Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין לי קליטת WIFI או: למה איסכורית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנטנות פנימיות לא אומרות דבר וחצי על טיב הקליטה/מהירות חיבור.

דווקא תתפלא שנקודות גישה הכי טובות שיש הם משום מה עם אנטנות פנימיות. (ע׳ע רקאס/ארובה/יוניפי)

הכל קשור באיך מערכת האנטנות עובדת שזה תחום נרחב מאוד בwifi (כמות אנטנות/סוג/חומרה/דריבר)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אנטנות פנימיות לא אומרות דבר וחצי על טיב הקליטה/מהירות חיבור.

זה משפט שהוא בבסיסו שגוי. עם זאת, זה נכון שאנטנה omnidirectional יכולה לתת ביצועים טובים גם כשהיא קטנה ופנימית. כשרוצים לפזר אות זה סבבה. אבל כשרוצים ליצור פיתרון נל"נ במטרה להימנע מכבילה, זאת בעיה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

כנראה שפספסתם את הפואנטה בבעיה שלי. אני יסביר שוב.

הראוטר הקיים בהחלט מסוגל לספק שידור איכותי לרפיטר אצלי. הבעיה היא שבין המבנים יש קיר איסכורית, שמבודדת את האות (או מה שזה לא יהיה).

לכן חיפשתי אנטנה או משהו דומה שאתקין על האיסקורית מבחוץ ותהיה מחוברת לראוטר.

לכן אני מניח שמה שהצעתם- כל עוד מדובר במכשיר פנימי שלא יכול להיות מותקן חשוף על האיסקורית- לא יעזור.

פורסם (נערך)

לא פספסתי כלום. התקנתי מספיק פתרונות אלחוטיים בשביל להכיר מצבים שונים ומשונים של חוסר קליטה. חלקם מצחיקים אגב.

אם היה לי אצלי בבית מצב דומה למה שאתה מתאר, כך הייתי פותר זאת במינימום כסף:

לוקחים נקודת גישה זולה כזאת עם אנטנה בחיבור RP SMA ומחברים אותה עם כבל אתרנט לנתב. למה צריך אותה? כי לנתב הזה שהוא גם מודם (ולכן נחוץ) יש אנטנות פנימיות ואי אפשר להוציא ממנו אנטנה החוצה.

עכשיו כשיש נקודת גישה שמחלקת את הרשת מהנתב המקורי, מגדירים אותה בממשק ניהול, מחברים לה אנטנה כזאת שאותה מוצאים החוצה, ומפנים לכיוון המבנה קשה הקליטה.

הייתי בוחר בדגמים האלה לעצמי כי לפי אתר היצרן הם תומכים בתקן G ו N האלחוטי, למרות שבאתר KSP שמשווקת, רשום רק תקן B ו G. אולי זה שריד מימים עברו. בכל מקרה, אלה נקודת גישה ואנטנה 2.4 ג'יגה ולא 5 גיגה הרץ, אבל גם אם הייתי יכול לקלוט רק בתקן G, הייתי מעדיף את זה על לקלוט בקושי בN.

בגדול, זה הפיתרון הנכון מלכתחילה מבחינתי, ואמור לייתר גם את הרפיטר. אבל, אם ממשיכים להשתמש בו צריך לוודא שהוא בעצמו קולט את האות מהאנטנה החדשה, ולא ממשיך לנסות להגביר את הנתב המקורי.

כל המכשירים האלה אמורים להיות נגישים דרך טלנט או בממשק ניהול דרך הדפדפן. יש להם גם מדריכים.

אלה מכשירים ביתיים, שאמורים להיות פשוטים לשימוש והגדרה, ולדעתי האישית הם אכן כאלה. במקרה של הרפיטר של בזק, הייתי בודק שהם לא "נעלו אותי בחוץ" כדי להגביל שימוש שלו לנתב שלהם בלבד או משהו כזה.

אין לראות באמור להעיל המלצה לשום פעולה, כל דבר שתעשה על אחריותך בלבד. אין לראות באמור שום המלצה בדבר טיבו התאמתו או אופן פעולתו של שום ציוד שהוזכר.

עריכה אחרונה על ידי Stone
פורסם

תודה רבה על העזרה.

האם המוצרים שצירפת בלינק הם ההמלצה הספציפית? היות ואני לא מבין בתחום אשמח אם תייעץ לי מה בדיוק לקנות.

פורסם

מעולם לא עבדתי עם ציוד בסכומים האלה אז להמליץ מנסיון על מוצר זול שקיים כרגע בשוק אני לא יכול (הזולים שעבדתי איתם כבר לא קיימים). אני כן יכול להגיד שאם הייתי נתקל במצב כמו שלך, כנראה הייתי קונה לעצמי את שני המכשירים שקישרתי מKSP. אני לא יודע מה רמת ההיכרות שלך עם תקשורת IP אז אין לי מושג אם הפרוייקט הזה ריאלי בשבילך. בוא נתחיל מזה שתתחבר לרפיטר שלך ותבדוק דרך ממשק הניהול אם אתה יכול לראות רשתות אחרות בסביבה.

מי בדר"כ מגדיר לך את ציוד הIP, תמיכה של בזק?

פורסם

אכן כן.

בנוגע לרפיטר- אפשר להתחבר איתו לכל רשת בטווח הקליטה.

פיתרון שחבר הציע- לקנות ראוטר עם אנטנה חיצונית, לקנות אנטנה וכבל נוספים ולהתקין אותה על הקיר החיצוני.

האם זה פיתרון עדיף על המוצרים שקישרת?

שוב תודה רבה

פורסם

כשאתה אומר "לקנות ראוטר עם אנטנה חיצונית":

1) אם אתה מתכוון להחליף את הראוטר שיש לך עכשיו, התשובה היא לא. הסיבה - זה ראוטר משולב מודם, ולמיטב ידיעתי בזק לא מוכרים ראוטר מודם VDSL עם אנטנות מתנתקות בחיבור סטנדרטי, מה שיאפשר לחבר לו אנטנה חיצונית. אם אני טועה ויש דבר כזה, זה מעולה ויסגור לך גם את הפינה של התמיכה. בדוק עם בזק.

2) אם אתה מתכוון לראוטר נוסף שיתחבר לראוטר הקיים (ואז להשתמש בו רק כמודם), אז זה למעשה כמעט אותו פיתרון שאני הצעתי עם שינויים קלים. שלא מאוד משנים אז תרשה לי לא לפרט.

בכל מקרה, הדבר שיוצא מחוץ למבנה צריך להיות מתאים לעבודה בסביבת חוץ, כפי שהיצרן הגדיר (זה מה שהתרשמתי מהאנטנה שקישרתי). כל מכשיר אחר שיצא החוצה, יש סיכוי שיושמד.

אם אני מבין נכון, קיווית שזה יהיה סיפור שיסתכם בהוצאה של אנטנה החוצה, ואז כנראה היית יכול לעשות הכל בעצמך בלי להבין יותר מידי בIP. לצערך, הראוטר+מודם שיש לך עכשיו לא מאפשר את זה.

אני מקווה שיש לך תמונה טובה של מה דרוש. להערכתי תצטרך לפנות לאיש מקצוע. שאל את בזק איזה פיתרון הם מציעים לך. אם אין להם מענה, איש מחשבים שמכיר רשתות ביתיות יוכל אולי לעזור. וודא איתו שאתה מקבל מחיר בדיוק למה שאתה צריך, ושהוא משאיר תיעוד הגדרות סיסמאות וכו'.

פורסם

Dlink 6740 ו 6850 הינם vdsl מוצעים ע״י בזק ויש להם אנטנות בחיבור sma

פורסם

אתה בטוח? לי זה נראה כמו אנטנה בחיבור פלסטי לבן שלא ניתן לנתק.

פורסם (נערך)

כן,ב

6740 זה 100% כאלו

1283236308587_hz-cnmyalibaba-web2_47842.jpg

ב6850 מהדגמים שאני ראיתי זה גם SMA רק האנטנות מהסוג הגדול יותר אבל אותו חיבור.

2-1.jpg

בכל מקרה תמיד (אם זה לא מולחם, וגם אם כן אז זה גם ניתן למי שטוב בהלחמות) אפשר לפרק מראוטר ישן את המחבר UFL-SMA ולהרכיב איתו אנטנה חיצונית בראוטר שאין לו אנטנה בחיבור SMA או שהיא על המעגל המודפס

404599200_076.jpg

אנצל עוד רגע את נושא האנטנות החיצוניות, זה לא אומר שכל אנטנה חיצונית בכל גודל היא דווקא תשפר את השליטה, סביר להניח שכן אבל בלא הרבה כי גם הכבל מנחית את האות, הכיול של הכרטיס WIFI של הראוטר לא תמיד יתאים להתנגדות אחרת של אנטנה שונה מזו שמחוברת

הכי טוב שזה ממש עושה פלאים בנושא הWIFI זה לחבר מגבר שניזון מספק חיצוני בין הראוטר לבין האנטנה החיצונית

משהו כזה:

rfm-zjl-6g_lg.jpg

רק לוודא שהוא לתחום התדרים הרצוי

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

פורסם

הוא צריך אנטנה חיצונית בשביל להוציא אותה מחוץ למבנה.

פות"ש נראה שיש לםך פה ישועה. דבר עם בזק וודא את זה.

פורסם

אבדוק את זה מחר בחנות שלהם. תודה רבה לכולם!

פורסם

דבר אחרון שאתה צריך לברר (סורי):

במידה והמכשירים שהציע החבר מצויידים בשתי אנטנות, אתה צריך לבדוק האם שתי האנטנות משדרות וקולטות, או שאחת קולטת ואחת משדרת. בקושחה של נתבים שעבדתי איתם היה אפשר לבחור בין מצב Tx Rx או Tx+Rx משולב.

פורסם

אולי יש אפשרות לבטל כמו שרשמת אבל למצא נתב שאחת קליטה ואחת שידור בלבד בברירת מחדל או קבוע לא מאמין שקיים דבר כזה (ציפ WIFI בלי ANTENNA SELECTION)

• תוכן חדש...