Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות שימוש בDSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנסיון שלי עם ה-DSG מועט אבל חייב להודות שלאור כל ה"טיפים" שאני קורא פה הגיר הזה, וללא קשר לנושא האמינות, נשמע כמו קוץ גדול אחד בתחת.

מנקודת מבט של רוכש רכב, או שאני רוצה גיר ידני שאוכל לבחוש בין ההילוכים ולהתעסק איתו או שאני רוצה גיר אוטומטי שפותר אותי מההתעסקות בבחירת ההילוכים.

להתחיל לחשוב אם כן כדאי לי להתקדם קדימה בפקק או לא, איך להתחיל נסיעה, איך לבלום וכו', מי צריך את זה בכלל?

עדיף גיר פלנטרי רגיל עם אופציה להחלפת הילוכים ידנית, זה לא מהיר כמו רובוטי כפול מצמדים אבל כשצריך לבלום פשוט בולמים, גם אם זה רק חצי דוושה.

כנראה הניסיון המועט שלך, כמו שאתה מציין, הוא זה שגורם לך לכתוב דברים כאלה. זה ממש לא קוץ בתחת. נהפוך הוא. גיר יעיל, נוח ומדויק. אף אחד לא אומר שהוא מושלם, אבל הוא בטח הכי טוב שיש כיום. אין שום בעיה לבלום או לזחול איתו ומי שמתרגל אליו ולומד להבין אותו נהנה מחיסכון משמעותיות בדלק (כמו שכתב פות"ש) וזה מה שעמד בבסיס תכנונו כנראה.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Cuore Sportivo, לנסוע ולנהוג זה שני דברים שונים, לנהוג זה כולל שליטה ברכב ולדעת באיזה מצב הרכב בכל רגע נתון.

ולגבי כשל הנדסי, זה מפריך טענה של מנהנדסים חכמים, כלומר אי אפשר באופן אבסולוטי לסמוך עליהם בעיניים עצומות. מכאן ניתן להסיק לרכב תוכנן ונבדק לתנאים מסויימים. למשל במקסיקו לא היו בעיות עם גיר DSG7, אבל בארץ בעקבות סגנון נסיעה לא מתחשב היו. זה אומר שאקלים זה לא הכל והתחשבות במכלולים תעריך חיים שלהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרוב המוחלט של הנהגים מתייחס לגיר ה-DSG כמו לגיר אוטומטי רגיל.

העצות שניתנו כאן מיועדות לנהגים מתקדמים שמעונינים "להוציא יותר" מהגיר, לשמור עליו לאורך זמן וכדומה.

כל תעשיית הרכב עוברת לגיר רובוטי עם שני קלאצ'ים, אין ספק שהוא עדיף על גיר פלנטרי לרוב השימושים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
Cuore Sportivo, לנסוע ולנהוג זה שני דברים שונים, לנהוג זה כולל שליטה ברכב ולדעת באיזה מצב הרכב בכל רגע נתון.

ולגבי כשל הנדסי, זה מפריך טענה של מנהנדסים חכמים, כלומר אי אפשר באופן אבסולוטי לסמוך עליהם בעיניים עצומות. מכאן ניתן להסיק לרכב תוכנן ונבדק לתנאים מסויימים. למשל במקסיקו לא היו בעיות עם גיר DSG7, אבל בארץ בעקבות סגנון נסיעה לא מתחשב היו. זה אומר שאקלים זה לא הכל והתחשבות במכלולים תעריך חיים שלהם.

אני יודע לשלוט ברכב טוב מאוד, תודה.

כשל הנדסי לא מפריך את הטענה וגם לא אומר שאתה או כל אחד אחר יודע יותר טוב ממי שתיכנן את הגיר. בהקשר של DSG7, אני לא יודע מה היה או לא היה במקסיקו, אבל אני כן יודע שבמדינות גדולות אחרות, בעלות אקלים משתנה מאיזור לאיזור (כמו סין לדוגמא), דווחו מקרים רבים מאוד של תקלות. כמו כן, הקביעה שהתחשבות במכלולים תאריך את חיי הגיר היא בגדר ניחוש וממילא אינך יודע להגיד איזה מכלול הוא הבעייתי.

בנוסף, כיצד החלטת שהפעולות שלך הן אלו אשר אכן מקלות על המכלולים?

לסיום, פירטתי לך סעיף סעיף למה הדברים שאתה כותב אינם נכונים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

בנוסף, כיצד החלטת שהפעולות שלך הן אלו אשר אכן מקלות על המכלולים?

לסיום, פירטתי לך סעיף סעיף למה הדברים שאתה כותב אינם נכונים.

גיר רובוטי זה גיר מכני שהרובוט מעביר הילוכים (כמו שכתבתי בפוסט המקורי), בהתאם לכך נהיגה לפי פרינציפ של גיר ידני תיהיה יותר בריאה עבורו במקרה שמונעים נסיעה על מצמד משולב חלקית וגז במעבר הילוכים ששוחק את המצמדים, האחד שעדיין לא השתחרר והשני שעדיין לא התחבר סופית ומצבים רבים אחרים ש אתה לא מסכים איתם .

כל נהג בארץ בטוח שהוא שולט ברכב שלו בצורה הטובה יותר. גם אלה שעומדים בכביש חסום שלא ניתן לזוז מטר על D במשך שעה.

זה מעולה שפירטת את דעתך על הסעיפים שלי למה אתה חושב שהם לא נכונים, אבל אני בהתאם לפוסט המקורי חושב שהנימוקים שלך לא נכונים ומקצרים את חיי הגיר.

הנה, קרא בשרשור אחר ראובן כתב לך לגבי מצב זחילה, התחממות מצמדים. כמו שאתה רואה, זה לא לשים D ולנסוע גם באלפא. :wink:

תלמד איך גירים רובוטיים עובדים ואז חזור לדווח על תובנות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני יודע טוב מאוד כיצד עובד גיר דו מצמדי.

אני שם D ונוסע כבר 100,000 ק"מ. אגב, הגיר שלי עובד הרבה, אבל הרבה יותר קשה מאשר אצלך - זחילה, שיוט, עיר, מסלול, נסיעה ספורטיבית בכבישים מפותלים ועוד.

נ.ב. התחממות מצמדים זה דבר קיצוני שלא קורה ב-99% מהמקרים וממילא אף אחת מהנקודות עליהן דיברנו אינה רלוונטית למצב של התחממות מצמדים.

פורסם
וממילא אף אחת מהנקודות עליהן דיברנו אינה רלוונטית למצב של התחממות מצמדים.

I REST MY CASE

קרא שוב את מה שכתבתי במקור והנימוקים שכתבת. כמובן שהתחממות מצמדים היא מאוד רלוונטית ואפילו אישית מכיר שני נהגים שבאופן קבוע מבשלים את המצמדים בפקקים (עד למצב של הודעה על התחממות גיר במחשב) בגיר כפול מצמדים בגלל חוסר ידע.

פורסם
ניזכרתי בעוד ניואנס לא חכם במיוחד של DSG, כדי להעביר מN לD צריך ללחוץ על ברקס, אחרת הידית נעולה. בעוד שבגירים אוטומטיים רגילים שאני מכיר אפשר לשלב ללא כל הפרעה.

וגם, אם מכבים את הרכב על N ומעבירים לP, לא ניתן להוציא מפתח, צריך לסובב את המפתח ולסגור שוב את הסויץ' כדי שהנעילה תשתחרר.

אצלי זה ממש לא המצב וקצת מעצבן לפעמים אני מזיז בטעות את היד ונוגע בידית ההילוכים וזה מעביר לי מ D ל N באמצע נסיעה זה ממש מעצבן שלא לומר קצת מסוכן (DSG7)

פורסם
I REST MY CASE

קרא שוב את מה שכתבתי במקור והנימוקים שכתבת. כמובן שהתחממות מצמדים היא מאוד רלוונטית ואפילו אישית מכיר שני נהגים שבאופן קבוע מבשלים את המצמדים בפקקים (עד למצב של הודעה על התחממות גיר במחשב) בגיר כפול מצמדים בגלל חוסר ידע.

קופצת להם הודעה כזו באופן קבוע? ייתכן שיש להם בעיה בגיר. אני זוחל לא מעט בפקקים, ב-D, ומעולם לא נתקלתי בהודעה זו.

שורה תחתונה, אתה חושב שיש לבצע התאמות מיוחדות בגלל דברים שאתה מדמיין? שיהיה לך לבריאות. העובדות בשטח הן שאין כל צורך שכזה.

פורסם (נערך)
הקייס שלך הוא שיש לבצע התאמות מיוחדות כדי לנהוג ברכב אשר מצויד בגיר דו מצמדי

לא מדויק. הקייס שלי שבעזרת התאמות מיוחדות בנהיגה אפשר להפיק מהגיר יותר, אורך חיים יותר גדול וכד'. זה עיצות למתקדמים, לחובבי מוטוריקה אם תרצה.

ולגבי התאמות מיוחדות. מי שלמד על אוטומט יכול לנהוג על ידני ללא התאמות מיוחדות, לשלב ראשון איך שהוא לזנק ואז לשייט באוטוסטרדה על 60ק"מש על הילוך ראשון. וכבר היו מקרים כאלה.במקרה כזה המנוע מתחמם ונגרם נזק. זאת דוגמא חוסר ידע בתפעול שגורמת נזק. אותו דבר עם כל דבר, גם עם גיר כפול מצמד, מי שלא מכיר את הניאנסים גורם נזק לגיר.

עריכה:

העובדות בשטח הן שאין כל צורך שכזה.

על סמך מה אתה קובע את זה?

ידידי, צר לי, אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מתעקש להתעלם מנימוקים טכניים שאותם אתה כניראה לא מבין ואז באמת נשאר כלום שממנו ניתן להסיק כל מיני מסכנות שגויות.

אני פורש מויכוח מיותר הזה עד שתביא סימוכין רציני לטענות שלך.

פורסם
לא מדויק. הקייס שלי שבעזרת התאמות מיוחדות בנהיגה אפשר להפיק מהגיר יותר, אורך חיים יותר גדול וכד'. זה עיצות למתקדמים, לחובבי מוטוריקה אם תרצה.

ולגבי התאמות מיוחדות. מי שלמד על אוטומט יכול לנהוג על ידני ללא התאמות מיוחדות, לשלב ראשון איך שהוא לזנק ואז לשייט באוטוסטרדה על 60ק"מש על הילוך ראשון. וכבר היו מקרים כאלה.במקרה כזה המנוע מתחמם ונגרם נזק. זאת דוגמא חוסר ידע בתפעול שגורמת נזק. אותו דבר עם כל דבר, גם עם גיר כפול מצמד, מי שלא מכיר את הניאנסים גורם נזק לגיר.

עריכה:

על סמך מה אתה קובע את זה?

ידידי, צר לי, אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר. אתה מתעקש להתעלם מנימוקים טכניים שאותם אתה כניראה לא מבין ואז באמת נשאר כלום שממנו ניתן להסיק כל מיני מסכנות שגויות.

אני פורש מויכוח מיותר הזה עד שתביא סימוכין רציני לטענות שלך.

אני חושב שראוי כי טוען הטענות הראשי, צריך להביא סימוכין רציני לטענותיו.

מי אמר שנגרם נזק לגיר לולא נשתמש בו כפי שרשמת?

יש לך הוכחות? עשית מחקר?

להחליט ולקבוע גם אני יודע.

מת על החבר'ה שקובעים כי הם ה"מתקדמים" על סמך קריטריונים שהם עצמם קבעו.

אין שום יתרון לצורת הנהיגה שלך בתיבת הילוכים DSG.

סתם התעסקות מיותרת שאולי גורמת לך להרגיש טוב יותר עם עצמך.

שמים D ונוסעים.

פורסם (נערך)

הסימוכין הוא אופן פעולה של תיבה רובוטית שיש לה מצמד(ים) בדומה כמו בגיר ידני (להבדיל מממיר מומנט בתיבה אוטומטית רגילה), רק הרבה יותר יקר ולעיתים מרובה דיסקים (כמו בDSG).

שמים D ונוסעים.

בדיוק! אני כבר מריח את הריח של קלאץ' השרוף. אה, רגע! אבל אצלך כמה שאני זוכר בכלל רכב לא עם DSG. או שכבר החלפת?

פורסם
הסימוכין הוא אופן פעולה של תיבה רובוטית שיש לה מצמד(ים) בדומה כמו בגיר ידני (להבדיל מממיר מומנט בתיבה אוטומטית רגילה), רק הרבה יותר יקר ולעיתים מרובה דיסקים (כמו בDSG).

זה לא סימוכין, זאת הנפצה לא מבוססת. עם כל הכבוד.

פורסם

בסדר, הבנתי אותך לחלוטין.

מי ששם D ונוסע = לא יודע לנהוג, הורס גירים ושורף קלאצים, ובכלל לא ברור איך קיבל רישיון לנהוג.

• תוכן חדש...