Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שיש לך קורוזיה , על קטבי המצבר , לפני שאתה מחליף את המצבר ,תנקה את הקורוזיה משני הקטבים , ותבדוק את המצבר שוב.

כמובן אחרי שטענת אותו .

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני רואה שיש לך קורוזיה , על קטבי המצבר , לפני שאתה מחליף את המצבר ,תנקה את הקורוזיה משני הקטבים , ותבדוק את המצבר שוב.

כמובן אחרי שטענת אותו .

אין שום קורוזיה על קטבי המצבר או נעלי כבל אלא אבק/לכלוך. ברכבי קונצרן VAG החל משנת 1998 שבהם מותקן מצבר מקורי או שווה ערך למקורי קרי מצבר ללא טיפול לעולם לא תופיעה קורוזיה כול עוד המצבר לא נזל בתוך תא המנוע או מתח הטעינה היה גבוה מהדרוש כתוצאה מאלטרנטור תקול.

תמיד רצוי לנקות ולבדוק את קטבי המצבר ואת נעלי הכבל לאחר פירוק/הרכבה של מצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אז יכול להיות שהמצבר תקין ורק צריך לנקות את המגעים מקורוזיה?

לא ראיתי את התגובה שלך מארק.

אם כך אני צריך המלצה למקום שמוכר את המצבר הזה (כמה שיותר קרוב למרכז) ובמחיר טוב.

שוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי MeTaLhAmMeR
פורסם

אין שום קורוזייה לפי התמונה.

לפי דעתי זה לא מצבר מקורי, אלא הוא הוחלף כבר(אולי לפני המסירה בסוכנות).

כדי להיות בטוח נסה להניע עם כבלים, נשמע מעט מוזר שיש סטרטר מלא והאוטו לא מניע.

פורסם (נערך)
אז יכול להיות שהמצבר תקין ורק צריך לנקות את המגעים מקורוזיה?

לא ראיתי את התגובה שלך מארק.

אם כך אני צריך המלצה למקום שמוכר את המצבר הזה (כמה שיותר קרוב למרכז) ובמחיר טוב.

שוב תודה!

המצבר שמותקן ברכבך כנראה הוחלף במסגרת האחריות.

מקום מומלץ להחלפת המצבר הוא מוסך רון שהינו חבר הפורום והוא מחזיק מצברים תוצרת בוש וגם וורטא. אני ממליץ על מצבר וורטא כחול או בוש עם שנתיים אחריות שעולים יותר ממצבר מותג של וורטא עם אחריות לשנה בלבד.

במוסך הייבואן מתקינים בדרך כלל מצברים תוצרת שנפ וכמובן יקרעו לך את הצורה במחיר.

באותה הזדמנות תבקש מרון שיבצע בדיקה לפני החלפת המצבר (במידה ונדרש) וגם יחבר מצבר גיבוי בזמן ההחלפה בכדי שלא תאבד הגדרות מסויימות כמו השעה בשעון.

לחברי הפורום יש הנחה !

03-5373204

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

רון הוא מוסך הבית מבחינתי ואני בודק קודם אצלו, אבל היום כשהתקשרתי המזכירה אמרה שיש להם רק של חברת סטארט/סטאר או משהו כזה, של וורטא/בוש חסר.

יש עוד מקום מומלץ ששווה לבדוק אצלו?

עריכה אחרונה על ידי MeTaLhAmMeR
פורסם

אלה מצברי מותג של וורטא עם אחריות לשנה.

בקש לדבר עם רון בעצמו והוא יארגן לך למחר מצבר בוש או וורטא כחול או שהפקידה לא יודעת מה יש במחסן.

אפשרות נוספת מוסך זיסו אשר הינו חבר הפורום וגם מאוד מומלץ ונמצא 10 דקות נסיעה מרון. אינני יודע איזה מצברים הוא מחזיק במלאי.

http://www.ziso-service.co.il/

אפשרות נוספת ציטוט מאשכול אחר.

"

עידכון קצר. המצבר הוחלף היום במצבר חדש של וורטא Varta Blue 74Ah ב"איציק מצברים" בעלות של 680 ש"ח, המחיר כלל גם את המשלוח ופו"ה. לשימחתי המתקין התגלה כבחור מקצועי, בוצע גיבוי בזמן ההחלפה ושלושת המצברים נבדקו לאחר ההחלפה ע"י מכשיר עומס מכנראה תוצרת ביתית (כנראה מכיל רק קונטקטור

והמון נגדי עומס להספק גבוה)."

פורסם

יצרתי קשר כרגע עם אתר שנקרא matzberim4u והבחור שדיברתי איתו (שיכול להביא לי את המצבר להיום) והוא המליץ לי על מצבר של חברת טיטניום (שלטענתו הוא מצבר שמגיע במרצדס, פורד ועוד חברות) שמגיע עם שלוש שנים אחריות בניגוד לוורטא שמגיע עם 20 חודשי אחריות ובוש שמגיע עם 24 חודשי אחריות.

מה אתם אומרים?

פורסם
המצבר שמותקן ברכבך כנראה הוחלף במסגרת האחריות.

...

...

במוסך הייבואן מתקינים בדרך כלל מצברים תוצרת שנפ וכמובן יקרעו לך את הצורה במחיר.

רגע, אם הבנתי נכון, כשמחליפים במוסך היבואן באחריות הם דוחפים לך שנפ, אבל לפותח השרשור יש וורטא, אז זה אולי לא הוחלף באחריות.

פורסם

קודם כל המצבר המקורי אצלי בפאביה החזיק 5 שנים (וורטה), והוחלף כי הוא התחיל לזייף בהתנעות בבוקר (הסטארטר היה עייף מאוד ונתקע באמצע הסיבוב שלו וממשיך אח"כ, כמו כן התצוגה בלוח שעונים היתה נעלמת וחוזרת) - כך שייתכן שהמצבר של פותח השרשור הוא המקורי.

אצלי הוחלף במוסך רון למצבר "בוש" עם אחריות לשנתיים וגם קיבלתי הנחה.

בכל אופן, אם יש סטארטר בריא, כלומר לא עייף, ופשוט אין הצתה יכול להיות שהבעיה בכלל לא מהמצבר.

לגבי עמעום אורות בסיבוב ההגה - תקין.

פורסם (נערך)
רגע, אם הבנתי נכון, כשמחליפים במוסך היבואן באחריות הם דוחפים לך שנפ, אבל לפותח השרשור יש וורטא, אז זה אולי לא הוחלף באחריות.

אני לא מכיר את המדיניות של צ'מפיון בעניין החלפת מצברים במסגרת האחריות אבל נתקלתי במספר מקרים שבהם הוחלף המצבר למצבר תוצרת וורטא.

1. בתמונה שצירף פותח האשכול קיימת מדבקה בשפה העברית אשר הודבקה בארץ או על-ידי המחסן המרכזי או משווק המצברים בארץ.

2. מצבר מקורי של ייצרן הרכב מגיע עם עינית הקסם לבדיקת מצב הטעינה או מפלס האלקטרוליט מה שלא קיים במצבר של פותח האשכול.

אי לכך ובהתאם לזאת הסקתי שהמצבר כבר הוחלף בעבר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

ערב טוב, למיטב זיכרוני ( אם תרצה תתקשר בבוקר וייבדקו לך בדיוק ) מצבר מקורי של צמפיון עם שנתיים אחריות נמכר במחיר של בערך 650 לפני מעמ, זה מצבר בצבע שחור והוא במקום של חברת וורטא, הוא מגיע עם הרכבים החדשים של קבוצת צמפיון, בהצלחה...

פורסם

"מצבר מקורי של צמפיון עם שנתיים אחריות נמכר במחיר של בערך 650 לפני מעמ, זה מצבר בצבע שחור והוא במקור של חברת וורטא, הוא מגיע עם הרכבים החדשים של קבוצת צמפיון"

זה מצבר שצמפיון מביאים מגרמניה ויש עליו שנתיים אחריות כמו על כל החלקים של היבואן, המצברים של וורטא שמשווקים בחנויות מגיעים דרך יבואן שנקרא טלרון ולרוב הם בצבע כחול עם 20 חודשי אחריות.

דרך אגב אתמול החלפנו לאודי A6 שנת 2006 מצבר שעדיין מקורי מהחברה והתאריך שהיה רשום עליו הוא 40/2005, כך שהמצברים האלו ידועים בתור מצברים שמחזיקים זמן רב יותר ממצברים אחרים.

לילה טוב

פורסם

תודה על ההבהרה.

לבסוף לקחתי מצבר של בוש (מאותו אתר, הגיעו אלי תוך פחות משעתיים!)

ובחרתי להתקין בעצמי את המצבר, אבל הבעיה היא שהמכסה העליון שמעל המצבר לא נסגר, הקליפסים לא מגיעים לסגר כי המצבר החדש גבוה בס״מ אחד או שניים מהקודם.

יש מה לעשות או להשאיר את זה ככה?

זה ניראה קצת לא אסתטי.

אגב, הרכב מניע עכשיו אבל מופיעה הודעה: ESP Error. תכף אעשה נסיעה קצרה וניראה אם זה יסתדר.

• תוכן חדש...