Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

עיינתי בנושאים ישנים הקשורים לנושא, אבל אשמח לייעוץ יותר עדכני ומתאים למקרה הספציפי.

ביום שישי שעבר 12/12/14 קניתי רכב חדש מסוכנות רכב בצפון.

שילמתי מקדמה של 2000 ש"ח בכרטיס דיירקט.

כמה ימים לאחר מכן ב- 16/12/14 עשיתי שתי העברות בנקאיות צמודות על מלא סכום העסקה.

(2 העברות כי הפקידה טעתה בסכום המדוייק ועיגלה אותו כלפי מטה).

במועד חתימת החוזה הובהר לי כי יש ברשותי 30 יום לבטל את העסקה בלי לשלם קנס כלשהו.

(מקריאת החוזה קשה לי להבין איפשה בדיוק זה רשום)

כמו כן, נאמר לי שהרכב יעבור רישוי רק בינואר 2015 כי השנתון של הרכב הוא 2015 והם עוברים רישוי בתחילת החודש.

ביום חמישי האחרון החלטתי שיש סיכוי שאני צריך לבטל את העסקה בגלל אילוצים כלכליים.

התקשרתי למנהל הסניף שנתן לי את המספר שלו במועד ההזמנה.

וידאתי שאני מדבר איתו אישית,

וידאתי שהתשלום שלי התקבל אצלהם, כי למרות שהבטיחו לי שיחזירו לי מייל בנוגע לאישור קבלת התשלום,

לא קיבלתי שום מייל.

שאלתי אותו קודם כל אם התחילו העבודות על הרכב ואם הוא עבר רישוי או תהליך כלשהו.

הוא אמר לי שלא ומבחינתו זה יכול להתחיל כבר ביום ראשון הקרוב (21/12/14).

אמרתי לו שיחכה עם זה ושאלתי אותו בנודע לביטול העסקה.

שאלתי האם כמו שהובטח לי יש לי 30 יום לביטול העסקה בלי לשלם קנס כלשהו ולקבל החזר מלא.

הוא אמר לי שכן.

שאלתי אותו על הדרך בה עליי להודיע על ביטול העסקה, אם אני אמור לשלוח מכתב רשום או פקס או שמספיק מייל -

הוא אמר לי שמייל זה מספיק.

ביקשתי ממנו שיקפיא בינתיים את הליך ההזמנה ושאחזיר לו תשובה ביום שישי (19/12/14) עד השעה 12:30 (הסניף פתוח עד 13:00).

*כל השיחה הוקלטה באיכות די סבירה*

אחרי השיחה שלחתי מייל עם התוכן הבא:

היי ******,

בהמשך לשיחתנו הטלפונית,

אבקש להקפיא את תהליך הכנת כלי הרכב, כל עוד לא לא התחילו את עבודות ההתקנה והרישוי,

כך שבמידה ואחליט לבטל את ההזמנה, לא אצטרך לשאת בדמי ביטול, כמו שסיכמנו.

אמסור תשובה בנוגע לעסקה עד מחר. (19/12/2014 עד 12:30).

בכל מקרה, אני מבקש לא להמשיך כל תהליך בלי ליידע אותי טלפונית.

תודה רבה,

*****************.

על זה הוא הגיב:

בסדר גמור ,

בכל החלטה שתקבל , אנא שלח מייל גם למייל של ****** –

********@******.co.il

אני פשוט לא אהיה פה מחר...

ביום שלמחרת החלטתי שאני חייב לבטל את העסקה וב11:30 שלחתי את המייל הבא לשניהם: (שוב, הסניף פתוח עד 13:00)

***** ו****** שלום,

החלטתי לבטל את ההזמנה מתאריך 12/12/2014 ל**סוג הרכב**. מספר הזמנה - ****************

לבקשתי ההזמנה נמצאת בהקפאה, כך שלא יתחילו כל התהליכים לעבודה על הרכב המוזמן.

כל הסכום עבור הרכב שולם במקדמה ושתי העברות בנקאיות מאותו תאריך.

אבקש לקבל החזר מלא לכל הכסף ששולם בהקדם, בהתאם למה שסוכם בעת ההזמנה והבירור לגבי ביטול העסקה והקפאתה

וכן בהתאם לחוק להגנת הצרכן.

מייל זה הוא הודעה סופית לגבי ההחלטתי והינו מהווה הודעה מפורשת לביטול ההזמנה ובקשה לזיכוי מלא.

אבקש אישור לקבלת מייל זה.

תודה,

*************,

מספר ת.ז ********************

לא קיבלתי שום תגובה בנושא..

מה דעתכם?

א. לשלוח גם פקס? מכתב רשום?

ב. תוך כמה זמן אמורים להחזיר לי את הכסף?

ג. באיזה צורה אמורים להחזיר לי את הכסף?

אני מאוד לחוץ למרות שלא היתה בעיה כלשהי ביחס בינתיים,

חוץ מזה שלא שלחו לי אישור ששילמתי ושלא התייחסו למייל זה.

למישהו היה ניסיון במקרים דומים?

יש לי ממה לחשוש?

פורסם

למיטב ידיעתי הם לא יכולים לבצע רישוי לרכב אם לא מסרת להם צילום של תעודת הזהות שלך.

אם הסוכנות תתחיל את רישוי הרכב העסק עלול להסתבך.

במקומך לא הייתי לוקח סיכון ומתייצב פיזית בסוכנות, שם הייתי מבקש לשוחח עם המנהל ומבקש אישור בכתב לכך שידוע להם שביטלת את העסקה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

היי.

במעמד הקניה הם גם עשו צילום לתעודת הזהות שלי.

היום שלחתי אליהם פקס נוסף והמנהל שלח לי מייל בחזרה שזה התקבל.

זה מספיק?

פורסם

אכן , אני הייתי מגיע לסניף ומוודא את ביטול העיסקה , אכן טירחה אבל זה מקנה שקט נפשי .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אסתכן בכך שתחשוב אותי לטרחן, אבל אני הייתי מתייצב פיזית בסוכנות ומבקש אישור בכתב לכך שידוע להם שביטלת את הרכישה ושעד עתה לא התבצע רישוי לרכב שהזמנת.

בסופו של יום מדובר בסכום כסף גדול שאתה לא מעוניין להוציא ושכבר אינו נמצא בידיך. אם יתחיל תהליך רישוי, אפילו בשוגג, העסק יסתבך.

אוסיף ואומר שאין לי השכלה משפטית, ערכן של עצותי הוא כמו ערך של משהו שמקבלים בחינם באינטרנט. אם אתה לא רגוע שקול להתייעץ עם עורך דין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

עדכון למי שבעתיד יהיה במצב דומה:

הכל נגמר טוב.

קיבלתי את כל הכסף לחשבון אחרי 6 ימי עבודה. (לפי החוק להגנת הצרכן הם חייבים להחזיר עד 7 ימי עסקים)

שמתי לב שהם התייחסו לפקסים ברצינות ממש רבה יחסית לשיחות בטלפון ולמיילים.

(יש לי פקס שמדפיס אישור שהפקס התקבל אצל הנמען כולל צילום בקטן של התוכן של הפקס כאסמכתא)

• תוכן חדש...