Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

השבוע הגעתי לבית החניתי את הרכב לצורך העיניין והדיוק זוהי חנייה על המדרכה חצי חצי חוקית.

הסתכלתי במראה והבטתי לימין שלא שכחתי כלום הסתובבתי חזרה לשמאל פתחתי לאט את הדלת ו..... בום!

מישהו נכנס לי בדלת במהירות והעיף לעצמו את המראה. (הרכב שלו בן חודש)

ולשלי לא קרה נזק חוץ מסריטה

רציתי לדעת מי אשם במצב כזה ומה הכי כדאי לי לעשות?

ניסתי כבר ליישב את העיניין בתיקון הדדי אך הוא לא מעוניין ודורש סכום מטורף שאיני יכול לעמוד בו.

תודה!:-D:shock:

עריכה אחרונה על ידי dani peugeot

אופל קאדט 73' 1300 אוט'.......

אין יותר פיג'ו:-(

פורסם
אתה אשם. לפני שפותחים דלת, מסתכלים במראות.

+1 קח אחריות

פורסם

אתה אשם. אבל, יש נסיבות שבגינן לנהג השני יכול להיות אשם תורם. אני מכיר פסיקה עדכנית של 80% אשמה לפותח הדלת.

תראה אם משתלם לך ללכת למשפט בשביל זה. אולי תרצה פשוט להודות ושהוא יתבע את ביטוח צד ג' שלך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

פות"ש אשם לפי תקנה 80 לתקנות התעבורה:

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]פתיחת דלת וסגירתה

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

80. (א) לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך.

(ב) לא יפתח אדם את דלתו של רכב ולא יניח הנוהג בו לפתוח את דלתו, כל עוד הרכב נע.\

כמובן לכך יש להוסיף את העובדה שהוא חנה על המדרכה, מה שלא בהכרח מאפשר מעבר לרכב אחר כשהדלת של פות"ש פתוחה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה למשיבים!

אז מה כדאי לי לעשות עכשיו?

הוא לא מעוניין שאני יתקן לו אלא אם אני ישלם סכום גבוהה בהרבה מהשתתפות עצמית.

מה שחשבתי זה פשוט להשאיר את העבודה לחברות הביטוח ומה שיחליטו.

גם אם אצטרך לשלם סכום מסויים.

אופל קאדט 73' 1300 אוט'.......

אין יותר פיג'ו:-(

פורסם

לא מומחה בעניין, ולא מתיימר להיות אחד כזה.

לא הייתי מודה באשמה.

תן למר בחור מספר פוליסת ביטוח וזהו, יגבו ממך השתתפות עצמית ונגמר הסיפור מבחינתך.

SCANSPEAK

פורסם

מה ז"א הוא לא מעוניין שתתקן לו? אז על פי מה נראה לו שתביא לו סכום מסוים?

כצעד ראשוני הייתי מציע לו ללכת איתו למוסך לבחירתו לקבל הצעת מחיר, תאמר לו מראש "כדי לבדוק את הכדאיות שאני אשלם מול הפעלת הביטוח".

כל המאמץ מהסיבה הפשוטה שעלות השתתפות עצמית סדר גודל של 1300 שקל, הפסד היעדר תביעות ל-3 שנים קדימה תלוי בביטוח אבל נדמה לי מעל 1000 שקל, כלומר באותה נקודה כל דבר שפחות מהשתתפות עצמית + הפסד היעדר תביעות זה רווח שלך.

אם הוא מסרב ללכת איתך למוסך שהוא בוחר תדווח לביטוח שלך ותן לו לשבור את הראש איתם.

במקרה כזה שהביטוח שלך יתקן גם את הנזק לדלת שלך, אם כבר שילמת השתתפות עצמית.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

בשביל מקרים כאלה יש ביטוח צד ג'. דווח לביטוח שלך.

אמנם לא ציינת באיזה רכב מדובר, אבל מראה חשמלית חדשה של יצרן מקורי (וזה מה שרכב בן חודש צריך לקבל, ולא פחות!) יכולה לעלות הרבה כסף. ואם הן צבועות בצבע הרכב, יש להוסיף עלות צביעה.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

קודם שיאמר מהי הצעת המחיר שהוא קיבל מהמוסך שלו. אחר כך תחליט אם להפעיל ביטוח צד ג', לשלם לו או ללכת איתו למשפט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האחריות לתאונה חלה בעיקר עליך, אם כי ישנה רשלנות תורמת גם מצידו של צד ג, איפה זה נכנס לפועל - אתה פתחת את הדלת , הרכב שלך במצב חונה, האחריות פה עליך, אך מבחינה נוספת - אם נכנס לעובי הקורה, במקרה כזה ישנה רשלנות מצידו שכן לא שמר מספיק מרחק מהרכב שלך על מנת להפגע, כמובן שמדובר בעניין של אופציה בלבד ולא מחייב שיבוצע שימוש בה, אם כי אני מאמין שחברת הביטוח שלך תנסה לצמצם לו את ההחזרים בגין אופציה זו.

בשורה תחתונה, אחריות שלך, תקן את הרכב שלך, שיתקן את שלו ושלום על ישראל.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
לא מומחה בעניין, ולא מתיימר להיות אחד כזה.

לא הייתי מודה באשמה.

תן למר בחור מספר פוליסת ביטוח וזהו, יגבו ממך השתתפות עצמית ונגמר הסיפור מבחינתך.

תחליט, מצד אחד אתה ממליץ לו לא להודות באשמה ומצד שני אתה אומר שיגבו ממנו השתתפות עצמית.

אם יגבו ממנו השתתפות עצמית כדי לתקן את הרכב הנפגע - סימן שהוא הודה באשמה.

בכל מקרה - פות"ש, לעניות דעתי ההגיונית בלבד האשמה היא אכן עליך.

פורסם
תחליט, מצד אחד אתה ממליץ לו לא להודות באשמה ומצד שני אתה אומר שיגבו ממנו השתתפות עצמית.

אם יגבו ממנו השתתפות עצמית כדי לתקן את הרכב הנפגע - סימן שהוא הודה באשמה.

בכל מקרה - פות"ש, לעניות דעתי ההגיונית בלבד האשמה היא אכן עליך.

ממש ממש לא.

שייתן את פרטי הביטוח, ושהבחור השני ילך ויפתח תביעה, מאותו הרגע חברות הביטוח יתקוטטו בינהם, אם הם יחליטו שפותח השרשור אשם, אז יגבו ממנו השתתפות עצמית.

זה שעל פניו נראה שהבחור שלנו אשם זה נחמד, אף אחד פה בפורום לא קובע, אם הצד השני דורש עבור התיקון הרבה יותר מההשתפות העצמית - שיילך לדבר עם הביטוח.

SCANSPEAK

פורסם (נערך)
במקרה כזה ישנה רשלנות מצידו שכן לא שמר מספיק מרחק מהרכב שלך על מנת להפגע.

1. אין לך מושג באיזה מרחק נסע הרכב, ומה התנאים במקום

2. החוק מחייב הצמדות לימין הנתיב בזמן נסיעה, ולחלופין לא מחייב שמירת מרחק מרכבים חונים

3. מה שכתבת נשמע כמו קביעה משפטית חסרת בסיס שעד כמה שידוע לי אסורה בפורום.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

פות"ש

בהתאם למה שאתה מתאר, הנהג השני לא הציע הסדר שמקובל עליך ולהיפך. במקרה כזה, פנה לביטוח שלך, ספר מה קרה ותן להם פרטי ביטוח שלו.

תעקוב אחרי העניין, כי ייתכן שלא תהיה הסכמה בין חב' הביטוח בנוגע לחלוקת האשמה, ואז אף עלול להגיע לבית משפט אם הנהג השני מתעקש שלא צריך לצאת מהכיס שלו שקל.

אני מכיר מקרה כזה, מאוד עדכני. התובע דרש 100% אשמה לנתבע אבל השופטת פסקה שחלוקת האשמה היא 80-20.

לנסות ליישב אירועים כאלה בלי לערב את הביטוח זה מצויין אבל נראה שכבר מההתחלה זה לא הלך לכיוון הזה בין שניכם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...