Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות שימוש בDSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני נאלץ שלא להסכים עם פותח השרשור. נסעתי על רכבים עם DSG7 וגם DSG6 והרכב שלי מצויד אף הוא בתיבת הילוכים דו מצמדית (TCT של אלפא).

פרט ונמק, עם מה בדיוק אתה לא מסכים ומדוע. אני התיחסתי לנקודה של נהגים שנוהגים כמו באוטומט "רגיל", הם כולם בטוחים שהכל בסדר וככה צריך.

חן כתב:

ירידה עושים באותו הילוך שבו עולים אותה!

זה היה נכון עם מנועים אטמוספריים. עם מנוע טורבו דיזל אין שום סיבה, את העליה אפשר לעלות על 1500סל"ד בלי שום מאמץ עם צריכת דלק מינימאלית, אבל בירידה על אותו הילוך אין מספיק בלימת מנוע, לכן צריך יותר (מעבר לזה במצב הזה D עושה עבודה טובה ובוחר את ההילוך הנכון בדרך כלל, לפעמים רק מגזים עם הילוך נמוך יותר וצריך "לשכנע" על ידי הרפיה מדוושה בזמן הנכון). מעבר לזה, בבלימת מנוע כאשר הגיר מוריד הילוכים, הוא לא מוריד הילוך אחד למטה, אלא שני הילוכים ויותר, במקום לשים נניח 4, הוא שם 3, כאשר בפועל הילוך 5 מספיק (רק לפעמים צריך להוריד את המהירות והוא שומר אותה מספיק זמן, ברכב פרטי חבל סתם לטחון את המנוע שלא לצורך).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאלה שלמדו נהיגה על ידני, ועברו לאוטומט אחרי 10 שנים. אחרי 20 שנים נוספות עברתי ל-dsg.

אין לי מושג מתי ה-dsg7 שבגולף שלי מתכוון להעביר הילוך או מעביר הילוך, זה נעשה בצורה חלקה ביותר. רק מבט על תצוגת ההילוכים בלוח המחוונים יכול להראות את זה.

* החליפו לי מצמדים לפני כשנתיים וחצי ומאז טפו, טפו.

** חזרו לי קצת הרעידות בתחילת נסיעה.

פורסם

בהתחלה גם אני הייתי ככה:

אין לי מושג מתי ה-dsg7 שבגולף שלי מתכוון להעביר הילוך או מעביר הילוך

זה די מסביר את זה :

* החליפו לי מצמדים לפני כשנתיים וחצי ומאז טפו, טפו.

** חזרו לי קצת הרעידות בתחילת נסיעה.

נכון אומנם שזה במסגרת האחריות והכל, אבל סגנון נהיגה מאוד משפיע על אורח חיי מכלולים וצריכת דלק. אני תמיד קשוב לרכב שלי ויודע מה הוא מתכוון לעשות בכל רגע, אני יודע מתי הוא יעביר הילוך, מתי צריך להוריד רגל מהגז, מתי ללחוץ על גז טיפה יותר. ככה אני חוסך רכב ודלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בפועל הילוך 5 מספיק (רק לפעמים צריך להוריד את המהירות והוא שומר אותה מספיק זמן, ברכב פרטי חבל סתם לטחון את המנוע שלא לצורך).

אם זה המצב אז אני הייתי נוהג בהילוך רביעי. ככה אני לא צריך להוריד את המהירות בכלל אלא ללחוץ על המצערת כדי לשמור על המהירות, כמו בנסיעה בדרך מישורית. כמובן שזה מתייחס לירידות ארוכות ומפותלות. אם מדובר בסתם רחוב בעיר עם מעט שיפוע זה משהו אחר...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, אני מדבר על ירידות ארוכות. אני רוצה להגיע לאיזון שלא צריך לבשל בלמים ולא צריך לטחון את המנוע, ככל יש יותר הילוכים, ככה זה יותר קל.

פורסם
David32, לא בטוח שהבנתי את כוונתך.

כל מה שמערכת זו עושה זה להחזיק בשבילך את הבלמים עוד 2 שניות.

נכון, 2 שניות זה מספיק זמן להעביר את הרגל מדוושת הברקס לגז.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה מתכוון לעזיבת ברקס?

אצלי כאשר עוזבים את הברקס, הסל"ד עולה והרכב מזנק, למעשה כמו בגיר ידני כאשר מזנקים מעמידה במישור ומשחררים קלאץ'. בעלייה אצלי עובד HILL HOLD וכדי להתחיל לנסוע צריך לתת מעט גז.

mogo, מסיבה זו ברכבי פאר עדיין גיר פלנטרי. הבעיה שנהג ממוצע שרגיל לאוטומט ולא נהג על ידני, קשה לו לשנות תפיסה של נהיגה ולהתאים את עצמו לגיר רובוטי. אנשים כאלה לרוב לא מוכנים לשנות הרגלים וחושבים שרכב צריך להתאים את עצמו אליו ולא הם לרכב. ברכבי פאר חלקות נסיעה זה קריטי, לכן גיר רובוטי לא יהיה שם עוד הרבה מאוד זמן.

מצד השני, גיר רובוטי נותן חיסכון דלק מדהים של ידני. מה שעוד יותר מענין, במגאזין רכב רוסי גדול עשו בדיקה, לקחו פאביה 1.6 אוטומט פלנטרי 6 הילוכים, לקחו 1.2TSI עם גיר כפול מצמדים 7 הילוכים ובדקו צריכת דלק. מה יצא? 1.2TSI יצאה במעט מאוד חסכונית יותר בתנאים אמיתיים, משהו כמו 600 מילי ליטר ל100ק"מ.

הפיסקה האחרונה במצוטט משאירה אותי מעט מבולבל, שהרי מחד הרובוטי נותן חיסכון של ידני, מאידך ברוסיה חיסכון של פלנטרי, אז איפה בדיוק מונח לו היתרון. אשר לשיטות המפורטות לשמירת הרובוטים האלו, הבעתי במקום אחר תרעומת על הצורך הזה באימוץ טכנולוגיות אנושיות בכדי לא להרגיז רובוטים וקיבלתי על הראש מאישיות חשובה כאן בפורום בצרוף אבחנות על כישורי כנהג, אז את זה אני עוזב.

פורסם
חן, אני מדבר על ירידות ארוכות. אני רוצה להגיע לאיזון שלא צריך לבשל בלמים ולא צריך לטחון את המנוע, ככל יש יותר הילוכים, ככה זה יותר קל.

עדיין לא הצלחתי להבין מה אתה עושה בירידות יחסית ארוכות.

אני גם עם DSG7 ובירידות כאשר אני לוחץ על הבלם, הוא מוריד לי מהילוך 6-7 להילוך 4 ואז הטורים עולים ל-4000 סל"ד בערך.

מה עדיף, ללחוץ יותר על הברקס ולשלב להילוך 5-6 או לתת למנוע לרדת את הירידה על 4000 סל"ד?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

מה עדיף, ללחוץ יותר על הברקס ולשלב להילוך 5-6 או לתת למנוע לרדת את הירידה על 4000 סל"ד?

בירידה נוהגים בדיוק כמו במישור: קודם מורידים מהירות עם הבלמים למהירות הרצויה, ואז משלבים הילוך שבו אפשר לשמור על מהירות זו. אם ההילוך מאפשר צבירת מהירות ודורש הפעלה של הבלמים (גם אם לא רציפה) הוא לא שומר על המהירות!

ההילוך המתאים במקרה כזה יהיה אחד יותר נמוך, שבו לא תידרש בלימה כלל אלא לחיצה על דוושת הדלק כדי לשמור על מהירות קבועה. זה נכון לתיבה ידנית, אוטומטית פלנטרית, רובוטית ורציפה, וזה נכון מאופנוע ועד משאית FH-12.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעיה שבירידות יחסית חדות אני אצטרך להוריד להילוך 3 כדי לשמור על אותה מהירות וזה אומר שהרכב יהיה על 6000 סל"ד בערך. לא נראה לי כ"כ בריא.

פורסם

6 אלף סלד בהילוך שלישי בירידות, סימן שאתה עושה אותם ב-120 קמ"ש+-?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

100 קמ"ש (אני מנחש שזה 6000, לא בדקתי. על הילוך רביעי זה 4000-4200).

אולי הגזמתי וזה יותר כמו 5000 סל"ד. עדיין לא נשמע לי בריא במיוחד.

• תוכן חדש...