. זה שוטף החוצה משקעים וחלודה.

5 - סוגרים את הזנת המים לדוד, מחברים את הפקק ואת הצינור שנותק ומחדשים את הזנת המים.

הקושי הצפוי היחידי בתהליך הוא פתיחת הפקק בתחתית הקולט. ניתן להשתמש במפתח צינורות איכותי וגדול יחסית אבל אם הפקק תקוע ניתן לחממו עם מבער או לדפוק עליו עם 2 פטישים בו זמנית משני צדדיו כדי לפורר היצמדויות. תמיד בסוף הוא נפתח. אם מהסתכלות עליו הוא נראה חלוד לגמרי כדאי להכין פקק אחר כדי לא להיתקע.

פורסם
אני מדליק את הדוד, קופץ הפקק בארון חשמל של הדוד בלבד ולא של כל הבית.

פקק קופץ בגלל עומס יתר כלומר צריכת זרם מופרזת או החורגת מיכולת הפקק. שים לב שבפקק יש 2 מעגלי הגנה, קפיצה מהירה בזרם יתר גבוה או קפיצה לאחר זמן בזרם יתר יחסית נמוך.

יתכן שהפקק קצת עייף וגוף החימום שהותקן בדוד קצת חזק יותר מזה שפעל קודם.

1 - הייתי מתחיל מהחלפת הפקק או מהצלבתו עם פקק דומה אחר מארון החשמל. אולי יש חיבור רופף של חוט לפקק התורם לחימום הפקק.

2 - אם זה לא עזר בדוק מה עובי החוטים המזינים את הדוד. אם הם של 2.5 ממ"ר (קוואדרט) אז אפשר בקלות להתקין לדוד פקק של 16 אמפר ואולי הבעיה תעלם.

3 - בדוק את המפסק של הדוד. לעיתים יש תופעות מוזרות של מבודד פלסטי שהופך למוליך והייתי מחפש סימני חימום או חריכה במפסק או בחוטים המתחברים אליו.

4 - אחרת תצטרך כנראה להחליף את גוף החימום בדוד.

פורסם
אני מבצע זאת לא שונה מכל אחד אחר.

הרעיון הבסיסי הוא לדחוף מחוץ לקולטים משקעים שלא התגבשו וחלודה רופפת.

1 - מנתקים זמנית את הזנת המים לדוד.

2 - פותחים פקק בתחתית הקולט (הפקק האוטם את הצינור האופקי התחתון)

3 - מנתקים מהקולט או מהדוד עצמו את צינור הפלסטיק המזין מים מהדוד לתחתית הקולט. חשוב לאטום את חיבור המים שבדוד. אם ניתקת מהקולט עצמו ניתן לקפל את הצינור כדי לחסום אותו. אם ניתקת מהדוד עצמו אז או שתתקין זמנית חתיכת צינור מקופלת או שתסתום עם היד. תרטב קצת וזה לא נורא.

4 - מחברים זמנית מחדש את הזנת המים לדוד. מה שקורה הוא שהצינור המתחבר באמצע הדוד מחדיר כעת מים לחלק העליון של הקולט והמים יוצאים דרך הפקק שפורק בתחתית הקולט. זה שוטף החוצה משקעים וחלודה.

5 - סוגרים את הזנת המים לדוד, מחברים את הפקק ואת הצינור שנותק ומחדשים את הזנת המים.

הקושי הצפוי היחידי בתהליך הוא פתיחת הפקק בתחתית הקולט. ניתן להשתמש במפתח צינורות איכותי וגדול יחסית אבל אם הפקק תקוע ניתן לחממו עם מבער או לדפוק עליו עם 2 פטישים בו זמנית משני צדדיו כדי לפורר היצמדויות. תמיד בסוף הוא נפתח. אם מהסתכלות עליו הוא נראה חלוד לגמרי כדאי להכין פקק אחר כדי לא להיתקע.

אצלי בקולט יש 2 ברזים ביציאות שבהם אין צינור(בחלקו העליון ובחלקו התחתון של הקולט).

ניתקתי את המים

ופתחתי את הברז התחתון, נתתי למים לזרום.

ואז סגרתי את הברז התחתון, ופתחתי את הצינור העליון של הקולט(בחלקו העליון של הקולט). ונתתי למים לזרום.

האם הפעולה שלי ניקתה משהו?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...